Zaman: Pzr Mar 15, 2026 13:21

News News of Gazete Köşe Yazarları

Site map of Gazete Köşe Yazarları » Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Türk'üz Ne Mutlu Bize! / Levent Bulut

Tarihi şan ve şerefle dolu Türk milleti, bugün büyük bir siyasi, tarihi ve kültürel işgal altındadır.

Tarih boyunca Türk'e düşman olanlar, bugün yerli işbirlikçileri ile Türk'ün adını, kanıyla canıyla bedelini ödediği bu vatandan silmek istiyorlar.

Şöyle bir etrafınıza bakın, alışveriş merkezleri ve içerisindeki dükkanlarda kaç tane Türkçe iş yeri adı sayabilirsiniz.

Ya da yaşadığınız yerde sokak, mahalle, semt isimlerinden kaç tanesi Türkçe kaldı?

Yabancı sözcük ve terimler Türkçe’den çok kullanılır olmuş, mahalle, köy, kasaba sözüm ...
Read more : Türk'üz Ne Mutlu Bize! / Levent Bulut | Görüntüleme : 497 | Yanıtlar : 2

Oyun’un sonu ve/veya Tabanca patladı?! / Hayrullah Mahmud ÖZGÜR

Oyun’un sonu ve/veya Tabanca patladı?!

“Biliyorum, yoluma engeller tertipleniyor. Fakat ben Albay değil, düşünemeyeceğiniz derecede büyüğünüz olacağım. Buna göre gerekenleri ikaz etmeniz yararlı olur!”
Mustafa Kemal

…………………….

“Bizi anlamışlarsa bu, iyi konuştuğumuzun bir delilidir!”
Moliere
(…)
“Binlerce mil sürecek seyahat, küçük bir adımla başlar!”
Konfüçyüs
(…)
“Bir insan hayatının bir bölümünde yanlış yaparken, diğer bölümünde doğru davranmaz. Hayat, bölünmez bir bütündür!”
Napoleon Hill
http://ultra-turkler.blogspot.com/2011/12/cerinin-kaslar-catk-veveya-tanrnn-gazab.html
http://ultra-turkler.blogspot.com/2012/05/eldivensiz.html

………………..

2013 Şita?!
Sıcak gündeme dair birkaç enstantane daha:

…………………. ...
Read more : Oyun’un sonu ve/veya Tabanca patladı?! / Hayrullah Mahmud ÖZGÜR | Görüntüleme : 636 | Yanıtlar : 0

İktisadi Yaşamın En Büyük Yalanı “Rekabet”! / Bülent ESİNOĞLU

İktisadi Yaşamın En Büyük Yalanı “Rekabet”!

Karşımıza iki ayrı konunuymuş gibi çıkar ama aslında tek ve aynıdır.
Siyasi olarak kaşımıza emperyalizm olarak çıkar. İktisadi olarak ise monopol diye çıkar.
Liberal ekonominin iktisat derslerinde, monopoller; eksik rekabet, ya da rekabeti ortadan kaldırdığı için istenmeyen oluşumlar olarak anlatılır.
Oysa liberal ekonominin destekçisi ve yürütücü monopollerdir.
Piyasa ekonomilerinin yaşandığı ülkelerde, sözde rekabet kurulları vardır. Ama bu kurulların yöneticilerini, monopol yanlısı olanlar tayin eder.
Bu ülkelerde, rekabet olacakmış gibi ...
Read more : İktisadi Yaşamın En Büyük Yalanı “Rekabet”! / Bülent ESİNOĞLU | Görüntüleme : 538 | Yanıtlar : 0

Ayıp Kapatıcılar / Rıfat SERDAROĞLU

Ayıp Kapatıcılar

Kız, sürekli kilo almaya başlamış fakat işin garibi, kızın sadece karnı büyüyor! Komşular kızın anasına; “Komşu, düğün yok dernek yok, senin kızın karnı sürekli büyüyor, hayrola” diye sorunca, kızın akrabaları bir ağızdan, “İftira atıp kızımızın namusuna laf etmeyin. Kızımız hamile değil, sadece biraz şişmanladı” deyip, komşuları inandırdıklarını düşünürlermiş. Zamanla kızın karnı burnuna yaklaşınca, akrabaların çoğu komşulardan kaçmaya başlamışlar. Bir ay sonra kızın ablası; “Bundan sonra ben bile bu ayıbı örtemem bunun sahibi kimse, ...
Read more : Ayıp Kapatıcılar / Rıfat SERDAROĞLU | Görüntüleme : 1121 | Yanıtlar : 0

Bay yüzde 20 ve/veya büyük ikramiye Ak MİT'e çıktı?! / Hayrullah Mahmud ÖZGÜR

Bay yüzde 20 ve/veya büyük ikramiye Ak MİT'e çıktı?!

(ya da “Radix malorum est cupiditas” ve/veya “Sæpe morborum gravium exitus incerti sunt!”

“Radix malorum est cupiditas!”
“Açgözlülük bütün kötülüklerin anasıdır.”
(…)
“Salus ægroti suprema lex!”
“Hastanın iyiliği en üstün yasadır.”
(…)
“Sapiens dominabitur astris!”
“Bilge kişi yıldızlara hükmeder.”
(…)
“Sapientia est potentia!”
“Bilgelik güçtür.”
(…)
“Sæpe morborum gravium exitus incerti sunt!”
“Çoğu zaman ağır hastalıkların sonucu belirsiz olur.”
http://tr.wikipedia.org/wiki/Latince_deyi%C5%9Fler_listesi_(P-Z)#Q

…………………………..

ABD Başkanlık seçimleri!?
Fil’ler & ...

7'sinde Ne İse, 70'inde De Aynı / Rıfat SERDAROĞLU

7'sinde Ne İse, 70'inde De Aynı

6 Eylül 1980, Milli Selamet Partisi Konya’da Miting yapıyor. Katılım Yüz Bin kişiyi bulmuş. Ellerde “Şeriat Sancakları”, dillerde “Şeriat isteriz” sloganları.

En ön sırada Erbakan, Konya Belediye Başkanı Mehmet Keçeciler ve Milli Selamet Partisi İstanbul İl Gençlik Kolu Başkanı Recep Tayyip Erdoğan.

Mitinge katılanların çoğunluğu tarafından yürüyüş güzergâhındaki tekel bayileri-büfeler, restoranlar, birahaneler taşlanıyor, yıkılıyor, yer yer polisle çatışmalar yaşanıyor.

Menemen de Asteğmen Kubilay’ın kafasını bıçakla kesen, şalvarlı-takkeli-sakallı adamlar sanki ...
Read more : 7'sinde Ne İse, 70'inde De Aynı / Rıfat SERDAROĞLU | Görüntüleme : 660 | Yanıtlar : 0

Kim Kaldırdı? / Cevher KANTARCI

Kim Kaldırdı?

Kim kaldırdı?

Neyi?

Şeyi canım, yani barikatı!

Bu ülkede yaşayan; bağımsızlığa âşık, bayrağını seven, memleketinin dışarıda kotarılan mesela BOP tipi projelerle parçalanmasına ve sömürüye karşı duran herkesin anasının ak sütü gibi helal olan bayram kutlamalarının rezalete dönüşmesi muhabbeti devam ediyor!

Şimdi de, “Kim kaldırdı?” diye tartışılıyor!

Önce Başbakan’ın kaldırdığı ortaya atıldı!

Başbakan çok kızdı ve “Ben kaldırmadım!” diyerek, hem kendisine böylesine “ileri demokratik” bir uygulamayı layık görenlere hem de kaldıranlara bozuk attı!

Bu ...
Read more : Kim Kaldırdı? / Cevher KANTARCI | Görüntüleme : 860 | Yanıtlar : 0

Kazançların Özelleştirilmesi, Zararların Toplumsallaştırılması… / Bülent ESİNOĞLU

Kazançların Özelleştirilmesi, Zararların Toplumsallaştırılması…

Köprülerin ve kara yollarının özelleştirileceğini öğrenince, sanki içimden bir parçam kopmuş gibi üzüldüm. Gene halkın malı yağmalanacak diye…

Zaten her özelleşme ihalesi açıklandığında, bu üzüntüyü duyarım.

Eskiden özelleştirmeler yapılırken, halkı ikna etmek için televizyonlarda tartışmalar olurdu.

Leş kargaları ve yamyamlar, özelleştirmenin nimetlerini anlatırlar, hiç değilse, kandırmanın bir yolunu ararlardı.

Özelleşince, ürünlerin ucuzlayacağından, verimlilikten ve sermayenin tabana yayılacağından dem vururlardı.

Diğer devletlerin ekonomi içindeki yerini anlatırken, halkı kandıracak rakamlar sırlarlardı.

İktidar tümden ...

Benim “Hadsiz” Gazetecim / Selcan TAŞÇI

Benim “Hadsiz” Gazetecim

AKP Grup toplantılarının gelenekselleşen “basın fırçalama” kısmında dün “Yazıklar olsun” düştü köşe yazarlarının payına:
“Bazı köşe yazarlarına da hayret ediyorum. “Ne olur sanki serbest bırakılsaydı. Apo’nun posterine müsaade ediliyor da Atatürk posterine, Türk bayrağına neden müsaade edilmiyor” diyorlar. Yazıklar olsun size. Bu nasıl köşe yazarlığıdır, bu nasıl haddini bilmezliktir. Bugün güvenlik görevlilerimizin bölücü başı ve terör örgütünün paçavralarının asılmaması yönünde mücadeleyi görmeyip de bunu nasıl söyleyebiliyorsunuz?”
Belki de tam bu ...
Read more : Benim “Hadsiz” Gazetecim / Selcan TAŞÇI | Görüntüleme : 947 | Yanıtlar : 0

Stratejik Başarı / Bülent ESİNOĞLU

Stratejik Başarı

29 Ekim 2012 Seferberlik Yürüyüşündeydim.

Cumhuriyet tarihinin en büyük eylemi gerçekleşti.14 Nisan Cumhuriyet mitingini katladı.

Cumhuriyet çok büyük bir coşku ile kutlandı. Hani iki de bir milli irade falan diyorlar ya, işte milli irade oradaydı.

Polisin verdiği sayı 950 bin, bizim tespitlerimiz ise, bir buçuk milyon genç yaşlı, kadın, genç kız oradaydı.

Her türlü engelleme boşa çıktı.

İstihbarat var provokasyon olacak dediler, provokasyonu kendileri yaptılar.

Otobüslerin girişini yasakladılar, barikatlar kurdular. Hiçbir şey fayda ...
Read more : Stratejik Başarı / Bülent ESİNOĞLU | Görüntüleme : 2143 | Yanıtlar : 2

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148847 ileti • Toplam 46382 başlık • Toplam 25117 üye

x