Zaman: Cmt Mar 14, 2026 22:37

News News of Gazete Köşe Yazarları

Site map of Gazete Köşe Yazarları » Dizin : Gazete Köşe Yazarları

3000 Yabancı İstihbarat Elemanı Türkiye‘de Mi? / Hasan DEMİR

3000 yabancı istihbarat elemanı Türkiye‘de mi?

“Türkiye Cumhuriyeti yurttaşı olarak bu gelişmelerden büyük üzüntü, kaygı ve ıstırap duyduğumuzu bir kez daha ifade ediyoruz”

Bu sözleri söyleyen kim, az sonra açıklayacağız. Zaten önemli olan kimin söylediğinden ziyade hangi sebeple söylendiği değil mi?

İşte o sebep:

“Terör, terörizmin finansmanı konuları başta olmak üzere Türkiye’de istihbarat faaliyetlerinde ‘yabancı uzmanların’çalıştırıldığı bilinmektedir.
2005-2006 yıllarından itibaren ‘illegal’olarak faaliyet gösteren bu uzmanlar, Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı Kanunuyla 2010 yılından itibaren ‘yasal ...
Read more : 3000 Yabancı İstihbarat Elemanı Türkiye‘de Mi? / Hasan DEMİR | Görüntüleme : 819 | Yanıtlar : 0

Paşa Tahrik Olmuş / Rifat SERDAROĞLU

Paşa Tahrik Olmuş

Yaşım, Paşa’dan daha büyük. Meslek olarak askerliği seçseydim şu an Paşa benim karşımda esas duruşta bekleyecekti. Bu yüzden beni bir yazar olarak değil, komutanı olarak dinlemesini öneririm. Esas duruşta değil, “tören rahat”ta dinleyebilir…

Bekir Coşkun ve İstanbul Baro Başkanı ne yaptılar, ne ettilerse sonunda “Paşa”yı tahrik ettiler. Rahmetli Zeki Müren sağ olsaydı; “Niçin alınıyorsunuz efendim, bana da “Paşa” diyorlar ama ben tahrik oluyor muyum, siz de ne kolay tahrik oluyormuşsunuz?..” der ve ...
Read more : Paşa Tahrik Olmuş / Rifat SERDAROĞLU | Görüntüleme : 542 | Yanıtlar : 0

12 Eylül Darbesi'nin 'COO'su Kim, 'CEO'su Kim? / Nihat BEHRAM

12 Eylül Darbesi'nin 'COO'su Kim, 'CEO'su Kim?

Önceki yıllarda Türk Dil Kurumu’nca Arapça sözcüklerin Türkçeden ayıklanma çabalarına hayıflanan Başbakan’ın, İngilizce sözcükler konusundaki ‘hassasiyeti’ farklı. “Dilimizdeki karşılığı kullanılmalı” diyor. Tercihi Arapça ve Türkçe. İyi bildiğini düşündüğü iki dil. Ya da ikisinin birbirine ‘kavuşmuş’ şekli: Arapça bulamaçlı Türkçe!

Başlıktaki soruya geçmeden önce, sorudaki İngilizce kökenli kısaltmaların Başbakan diliyle açıklamasını yaparsak: Chief Operating Officer sözünün kısaltması COO, ‘tatbik edici’ (genel müdür) anlamındadır. Chief Executive Officer’in kısaltması CEO ise, ...
Read more : 12 Eylül Darbesi'nin 'COO'su Kim, 'CEO'su Kim? / Nihat BEHRAM | Görüntüleme : 955 | Yanıtlar : 0

Topuk Selamı NATO'cu Paşaya Çok Yakışıyor! / Bülent ESİNOĞLU

Topuk Selamı NATO'cu Paşaya Çok Yakışıyor!

Ben senden daha çok Amerikancıyım, ben senden daha çok NATO’cuyum yarışının sonu iyi bitmez. İyilerden biri, diğerinden daha NATO’cu çıkar.

Kenan Evren’in Genelkurmay Başkanı olması döneminde de bir katakulli olmuş, Kenan Evren, Demirel’in Başbakanlığı döneminde, hakkı olmadığı halde, Kara Kuvvetleri Komutanlığına getirilmişti. Sonra da Genelkurmay Başkanı olmuştu.

Kenan Evren de tıpkı Necdet Özel paşa gibi dönemin başbakanları ile NATO’culuk yarışı yapmış, kendisinin daha NATO’cu olduğunu kanıtlamak için 12 Eylül ...
Read more : Topuk Selamı NATO'cu Paşaya Çok Yakışıyor! / Bülent ESİNOĞLU | Görüntüleme : 1076 | Yanıtlar : 0

Kuzey Irak İhaneti / Ali KERKÜKLÜ

Kuzey Irak İhaneti

Türkiye, Irak'ın kuzeyindeki insanlara yardım dağıttı ve 'bölgenin' alt yapısını kurdu.

(Nankör insan, her şeyin fiyatını bilen fakat hiçbir şeyin değerini bilmeyen kimsedir.) Oscar Wilde

Kerkük, Erbil, Telafer, Altunköprü, Kifri, Mendeli ve buralarda yaşayan Türkmenler konusunda yıllardır yazıyoruz. Türkmenler’in çok büyük sıkıntılar yaşadığını, Sürekli olarak da Kerkük’ten feryatlar yükseliyor. Burada Türkmenler üzerinde çok ağır baskılar uygulanıyor. Faili meçhul suikastlarla Türkmenler ortadan kaldırılıyor, kaçırma olayları yoğunlaşıyor. Ancak, bütün bunlara rağmen anavatanımız Türkiye nedense ...
Read more : Kuzey Irak İhaneti / Ali KERKÜKLÜ | Görüntüleme : 972 | Yanıtlar : 0

Turkuaz İtfaiyeci Paraşütsüz Pilot Abdullah ve/veya 'Gazcı Maşa'lar Sorunsalı?! / Hayrullah Mahmud ÖZGÜR

Turkuaz İtfaiyeci Paraşütsüz Pilot Abdullah ve/veya 'Gazcı Maşa'lar Sorunsalı?!

(ya da AKP Emniyet Silahlı Kuvvetleri cepheye ve/veya Tezkere’siz savaş olacak ise AKP, Emniyet Silahlı Kuvvetleri üzerinden Suriye’ye savaş ilan etsin, nokta?!)

“Ahlakın olmadığı yerde kanun işe yaramaz.”

http://tr.wikiquote.org/wiki/Napol%C3%A9on_Bonaparte
Napoléon Bonaparte

……………………

Necdet Özel kim?!
Memur!
Kimin memuru?!
AKP’nin memuru!
Başka?!
MİT’in memuru!
Başka?!
Karısının genelkurmay başkanı?!
Hal böyleyken…
Sir Özel’e başka anlamlara yüklemeye gerek var mı?!
Yok!?
O halde durum şudur:
“Neo Erdelhun”!
Nokta.

………………………… ...

Her Okula Bir İnek Şart / Levent Bulut

Milli Eğitim Bakanlığı'nın ilköğretim okullarında süt dağıtma kampanyası dün başladı.

Çocukların sağlıklı olmak için içtikleri sütten 12 ilde 1193 öğrenci zehirlendi.

Hükümet yetkililerin yaptığı açıklamalar ise evlere şenlikti.

Yok süt dağıtılan çocukların bünyeleri hassasmış da, yok milyonlarca öğrenci içinde 1500-2000 öğrencinin hassasiyet gösterip alerjik reaksiyon vermesi normalmiş..
.. miş miş…

Oysa düşünemedikleri sadece Adana'da bir okulda 150 öğrenci zehirlendi. Bu durumda acaba süte karşı alerjisi olanların hepsini bir okulda mı toplamışlar?
Öyle ise bunu nasıl ...
Read more : Her Okula Bir İnek Şart / Levent Bulut | Görüntüleme : 485 | Yanıtlar : 1

Obama'nın Seçim Kampanyasına Para Veren Türk İşadamları / Bülent ESİNOĞLU

Obama'nın Seçim Kampanyasına Para Veren Türk İşadamları

Saddam kendi ülkesinde seçimler yapardı, sandıktan hep Saddam’ın kendisi, %95'lerle çıkardı.

Sonra Amerika geldi. Sandığı Irak halkının önüne koydu. Sandıktan Amerika çıktı. Aynısı, Afganistan’da oldu. Amerika sandık koydu. İçinden Karzai çıktı. Yani Amerika çıktı.

Dört-beş yıllık Amerikan sandık demokrasisi budur.

Amerikan demokrasisinde halkın temsilcileri meclislere varamaz. İşçiler çalışanlar, dar gelirliler hiç seçilemezler.

Milletin vekili olmak için seçim masraflarını karşılamak kolay değil. Zengin olmak gerekiyor. Zenginler de iktidar olunca ...

Bir Tek "Pandora’nın Kutusu" Kaldı / Selcan TAŞÇI

Bir Tek "Pandora’nın Kutusu" Kaldı

Cezayir Lokantası’ndaki DPI (Demokratik Gelişim Enstitüsü) “çalıştayı”nın “PKK toplantısı” olarak afişe edilmesinden rahatsız olan “katılımcı” köşe yazarlarından Ali Bayramoğlu “zibidiler” diyordu dün adı değişen huyu baki kalan gazeteye, Ahmet İnsel “lağımcı gazeteciliği” diye nitelendiriyordu yaptıkları işi...

Benim ilgimi en çok Cengiz Çandar’ın yazdıkları çekti.

Yok yok, hem Ameriklancı, hem Filistin gerillası, hem devrimci hem liberal olabilen birinin “hem Müslüman, hem tetikçi hem de aptal olunmaz” diye ders vermeye kalkışmasındaki garabetten ...
Read more : Bir Tek "Pandora’nın Kutusu" Kaldı / Selcan TAŞÇI | Görüntüleme : 955 | Yanıtlar : 0

Savaş ve Yüce Divan / Bülent ESİNOĞLU

Savaş ve Yüce Divan

Amerika’nın önemli ölçüde pazar kaybetmesi, krizler sıklaştıkça para basmakta zorlanması, girdiği savaşlardan umduğunu bulamaması gibi durumlar, Amerika’yı yeni bir savaşın eşiğine getirdi. Sorunlarını savaşsız çözemeyen emperyalizm yeni bir savaşın eşiğinde duruyor.

Büyük Ortadoğu Projesi, yol almakta oldukça zorlanıyor.

Enerji ve İsrail’in güvenliğini garantiye almadan, Büyük Ortadoğu Projesi'nin bittiğini söyleyemeyiz. Bunun için de, İran’a bir müdahalenin şart olduğunu düşünen Amerika, Suriye meselesini Eş başkanlar eli ile halletmek istiyor.

Buraya kadar yazdıklarım AKP ...
Read more : Savaş ve Yüce Divan / Bülent ESİNOĞLU | Görüntüleme : 612 | Yanıtlar : 0

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148846 ileti • Toplam 46381 başlık • Toplam 25117 üye

x