Zaman: Cmt Mar 14, 2026 20:59

News News of Gazete Köşe Yazarları

Site map of Gazete Köşe Yazarları » Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Cumhurbaşkanı Yalan Söyler Mi? Hem De Belgeli / Ali Serdar BOLAT

Cumhurbaşkanı Yalan Söyler Mi? Hem De Belgeli

Abdullah Gül, Hollanda'ya giderken, havaalanında, 28 Şubat'taki durumu ile ilgili şöyle dedi:

“Ben o zamanki Refahyol hükümetinde bakandım ama Milli Güvenlik Kurulu üyesi değildim. Dolayısıyla o günkü MGK kararlarında benim imzam yok. Daha sonra o konular Bakanlar Kuruluna getirilip herhangi bir Bakanlar Kurulu Kararı çıkarılmadığı için, benim imzam yok. Ama tabii ki o dönemi yaşayanlardan biriydim.”

Abdullah Gül o zaman Refah Partisi Milletvekili, Devlet Bakanı ve Hükümet Sözcüsü ...
Read more : Cumhurbaşkanı Yalan Söyler Mi? Hem De Belgeli / Ali Serdar BOLAT | Görüntüleme : 762 | Yanıtlar : 0

İstihbarat Dersleri / Bülent ESİNOĞLU

İstihbarat Dersleri

Bildiğiniz gibi, İsrail ve Amerika yıllardır İran’ı tehdit etmektedir.

Tehdit öyle lafla, kaş göz işareti ile tehdit değildir.

Basra Körfezinde, iki uçak gemisi, savaş gemileri İran’ı sürekli tehdit etmek için demir atmış vaziyete bekliyor.

İran’dan petrol alan ülkeleri, ya ikna ile ya da şantaj ile petrol alımını durdurtuyor.

Yetmiyor, İran Merkez Bankasının bilgisayarlarını SWİFT yapıyor. Yani elektronik fon transferini engelliyor.(Aklıma Kıbrıs Barış Harekâtından sonra Türkiye’ye uygulanan Amerikan ambargosu geldi)

Anlayacağınız, 14-15. yüzyıllarda, Akdeniz’deki ...
Read more : İstihbarat Dersleri / Bülent ESİNOĞLU | Görüntüleme : 757 | Yanıtlar : 0

Moralim Bozuluyor / LEVENT BULUT

Kula kulluk etmekte hiçbir sakınca görmeyenler oldukça;

Atatürk'ü sevenlere putperesetsiniz diyenler çoğaldıkça;

İşçi, çiftçi, memur, esnaf çökmüş, gelecek kaygısı taşırken;
yeni bir zengin sınıf, bolluk içinde yaşarken;

Ben Türk'üm diyen Çerkez'e, Laz'a, Kürt'e “Aslını inkar etme, 36 etnik kimlik var” denildikçe ;
Devlet erkanı sürekli Arap ülkelerinde, kalabalık kafileler halinde gezdikçe;

Her Allah’ın günü sözlü ve yazılı saldırılar ile askeri yıpratmak, moralini bozmak, demokrasinin gereği sayılıp;
yapılan yanlışları eleştirenlere, anti demokrat, faşist denildikçe;

Dağdan İnen ...
Read more : Moralim Bozuluyor / LEVENT BULUT | Görüntüleme : 450 | Yanıtlar : 0

Ustalık döneminde “Büyük Kürdistan” inşa ediliyor

Ustalık döneminde “Büyük Kürdistan” inşa ediliyor

11 Eylül saldırıları ile “Haçlı seferi” kararı veren Amerikan yönetimi; Irak ve Afganistan’ı işgal etmiş, arkasından milyonlarca ölü bırakarak, buraları kukla yönetimlere devretmişler.

İşgal öncesi; Türkiye’de 28 Şubat yapılmış, üçlü koalisyon görev başında, yazar kasa fırlatılmış, başörtülü kızlar yollara dizilmiş, el ele tutuşturulmuş, Eyüp Sultan’da sabah namazlarında siyasi dualar yapılmış, bir “şiir” yüzünden pırıl pırıl “Ak” bir belediye başkanı hapse gönderilmiş! Millete kurtuluş umudu olarak takdim edilmiş ve AKP ...
Read more : Ustalık döneminde “Büyük Kürdistan” inşa ediliyor | Görüntüleme : 572 | Yanıtlar : 0

Barzani ile TBMM’deki sandalye aritmetiği / Ahmet TAKAN

Barzani ile TBMM’deki sandalye aritmetiği

Bu satırları yazmaya başladığım saatlerde TBMM Başkanı Cemil Çiçek’in tutuklu milletvekilleri sorununu çözmek için Meclis’te grubu bulunan siyasi partilerin temsilcileriyle görüşmesi yeni bitmiş, çapulcu başı Barzani de İstanbul’a “az önce” gelmişti.

Bu noktanın altını çizdikten sonra tbmm.gov.tr’den milletvekillerinin siyasi partilere göre dağılım rakamlarına bakalım:
AKP 326, CHP 135, MHP 52, BDP 29, Bağımsızlar 6, KDP 1 olmak üzere toplam 549.

Barzani’nin Amerika seyahatinin hemen ardından İstanbul’a gelmesi ve Başbakan Tayyip ...
Read more : Barzani ile TBMM’deki sandalye aritmetiği / Ahmet TAKAN | Görüntüleme : 670 | Yanıtlar : 0

Mor’Gül ve/veya Magnum opus?! / Hayrullah Mahmud ÖZGÜR

Mor’Gül ve/veya Magnum opus?!

(ya da Hollanda Aslanı mı yoksa Hollanda Lalesi mi ve/veya Tolon Limanı’na paket teslim?!)

“Experto crede!”
“Ehil olana güven.”
(…)
“Et cætera!”
“Ve diğer şeyler.”
etc. diye kısaltılır.
(…)
“Magnum opus!”
“Bir Şaheser.”
http://tr.wikipedia.org/wiki/Latince_deyi%C5%9Fler_listesi_(A-E)#A

………………………….

Mor’gül?!

28 Şubat rüzgarı ve Bir’in arkalaması ile Çankaya’ya çıktı.
Konjonktür değişince Hoca’yı nasıl sattı ise şimdi de Bir’i sattı!
“28 Şubat’ta herkes kirli bir tek ben temiz” mesajı verdi.
“Mor’gül”dü ama o “ak” olduğunu iddia ...
Read more : Mor’Gül ve/veya Magnum opus?! / Hayrullah Mahmud ÖZGÜR | Görüntüleme : 1071 | Yanıtlar : 0

Bozacının Şahidi, Şıracıdır / Rifat SERDAROĞLU

Bozacının Şahidi, Şıracıdır

Anadolu’da, yüzü kızarmadan yalan söyleyen biri için şöyle bir benzetme yapılır;

“Adam öyle yalan söylüyor ki, yalana bağdaş kurdurup, ipin üstünde oturtabiliyor…”

Cumhurbaşkanı Gül, Hollanda’ya hareketinden önce aynen şöyle söylüyordu; “Milli Güvenlik Kurulu Üyesi değildim. Dolayısıyla o günkü MGK kararlarında imzam yok. O konular Bakanlar Kuruluna getirilip, herhangi bir Bakanlar Kurulu kararı çıkarılmadığı için benim imzam yok. Konuyu hatırlamıyorum…”

Başbakan Erdoğan da Salı günkü grup toplantısında aynı şeyleri tekrar ederek, Cumhurbaşkanı Gül ...
Read more : Bozacının Şahidi, Şıracıdır / Rifat SERDAROĞLU | Görüntüleme : 630 | Yanıtlar : 0

İkna Turlarına Ne Oldu? / Bülent ESİNOĞLU

İkna Turlarına Ne Oldu?

Yönetmeyi tutuklamaktan ibaret sananlar, dış dünyada, gerçeklere toslamaya devam ediyorlar.

Hatırlarsınız. Başbakan G.Kore’in Başkenti Seul’deyken, Suriye ile ilgili açıklamalarda bulunmuştu. Çin ve Rusya’da görüşmelerde bulunacağını, Çin ve Rusya’yı, Suriye Devlet Başkanı Esed’den desteklerini çekmesini isteyeceğini söylemişti.

Çin’den hiçbir siyasi destek alamayan RTE, ayağının tozuyla, Suudi Arabistan’a gitmişti.

Tabi Suudi Arabistan’ın Sünnilere desteği, zaten vardı. Ama Suriyeli İsyancıların Türkiye’de eğitilip, silahlanmaları için paraya ihtiyaç vardı.

Suudi Arabistan’dan mali destek aramıştı.

İstediği desteği ...
Read more : İkna Turlarına Ne Oldu? / Bülent ESİNOĞLU | Görüntüleme : 806 | Yanıtlar : 0

TCDD Da Artık Cumhuriyet Kazanımı Olmaktan Çıkıyor… / Orhan ÖZKAYA

TCDD Da Artık Cumhuriyet Kazanımı Olmaktan Çıkıyor…

Her özelleştirmede olduğu gibi devlet kullanılarak, belki de göstermelik ihale uygulaması dahi yapılmadan, (onun da zemini hazırlandı) ‘ben yaptım oldu’, mantığıyla önce yandaşlara daha sonra da yabancı anglo-Amerikan şirketlerine devredilecek.

Uzun zamandır hızlı tren projeleriyle, demir yollarında iyileştirmeler yapılmış, halkın sırtına acımasızca yüklenen dolaylı ve dolaysız vergilerle kurum çekici hale getirilmeye çalışılmış, yolcu taşımacılığında da başta ekonomik koşullar nedeniyle artış yaşanmakta ve hızlı tren seçeneği bu artışa paralellik ...
Read more : TCDD Da Artık Cumhuriyet Kazanımı Olmaktan Çıkıyor… / Orhan ÖZKAYA | Görüntüleme : 1327 | Yanıtlar : 0

Emperyalist proje halen yürürlükte / Prof. Dr. Nurullah ÇETİN

Emperyalist proje halen yürürlükte

Peyami Safa’nın 1937 yılında yayınladığı “Biz İnsanlar” romanında Birinci Dünya Savaşı’nı ve İngilizlerin İslam dünyası üzerindeki emperyalist baskılarını değerlendiren bir bölüm var. Bu bölümü okursak 1937’den bugüne pek bir şeyin değişmediğini, o zamanki emperyalist projeyle şimdiki arasında pek bir fark olmadığını görürüz. O bölümle günümüz arasında bir karşılaştırma yapalım. Önce romandan alınan kısımlar tırnak içinde ve koyu olarak verilecek, sonra günümüzdeki durum ortaya konacaktır.

“Harp denilen bu vahşi kasaplık, İngiltere’yi Avrupa’nın ...
Read more : Emperyalist proje halen yürürlükte / Prof. Dr. Nurullah ÇETİN | Görüntüleme : 769 | Yanıtlar : 0

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148846 ileti • Toplam 46381 başlık • Toplam 25117 üye

x