Zaman: Cmt Mar 14, 2026 0:47

News News of Gazete Köşe Yazarları

Site map of Gazete Köşe Yazarları » Dizin : Gazete Köşe Yazarları

ABD plânına göre kaç milyar insanın öldürülmesi gerekiyor?

ABD plânına göre kaç milyar insanın öldürülmesi gerekiyor?

Geçen günlerde bütün dünya basını, Cengiz Han’ı, aniden dünyanın en büyük çevrecisi ilan etti. Cengiz Han ve oğullarının, dünyanın yüzde 22’sini fethettiği 150 yıl boyunca, 40 milyon insanı öldürdüğü, böylesine geniş bir bölgede nüfusun azalmasının, sürülmeyen tarlaların ormana dönüşmesine yol açtığı, bu yeni ormanların da atmosferden 700 milyon ton daha fazla karbon temizlediği iddia edildi! Yine Avrupa’daki veba salgını ve Çin’deki Ming Hanedanının yıkılışı gibi olaylarda da ...
Read more : ABD plânına göre kaç milyar insanın öldürülmesi gerekiyor? | Görüntüleme : 934 | Yanıtlar : 0

İçi kof olan TSK mı CHP mi? / “Kâğıttan Kaplan” CHP olmasın?

İçi kof olan TSK mı CHP mi?

CHP genel Başkan yardımcısı, Anayasa Hukuku Profesörü Süheyl Batum Zonguldak’ta şöyle demiş: “Koca bir askeri yıktılar, meğer kağıttan kaplanmış, biz bunu asker zannedermişiz, meğer ABD içini oymuş. O koca ağacı hop diye yıktılar. Ancak CHP’yi yıkamadılar!”

Bir CHP yöneticisi için intihar gibi sözler…

Ben “bu CHP’den cacık olmaz” diye yazdım da beni topa tuttular. İşte kanıtı: Süheyl Batum, ağır top olsun iktidarı dağıtsın diye o mevkiye getirilen zat… ...
Read more : İçi kof olan TSK mı CHP mi? / “Kâğıttan Kaplan” CHP olmasın? | Görüntüleme : 1717 | Yanıtlar : 10

Amerikan dergisinde Yeniçağ ve eyalet modeli tartışması!

Amerikan dergisinde Yeniçağ ve eyalet modeli tartışması!

10 Aralık 2010 tarihinde, “AKP’ye suçüstü: ABD’de eyalet modeli gezisi!” başlığı ile çıkan yazımda, “Adalet Bakanlığı Müsteşarı ve beraberindeki sekiz hâkim ve savcı, ABD Adalet Bakanlığı’nın davetlisi olarak eyaletleri dolaşıyor, eyalet sistemini inceliyor” bilgisini vermiştim.

Daha sonra 5 Ocak 2011 tarihli yazımda “İşte saklanan o fotoğraf!” başlığı altında geziye katılanların fotoğrafını yayınlamıştım.

Ayrıca Adalet Bakanı Sadullah Ergin’in ABD ziyareti sırasında eski Ankara Büyükelçisi Eric Edelman’ın da yönetim kurulu ...
Read more : Amerikan dergisinde Yeniçağ ve eyalet modeli tartışması! | Görüntüleme : 600 | Yanıtlar : 0

HAÇLI Seferleri Kardeşlikse Müslümanlar Niye Ölüyor?

HAÇLI SEFERLERİ KARDEŞLİK İSE MÜSLÜMANLAR NİYE ÖLÜYOR?

Sosyal paylaşım sitelerinde Recep Tayyip Erdoğan'ın Haçlı seferlerini övdüğü bir videosu var. On binlerce kişi arasında sürekli paylaşılıyor. Haçlı seferlerini yapan komutanları diriltesiniz, Haçlı seferlerini Recep Tayyip Erdoğan gibi ne savunabilir, ne kutsayabilirler.

Recep Tayyip Erdoğan o video konuşmasında diyor ki: "Tarih boyunca, Doğu ile Batıyı, Müslümanlar ile Hıristiyanları ayrıştıran en büyük çatışmaların, Haçlı seferleri olduğu iddia edildi. Haçlı seferleri, aynı zamanda tüm bu tarafların birbirini ...
Read more : HAÇLI Seferleri Kardeşlikse Müslümanlar Niye Ölüyor? | Görüntüleme : 1062 | Yanıtlar : 0

Recep'in Kutsal Kasesi / Mete AKINCI

Recep'in Kutsal Kasesi

"Irak'taki Amerikan askerlerine duacıyız", Irak işgali sırasında;

"AKP bir İslam partisi değildir", Mason University'deki konuşmasında;

"Mayınlı arazileri Simon alsa ne olur", mayınlı arazilerin satışı sırasında;

"Rasmussen asla NATO genel sekreteri olamaz, peygamber efendimizin karikatürleri nasıl ifade hürriyeti kapsamında olabilir", NATO'ya yeni genel sekreter seçimi sırasında;

"Aslında zaten fiili yarı başkanlık sistemi işliyor", dün;

"Başkanlık sisteminin faydalarını bilmeli halkımız, ben tartışılmasını istiyorum!", yine dün;

"Düğmede Türkiye'nin de parmağı olmalı", Füze Kalkanı görüşmeleri sırasında; ...
Read more : Recep'in Kutsal Kasesi / Mete AKINCI | Görüntüleme : 1340 | Yanıtlar : 0

Mısır’da Neler Oluyor? / Kıptiler'den ABD'ye çağrı

Mısır’da Neler Oluyor?

Çok kısa bir zaman sonra iktidarı kaybedeceği gözüken ve ülkeyi çeyrek yüzyıldan fazladır demir yumrukla yöneten Hüsnü Mübarek Mısır’ın dördüncü cumhurbaşkanıdır.

Biliyorsunuz Kavalalı Mehmet Ali Paşa’nın dördüncü kuşaktan torunu olan Kral Faruk’un 1952’de Cemal Abdülnasır liderliğindeki ‘’ Hür Subaylar Hareketi ’’ sonunda görevden uzaklaştırılması üzerine önce 6 aylık oğlu Fuat kral ilan edildi, daha sonra 1953’de cumhuriyetin ilan edilmesi ile üzerine ailesi ile birlikte sürgüne gönderildi. Büyük dede Osmanlı Askeriydi Osmanlı’ya ...
Read more : Mısır’da Neler Oluyor? / Kıptiler'den ABD'ye çağrı | Görüntüleme : 1328 | Yanıtlar : 2

Emin Çölaşan ve Hizbullah / Dr. Mehmet YUVA

Emin Çölaşan ve Hizbullah

Doç. Dr. Mehmet Yuva
mehmetyuva@cemmedya.com

Mekân: Amerika Birleşik Devletleri. Sene: 1991. Konu: Türkiye bir Federal Eyalet Sistemini kaldırabilir mi? Böyle bir siyasi yapı Türkiye’deki etnik ve mezhepsel sorunları çözer mi? Bunu isteyen güçlerin gerçek hedefi nedir? Yüksek Lisans öğrencisi sıfatıyla Türkiye’de yoğun olarak tartışılan bu konuları irdeleyen makalemi o zaman Hürriyet gazetesinde yazan gazeteci Emin Çölaşan’a iletmiştim. Herhangi bir yorumda bulunmadı. Rahmetli Özal’ın Arap dünyası ile başlattığı “acilimi“ ve ...
Read more : Emin Çölaşan ve Hizbullah / Dr. Mehmet YUVA | Görüntüleme : 1515 | Yanıtlar : 1

AKP’ye oy vermeyi düşünen seçmenlere / Ümit ÖZDAĞ

AKP’ye oy vermeyi düşünen seçmenlere

AKP’ye oy veren değerli kardeşim... Sen de bu ülkeyi benim gibi seviyorsun. Sen de bu ülkenin iyiliğini istiyorsun. Çocuğunu askere yolluyorsun. Millî bayramlarımızda gurur duyuyorsun. Ancak seninle farklı endişelerimiz var. Belki sen benim bazı endişelerimden haberdar değilsin. Sana bugün AKP’nin 8 yıldan bu yana attığı bazı adımların bende uyandırdığı endişe hatta ülkemin geleceği ile ilgili korkulardan bahsedeceğim. Senden dileğim bu hususlarda biraz düşünmen.

1) AKP’ye yakın gazeteler seçimlerden sonra AKP’nin ...
Read more : AKP’ye oy vermeyi düşünen seçmenlere / Ümit ÖZDAĞ | Görüntüleme : 612 | Yanıtlar : 0

Gelen gideni aratır mı? / Yavuz Selim DEMİRAĞ

Gelen gideni aratır mı?

Merhum İsmet İnönü’nün “Yeni bir dünya kurulur, Türkiye de yerini alır” sözü 2. Dünya Savaşı’ndan hemen sonraydı. Savaşın galipleri ellerinde cetvel ile yeni ülkelerin sınırlarını çiziyordu o vakit. Milyonlarca insanın öldüğü kentlerin yok olduğu atom bombası faciasının yaşandığı ikinci dünya savaşının izleri henüz silinmemişken emperyalizm bu defa değişik metotlarla parselliyor dünyayı. Yugoslavya’nın kurucu devlet başkanı Tito, federal yapının tehlikelerini hatırlatan Türk diplomata, “haklısınız ama Almanya buna bizi zorladı” itirafında bulunmuştu. Tito’nun ...
Read more : Gelen gideni aratır mı? / Yavuz Selim DEMİRAĞ | Görüntüleme : 626 | Yanıtlar : 0

“BOP coğrafyası”nda domino oyunu / Mustafa ASLAN

“BOP coğrafyası”nda domino oyunu

Demokrasiyi araçlaştıranlara, hukuku yok edenlere, yasalarla zulm edenlere,dini siyasallaştırarak cemaatleştirenlere, mezhepleri parti tüzüğü edenlere; cihâd’ı diplomat(!)ça Haçlı ile birlikte mütedeyyin müslümanlara saldırtanlara, devlet kurumlarını partizanlaştıranlara, “Kılcal damarlara kadar... Gerekirse hâkim, savcı satın alın, bir milyon harcayın bir lira kazanın!” talimatıyla ilm-i siyâset maskesiyle demokratik hakları Atatürk ve Cumhuriyet kazanımlarına karşı kullananlara; BOP Eş Başkanlığı’nı Gâzi Meclis’te ikrâr edenlere, Okyanus Ötesinden diğer BOP Eş Başkanı’nın Haçlı Seferi diye başlattığı Irak işgâlinde bir ...
Read more : “BOP coğrafyası”nda domino oyunu / Mustafa ASLAN | Görüntüleme : 823 | Yanıtlar : 0

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148846 ileti • Toplam 46381 başlık • Toplam 25117 üye

x