Zaman: Pzt Mar 16, 2026 0:40

News News of Gazete Köşe Yazarları

Site map of Gazete Köşe Yazarları » Dizin : Gazete Köşe Yazarları

AA yöneticileri halka hesap vermek zorunda / Çiğdem TOKER

AA yöneticileri halka hesap vermek zorunda

Anadolu Ajansı (AA) herkesin nefesini tuttuğu 31 Mart gecesi ansızın kestiği veri akışının hesabını hâlâ vermedi.

Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Sadi Güven'in bunalmış bir yüz ifadesiyle canlı yayında heceleye heceleye, “AA benim müşterim de-ğil, benden veri al-mı-yor. Nereden veri alıyor bil-mi-yo-rum” açıklamasıyla fırlattığı ağır töhmeti dağıtacak bir açıklama da yapmadı.

AKP iktidarının medyayı mutlak kontrolü altına almasından bu yana, seçim yayıncılığının zorunlu kaynağı haline dönüşen AA muhtemelen sadece Cumhurbaşkanı ...
Read more : AA yöneticileri halka hesap vermek zorunda / Çiğdem TOKER | Görüntüleme : 1079 | Yanıtlar : 0

'Adam' gitti / Ergin YILDIZOĞLU

'Adam' gitti

Altı hafta sokakları meydanları doldurup hep bir ağızdan “git” dediler, güçlerini gösterdiler ve “Adam” gitti! “Genç kız uyandı, tüm yaşamı boyunca ilk kez, tepesinde Bouteflika olmayan bir gece geçirmişti... Bu başkansız ilk gecenin uykusu rüyalarla olduğu kadar kâbuslarla da doluydu.” 4 Nisan günü Cezayir gazetesi Al Watan’da bir köşe yazısı işte böyle başlıyordu.

Rüyalar ve kâbuslar

Gerçekten de halkın yaygın, barışçı, ısrarlı protestolarına dayanamayan rejim, Cezayir politikasının diliyle “Le Pouvoir” (iktidar), 20 yıldır ...
Read more : 'Adam' gitti / Ergin YILDIZOĞLU | Görüntüleme : 1722 | Yanıtlar : 0

Seçim bitti, zam vakti! / Murat MURATOĞLU

Seçim bitti, zam vakti!

Tam 2 yıl önceydi… Saray'da muhtarları topladı; “Özgürlük Avrasya Tüneli'nden geçer, özgürlük Osmangazi Köprüsü'nden geçer” açıklamasını yaptı. Muhtarlar alkışladı.

“Cebimizden de 5 kuruş para çıkmadı!” diyerek vurguladı. Yine alkışlar yankılandı. Cebimizden 5 kuruş çıkmadan yaptırdığımız Avrasya Tüneli'ne, 2018 için halkın cebinden 155 milyon lira ödendi.

* * *

Hedefi kim hesaplamışsa “Yılda 25 milyon 125 bin birim araç geçer” denildi ancak 17 milyon geçti. Haliyle fatura bu yıl da vatandaşa zimmetlendi. ...
Read more : Seçim bitti, zam vakti! / Murat MURATOĞLU | Görüntüleme : 1112 | Yanıtlar : 0

Ah ah! Atı alan Üsküdar'ı geçti! / Levent BULUT

Bir ben mi böyle hissediyorum bilmiyorum ama seçimlerden yoruldum artık. İktidardakilerin kendinden olmayanlara hakaretleri, tehditleri, küçük görmeleri her seçimde klişe oldu. 31 Mart'ta da durum aynıydı. Bunun sebebiyse Cumhur İttifakı'nın yerel seçimi âdeta bir ölüm kalım savaşına çevirmesiydi. Kendilerine oy verenlere, şirke girip cennet vaat ederken, devletin bütün imkânlarını kullanmaktan çekinmediler. Yetmedi muhalefeti düşman, vatan haini ve terörist olarak nitelendirdiler. Bu durumu eleştiren İYİ Parti lideri Meral Akşener'i "Hanımefendinin kaçacak deliği de yok. O milletvekili ...
Read more : Ah ah! Atı alan Üsküdar'ı geçti! / Levent BULUT | Görüntüleme : 727 | Yanıtlar : 0

AKP'li sendika Türkiye'yi eyaletlere böldü!.. / Ahmet TAKAN

AKP'li sendika Türkiye'yi eyaletlere böldü!..

Bayram değil seyran değil!... Hayırdır ne oldu?... Biz farkında değilken bir yerlerde Anayasa mı değişti?.. Türkiye ne zaman federal siteme geçti, eyaletlere bölündü?..

Bu soruları, AKP'nin yandaş sendikası Eğitim-Bir-Sen'e soruyorum!.. Öğretmenlerimizi temsil ettiği iddiasında olan Eğitim-Bir-Sen'in pek muhterem (!) yöneticilerinden acil cevap bekliyorum!..

Resim

21 Nisan tarihinde yapılacak olan MEB Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme Sınavı için Eğitim-Bir-Sen hazırladığı "Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme Sınavı Hazırlık Kitabı"nı üyelerine dağıttı. ...
Read more : AKP'li sendika Türkiye'yi eyaletlere böldü!.. / Ahmet TAKAN | Görüntüleme : 1378 | Yanıtlar : 0

Enflasyonla Mücadele!../ Levent BULUT

Büyük, gösterişli ve pahalı projeleri yetmedi kendine yeni saray yaptırdı. Devlet idarecilerinin lüks düşkünlüğü ve israftan kaçınmaması yüzünden malî sıkıntı yaşanmaya başlandı. Bu durumu aşmak için, para basıp vergileri yükseltti. Fakat malî sıkıntı daha da arttı. Paranın hiçbir değeri yoktu. Halkın satın alma gücü o kadar zayıfladı ki, ülkede dert yanmayan, veryansın etmeyen kimse kalmadı! Ülkeyi yöneten ise bu duruma karşı yiyecek ve diğer temel ihtiyaç maddelerinin fiyatlarını düzenlemeye çalıştı. Çünkü aç ahali isyankâr olabilirdi. ...
Read more : Enflasyonla Mücadele!../ Levent BULUT | Görüntüleme : 718 | Yanıtlar : 0

ABD çekilmiyor, iyice yerleşiyor... / Erol MANİSALI

ABD çekilmiyor, iyice yerleşiyor...

Trump’ın “çekileceğiz” açıklamalarından sonra herkes “ciddi ciddi”, çekilme gerçekleşecekmiş gibi konuşmaya, yazıp çizmeye başladı. Oysa, “çekileceğiz” aldatmacasından sonra ortaya çıkan fiili gelişmeler ABD’nin Doğu Akdeniz ve Körfez hattına sıkı sıkıya yerleşmekte olduğunun resmini duvara yapıştırdı:

- ABD’nin, beklenmedik “Kudüs kararına” sıkı sıkıya yapışıp, küresel tepkilere karşın uygulamaya geçip sonuçlandırması.

- YPG’ye silah yardımını genişletip bugün de sürdürmesi ve yine YPG’ye mali desteğini, bütçesine de katarak artırması.

- İsrail, Mısır, S. Arabistan ...
Read more : ABD çekilmiyor, iyice yerleşiyor... / Erol MANİSALI | Görüntüleme : 1267 | Yanıtlar : 0

Özelleştirmeciler özür dilemeli / Tayfun ÖZKAYA

Özelleştirmeciler özür dilemeli

Liberal veya piyasa ekonomisinden yana olanlara göre bir işletme zarar ediyorsa iflas etmesi bir sorun yaratmaz. Bu tesisi başka bir girişimci alarak daha iyi yönetmeye çalışır. Sonuçta kaynaklar iyi kullanılmış olur. Gene onlara göre devlet en kötü işletmecidir. Devlet yöneticileri çevrelerini kayırırlar, yolsuzluklar hiç eksilmez. Burada hemen şu gerçeği not ederek devam edelim: İşletmeler rekabete açık bir ortamda çalışsa bile köylülerin, işçilerin ve tüketicilerin sömürülmeye ve kandırılmaya devam edeceği açıktır. Ancak çoğu ...
Read more : Özelleştirmeciler özür dilemeli / Tayfun ÖZKAYA | Görüntüleme : 836 | Yanıtlar : 0

Irak ve Suriye'deki Türkmen kardeşlerimizi unutmayalım… / Prof. Dr. Sait YILMAZ

Irak ve Suriye'deki Türkmen kardeşlerimizi unutmayalım…

Hafta içinde yaptığımız Irak ve Suriye Türkmenleri Kongresi ile iki ülkedeki Türkmen kardeşlerimizin liderlerini, sahadan bilgi alan çeşitli akademisyen ve gazeteci arkadaşlarımızı ağırladık. Neler olup bittiği ile ilgili bilgilerimizi tazeledik, görüş alışverişinde bulunduk. Türkiye’de Türkmen kimliği ve yaşadığı sorunlar ile ilgili önemli bir bilgi açığı var. Irak ve Suriye’de yaşayan Türkmenler, 1923 yılına kadar aynı ülkenin (Osmanlı) vatandaşı olduğumuz, bizim gibi Oğuz kökenli Türk kardeşlerimiz. Kader pek çok coğrafyada ...

Zorla deli gömleği / Çiğdem TOKER

Zorla deli gömleği

Sadece üzüntü değil.

11 yaşındaki evladı Rabia Naz Vatan'ı kuşkulu bir ölümde kaybeden Şaban Vatan'a yaşatılanları dinleyince insanın içinden bir isyan dalgasının yükselmemesi zor.

Cuma günkü yazımızda; kızının kendisine benimsetilmeye çalışıldığı gibi intihar değil, otomobil çarpması sonucu öldüğünü, Eynesil'in yerel yöneticileriyle bağlantılı ve Ankara'nın yüksek tepelerine uzanan çıkar ilişkileri nedeniyle bu ölümün üzerinin örtüldüğünü haykırmasına karşın, soruşturmaya ışık tutabilecek başvuruları dahi NEDENSE dikkate alınmayan Şaban Vatan'ın öyküsüne yer verdik. Bir yıldır kızının ...
Read more : Zorla deli gömleği / Çiğdem TOKER | Görüntüleme : 1124 | Yanıtlar : 0

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148847 ileti • Toplam 46382 başlık • Toplam 25117 üye

x