Zaman: Sal Tem 08, 2025 18:47

News News of Gazete Köşe Yazarları

Site map of Gazete Köşe Yazarları » Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Türkiye'nin 'Kürt tabusu' ve bir 'Özal' hatırası

Bir zamanlar 163 adlı bir “irtica-savar” vardı.
Kalkınca zannedilirdi ki şeriat gelecek. Kalktı. Gelen giden olmadı.
141-142 vardı. Bu maddelerin Komünizmin gelmesini engellediği sanılırdı.
Maddelerden geriye kalan, “marjinal süs bitkisi” particikler oldu.
Tüm bu maddelerin var olan sistemin “düşman” ihtiyacı için var edilmiş birer “öcü” balon olduğu zamanla ortaya çıktı.
Bu balonların çoğunu patlatmak da Turgut Özal'a nasip oldu.

Şimdi gündemde “Kürt tabusu” var.

Özal, 20 yıl önce Kürt Sorununa dikkat çekmiş, bugün varılmış olan ...
Read more : Türkiye'nin 'Kürt tabusu' ve bir 'Özal' hatırası | Görüntüleme : 957 | Yanıtlar : 1

CHP’lilerin anlattığı Atatürk hikayesi

Uzunca bir zamandan sonra, kısa bir süreliğine Ankara"ya gidebildim,.

CHP"li bir dostumun ofisinde sohbet ediyorduk, bir süre sonra 6-7 kişilik bir CHP"li grup oluştu.
Hepsi birbirinden farklı meslekten.
Onu konuşuyoruz, bunu konuşuyoruz ama zaman ilerledikçe bir şey dikkatimi çekti, nedense kimse politikadan konuşmuyor.
Bu Ankara"nın havası değişmiş galiba diye düşündüm.
Herkes politika ile yatar kalkardı, bakıyorum hiç kimse politikanın lafını etmez olmuş.
Sonunda dayanamadım ve oltayı atıverdim;

- Ne olacak bu CHP"nin hali ?

İşte ...
Read more : CHP’lilerin anlattığı Atatürk hikayesi | Görüntüleme : 846 | Yanıtlar : 0

Kürtlerden İngiliz’e Tokat Gibi Cevap

Gazetecilik bana göre dünyanın en zevkli mesleğidir. Ama hakkıyla yaparsanız. Yeni bir haber yakalamak, yeni bir belge bulmak insanı öylesine mutlu eder ki, anlatılması imkansızdır. Gazeteci hergün okuyucusu karşısındadır. Her yazdığı, her konuştuğu kamuoyu tarafından dikkatle takip edilir. Yanlış yapmamak, toplumu yanlış yönlendirmemek gerekir. Atatürk"ün de en veciz şekilde ifade ettiği gibi “Basın Milletin Müşterek sesidir” onun için yazdığı her satırın büyük önemi vardır. Günümüzde ise gazetecilik yapmak hele hele hakkıyla gazetecilik yapmak neredeyse imkansız ...
Read more : Kürtlerden İngiliz’e Tokat Gibi Cevap | Görüntüleme : 1053 | Yanıtlar : 0

Bir Öğrencimin Bana Öğrettikleri

Kaliforniya’da Long Beach şehrindeki Eyalet Üniversitesi’nde öğretim üyesi olarak ders verirken, aynı sömestrde benim iki dersimi alan bir kız öğrencim dikkatimi çekmeye başlamıştı. Bu genç bayanın şu özelliklerinin farkına varmıştım: Her şeyden önce çok güzel bir kızdı; gözüm gayri ihtiyari ona gidiyordu. İkinci olarak çok iyi bir öğrenciydi; bütün sınav ve ödevlerde en yüksek notu o alıyordu. Ayrıca, çok hanımefendi, çok nezih bir kişiliği vardı. Bölümün bir pikniğinde kız öğrencimin nişanlısıyla tanıştım ve itiraf edeyim, ...
Read more : Bir Öğrencimin Bana Öğrettikleri | Görüntüleme : 795 | Yanıtlar : 0

Burstan Mağaza Kapatmaya Uzanan Bir Başarı Öyküsü

İngiliz kökenli moda merkezi Harvey Nichols, 2006 yılında İngiltere’den sonra Türkiye’de de bir mağaza açtı.

Mağaza, lüks alışveriş merkezi Kanyon’da bulunuyor...

Net 8 bin metrekare kapalı alana sahip. İsterseniz siz buna ‘80 adet 100 metrekarelik daire’ de diyebilirsiniz.

Üç katlı mağaza için 13 milyon dolar harcandı.

300 kişi çalışıyor.

300’den fazla marka ve 150 bin çeşit ürün yer alıyor.

En pahalı ürün 14 bin dolara satılan Bottega Veneta marka çanta.

En ucuz ürün ise 20 ...
Read more : Burstan Mağaza Kapatmaya Uzanan Bir Başarı Öyküsü | Görüntüleme : 926 | Yanıtlar : 0

En erkek...

En erkek...

BİZ okurlarımla Cemil İpekçi’yi "en erkek" seçtik.

"En erkek ne?" derseniz...

Diyelim ki; en erkek aydın.

Televizyonlara çıkıp öyle "Ben AKP’ye oy vermedim ama" ya da "Ben AKP’li değilim ama" diyerek, peşinden AKP yalakalığı yapanlardan değil.

"Ben eşcinselim" diyor:

"Eşcinsel muhafazakár..."

Açık ve net...

Yiğitçe...

Ya öbürü?..

Öbürü yalancı.

*

Ayrıca; en erkek seçmen...

Açıkça söylüyor AKP’yi desteklediğini.

Oysa bilirsiniz, AKP 22 Temmuz seçimlerinde yüzde 46 küsur oy aldığında, yani karşıdan gelen ...
Read more : En erkek... | Görüntüleme : 804 | Yanıtlar : 2

Zengin çocukları okusun

Yeni YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, Türkiye"nin “zengin” geleceğini müjdeledi:

-Fakir çocukların üniversitede ne işi var? Sadece zenginlerin çocukları yüksek tahsil yapmalı!

YÖK Başkanı aynen böyle demedi, şöyle dedi:

-Bedava okul olmaz. Belli sayıda insanı üniversiteye taşımalı. Parası olmayanlar da kredi verip borçlandırılmalı.

Başkan daha önceki bir demecinde de “özgürlükçü” yanını konuşturmuştu:

-Üniversitede yasaklar kalkacak!

Çok güzel, kalksın!

Fakirlerin çocukları da üniversitelerimizin önünde gezinip görüntü kirliliği yaratmasınlar.

Varsa paran gel yavrum. ...
Read more : Zengin çocukları okusun | Görüntüleme : 874 | Yanıtlar : 0

Ak House

Ak House

2008...

Bismillah, henüz 8 gün oldu.

Bush’a kimler gitti?

Peru cumhurbaşkanı.

Nijerya cumhurbaşkanı.

Ve, Türkiye cumhurbaşkanı.

*

2007...

Bush’a kimler gitti?

Almanya, İngiltere, İsrail, İsveç, Japonya, Singapur, Yeni Zelanda başbakanları ile... Afganistan, Brezilya, Cezayir, El Salvador, Estonya, Fransa, Haiti, İtalya, Kolombiya, Kosta Rika, Liberya, Litvanya, Moğolistan, Nijerya, Panama, Polonya, Portekiz, Rusya, Vietnam, Yemen cumhurbaşkanları.

Vee, Türkiye başbakanı.

*

2006...

Bush’a kimler gitti?

Avustralya, Belçika, Hırvatistan, İngiltere, İsrail, İtalya, Japonya, Kanada, Lübnan, Pakistan, Slovakya, ...
Read more : Ak House | Görüntüleme : 688 | Yanıtlar : 0

Benazir Butto'nun üye olduğu esrarengiz sır kardeşliği...

Kabalacı bir Hukuk profesörü olan Adam Weishaupt 1776 yılında Almanya’nın Münih kentinde, dünyanın en karanlık ve gizemli örgütü olarak bilinen İlluminati’yi kurarken, aynı yıl Amerika’nın Harvard Üniversitesi’nde de ilginç bir cemiyet doğuyordu.

Adı Phi Beta Kappa idi. Phi, ezoterik (gizemli) örgütlerin en bilinen sembolüydü; Altın Oran! Beta ve Kappa ise Yunanca alfabesindeki 2’inci ve 9’uncu harf. Bugüne kadar hiç kimse bunun anlamını çözemedi. Phi Beta Kappa, Amerika’nın ilk gizli cemiyeti olarak tanındı. Zamanla garip ritüelleri ...
Read more : Benazir Butto'nun üye olduğu esrarengiz sır kardeşliği... | Görüntüleme : 1173 | Yanıtlar : 2

Yahudiler mi çok başarılı? Müslümanlar mı çok başarısız?

Dünyadaki Yahudi nüfusunu toplasanız ancak bir İstanbul ediyor. Kayıtlara geçen dünya üzerindeki toplam Yahudi nüfusu 14 milyon... Bu kadar azlar yani...
Ama o küçük cemaat dünyaya hükmediyor...
En ünlü bilim adamları onlardan;
Albert Einstein, Sigmund Freud, Karl Marx sadece bunlardan bir kaçı...

En en zengin işadamları da yine Yahudi...
George Soros (finansçı), Ropert Murdoch (medya devi), Ralph Lauren (Polo'nun sahibi), Levi Strauss (Levi's Jeans'ın sahibi), Howard Schultz (Starbuck's) ve Sergei Brin (Google) bilinen örnekler...

En ...
Read more : Yahudiler mi çok başarılı? Müslümanlar mı çok başarısız? | Görüntüleme : 1115 | Yanıtlar : 0

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148753 ileti • Toplam 46124 başlık • Toplam 25016 üye

x