Sayın Başbakan Ankarayı sevmiyor
SAYIN Başbakanın Merkez Bankası başta olmak üzere tüm kamu bankalarını Ankaradan İstanbula nakletme kararının kopardığı gürültü kolay dineceğe benzemiyor.
Türkiyenin başka hiçbir sorunu kalmamış gibi, kamu bankalarını İstanbula nakletmek için o kadar acele edilmesinin sebebi veya sebepleri mi var?
Kimine göre, Ankaranın içi boşaltılıyor ve İstanbulu başkent ilan etmenin hazırlıkları yapılıyor.
Kimine göre, İstanbulda rant pazarı canlandırılmak isteniyor.
Kimine göre, holdingleşerek ekonominin büyük bir bölümüne hakim olan tarikat ve cemaatlerin ...
News of Gazete Köşe Yazarları
Bir zamanlar 163 adlı bir
Uzunca bir zamandan sonra, kısa bir süreliğine Ankara"ya gidebildim,.
Gazetecilik bana göre dünyanın en zevkli mesleğidir. Ama hakkıyla yaparsanız. Yeni bir haber yakalamak, yeni bir belge bulmak insanı öylesine mutlu eder ki, anlatılması imkansızdır. Gazeteci hergün okuyucusu karşısındadır. Her yazdığı, her konuştuğu kamuoyu tarafından dikkatle takip edilir. Yanlış yapmamak, toplumu yanlış yönlendirmemek gerekir. Atatürk"ün de en veciz şekilde ifade ettiği gibi Basın Milletin Müşterek sesidir onun için yazdığı her satırın büyük önemi vardır. Günümüzde ise gazetecilik yapmak hele hele hakkıyla gazetecilik yapmak neredeyse imkansız ...
Kaliforniyada Long Beach şehrindeki Eyalet Üniversitesinde öğretim üyesi olarak ders verirken, aynı sömestrde benim iki dersimi alan bir kız öğrencim dikkatimi çekmeye başlamıştı. Bu genç bayanın şu özelliklerinin farkına varmıştım: Her şeyden önce çok güzel bir kızdı; gözüm gayri ihtiyari ona gidiyordu. İkinci olarak çok iyi bir öğrenciydi; bütün sınav ve ödevlerde en yüksek notu o alıyordu. Ayrıca, çok hanımefendi, çok nezih bir kişiliği vardı. Bölümün bir pikniğinde kız öğrencimin nişanlısıyla tanıştım ve itiraf edeyim, ...
İngiliz kökenli moda merkezi Harvey Nichols, 2006 yılında İngiltereden sonra Türkiyede de bir mağaza açtı. 

Kabalacı bir Hukuk profesörü olan Adam Weishaupt 1776 yılında Almanyanın Münih kentinde, dünyanın en karanlık ve gizemli örgütü olarak bilinen İlluminatiyi kurarken, aynı yıl Amerikanın Harvard Üniversitesinde de ilginç bir cemiyet doğuyordu.