Zaman: Prş Mar 26, 2026 14:44

News News of Genel - Güncel Konular

Site map of Genel - Güncel Konular » Dizin : Genel - Güncel Konular

Genel & Güncel Konular

ÇİZMEDE İLGİNÇ ŞEYLER OLUYOR… Dr. Noyan UMRUK

ÇİZMEDE İLGİNÇ ŞEYLER OLUYOR… Dr. Noyan UMRUK

İtalya’da Mart başındaki erken seçim ilginç ve karmaşık biçimde sonuçlandı.

630 sandalyeli Temsilciler Meclisi ile 315 sandalyeli Senato'nun üyelerinin belirleneceği seçimlerde, ilk açıklanan verilere göre, yaklaşık 50 milyon seçmenin yüzde 73 kadarı oy kullandı.

Hem basit çoğunluk hem nispi temsil esasına dayanan yeni ve karmaşık seçim yasası gereği, bir partinin iktidara gelebilmesi için yüzde 40 oy oranını aşması gerekiyor.

İTALYAN SEÇİMLERİNİN YILDIZI

Gerçekten bu seçimlerin yıldızı protesto akımlarından, ...
Read more : ÇİZMEDE İLGİNÇ ŞEYLER OLUYOR… Dr. Noyan UMRUK | Görüntüleme : 1074 | Yanıtlar : 0

CUMHURİYETİN DIŞ POLİTİKASI KANLA İRFANLA YOĞRULMUŞTU… Dr. Noyan UMRUK

CUMHURİYETİN DIŞ POLİTİKASI KANLA İRFANLA YOĞRULMUŞTU… Dr. Noyan UMRUK

Milli Mücadele döneminde, 300 milyon Müslüman ve de Müslüman olmayanlarla birlikte dünya nüfusunun üçte ikisi sömürgeydi.

Doğu meselesi ve Milli Mücadele ile dokunan dış politika:

“Efendiler bu saldırılar sadece Anadolu’ya yöneltilmiş değildir. Bu saldırıların genel hedefi bütün doğudur… Türkiye'nin bugünkü mücadelesi, yalnız kendi nam ve hesabına olsaydı belki daha kısa, daha az kanlı olur ve daha çabuk bitebilirdi. Türkiye, büyük ve mühim bir gayret sarfediyor. Çünkü ...
Read more : CUMHURİYETİN DIŞ POLİTİKASI KANLA İRFANLA YOĞRULMUŞTU… Dr. Noyan UMRUK | Görüntüleme : 1281 | Yanıtlar : 0

KADININ OLMADIĞI YERDE ERKEĞİN ESAMESİ OKUNMAZ… Dr.Noyan UMRUK

KADININ OLMADIĞI YERDE ERKEĞİN ESAMESİ OKUNMAZ… Dr.Noyan UMRUK

Bu evrensel gerçeğin tüm dünyada pratiğe geçirilişinin çağdaş öncüsü yüce önder bakın ne diyor:

''Dünyada hiçbir milletin kadını, ben Anadolu kadınından fazla çalıştım, milletimi kurtuluşa ve zafere götürmekte, Anadolu kadını kadar emek verdim, diyemez…. Ordumuzun hayat kaynaklarını kadınlarımız işletmiştir. Çift süren, tarlayı eken, kağnısı ve kucağındaki yavrusu ile yağmur demeyip, kış demeyip cephenin ihtiyaçlarını taşıyan hep onlar, hep o yüce, o fedakâr, o ilahi Anadolu kadını olmuştur. ...
Read more : KADININ OLMADIĞI YERDE ERKEĞİN ESAMESİ OKUNMAZ… Dr.Noyan UMRUK | Görüntüleme : 1509 | Yanıtlar : 0

“ ŞEGEE, SANDIK GİDİYO… ŞEHETLEE GELYO.. HEE Bİ ŞEYİN DADI GAÇIYO BE DAAYI…Davazlı” Dr.Noyan UMRUK

“ ŞEGEE, SANDIK GİDİYO… ŞEHETLEE GELYO.. HEE Bİ ŞEYİN DADI GAÇIYO BE DAAYI…Davazlı”
Dr.Noyan UMRUK

“Bi gulağımızın aakası, paadon şegeemiz galvemişti elceğzimizde be daayı… Onda dadı gaçveedi gari… Yüzbinleece çitçi, yüzbinleece işçi, fabrigalaa, darlalaa, çoook gıymatlı erazi Amarigan zehrine, mutaitlee gurban be yaa…

Neede bu ehli vatan deyyon hani…

Sete fugaralık sınırı da 5300 gayme olveemiş.. Gözün aydın be daayı aatıgın hebimiz fugarayız gaari… Bi sevinyon, bi sevinyon ki sooma gitsin… Hebimiz bii, bütün oluveedik ...

AH ŞU BALONLAR… Dr. Noyan UMRUK

AH ŞU BALONLAR… Dr. Noyan UMRUK

Ah şu balonlar… İbo’nun dost balonları…

İnsanlar ve de özellikle çocuklar balonları çok severler. Çünkü onlar düşlerimizi, umutlarımızı simgelerler … Aniden patlamalarında ise korku, üzüntü karışımı bir duygusallık gösteririz… Adeta düşlerimiz de, umutlarımız da paramparça olur ... Düş kırıklığına uğramamak için çare balonun ne menem bir balon olduğunu bilmektir...

15 yıldır yalnız ve güzel ülkemin semalarında envaı çeşit balonlar uçuşuyor…

Ne var ki; bazı balonlar, ortalığa dayanılmaz kokular, pislikler ...
Read more : AH ŞU BALONLAR… Dr. Noyan UMRUK | Görüntüleme : 1098 | Yanıtlar : 0

“ŞAŞGIN ÖÖDEK GİBİ DALIVEYYOZ GÖLLERE…” Dr.Noyan UMRUK-"Davazlıdan mektup"

“ŞAŞGIN ÖÖDEK GİBİ DALIVEYYOZ GÖLLERE…”
Dr.Noyan UMRUK-"Davazlıdan mektup"

“Şu Binali yoğ mu Binali matrak adam be daayı…

Bi, hadi çıgışta hazır olceğniz, savaşa gidveyyoz deyyo…

Bi, tarımda Evropa şampiyonu oluvvedik gaari deyyo,,, Essahdan oluveedik de bizim mi habarımız mı yoğ, yoğsa be daayı…

Bi de bunun maavini vaa ya, o deze badem biyıklı da 'aatıgın gızancıklaan hebisi bize amanat ' deyivemiş be daayı..Allaa bu sabi sübyanı goruyveesin deyyon hani…

He bi de biz milli altay ...

BİR TREN DAHA KAÇIYOR: Endüstri 4.0…Dr.Noyan UMRUK

BİR TREN DAHA KAÇIYOR: Endüstri 4.0…Dr.Noyan UMRUK

Biliyorsunuz devrim, bir toplumun yaşamını ve geleceğini belirleyen kurumların, başta siyasi erk olmak üzere hızlıca, radikal biçimde ve giderek günün zaman, zemin boyutlarını aşarak, adeta yeni bir çağ, zaman, zemin boyutları yaratarak değiştirilmesi anlamına gelen adeta sihirli bir sözcük…

Bazen Fransız ve Sovyet devrimleri gibi aşağıdan yukarı doğru, ekonomi ve üretim biçimi gibi altyapısal koşullara yanıt vermeyen üstyapısal koşullara kitlesel ve güçlü sınıfsal tepkimeden sosyal patlamalar sonucu yeni ...
Read more : BİR TREN DAHA KAÇIYOR: Endüstri 4.0…Dr.Noyan UMRUK | Görüntüleme : 1088 | Yanıtlar : 0

MONTESSORİ EĞİTİM YÖNTEMİ VE ÇOCUKLARIMIZ …Dr. Noyan UMRUK

MONTESSORİ EĞİTİM YÖNTEMİ VE ÇOCUKLARIMIZ …Dr. Noyan UMRUK

Efendiiim, Erdoğan ailesinin torunlarından biri Montessori eğitim yöntemiyle faaliyetini sürdüren bir Amerikan eğitim kurumundan mezun olmuş… Aileyi kutlar, mutlu gencimize yaşamı boyunca başarılar dileriz…

Nasıl bir yöntem bu Montessori yöntemi?

“Eller zekanın organlarıdır. Çocuğun eline koymadığınız şeyi aklına koyamazsınız.İnsan,çevresine elleriyle sahip olur.” Maria Montessori
İtalya’nın ilk kadın doktoru, pedagog ve antropoloji profesörü Maria Montessori (1870-1952) yüzyılın başlarında her çocuğun özel ve farklı oluşundan yola çıkan, çocuğun bireysel ...
Read more : MONTESSORİ EĞİTİM YÖNTEMİ VE ÇOCUKLARIMIZ …Dr. Noyan UMRUK | Görüntüleme : 1420 | Yanıtlar : 1

“MELMEGET ESSAHDAN BİİDEN BÖYYÜK MÜ BE DAAYI” Dr.Noyan UMRUK

“MELMEGET ESSAHDAN BİİDEN BÖYYÜK MÜ BE DAAYI” Dr.Noyan UMRUK

"Eeey cemaati müslimin aatıgın umudu vatan Papa oluveedi be yaa… İtalyanlaa melmegeti 150 avenesiynen bi sultan basıveedi deyyolaamış… Emme çeşnicibaşını mıtbağa soguveememişlee be ya…Çoook ayıp ediveemişlee hakketen…Ya bi şi oluveseydi, Allah mahfaza…Şincik elçileeni hemencecik geri yollayıveesek eyi olma mı be daayı…Bi de sete başvegilleri demokrası, hag, huguk eyi bi şeelerdir falan gibisine laflar ediveemiş, nasyat çekiveemiş deyyolaa ya, yollayıvee elçisini gerisin geri olsun bitsin deyyon hani… ...
Read more : “MELMEGET ESSAHDAN BİİDEN BÖYYÜK MÜ BE DAAYI” Dr.Noyan UMRUK | Görüntüleme : 1159 | Yanıtlar : 0

2019’A DOĞRU KÜLLERİNDEN DOĞAN ÇİFT KUTUPLU DÜNYA’YI ALGILAYABİLEN BİR TÜRKİYE ARANIYOR…Dr. Noyan UMRUK

2019’A DOĞRU KÜLLERİNDEN YENİDEN DOĞAN ÇİFT KUTUPLU DÜNYA’YI ALGILAYABİLEN BİR TÜRKİYE ARANIYOR…Dr. Noyan UMRUK

Hayrola diyeceksiniz... Nereden çıktı bu çift kutuplu dünya? Ben ne yapayım, kabahat bende değil, çıktı işte... Reel politik yapıyoruz...

Değişmeyen tek şey değişim...

Sovyetler Birliğinin çöküşü ile oluşan tek süper gücün jandarmalığına dayalı dünya düzeni, çeyrek asırlık toparlanma sürecinden sonra Rusya-Çin-İran blokunun güçlenmesi ve ABD’nin ekonomik zorunluluklarla jandarmalık maliyetlerini düşürme ya da bu yüksek maliyeti, jandarmalıktan nemalanan diğer ülkelere de yükleme ...

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148824 ileti • Toplam 46385 başlık • Toplam 25117 üye

x