Zaman: Pzr Ağu 03, 2025 5:04

News News of Genel - Güncel Konular

Site map of Genel - Güncel Konular » Dizin : Genel - Güncel Konular

Genel & Güncel Konular

Ufuk Uras: ''Globalleşiyoruz."

Erdoğan, ''Sizi kilolu buldum.'' Ufuk Uras, ''Globalleşiyoruz işte.''

ÖDP İstanbul Milletvekili Ufuk Uras, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile ilk karşılaşmasında ilginç diyalog yaşamış. ÖDP'li Uras, ''Cumhurbaşkanı seçiminde oyumu attıktan sonra, Abdullah Gül'ü ve Erdoğan'ı kutladım. İlk defa karşılaşınca, kendisi dedi ki 'Televizyonlarda gözüktüğünüz gibi değilsiniz, biraz kilolu buldum sizi' Ben de 'Globalleşiyoruz işte, ne yapalım' dedim. İlk karşılaşmamız böyle oldu'' diye konuştu. Uras, Türkiye'de sol hareketin içinde bulunduğu duruma ilişkin AA muhabirinin sorularını yanıtlarken, solun ...
Read more : Ufuk Uras: ''Globalleşiyoruz." | Görüntüleme : 976 | Yanıtlar : 6

Ankara'da bomba alarmı....

BİNALAR BOŞALTILIYOR

11.09.2007 10:30

Ankara'nın Kurtuluş semtindeki çok katlı otopark için bomba ihbarı yapıldı.
İhbarın ardından otoparkı tarayan polis köpekleri bir panelvanı işaret etti. Aracın plakası sahte çıktı.
Otopark ve çevresindeki binalar boşaltıldı.

Bomba imha edilmeye çalışılıyor....

Sabah saat 08.00 sularında Ankara 155 ihbar hattına bir panelvanın içinde siyah poşet içinde bomba olduğu ihbarı yapılıyor. Bu ihbar üzerine polis geniş güvenlik önlemleri almaya başladı.

Ankara'da bomba ihbarı yapılan bölgede büyük güvenlik önlemleri alındı. TED Koleji ...
Read more : Ankara'da bomba alarmı.... | Görüntüleme : 709 | Yanıtlar : 1

Adli tıptan tüyler ürperten tecavüz raporu

SAMSUN'da 10 yaşındaki üvey kızına tecavüz eden 37 yaşındaki Erkal Karatekin'e eski TCK'ya göre verilen 24 yıl hapis cezası, yeni TCK'ya göre 5 yıl indirildi. Yargıtay'ın isteği üzerine yeni TCK hükümlerine göre yeniden yargılanan Karatekin, İstanbul Adli Tıp Genel Kurulu'ndan tecavüz olayından sonra kızın ruh sağlının bozulmadığı raporu üzerine sanığın cezası 18 yıl 9 aya indirildi.

İkiyüz Evler Mahallesi'nde oturan işsiz Erkal Karatekin, 2003 yılında birlikte yaşadığı 40 yaşındaki Perihan Yavşan'ın kızı H.K.'ya tecavüz etti. ...
Read more : Adli tıptan tüyler ürperten tecavüz raporu | Görüntüleme : 1199 | Yanıtlar : 4

İşte sivil anayasadaki laiklik tanımı !

http://image.haber3.com/haber/108683.jpg

AKP tarafından hazırlatılan yeni "sivil anayasa"daki laiklik tanımı çok tartışılacak.. İşte o laiklik tanımı..

’Sivil Anayasa’ taslağında en çok tartışılan maddelerden biri de, kamuoyuna yansıdığı şekliyle ’laiklik’ tanımıydı. Taslağı hazırlayan Bilim Kurulu Başkanı Prof. Özbudun, Hürriyet’e, bu maddede değişiklik yapılmadığını, taslağın çarpıtıldığını söyledi ve teslim ettikleri metinde öngördükleri ’laiklik’ tanımını anlattı.

AKP’nin üniversite öğretim üyelerine hazırlattığı taslağın ikinci maddesinde laiklik, "Devlete hitap eden yönüyle laiklik, din kurallarının yönetimde gerek kanun koyarken gerekse uygularken belirleyici ...
Read more : İşte sivil anayasadaki laiklik tanımı ! | Görüntüleme : 969 | Yanıtlar : 2

Kardeşlerime terörist diyemem

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın 60. Hükümet programı görüşmeleri sırasında Meclis kürsüsünden Demokratik Toplum Partisi'ne yaptığı "PKK'ya terör örgütü deyin" çağrısına DTP'den yanıt geldi.
DTP İstanbul Milletvekili Sabahat Tuncel, "Kimse bizden kardeşlerimizi terörist ilan etmemizi beklemesin. Hiçbir Kürt bunu demez" diye konuştu.

Batman'da, 'Hasankeyf Kültür ve Sanat Festivali' etkinlikleri kapsamında belediye tarafından yapılan Yaşar Kemal Kent Ormanı'nın açılışı için bir tören düzenlendi. Törene, AKP İstanbul Milletvekili Mehmet Domaç ve AKP Batman Milletvekili Mehmet Emin Ekmen ile DTP'li ...
Read more : Kardeşlerime terörist diyemem | Görüntüleme : 907 | Yanıtlar : 6

Batman'da PKK'ya yardım eden 3 muhtar tutuklandı

BATMAN (İHA) - Batman'ın Gercüş ilçesinde PKK terör örgütüne yardım ve yataklık yapan biri eski 3 muhtar tutuklandı. Muhtarlar, Mardin'in Midyat ilçesinde bulunan M Tipi Kapalı Cezaevi'ne konuldu.

Edinilen bilgiye göre, önceki gün bir ihbarı değerlendiren Gercüş ilçe Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler, Ardıç köyü muhtarı Hüsnü Aydın'ın evine baskın düzenledi. Baskında 10 yıl önce PKK terör örgütüne katılan Gercüş ilçesi Hisar beldesi nüfusuna kayıtlı 'Ciğer' kod adlı M.E. (Metin Efetürk) isimli örgüt mensubu yakalandı. Olayla ...
Read more : Batman'da PKK'ya yardım eden 3 muhtar tutuklandı | Görüntüleme : 844 | Yanıtlar : 1

Teröristlere "şehit" diyen DTP'li başkan tutukland

GAZİANTEP (İHA) - Siirt'te güvenlik güçleriyle girdikleri çatışmada öldürülen terör örgütü PKK mensubu Müslüm Solmaz'ın ailesine yaptıkları başsağlığı ziyaretinde ölen teröristlere "şehit" diyen DTP Gaziantep İl Başkanı Mustafa Tuç'un da aralarında bulunduğu 9 kişi, bugün çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Şanlıurfa'nın Suruç ilçe nüfusuna kayıtlı Müslüm Solmaz'ın Gaziantep'in Nizip ilçesi Karşıyaka Mahallesi'ndeki evine taziye ziyareti için yürüyen ve bölücü başının posterlerini açan DTP'lilerle ilgili olarak Nizip'te başlatılan soruşturma tamamlandı. Soruşturma doğrultusunda, aralarında DTP Gaziantep İl Başkanı Mustafa ...
Read more : Teröristlere "şehit" diyen DTP'li başkan tutukland | Görüntüleme : 713 | Yanıtlar : 1

Pakistan'da 2 kadın kafaları kesilerek öldürüldü

Pakistan'da aşırı dinci militanlar, fahişelik yaptıkları gerekçesiyle iki kadını kafalarını keserek öldürdü.

Köylüler, ülkenin kuzeybatısındaki aşırı dincilerin etkili olduğu Bannu'nun dış kesimlerinde, kafaları koparılmış kadınların cesetlerini buldu.

Cesetlerin yanına bırakılan bir notta, kadınların ''namussuz davranışlarda bulunmakla'' suçlandıkları ve ''Bölgedeki namussuzluğa son vermek için bu eylemleri yapmaya başladık'' diye yazıldığı bildirildi.

Polis, 28 ve 30 yaşlarındaki kadınların arabayla giderken maskeli 5 kişinin saldırısına uğradığını ve kadınların arabadan alınarak götürüldüklerini bildirdi

kaynak http://haber.mynet.com/detail_news/?typ ...

2 kızına tecavüz eden babaya 54 yıl hapis cezası

ESKİŞEHİR (İHA) - Eskişehir'de 2 kızına tecavüz edip birini hamile bıraktığı iddiasıyla yargılanan şahıs, mahkemece 54 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın son duruşmasında tutuklu sanık M.D. (53) hakim karşısına çıktı. Suçlamayı reddeden sanık, eşinin emekli maaşını alabilmek için kendisini tuzağa düşürdüğünü ileri sürerek, "Bana iftira atıldı. Kızımın hamile olduğunu bilmiyorum. Eşim beni uzun süredir yatağa almıyor. Beni pusuya düşürdü. Hangi baba öz kızlarına bunu yapar? Suçsuzum" dedi. Mahkeme heyeti, sanık M.D.'yi ...
Read more : 2 kızına tecavüz eden babaya 54 yıl hapis cezası | Görüntüleme : 815 | Yanıtlar : 6

Kurban Edildi 500 Yıldır Böyle Oturuyor

Resim

İnkalılar tarafından tanrıları için kurban edildiğinde henüz 15 yaşındaydı.

Kurban etme ritüelinin üstünden tam 500 yıl geçmiş olmasına rağmen yüzünün ifadesi, hüzünlü gözleri ona bakanların kanlarını donduruyor. Arkeoloji tarihine "La Doncella" ismiyle geçen küçük kızın cesedi Arjantin'deki High Mountain Arkeoloji Müzesi'nde bugüne kadar bulunmuş en eski ve en iyi korunmuş cesetlerden biri olarak sergileniyor.

Beyni, derisi, saçları tam olarak korunmuş olan La Doncella'nın cesedi 1999 yılında bulunduğunda, yanında iki çocuğun cesedi daha vardı. Onlara ...
Read more : Kurban Edildi 500 Yıldır Böyle Oturuyor | Görüntüleme : 835 | Yanıtlar : 5

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148855 ileti • Toplam 46196 başlık • Toplam 25029 üye

x