Zaman: Sal Mar 17, 2026 12:22

News News of Genel - Güncel Konular

Site map of Genel - Güncel Konular » Dizin : Genel - Güncel Konular

Genel & Güncel Konular

Sınırda sıcak saatler...

TSKnın Irak sınırındaki operasyonu sürerken, sınırın diğer tarafında ilginç gelişmeler yaşanıyor. ABDli askerler havadan ve karadan sınırı inceliyor.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Şırnak ve Kuzey Irak sınırında başlattığı "Balyoz operasyonu" genişletilerek sürerken, son olayların ardından olası bir sınır ötesi harekat beklentilerinin artmasıyla sınırda sıcak saatler yaşanıyor. Kuzey Iraktaki Musul kentinden Zahoya gelen bir grup ABD askeri sınır boyunda incelemelerde bulundu. Türk jetleri de keşif uçuşu yaptı.
Kuzey Iraktaki yerel kaynaklardan alınan bilgilere göre, Türkiyenin bir ...
Read more : Sınırda sıcak saatler... | Görüntüleme : 998 | Yanıtlar : 2

Bir PKK'lının ibret veren mektubu

Bir PKK'lının ibret veren mektubu

Terör örgütü PKK ile mücadele eden İstanbul Emniyet'i polisiye tedbirlerin dışında farklı bir yöntem uygulamaya başladı.

Yakalanan militanlara Çanakkale Zaferi'ni ve şehitleri anlatan polis, olumlu sonuçlar alınca uygulamayı genişletme kararı aldı. Emniyet, önce Çanakkale'de yatan Kürt kökenli şehitlerin kabirlerini gösteren özel bir fotoğraf albümü hazırlattı. Bu fikir, Emniyet'e gönderilen ilginç bir mektubun sonrasında ortaya çıkmış. Cezaevinde bulunan bir militana ait mektuptaki "Babamın tavsiyesi üzerine gittiğim Çanakkale'de, şehitlerimizi gördükten sonra terör ...
Read more : Bir PKK'lının ibret veren mektubu | Görüntüleme : 922 | Yanıtlar : 1

Ben hiç böyle başbakan görmedim...

Küsüyor...

Bu sefer de Cumhurbaşkanı’nı önce eleştirdi, sonra görüşmeye gitmedi ve biz adamlarına sorduk:

"Ne oldu?..."

"Küstü..."

Daha önce de Genelkurmay’a, YÖK’e, Yargı’ya, Merkez Bankası’na, yağmur yağmadığı için Meteoroloji Genel Müdürlüğü’ne ve bir ara Ertuğrul Özkök’e küsmüştü.

Küsünce surat asıp öyle oturuyor.

Ben de çok küstüğüm için bilirim; dün İzmir’de tatbikatı izliyor gibiydi ama aslında izlemiyordu. İçinden "Bu bana yapılmaz... Bir yap iki yap, olmaz ama..." dediğinden eminim.

Biliyorsunuzdur; İzmir’e de küstür.

Bir tek ABD’ye ...
Read more : Ben hiç böyle başbakan görmedim... | Görüntüleme : 1221 | Yanıtlar : 5

Cumhuriyet mitingi Denizli'de...

Denizli'de, çeşitli sivil toplum kuruluşları ve siyasi partiler tarafından düzenlenen Cumhuriyet Şöleni başladı. Demokrasi Meydanı'nda gerçekleştirilen şölene katılanlar, Ulus, Bursa ve Kıbrıs Şehitleri caddelerinden yürüyerek alana geldi.

10. Yıl Marşı'nı söyleyerek yürüyen gruplar, güvenlik noktalarında üst araması yapıldıktan sonra alana alındılar. Çevre il ve ilçelerden yoğun katılımın olduğu şölen, grupların alandaki yerlerini almasından sonra Atatürk ve şehitler için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın söylenmesiyle başladı.

Cumhuriyet Şöleni nedeniyle kentte yoğun güvenlik önlemleri alınırken, Aydın, ...
Read more : Cumhuriyet mitingi Denizli'de... | Görüntüleme : 1352 | Yanıtlar : 6

Türkiye sizinle gurur duyuyor!

Resim

Türkiye sizinle gurur duyuyor!

"Ne malum PKK'nın yaptığı?"
Yeni moda bu.

Bombacı kız diyor ki...
"Öcalan'ı zehirlediniz, ben de intikam için hepinizi öldürmeye geldim."
Bunlar diyor ki...
"Ne malum PKK'nın yaptığı?"

Saralım makarayı biraz geri...

Manyağın biri cinayet işliyor...
"Milliyetçiler yaptı."
"Ulusalcıların işi."
"Jandarma parmağı..."
"Türk olmaktan utanıyorum."

Astsubayın bagajında tabanca çıkıyor...
"Derin devlete suçüstü."
"Çete."
"İşte hain."
"Ucu nereye giderse gitsin, kime uzanırsa uzansın, peşini bırakmayacağız."

Hatırlayın...
Büyükanıt'ı yargılamaya ...
Read more : Türkiye sizinle gurur duyuyor! | Görüntüleme : 1966 | Yanıtlar : 17

CHP-DSP'nin ilk mitingi Mersin'de başladı

CHP ve DSP aynı mitingde kucaklaştı

CHP'nin DSP ile birlikte ilk mitingi Mersin'de başladı. CHP'nin gövde gösterisine dönüşen mitingde CHP'li ve DSP'liler aynı meydanda iç içe yer aldı. İki partinin bayrakları ile mitinge katılanlar olduğu görüldü.

CHP'nin ilk mitingi Mersin Metropol Meydanı'nda başladı. CHP lideri Deniz Baykal ve DSP Genel Başkanı Zeki Sezer'in Adana Havaalanı'ndan Mersin'e geliş güzergahı, parti örgütlerinin karşılama konvoyu ile tıkandı. CHP'nin gövde gösterisine dönüşen mitingde CHP'li ve DSP'liler aynı meydanda iç ...
Read more : CHP-DSP'nin ilk mitingi Mersin'de başladı | Görüntüleme : 671 | Yanıtlar : 0

SHP seçimlere katılmama kararı aldı

SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın, partisinin yüzde 10 barajını aşamayacağını düşünerek, 22 Temmuzda yapılacak seçimlere katılmaması kararını aldığını bildirdi.

Karayalçın yaptığı yazılı açıklamada, SHP'nin halka sol bir iktidar seçeneği sunulmasına katkıda bulunmak için yerleşik siyasi teamülleri zorlayarak, CHP-DSP birlikteliği içinde yer almak istediğini daha önce açıkladığını anımsattı.

Siyasi hayatta pek alışılmadık açıklıktaki bu yaklaşımına şimdiye kadar CHP ve DSP yönetimlerinden bir yanıt gelmediğini belirten Karayalçın, partisinin seçime katılmama kararını şöyle açıkladı:

''Bu durumda, birleşik oy ...
Read more : SHP seçimlere katılmama kararı aldı | Görüntüleme : 813 | Yanıtlar : 2

17-24 Mayıs haftası etkisiz hale getirilen teröristler

Antalya / Merkez, 17 Mayıs 2007, 15:30'da 1 terörist sağ yakalama

Şırnak / Merkez, 19 Mayıs 2007, 10:30'da 1 terörist ölü

Bingöl/ Karlıova, 21 Mayıs 2007, 12:50'de 1 terörist sağ yakalama

Gaziantep/ Merkez, 21 Mayıs 2007, 21:00'da 2 terörist sağ yakalama

Şırnak / Merkez, 22 Mayıs 2007, 01:30'da 1 terörist ölü

Mardin / Merkez, 22 Mayıs 2007, 12:00'da 1 terörist sağ yakalama

Adana/ Yüreğir, 23 Mayıs 2007, 13:15'de 1 terörist sağ yakalama

Diyarbakır/ Lice, 24 ...
Read more : 17-24 Mayıs haftası etkisiz hale getirilen teröristler | Görüntüleme : 939 | Yanıtlar : 12

Hayaller ve gerçek

Hayaller ve gerçek

Geçen gün bir dost ile oturmuş konuşuyorken - kesinlikle derin ve gizli değil öyle iyi bir dost işte - şu sohbet açıldı.

Hayal ile gerçek nedir?

Hayal nerede biter gerçek nerede başlar?

Örneğin beyin gibi elle tutulan,katı,kanla canla çalışan,üç boyutla tanımlanan bir organ nasıl olur da böyle sınırsız, elle tutulamaz hayaller üretebilir?

Doktorlar “hayal kurduğunuzda beyninizin falanca lobunun,filanca bölgesinde bir hareketlilik yaşanır,kan deveranı hızlanır ve bilmem ne hormonu aktif hale geçer ve ...
Read more : Hayaller ve gerçek | Görüntüleme : 1199 | Yanıtlar : 1

Bombalı saldırı TBMM gündeminde

Bombalı saldırı TBMM gündeminde

CHP Ankara Milletvekili, TBMM Başkanvekili Yılmaz Ateş, Ankara Ulus'ta 22 Mayısta yapılan bombalı saldırıyı, soru önergesiyle TBMM gündemine getirdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde Ateş, bombalı saldırı sonucu hemen hemen tüm esnafın dükkanlarının zarar gördüğü Anafartalar Çarşısı'nda, hasar tespiti yapılıp yapılmadığını sordu.

Esnafa ne tür yardım yapılacağını öğrenmek isteyen Ateş, önergesinde şu sorulara yer verdi:

"Hayatını kaybeden vatandaşlarımızın cenaze törenlerine bile katılmayan hükümetimiz, ailelere bir ...
Read more : Bombalı saldırı TBMM gündeminde | Görüntüleme : 925 | Yanıtlar : 0

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148847 ileti • Toplam 46382 başlık • Toplam 25117 üye

x