Papazlara meydan dayağı!
Boyunlarında haç taşıyan sivil giyimli iki papaz, üç kişinin saldırısına uğradı. Papazlar şikâyetçi olmadı
Artvin'in Borçka ilçesine turist olarak gelen iki Gürcü papaz, tartıştıkları üç kişi tarafından dövüldü. Artvin Devlet Hastanesi'ne kaldırılan papazlar şikâyetçi olmazken, üç saldırgan hakkında soruşturma başlatıldı.
Ardahan'ın Posof ilçesindeki Türkgözü Sınır Kapısı'dan 27 Mayıs'ta Türkiye'ye giriş yapan beş papaz, aynı gün Artvin'in Borçka ilçesine geldi. Burada bir otelde konaklayan Gürcü papazlardan Levan Bregvadze (36) ve Teimuraz Bekurıhsvili (31), gece otelden çıkarak Borçka ilçe merkezinde bir süre dolaştı.
'Boyunlarında haç vardı'
Ancak kontör satın almak için girdikleri bir işyerindeki üç kişiyle papazlar arasında başlayan sohbet, önce tartışmaya, sonra da kavgaya dönüştü. Saldırganlarca dövülen papazlar, polislerin müdahalesiyle kurtarıldı. Bir gece doktor kontrolünde kaldıktan sonra taburcu edilen iki papaz, kendilerini dövenlerden şikâyetçi olmadan Sarp Sınır Kapısı'ndan Gürcistan'a geçti. Olay sonrasında gözaltına alınan Fatih Kurtuluş, Serkan Kurtuluş ve Mehmet Özdemir hakkında da Borçka Cumhuriyet Savcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.
Serbest bırakılan zanlılar Emniyet'teki ifadelerinde, papazların sivil kıyafetle boyunlarında haçla büfeye geldiklerini öne sürdü. Zanlılar, "Ne iş yaptıklarını sorduk. Bize misyonerlik faaliyeti için geldiklerini söylediler. Bunun üzerine aramızda tartışma çıktı ve kavga ettik" iddiasında bulundu.
Yasin Hayal de dövmüştü
Hrant Dink suikastı azmettiricisi Yasin Hayal'in de 2002'de Trabzon'da bir papazı dövdüğü belirtilmişti. Cinayetin ardından tutuklanan zanlılardan Ahmet İskender ifadesinde, "2002 yılında Trabzon'da bir papazı keser sapıyla dövdüğünü, kaburgalarını kırdığını, kafasını çatlattığını ve papazın 40 gün komada kaldığını bana söylemişti. Bu olayı Yasin Hayal'in yaptığını oturduğumuz mahallenin gençleri bilir. Ben Yasin'den korktuğum için kimseye söyleyemedim" demişti.
Kaynak:Milliyet