Zaman: Cum May 01, 2026 18:57

News News of Genel - Güncel Konular

Site map of Genel - Güncel Konular » Dizin : Genel - Güncel Konular

Genel & Güncel Konular

İsrail: Haniye hedef olabilir

İsrail: Haniye hedef olabilir
Gazze Şeridi sınırındaki Sderot kentini hedef alan füze saldırısında İsrailli bir kadının ölmesi, bölgedeki gerilimi daha da tırmandırdı. İsrail Savunma Bakan Yardımcısı, Filistin Başbakanı İsmail Haniye’yi hedef alabileceklerini açıkladı.

Sderot kentinde bir araca isabet eden Kassam roketi, bir İsrailli kadının ölümüne, bir İsraillinin de yaralanmasına neden oldu. Saldırı, Avrupa Birliği Dış Politika Yüksek Temsilcisi Javier Solana'nın, kentte İsrail Dışişleri Bakanı Tzipi Livni ile toplantı yaptığı sırada meydana geldi.

Sderotlular, Kassamları protesto ...
Read more : İsrail: Haniye hedef olabilir | Görüntüleme : 718 | Yanıtlar : 3

Büyükanıt: 'Ben atamadım ki'

Büyükanıt: 'Ben atamadım ki'
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Türkiye’nin eski Terörle Mücadele Özel Temsilcisi Emekli Orgeneral Edip Başer’in görevden alınmasıyla ilgili olarak, "Ben atamadım ki" dedi.

Orgeneral Büyükanıt, Ankara 75. Yıl Hipodromu'nda düzenlenen IDEF 2007 8. Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı'nda gazetecilerin, Başer'in
görevden alınmasıyla ilgili soruları üzerine, "Ben atamadım ki" karşılığını verdi.
"Bundan sonra ne olur?" sorusunu da Orgeneral Büyükanıt, "İzin verirseniz bende kalsın" şeklinde yanıtladı.
Fenerbahçe'nin şampiyon olduğu hatırlatılarak, tebrik edilmesi üzerine ise ...
Read more : Büyükanıt: 'Ben atamadım ki' | Görüntüleme : 930 | Yanıtlar : 2

Ankara Ulus'ta şiddetli patlama!

Resim

Ankara'da kentin işlek merkezlerinden Ulus’taki Anafartalar Çarşısı yakınlarında saat 16.45 sıralarında bir patlama oldu. Patlamanın etkisiyle çarşının giriş bölümünde hasar meydana geldi. Polis kaynakları, patlamanın otobüs duraklarının olduğu bölgede meydana geldiğini açıkladı.
Polis kaynaklarının verdiği ilk bilgilerde patlamanın PKK'nın sıklıkla kullandığı A4 tipi bomba kaynaklı olduğunu açıkladı. Aynı kaynaklar, patlamada 3 kişinin öldüğü, ikisi ağır en az 40 kişinin yaralandığı belirtiliyor. Patlamanın bir intihar saldırısı olabileceği ve PKK'nın eylemi olabileceği ihtimali değerlendiriliyor. İtfaiye patlamanın ...
Read more : Ankara Ulus'ta şiddetli patlama! | Görüntüleme : 2727 | Yanıtlar : 28

Talabani, Kerkük'ün "Kürt tapusunun" elimdeki hari

Irak Devlet Başkanı Celal Talabani, 1893 yılında Sultan Abdulhamid döneminden kaldığı iddia edilen bir Osmanlı haritasında sözde Kürdistan’ın gösterildiğini ve Kerkük’ün de sözde Kürdistan’ın ortasında yer aldığını belirterek, o haritanın Kerkük’ün Kürt tapusu olduğunu savunuyor. Irak Kürt basını, Kerkük’ü Kürt bölgesi olarak gösteren Abdülhamit döneminden kalma Kuzey Irak haritasını konu alan bir haber yayınladı. Haberde, Amerika’nın Irak’a Mart 2003’te başlattığı savaş sırasında Irak’ın gizli arşivlerinden ele geçirilen ve Osmanlı İmparatorluğu dönemine ait olduğu savunulan haritada, ...
Read more : Talabani, Kerkük'ün "Kürt tapusunun" elimdeki hari | Görüntüleme : 780 | Yanıtlar : 6

Yozgat - Sorgun'da neler oluyor?...

Korkulu gecenin ardından Sorgun'da bugün...

Korkulu gecenin ardından Sorgunda bugün... YOZGAT'ın Sorgun İlçesi’nde dün öğleden sonra başlayan olaylarda 12 kişi yaralanırken, 12 kişi gözaltına alındı. Gece yarısına kadar devam eden olayların ardından ilçe merkezinde yaşam normale döndü. Ancak bugün de bin kişilik grup E- 88 karayolunu trafiğe kapatıp, eylemde bulundu

Sorgun'da ‘kadın ticareti' yaptığı ileri sürülen bir kişi dün saat 14.00 sıralarında Cumhuriyet Caddesi'nde alkollü olarak çevredekilere küfür edince, çevredeki gençler kendisine müdahale etti. ...
Read more : Yozgat - Sorgun'da neler oluyor?... | Görüntüleme : 2520 | Yanıtlar : 3

Karsan, ABD ve Kanada'ya taksi üretecek...

Karsan Otomotiv Sanayii ve Ticaret A.Ş, ABD ve Kanada'ya ihraç edilmek üzere taksi üretecek.
Karsan'dan yapılan açıklamaya göre, Karsan, ABD ve Kanada'da da satılmak üzere tasarlanan yeni bir taksi modelinin nihai mühendislik çalışmalarını tamamlamak ve 10 yıl süreyle Bursa'daki fabrikasında üretip ABD'ye ihraç etmek üzere bir mutabakat metni (Memorandum of Understanding-Mou) imzaladı.
İmzalanan mutabakat metnine göre, ABD'ye yılda ortalama 20 bin adet taksi ihraç edecek olan Karsan, bu yeni projesiyle yılda ortalama 400 milyon dolar ...
Read more : Karsan, ABD ve Kanada'ya taksi üretecek... | Görüntüleme : 977 | Yanıtlar : 0

Edip Başer Görevden Alındı!!!

Edip Başer'le ilgili görev değişikliği kararı

Abdüllatif Şener, Edip Başer'le ilgili görev değişikliği kararı verildiğini açıkladı.

Türkiye'nin PKK'yla Mücadele Koordinatörü Edip Başer görevden alındı. Emekli Orgeneral Başer, ABD ile ortak kurulan temsilciliğin PKK ile mücadelede etkisiz kaldığını dile getirerek görevden ayrılmanın sinyalini veriyordu.
Başer'in kendi isteğiyle mi yoksa hükümetin bu açıklamalardan rahatsız olduğu için mi görevden aldığı henüz bilinmiyor.

YERİNE ERDOĞAN'IN ESKİ DANIŞMANI

Şener, Başer'in yerine Rafet Akgünay atandığını açıkladı. Erdoğan'ın da eski Dışişleri ...
Read more : Edip Başer Görevden Alındı!!! | Görüntüleme : 1094 | Yanıtlar : 8

Avrupa Türkiye'ye karşı iki yüzlü

Avrupa Türkiye'ye karşı iki yüzlü
İngiliz The Guardian gazetesinin yorum sayfalarında Türkiye'deki siyasi gelişmelere ilişkin dikkat çekici bir makale yayınlandı. Peter Preston imzalı yorum, ''Avrupa Türkiye'yi içeri almalı'' başlığını taşıyor.

Seçimlerin ardından Adalet ve Kalkınma Partisi'nin yeniden hükümet kurmasının muhtemel olduğunu belirten Guardian yazarı özetle şöyle devam ediyor:
"AKP, yeniden işbaşına gelirse geçmişteki ekonomik başarılarını yineleyebileceğine ilişkin güven vermiş durumda. Ancak Avrupa olmazsa, değişim için bir zorlama, bir yol haritası da olmayacak. Türkiye kavşakta bulunan ...
Read more : Avrupa Türkiye'ye karşı iki yüzlü | Görüntüleme : 773 | Yanıtlar : 1

AK Parti ve DP ittifakı

TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Mehmet Dülger, eşi İlhan Dülger’in DP’den milletvekili adayı olmasıyla ilgili olarak, "’Asıl hedef ülkeye hizmet olunca, bundan ciddi bir ihtilaf doğması beklenmez" dedi.

Dülger, yaptığı yazılı açıklamada, eşi Doç. Dr. İlhan Dülger’in, AK Parti dışında bir partiden adaylığını koymuş olmasının, "meselelere belirli açıdan bakan bazı çevreler için" kabulü zor bir durum olarak değerlendirilebileğini ifade etti.

Eşinin bu konuyu ilk önce kendisine açtığını bildiren Dülger, şunları kaydetti: ...
Read more : AK Parti ve DP ittifakı | Görüntüleme : 989 | Yanıtlar : 1

Herkes BBP'nin peşinde

Siyasi gözlemciler, DYP ve Anavatan'ın apar topar Demokrat Parti (DP) çatısı altında birleşme kararını iki partinin baraj endişesine bağlıyor.

Ancak bu birleşmenin, Köşk seçimlerinde Meclis'i boykot ettikleri için tabandan tepki çeken merkez sağın iki köklü partisini baraj tehlikesinden uzaklaştırmaya yetmeyeceği ileri sürülüyor. Bu yüzden yeni arayışlara giren DYP lideri Mehmet Ağar ile Anavatan lideri Erkan Mumcu, BBP'ye yöneldi.

Ağar ve Mumcu, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'na 'birlikte hareket etme' teklifi götürdü. Yazıcıoğlu'nun teklife olumlu cevap ...
Read more : Herkes BBP'nin peşinde | Görüntüleme : 762 | Yanıtlar : 1

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148867 ileti • Toplam 46424 başlık • Toplam 25115 üye

x