Zaman: Çrş May 01, 2024 17:17

News News of Genel - Güncel Konular

Site map of Genel - Güncel Konular » Dizin : Genel - Güncel Konular

Genel & Güncel Konular

Türkiye'de, Karbondioksit Salınımı Artıyor

Resim

Türkiye'de, karbondioksit salınımı artıyor
Türkiye'nin, Birleşmiş Milletler'in (BM) son açıkladığı, ''İklim Değişikliği Raporu''na göre, 1990-2004 yılları arasında yüzde 72.6 ile karbondioksit gazı salınımında dünyada en hızlı artış kaydeden ülke olduğu bildirildi.

Türkiye Erozyonla Mücadele Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA) Kaynak Geliştirme ve Halkla İlişkiler Bölüm Başkanı Yeşim Beyla, BM Hükümetlerarası İklim Değişikliği Paneli'nin, 6 yıllık çalışma sonucunda hazırlanan , ''İklim Değişikliği Raporu''nun, küresel ısınmanın son 50 yılda yüzde 90 oranında insan eliyle ...
Read more : Türkiye'de, Karbondioksit Salınımı Artıyor | Görüntüleme : 2256 | Yanıtlar : 2


RTE'den üstü kapalı "Polat Alemdar" eleştirisi

Üstü kapalı "Polat Alemdar" eleştirisi

Resim
Erdoğan, gençlere tahriklere kapılmama çağrısında bulundu


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, gençleri ''duygularıyla oynamak isteyen aktörlere prim vermeme''ye çağırdı. Başbakan, ''Ümitvar olmalıyız. Özellikle duygularımızla oynamak isteyen aktörlere karşı uyanık olmalıyız'' dedi.
AK Parti'nin TBMM grup toplantısında konuşan Erdoğan, bu aktörlerin ekran başında, üniversite amfilerinde ya da siyasetçi olarak meydanlarda ortaya çıkabileceğini söyledi.

"Hiçbir anne baba, evladının kalem yerine silaha sarılmasını, şiddete bulaşmasını istemeyeceği gibi biz de bu ülkenin hiçbir gencinin ...
Read more : RTE'den üstü kapalı "Polat Alemdar" eleştirisi | Görüntüleme : 1673 | Yanıtlar : 6


Basın tarihine geçen anketin sonuçları: KV Terör

Oylar 1 milyonu aştı

Kurtlar Vadisi anketine rekor sayıda oy geldi. Basın tarihine geçen ankete oy verenlerin büyük bir çoğunluğu dizinin yayından kaldırılmasına karşı çıktı.

Kurtlar Vadisi dizisinin yayından kaldırılması üzerine başlattığımız ankete 1 milyonu aşkın oy geldi. Oyların büyük bölümü bu olayı sansür olarak değerlendirdi. Binlerce yorum geldi. Hurriyet.com.tr'ye konuşan Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, yayıncılığa eşit ve adaletli bir denetim sistemi getirilmesini istedi.

İşte merakla beklenen sonuçlar:

Resim

Kaynak: ...
Read more : Basın tarihine geçen anketin sonuçları: KV Terör | Görüntüleme : 1543 | Yanıtlar : 10


Sonar Araştırmasına göre kararsızlar hala yüksek

Sonar Araştırmasına göre kararsızlar hala yüksek

Sonar Araştırma şirketinin 18 ilde, bin 935 kişi ile yaptığı araştırma, kararsızların oranının hala yüksek olduğunu ortaya koydu. Araştırmadan birinci parti AKP çıktı.

Her türlü sosyal, politik ve ekonomik konuda, araştırmalar yapan Sonar Araştırma AŞ’nin, İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Antalya, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Edirne, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Kayseri, Malatya, Muğla, Samsun, Trabzon ve Zonguldak’ta, bin 935 kişiyle yüz yüze görüşerek hazırladığı “Siyasi Eğilimler Araştırması, Türkiye-Şubatö başlıklı araştırma sonuçlarını açıkladı. ...
Read more : Sonar Araştırmasına göre kararsızlar hala yüksek | Görüntüleme : 1454 | Yanıtlar : 5


Hollanda'li Milletvekili Kuran'a hakaret etti

Hollanda'li Milletvekili Kuran'a hakaret etti

Resim

Hollanda'da aşırı sağcı milletvekilinin Kuranı Kerim ve Hz. Muhammed'e yönelik akıl almaz sözleri kriz yarattı. Göçmen karşıtı milletvekili Geert Wilders, De Pers gazetesine "Eğer Müslümanlar Hollanda'da da kalmak istiyorsa Kuran'ın yarısını çöpe atmalı, İslam şiddet içeriyor" dedi. Hz. Muhammed hayatta olsaydı Hollanda'dan atılacağını söyledi. Bu şok edici ifadelere tepki gösteren Suudi Arabistan ise Hollanda hükümetinden olaya müdahale etmesini ve milletvekilinin özür dilemesini istedi. Suudi El-Vatan gazetesi "Büyükelçiliğimiz Hollanda Dışişleri ...
Read more : Hollanda'li Milletvekili Kuran'a hakaret etti | Görüntüleme : 1319 | Yanıtlar : 4


 

Giriş  •  Kayıt


Sayımlamalar

Toplam 147935 ileti • Toplam 45560 başlık • Toplam 24817 üye

x