Zaman: Sal Mar 17, 2026 5:18

News News of Genel - Güncel Konular

Site map of Genel - Güncel Konular » Dizin : Genel - Güncel Konular

Genel & Güncel Konular

Eskiden kilo kilo alınıyordu, şimdi 'gram' dönemi başlıyor! Kilosu 10 TL'den 100 TL'ye çıktı!

Yüksek enflasyon nedeniyle gıda ürünlerinde yaşanan fiyat artışı devam ediyor. Eskiden kilosu 10 TL'ye satılan ve kiloyla bol bol alınan o gıda ürününün fiyatının 100 TL'yi bulması, birçok gıda ürününde başlayan 'gramla satışı' gündeme getirdi. İşte, fiyatı neredeyse 10 kat artan o gıda ürünü...

Yaşanan ekonomik krizle beraber gıda fiyatları yükselmeye devam ediyor. Geçtiğimiz yıllarda kilosu 10 TL'den satılan tavuk ürünlerinde son fiyatlarına zam üstüne zam geldi. Kırmızı et fiyatlarının pahalı olması nedeniyle tavuk etine ...

Bağırarak Konuşan İnsanlar

Bağırarak konuşan insanlar toplumda kendilerini önemsiz gören psikolojik rahatsızlığı olan kişilerdir. Kimsenin kendilerini duymadığını, anlamadığını düşünürler. Sevgisiz ilgisiz kalmış, herkese her şeye öfke duyan kişilerdir.

Bilgi ve beyin gücü zayıf olduğu için bağırarak konuşurlar, güven eksiklikleri vardır.
Resim
Ciddiye alınmak, dinlenilmek isterler. Eziklerin konuşma şeklidir. Kimseye fikirlerini, düşüncelerini, isteklerini, duyuramadıkları için bağırarak bir şeyler yapabileceklerini düşünürler.

Herkes susup beni dinlesin diye sürekli kendini belli etme çabası içindeki zavallı insanlar, hayatlarındaki silikliği bu şekilde yok etmeye ...
Read more : Bağırarak Konuşan İnsanlar | Görüntüleme : 3153 | Yanıtlar : 0

HER BEN ÇOBANIM DİYENE İNANMA... :taz: Dr. Noyan UMRUK

HER BEN ÇOBANIM DİYENE İNANMA... :taz: Dr. Noyan UMRUK

*Çoban dediğin sürüsünün sağlıklı ve verimli olmasına özen gösterecek…

*Çoban dediğin sürüsünü güzel, kokulu otlarla besleyecek…

*Çoban dediğin sürüsüne dağlardan şırıl şırıl inen serin, taze, temiz sular içirecek…

*Çoban dediğin sürüsünü karda, kışta, kıyamette ağılına sokup, yemlemesini bilecek…

*Çoban dediğin kavalının güzel nağmeleriyle ile sürüsünü sakinleştirecek...

*Ve de çoban dediğin sürüsünü ayırım yapmaksızın sevecek,
onların gözünü çöpten esirgeyecek… ...
Read more : HER BEN ÇOBANIM DİYENE İNANMA... :taz: Dr. Noyan UMRUK | Görüntüleme : 423 | Yanıtlar : 0

Cumhur İttifakı ortağı Yeniden Refah Partisi'nden AKP'ye ağır eleştiri: Başta liyakatsiz insanlar var

Cumhur İttifakı ortağı Yeniden Refah Partisi milletvekili adayı Ercan Aras, iktidarın tarım ve hayvancılık politikalarını eleştirdi. Aras, “Yüz ineğini kesen bir kişi şimdi yirmi tane inek alabilir hale geldi. Bunun sebebi ise liyakatsiz insanların başta olması.” dedi.
Resim
Cumhur İttifakı ortaklarından Yeniden Refah Partisi'nin 28. Dönem Kayseri Milletvekili Adayları Önder Narin, Ercan Aras, Ali Rizvan, Adem Kahveci, Murat Yılmaz, Cengiz Gençtürk ve Yusuf Adıyaman, Hacılar ilçesinde Hürmetçi Mahallesi’ni ziyaret etti. Kayseri Kırmızı Et Üreticileri Birliği ...

"Yetkililerin çocukları ceplerinde dolar taşırken ben ilaç taşıyorum" - Azerbaycan Askeri savaş katılımcısı

"Məmurların övladları cibində dollar gəzdirəndə, mən dərman gəzdirirəm", - müharibə iştirakçısı
https://www.youtube.com/watch?v=G0xZYeT4rPs
Polislər üsyan edən qaziləri qollarından tutub nazirlikdən qovdular
https://www.youtube.com/watch?v=XtNHrupbyjY
İlham Əliyev şəhid ailələrini Prezident Aparatından qovdurtdu. ETİRAZ
https://www.youtube.com/watch?v=p4T03JahMHM

"Savaşa karar verenlerin çocukları daima cephenin uzağındadır."
“Kendi çocuklarını değil de başkalarının çocuklarını savaşa gönderen bir siyasetçiden daha aşağılık bir mahlûk yoktur dünyada!”
Savaş meselesinde kendine ve ...

Burada bir zamanlar SEKA fabrikası vardı | Tuvalet kağıdı, A-4 neden pahalı biliyor musunuz?

SEKA, 2003’te 3,5 milyon dolara özelleştirildi. Fabrikanın yerine yapılan stat ise 43,5 milyon dolara mal oldu. Kâğıt ithalatına yıllık 3,5 milyar TL harcarken sormamız gereken tek bir soru var: Buna değer miydi?
Resim
780 dönüm arazi üzerine kurulan, 8 megawattlık (mw) enerji santralı, 125 adet lojmanı, bin 500 kişilik çalışan kadrosu ve yıllık 82 bin ton gazete kâğıdı üretim kapasitesi SEKA Aksu fabrikasının stadyum olma hikayesini yazdı.

SEKA şirketinin merkezi olan İzmit'teki fabrika 1934, Aksu ...

Alman profesörden Türkiye yorumu: Altın çağlarını yaşayamıyor, parası değer kaybediyor

Alman ekonomi profesörü Henrik Müller, Türkiye'ye yönelik Spiegelonline’a yaptığı açıklamasında “Türkiye altın çağlarını yaşayabilirdi ama bunun yerine enflasyon, rüşvet ve kötü yönetim hakim. Türkiye örneğinde otoriterliğin büyük imkanları olan bir ülkeye nasıl hasar verdiğini görüyoruz." dedi.
Resim
Alman ekonomi profesörü ve yazar Henrik Müller, Spiegelonline’da yayımlanan makalesinde Türkiye’nin sahip olduğu demografik imkanlarla gelişme ve büyümeye en uygun şartlara sahip olduğu dönemleri, otokratik yönetim anlayışı ile heba ettiğini yazdı. Müller, Türkiye’nin refahı Batı Avrupa düzeylerine çıkarabilecek ...

Türk-İslam sentezi Yeşil Kuşak taktiğiydi - 20.09.2020

Ülkücülerin başbuğu olarak adlandırılan Alparslan Türkeş’in yakın dostu, akademisyen, yazar, Prof. Dr. İskender Öksüz, AKP’nin içinde hâkim olduğu söylenen siyasal İslamın “Müslüman Kardeşler” düşüncesi olduğunu. Öksüz, Türk-İslam sentezini de Yeşil Kuşak taktiği olarak değerlendirdi. İskender Öksüz, şunları söyledi:

PROF. DR. İSKENDER ÖKSÜZ:
TÜRK-İSLAM SENTEZİ YEŞİL KUŞAK TAKTİĞİYDİ
- 12 Eylül süreci Alparslan Türkeş’in en aktif olduğu süreçti. O dönemin milliyetçiliğini ve ülkücü hareketini anlatır mısınız?

Türk milliyetçiliği ve onun özel ismi Türkçülük, çok daha eski ...
Read more : Türk-İslam sentezi Yeşil Kuşak taktiğiydi - 20.09.2020 | Görüntüleme : 241 | Yanıtlar : 0

Ekonomi vatandaşı borç batağına sürüklüyor: Her ay daha fazla borçlanıyoruz

Vatandaş daha maaşını cebine koymadan erimeye devam ediyor. Mart sonunda kredi borçlarının 1.8 trilyon TL’yi aştığı ortaya çıktı. Batık krediler son 1 yılda 27 milyar TL’den 32.5 milyar TL’ye yükseldi. Batık kişi sayısı 3.9 milyona çıktı.
Resim
Ülkemizde 2018 yılının ikinci yarısından bu yana ağır bir ekonomik kriz var. Bu nedenle ücretleri hızla eriyen geniş toplum kesimleri ve emekçiler çareyi kredi kartı ve bireysel kredilerde arıyor.

BDDK’nin 31 Mart tarihli verisine göre tüketici kredisi ve ...

Piyasalarda dikkat çeken istatistik. Yabancılar Borsa İstanbul'dan kısa sürede kaçıyor

Yabancı yatırımcı, Borsa İstanbul’da yaptığı yatırımı kısa sürede elinden çıkarmaya başladı. Yabancıların aldıkları hisseyi elde tutma süresi de 389 günden 29 güne kadar geriledi.
Resim
Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası, borsa düzenleme ve desteklerle ayakta tutulmaya çalışılsa da belirsizlikler, toparlanma çabasının önüne geçti. Son yıllarda Türk piyasasından çıkma eğilimindeki yabancı yatırımcı, 2023’te 1 milyar dolara yakın satış miktarını yakaladı

2020 ortalarına kadar yüzde 65 seviyelerinde olan yabancı takas oranı, şu an yüzde 28,25’le tarihi dip seviyede. ...

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148847 ileti • Toplam 46382 başlık • Toplam 25117 üye

x