Zaman: Çrş Tem 09, 2025 2:15

News News of Gündem

Site map of Gündem » Dizin : Gündem

Cumhur İttifakı ortağı Yeniden Refah Partisi'nden AKP'ye ağır eleştiri: Başta liyakatsiz insanlar var

Cumhur İttifakı ortağı Yeniden Refah Partisi milletvekili adayı Ercan Aras, iktidarın tarım ve hayvancılık politikalarını eleştirdi. Aras, “Yüz ineğini kesen bir kişi şimdi yirmi tane inek alabilir hale geldi. Bunun sebebi ise liyakatsiz insanların başta olması.” dedi.
Resim
Cumhur İttifakı ortaklarından Yeniden Refah Partisi'nin 28. Dönem Kayseri Milletvekili Adayları Önder Narin, Ercan Aras, Ali Rizvan, Adem Kahveci, Murat Yılmaz, Cengiz Gençtürk ve Yusuf Adıyaman, Hacılar ilçesinde Hürmetçi Mahallesi’ni ziyaret etti. Kayseri Kırmızı Et Üreticileri Birliği ...

"Yetkililerin çocukları ceplerinde dolar taşırken ben ilaç taşıyorum" - Azerbaycan Askeri savaş katılımcısı

"Məmurların övladları cibində dollar gəzdirəndə, mən dərman gəzdirirəm", - müharibə iştirakçısı
https://www.youtube.com/watch?v=G0xZYeT4rPs
Polislər üsyan edən qaziləri qollarından tutub nazirlikdən qovdular
https://www.youtube.com/watch?v=XtNHrupbyjY
İlham Əliyev şəhid ailələrini Prezident Aparatından qovdurtdu. ETİRAZ
https://www.youtube.com/watch?v=p4T03JahMHM

"Savaşa karar verenlerin çocukları daima cephenin uzağındadır."
“Kendi çocuklarını değil de başkalarının çocuklarını savaşa gönderen bir siyasetçiden daha aşağılık bir mahlûk yoktur dünyada!”
Savaş meselesinde kendine ve ...

Burada bir zamanlar SEKA fabrikası vardı | Tuvalet kağıdı, A-4 neden pahalı biliyor musunuz?

SEKA, 2003’te 3,5 milyon dolara özelleştirildi. Fabrikanın yerine yapılan stat ise 43,5 milyon dolara mal oldu. Kâğıt ithalatına yıllık 3,5 milyar TL harcarken sormamız gereken tek bir soru var: Buna değer miydi?
Resim
780 dönüm arazi üzerine kurulan, 8 megawattlık (mw) enerji santralı, 125 adet lojmanı, bin 500 kişilik çalışan kadrosu ve yıllık 82 bin ton gazete kâğıdı üretim kapasitesi SEKA Aksu fabrikasının stadyum olma hikayesini yazdı.

SEKA şirketinin merkezi olan İzmit'teki fabrika 1934, Aksu ...

Alman profesörden Türkiye yorumu: Altın çağlarını yaşayamıyor, parası değer kaybediyor

Alman ekonomi profesörü Henrik Müller, Türkiye'ye yönelik Spiegelonline’a yaptığı açıklamasında “Türkiye altın çağlarını yaşayabilirdi ama bunun yerine enflasyon, rüşvet ve kötü yönetim hakim. Türkiye örneğinde otoriterliğin büyük imkanları olan bir ülkeye nasıl hasar verdiğini görüyoruz." dedi.
Resim
Alman ekonomi profesörü ve yazar Henrik Müller, Spiegelonline’da yayımlanan makalesinde Türkiye’nin sahip olduğu demografik imkanlarla gelişme ve büyümeye en uygun şartlara sahip olduğu dönemleri, otokratik yönetim anlayışı ile heba ettiğini yazdı. Müller, Türkiye’nin refahı Batı Avrupa düzeylerine çıkarabilecek ...

Türk-İslam sentezi Yeşil Kuşak taktiğiydi - 20.09.2020

Ülkücülerin başbuğu olarak adlandırılan Alparslan Türkeş’in yakın dostu, akademisyen, yazar, Prof. Dr. İskender Öksüz, AKP’nin içinde hâkim olduğu söylenen siyasal İslamın “Müslüman Kardeşler” düşüncesi olduğunu. Öksüz, Türk-İslam sentezini de Yeşil Kuşak taktiği olarak değerlendirdi. İskender Öksüz, şunları söyledi:

PROF. DR. İSKENDER ÖKSÜZ:
TÜRK-İSLAM SENTEZİ YEŞİL KUŞAK TAKTİĞİYDİ
- 12 Eylül süreci Alparslan Türkeş’in en aktif olduğu süreçti. O dönemin milliyetçiliğini ve ülkücü hareketini anlatır mısınız?

Türk milliyetçiliği ve onun özel ismi Türkçülük, çok daha eski ...
Read more : Türk-İslam sentezi Yeşil Kuşak taktiğiydi - 20.09.2020 | Görüntüleme : 205 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Genel - Güncel Konular

Ekonomi vatandaşı borç batağına sürüklüyor: Her ay daha fazla borçlanıyoruz

Vatandaş daha maaşını cebine koymadan erimeye devam ediyor. Mart sonunda kredi borçlarının 1.8 trilyon TL’yi aştığı ortaya çıktı. Batık krediler son 1 yılda 27 milyar TL’den 32.5 milyar TL’ye yükseldi. Batık kişi sayısı 3.9 milyona çıktı.
Resim
Ülkemizde 2018 yılının ikinci yarısından bu yana ağır bir ekonomik kriz var. Bu nedenle ücretleri hızla eriyen geniş toplum kesimleri ve emekçiler çareyi kredi kartı ve bireysel kredilerde arıyor.

BDDK’nin 31 Mart tarihli verisine göre tüketici kredisi ve ...

Piyasalarda dikkat çeken istatistik. Yabancılar Borsa İstanbul'dan kısa sürede kaçıyor

Yabancı yatırımcı, Borsa İstanbul’da yaptığı yatırımı kısa sürede elinden çıkarmaya başladı. Yabancıların aldıkları hisseyi elde tutma süresi de 389 günden 29 güne kadar geriledi.
Resim
Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası, borsa düzenleme ve desteklerle ayakta tutulmaya çalışılsa da belirsizlikler, toparlanma çabasının önüne geçti. Son yıllarda Türk piyasasından çıkma eğilimindeki yabancı yatırımcı, 2023’te 1 milyar dolara yakın satış miktarını yakaladı

2020 ortalarına kadar yüzde 65 seviyelerinde olan yabancı takas oranı, şu an yüzde 28,25’le tarihi dip seviyede. ...

ALMA MAZLUMUN AHINI.,ÇIKAR AHESTE AHESTE... Dr Noyan UMRUK

ALMA MAZLUMUN AHINI...
ÇIKAR AHESTE AHESTE...
Dr. Noyan UMRUK

Kuzum bu toplumun genlerindeki Hoca Nasreddin gibi gülen, Bayburtlu Zihni gibi ağlayan, Aziz Nesin gibi yazan zengin kültürüyle, tecahül-ü arifanesiyle, hicviyle başa çıkmak ne mümkün hele yaşadığımız bu günlerde…

Asırlardır bu kadim halk ne zaman zulüm görmüşse mizahı silaha dönüştürüp, zekâ dolu nükteleri ve müstehzi duruşu ile sürdürmüştür zalimle mücadelesini…

Üstüne çok giderseniz bilmezlikten gelerek saf saf tecahül-i arifanesi ile başlar sizi ti ’ye almaya...
Daha ...
Read more : ALMA MAZLUMUN AHINI.,ÇIKAR AHESTE AHESTE... Dr Noyan UMRUK | Görüntüleme : 454 | Yanıtlar : 1 | Dizin : Genel - Güncel Konular

Çakallara boğdurulan bir kahraman… Muzaffer Tekin’i unutmayın!

Kıbrıs harekatındaki cesaretiyle sembol olan, Kıbrıs'ta aldığı tepeye “Zafer Tepe” ismi verilen Yüzbaşı Muzaffer Tekin, FETÖ'nün hedefi oldu. Hakkında onlarca iftira atıldı, yıllarca onuru çiğnendi. Ergenekon kumpasıyla cezaevine atıldı. Çıkınca kanserden hayatını kaybetti. Bugün ölüm yıl dönümü... Silah arkadaşı Mustafa Önsel, ona “Benim aslan yürekli komutanım Muzaffer Tekin” diye seslenmişti...
Resim
Kıbrıs Barış Harekatı’na teğmen olarak katılan Muzaffer Tekin, burada gösterdiği kahramanlık nedeniyle Üstün Cesaret Madalyası aldı.

Tekin, bu rütbede altın madalyalı tek subay olarak ...
Read more : Çakallara boğdurulan bir kahraman… Muzaffer Tekin’i unutmayın! | Görüntüleme : 280 | Yanıtlar : 1 | Dizin : Genel - Güncel Konular

Fatma'nın katili 'eski eş'ten kan donduran ifade: 5 dakika boyunca ölmesini bekledim

Denizli'de 4 yıl önce boşandığı eski eşi Fatma Çetin'i evinde boğarak öldürdükten sonra cesedini ormana gömdüğü gerekçesiyle ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılanan Ebubekir Karakurt'un ifadesi kan dondurdu. Katil, "5 dakika boyunca ölmesini bekledim" dedi. Mahkeme heyeti, tanıkların dinlenmesi için duruşmayı erteledi.
Resim
Olay, geçen yıl 1 Mart'ta Pamukkale ilçesi Anafartalar Mahallesi'nde meydana geldi. Öğlen eve gelen Mehmet Çetin, eşi Fatma Çetin'i bulamayınca ve evin dağınık olmasından şüphelenerek polise kayıp başvurusunda bulundu. Polis, kadının bulunması ...

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148759 ileti • Toplam 46128 başlık • Toplam 25017 üye

x