Medya da bu haberler neden yok? Neden zor erişiyoruz bu haberlere? Yetkili kurumlar ilgililer bu ülke bu haldeyken neden müdehale etmiyorlar?
Tarımda verimi artırmak için kullanılan pestisitler, uzun vadede doğaya ve insan sağlığına zarar verebiliyor. Sadece zararlıları değil; toprağı, suyu, havayı ve gıdayı da etkileyen bu kimyasallar, ciddi bir halk sağlığı meselesi olarak öne çıkıyor. Pestisit konusunu tüm yönleriyle Radyasyon Onkolojisi Uzmanı Dr. Yavuz Dizdar, Ziraat Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Baki Remzi Suiçmez, Tarım Orman İş Sendikası Onursal Başkanı Şükrü Durmuş ve Çiftçi Mustafa Ezici değerlendirdi.
Denetim yapılmıyor. İhraçtan dönen ürünler imha edilmediğinden bizlere yediriyorlar. O üründeki kalıntı miktarı belli seviyededir ama pazarlarda veya marketlerde satılan ürünlerdeki kalıntı miktarı kat be kat daha fazladır emin olabilirsiniz. Ürün eğer aşırı ucuzlamış ise almıyorum. Mevsimi dışında ürün tüketmiyorum. Bireysel önlem almaktan öte bir şey yok. En büyük sorun devlet kurumlarının çalışmaması..
https://turkiyegercek-hayat.blogspot.co ... -tarm.html