Zehirli Hasat: Pestisit Gölgesinde Tarım - Türkiye’de insanlar tesadüfen yaşıyor,çok üzücü

Genel & Güncel Konular

Zehirli Hasat: Pestisit Gölgesinde Tarım - Türkiye’de insanlar tesadüfen yaşıyor,çok üzücü

İletigönderen İlteriş Kağan » Cum May 02, 2025 12:46

Medya da bu haberler neden yok? Neden zor erişiyoruz bu haberlere? Yetkili kurumlar ilgililer bu ülke bu haldeyken neden müdehale etmiyorlar?
Tarımda verimi artırmak için kullanılan pestisitler, uzun vadede doğaya ve insan sağlığına zarar verebiliyor. Sadece zararlıları değil; toprağı, suyu, havayı ve gıdayı da etkileyen bu kimyasallar, ciddi bir halk sağlığı meselesi olarak öne çıkıyor. Pestisit konusunu tüm yönleriyle Radyasyon Onkolojisi Uzmanı Dr. Yavuz Dizdar, Ziraat Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Baki Remzi Suiçmez, Tarım Orman İş Sendikası Onursal Başkanı Şükrü Durmuş ve Çiftçi Mustafa Ezici değerlendirdi.

Denetim yapılmıyor. İhraçtan dönen ürünler imha edilmediğinden bizlere yediriyorlar. O üründeki kalıntı miktarı belli seviyededir ama pazarlarda veya marketlerde satılan ürünlerdeki kalıntı miktarı kat be kat daha fazladır emin olabilirsiniz. Ürün eğer aşırı ucuzlamış ise almıyorum. Mevsimi dışında ürün tüketmiyorum. Bireysel önlem almaktan öte bir şey yok. En büyük sorun devlet kurumlarının çalışmaması..

https://turkiyegercek-hayat.blogspot.co ... -tarm.html
Aklı Başında Bir Toplum Her 5 Yılda bir Meclisi Ve Yönetimi yenileyen Toplumlardır.
Bir hamalın yükü geçicidir; fakat sahtekâr bir politikacının yükü kalıcıdır çünkü onun dolandırıcılıklarının muazzam yükünü her daim akılsız toplumlar taşımaktadır.
Üçkâğıtçı politikacılar tarafından sürekli olarak kandırılan, tekrar tekrar aldatılan bir millet için hangi sıfat kullanılabilir? Şaşkın? Çok hafif! Ahmak? Yeterli değil! Beyinsiz? Evet, işte tam da sıfat budur! Aptal kalabalıklar, sahtekâr politikacıların en büyük servetidir!
Kullanıcı küçük betizi
İlteriş Kağan
Üye
Üye

İletiler: 2264

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 2 konuk

x