Zaman: Pzr Haz 22, 2025 4:29

News News of Haberler

Site map of Haberler » Dizin : Haberler

Güncel Meydan | Güncel Haberler Köşesi

Danıştay'dan türbana ret

Danıştay Yüksek Öğretim Kurulu'nun türban genelgesinin yürütmesini durdurdu.

Danıştay 8. Dairesi, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan'ın, ''başörtüsünün yükseköğretimde serbest bırakılmasını öngören değişikliklerin yapıldığı Anayasa'nın 10 ve 42. maddelerine göre uygulama yapılabilmesi için ayrıca bir kanuni düzenlemeye ihtiyaç bulunmadığına'' ilişkin rektörlüklere gönderdiği yazıyı ''genelge'' olarak kabul ederek, oy birliği ile yürütmesini durdurdu.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, bazı öğretim üyesi derneklerinin YÖK Başkanı Prof. Dr. Özcan'ın, 24 Şubat 2008 tarihli rektörlüklere gönderdiği yazısının ...
Read more : Danıştay'dan türbana ret | Görüntüleme : 588 | Yanıtlar : 0

SENDİKALAR 14 Mart’ta iş bırakacak

Emek Platformu Başkanlar Kurulu, TBMM’deki Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasa tasarısına karşı ortak eylem kararı aldı. Alınan karar uyarınca 13 Mart’ta illerde basın açıklaması yapılırken, 14 Mart Cuma günü de saat 10.00-12.00 arası uyarı amaçlı iş bırakma eylemi gerçekleştirilecek. Türk-İş, Hak-İş, DİSK, KESK, Kamu-Sen, Memur-Sen, BASK, Türkiye İşçi Emeklileri Derneği, Tüm İşçi Emeklileri Derneği, TMMOB’un da aralarında bulunduğu 17 meslek ve emek örgütünün oluşturduğu Emek Platformu Başkanlar Kurulu’nun Türk-İş Genel Merkezi’nde gerçekleştirdiği ...
Read more : SENDİKALAR 14 Mart’ta iş bırakacak | Görüntüleme : 613 | Yanıtlar : 0

Mevzuata sığındı

Özel eğitim kurumlarında “Atatürk Köşesi”nin kaldırılması haberlerine tepki gösteren Milli Eğitim Bakanı Çelik, basını suçladı. Çelik, düzenleme ile sadece Atatürk Köşesi değil, 62 kaleme yeni yönetmelikte yer verilmediği bahanesinin arkasına saklandı.

Çelik savunmaya geçti

Özel okullarda Atatürk köşesini kaldırtan Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, tepki görünce mevzuata sığındı...

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, medyada yayımlanan özel eğitim kurumlarında “Atatürk Köşesi” nin kaldırılmasına ilişkin haberlere sert tepki gösterdi. Milli Eğtim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, “Atatürk ...
Read more : Mevzuata sığındı | Görüntüleme : 649 | Yanıtlar : 0

ABD zulmü Taksim'e taşındı

Küresel BAK, protesto eyleminde Guantanamo'daki mahkumları canlandırdı.

Küresel Barış ve Adalet Koalisyonu (Küresel BAK), Irak'a yönelik askeri müdahalesi nedeniyle ABD'yi protesto etti.

Beyoğlu'ndaki Galatasaray Lisesi önünde toplanan Küresel BAK üyesi grup adına bir basın açıklaması yapan tiyatro sanatçısı Görkem Yeldan, ABD'nin Irak'a askeri müdahalesinin üzerinden 5 yıl geçtiğini hatırlattı.

Irak'ta çoğu kadın, yaşlı, çocuk ve tümü yoksul bir milyondan fazla sivilin öldüğünü ifade eden Yeldan, şöyle konuştu:

''Artık tüm dünya biliyor ki, ABD Irak'ta ...
Read more : ABD zulmü Taksim'e taşındı | Görüntüleme : 611 | Yanıtlar : 0

Şırnak'ta büyük operasyon

Bir grup PKK'lı teröristi ele geçirebilmek amacıyla büyük çaplı operasyon başlatıldı.

ŞIRNAK'ın Bestler Dereler kesiminde ‘Heron' adlı insansız hava aracınını tespit ettiği bir grup PKK'lı teröristi ele geçirebilmek amacıyla güvenlik güçleri büyük çaplı operasyon başlattı.

Araçtaki bilgilerin yer istasyonuna ulaşmasından hemen sonra bölgeye 300'ü aşkın komando ve 100'e yakın korucu sevkedildi. Cizre Tank Taburu'na ait tanklar manevra tatbikatı yaptı.

Türk Silahlı Kuvvetleri, Şırnak dağlarında teröristlere yönelik operasyonlara devam ediyor. Dün gece Şırnak'ın Bestler Dereler ...
Read more : Şırnak'ta büyük operasyon | Görüntüleme : 630 | Yanıtlar : 0

Türklere "terörist" fişlemesi

Bush yönetimi tarihin en geniş kapsamlı fişleme operasyonuna start verdi. Aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 35 ülkede doğan, büyüyen ya da burada akrabaları olan kişiler “potansiyel terörist” olarak sınıflandırılacak.

11 Eylül saldırılarının ardından ABD’ye “göçmen” kimliğinde getirmek isteyen teröristleri tespit etmek için önlemlerini sıkılaştıran Bush yönetimi bu konuda en radikal terör listesini hazırlıyor. 6.5 yıldan bu yana ABD’nin değişik güvenlik teşkilatları, potansiyel teröristleri ülke sınırlarına adım atmadan tespit edebilmek için farklı şüpheli listeleri kullanıyor. Ancak ...
Read more : Türklere "terörist" fişlemesi | Görüntüleme : 591 | Yanıtlar : 0

ABD fitnesi etkili oldu

AKP’nin programı ABD’den fakslandı. Ceviz Kabuğu programında yapılan açıklamalar gündemi sarstı.

E. Korg. Hasan Kundakçı: Ali Babacan’ın açıklamaları yüzünden şehit verdik

HYP Genel Başkanı Yaşar Nuri Öztürk: ABD çok tehlikeli biçimde dini kullanmaya, PKK da taktik değiştirerek Cuma eylemlerine başladı

Arslan Bulut: AKP’nin parti programı ABD’den fakslanmıştır. Belgesini ben yayınladım.

Bekir Çoşkun: PKK parlamentonun içindedir.

Usta gazeteci Hulki Cevizoğlu’nun Kanaltürk Televizyonu’nda hazırlayıp sunduğu Ceviz Kabuğu’nda Türkiye açısından çok önemli üç konu masaya taşındı. TSK’nın ...
Read more : ABD fitnesi etkili oldu | Görüntüleme : 668 | Yanıtlar : 0

'Talabani'nin gelmesi açılım'

Çiçek, Irak Devlet Başkanı Celal Talabani ile PKK konusunda mutabakat vardıklarını söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında yapılan Bakanlar Kurulu toplantısı sona erdi. Başbakanlık Merkez Bina'da gerçekleştirilen toplantı yaklaşık 5 saat sürdü.

Bakanlar Kurulu toplantısında sonra açıklamalarda bulunan Hükümet Sözcüzü Cemil Çiçek, kurulun gündeminde AB'ye uyum amacıyla yapılacak olan Milli Gelir hesaplamasının konuşulduğunu söyledi.

Türkiye'nin AB'ye uyum amacıyla bir çok mevzuatta değişiklik yaptığını belirten Çiçek, "Her alanda AB'ye uyum olacaksa, Milli Gelir konusunda ...
Read more : 'Talabani'nin gelmesi açılım' | Görüntüleme : 636 | Yanıtlar : 0

007 Misyoner

Roma Katolik Kilisesi’nin lideri Papa 16. Benedikt 16 Nisan’da Washington’da Beyaz Saray’a giderek ABD Devlet Başkanı George W. Bush ile görüşecek.

Önemli ziyaret öncesi bir açıklama yapan ABD’nin Vatikan Büyükelçisi Mary Ann Glendon, misyonerlerden CIA için istihbarat toplamasını istediklerini söyledi.

Misyonerler ABD ajanı

Türkiye’de de yoğun faaliyette olan hıristiyan misyonerlerin ABD adına ajanlık yaptığı ortaya çıktı

Beyaz Saray’ı ziyaret edecek olan Papa’dan “istihbarat paylaşımı” talep edilecek

ABD Büyükelçisi, “Dünyanın her yerindeki katolik kiliselerine ...
Read more : 007 Misyoner | Görüntüleme : 691 | Yanıtlar : 0

Büyükanıt: Bildiriyi bizzat ben yazdım

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Büyükanıt muhalefetin açıklamalarına yönelik Genelkurmay’dan gelen sert bildiriyi bizzat kendisinin kaleme aldığını belirterek “TSK’yı hedef alan karşısında beni bulur.” dedi.

Küresel Terörizm Ve Uluslararası İşbirliği Sempozyumu’na katılan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Büyükanıt, toplantı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Genelkurmay Başkanı gazetecilerin muhalefetten gelen eleştirilere yönelik görüşünü sormaları üzerine “Operasyonun başarısı gölgelendi. Mehmetçiğe yazık oldu. Ben onlara üzülüyorum.”

CHP lideri Deniz Baykal’la son gelişmeler sonrası görüşüp görüşmediği yönündeki soruya “Hayır görüşmedim” yanıtını veren Orgeneral ...
Read more : Büyükanıt: Bildiriyi bizzat ben yazdım | Görüntüleme : 519 | Yanıtlar : 0

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148696 ileti • Toplam 46077 başlık • Toplam 25009 üye

x