Zaman: Çrş May 06, 2026 1:59

News News of GuncelMeydan

Site map of GuncelMeydan » Dizin : GuncelMeydan

Nerede bu devlet! / Batuhan ÇOLAK

Nerede bu devlet!

Son dönem Türk siyaseti kısır döngülerle boğuşurken iç ve dış politikada akıl almaz değişimler yaşanıyor.

10 gün önce ABD'nin başını çektiği silahlı güçler tarafından, Suriye'nin belirli bölgelerini IŞİD'den geri alma bahanesiyle başlatılan Menbic operasyonu PKK'nın işine yaramaya devam ediyor. Suriye'deki birçok nokta PKK'nın Suriye'deki silahlı uzantısı olan YPG'nin denetimine geçti. İşin daha da kötü yanı operasyonda TSK, topçu ateşiyle destek veriyor!

TSK'nın YPG ile aynı safta operasyona girmesinin ortaya çıkmasından sonra Dışişleri ...
Read more : Nerede bu devlet! / Batuhan ÇOLAK | Görüntüleme : 1081 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

'Cumhurbaşkanı Erdoğan' Adı Zarrab İddianamesinde / Yılmaz POLAT

'Cumhurbaşkanı Erdoğan' Adı Zarrab İddianamesinde

Reza Zarrab için geriye sayım başladı.

18 Haziran'da asıl duruşmaları başlayacak olan Zarrab’ın önümüzdeki bir kaç gün içinde tutuklu yargılanıp yargılanmayacağı belli olacak.

Zarrab'ın tutuklu yargılanma olasılığı daha güçlü görünüyor.Ancak mahkeme yargıcı kefaleti kabul etse bile bu soruşturmanın hafifleyeceği anlamına gelmiyor.

İddianamede Türkiye'den birçok önemli isim yer alıyor.

'Cumhurbaşkanı Erdoğan' ismi şimdiden soruşturma dosyasına girdi.

New York Güney Bölgesi Başssavcısı Preet Bharara ve yardımcıları Michael Lockard ve Sidhardha Kamaraju ...
Read more : 'Cumhurbaşkanı Erdoğan' Adı Zarrab İddianamesinde / Yılmaz POLAT | Görüntüleme : 1303 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Yılmaz POLAT

İran Türkiye ve Pakistan birleşse karşısında duracak bir güç kalmaz!

İngiliz derin devletinin her ne pahasına olursa olsun Türkiye’yi bölmeye çalıştığı ortada. Türkiye derin devletlerin Türkiye’yi içten çökertme planına karşı çok uyanık olmalı ve vakit geçirmeden tedbir almalı. Ortadoğu’nun bu karışık ortamında kan gövdeyi götürürken, ayrıca Türkiye’nin Güneydoğusu’da ciddi bölünme tehdidi altındayken Türkiye İran ve Pakistan ile birleşmeli. İran ve Pakistan ile birleştiği taktirde karşısında askeri güç olarak da, nükleer güç olarak da duracak bir devlet kalmaz. Ayrıca bu ilk etapta yapılacak üçlü birleşme Türkiye’yi ...

Atatürk: Kurtuluş İçin En Kuvvetli Temel, Eğitim ve Öğretim Temelidir / Prof. Dr. Cihan DURA

Atatürk: Kurtuluş İçin En Kuvvetli Temel, Eğitim ve Öğretim Temelidir

1- Millet ve ülkeyi gerçek kurtuluşa götürebilmek için, devlet yapısını kurabilmek için en kuvvetli temel, toplardan, süngülerden, taşlardan daha kuvvetli temel, bilimin hazırlayacağı, eğitim ve öğretimin hazırlayacağı temeldir.

2- İnsanlar yalnız maddi değil, özellikle maddi kuvvetin içindeki manevi kuvvetin etkisiyle de yapıcı olurlar. Milletler de böyledir. Manevi kuvvet özellikle bilim ve kültürle yüksek bir şekilde gelişir. Dolayısıyla hükümetin en verimli ve en önemli görevi eğitim ...

Milliyetçiliğin temeli çevrecilik değil mi? / İsrafil K.KUMBASAR

Milliyetçiliğin temeli çevrecilik değil mi?

Türk medeniyeti, aslında bir 'su' medeniyetidir.

Tarihte , 'çevreye' en fazla önem veren millet de Türk milletidir.

'Tanrı Dağları', 'Ötüken Ormanı' ve
'Orkun Irmağı' üçgenindeki bir coğrafyada tarih sahnesine çıkan ve hep tabiatın kucağında yaşayan Türkler, 'oba', 'yurt' diye adlandırdıkları yerleşim birimlerini de 'dağların', 'ormanların' ve 'su kaynaklarının' kesiştiği noktalar üzerine kurdular.

Tarım ve hayvancılık ile geçinen Türkler, tabiatın önemini vurgulamak için çocuklarına 'Gökhan', 'Dağhan', 'Denizhan' gibi isimler koydular.

'Törelerini' ...
Read more : Milliyetçiliğin temeli çevrecilik değil mi? / İsrafil K.KUMBASAR | Görüntüleme : 597 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Atatürk'ten Sonra Türkiye'nin Dış Siyaseti / Metin AYDOĞAN

Atatürk'ten Sonra Türkiye'nin Dış Siyaseti

Atatürk’ün ölümünden yalnızca altı ay sonra Türkiye; 12 Mayıs 1939’da İngiltere, 23 Haziran 1939’da Fransa ile iki ayrı bildiriye (deklarasyona) imza attı. Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Şükrü Saraçoğlu, İngiltere Büyükelçisine bu anlaşmalarla ilgili olarak, “Türkiye’nin bütün nüfuzunu Batı devletlerinin hizmetine verdiğini” söyledi. Anlaşma yapılan İngiltere ve Fransa, daha 20 yıl önce; Türkiye’yi yok edeceklerini, Türklerin vahşi talancılar olduğunu ve Anadolu’dan uzaklaştırılacağını söylüyordu. 1930 yılına dek süren Kürt ayaklanmalarının hemen tümünü ...
Read more : Atatürk'ten Sonra Türkiye'nin Dış Siyaseti / Metin AYDOĞAN | Görüntüleme : 1649 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Metin AYDOĞAN

DİKKAT! AYDINLANMACI LİSELER HAREKETİ… Dr.Noyan UMRUK

DİKKAT! AYDINLANMACI LİSELER HAREKETİ… Dr.Noyan UMRUK

İstanbul Erkek Lisesi öğrencilerinin mezuniyet törenindeki protestosunun ardından geçen kısa sürede bildiri yayınlayan lise sayısı 19'a çıktı.
İstanbul Erkek, Beyoğlu Anadolu, Galatasaray, Vefa, Notre Dame De Sion, Bakırköy Anadolu, İzmir Atatürk, Beşiktaş Anadolu, Ankara Gazi Anadolu, İzmir Fen, Etiler Anadolu, Atanur Oğuz, Pertevniyal, Samsun Anadolu, Cağaloğlu Anadolu, İzmir Çiğli Fen, Bornova Anadolu, Erenköy Kız ve Kabataş lisesi gibi seçkin öğretim kadroları ile ciddi, gelenekleri olan, bir zamanlar ülke milli ...
Read more : DİKKAT! AYDINLANMACI LİSELER HAREKETİ… Dr.Noyan UMRUK | Görüntüleme : 1052 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Dr. Noyan UMRUK

Nasıl Yani 12 Haziran 2016

Read more : Nasıl Yani 12 Haziran 2016 | Görüntüleme : 792 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Türkiye ve Dünya Gündemi

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148871 ileti • Toplam 46427 başlık • Toplam 25115 üye

x