Zaman: Pzt Mar 30, 2026 1:07

News News of GuncelMeydan

Site map of GuncelMeydan » Dizin : GuncelMeydan

akpe milletvekilleri tarafından verilen önerge ile Emekli milletvekillerine özel zam yolda: Yüzde 25 artacak

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda yapılan görüşmeler sonrası AK Partili milletvekilleri tarafından verilen önerge ile emekli milletvekillerinin maaşlarına yüzde 25’lik zammın önü açıldı.

BirGün'den Nurcan Gökdemir'in haberine göre, Torba Kanun Teklifi’nin TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülmesi sırasında AK Parti Milletvekilleri Orhan Yeğin ve Mehmet Kırpınar’ın imzalarıyla ortak bir önerge verildi.

Önergenin kabul edilmesiyle emekli milletvekillerinin maaşlarına ek zammın önü açıldı.

Emekli milletvekili maaşları, Cumhurbaşkanı maaşına endeksli. Bu nedenle zam oranı yüzde 17,55’de kalan emekli ...

hava durumu

Merhaba, yakında ülkede bir seyahate çıkıyorum ve bu süre boyunca hava durumunu önceden bilmek istiyorum. Bana iyi bir hava durumu tahmini hizmeti önerebilir misiniz?
Read more : hava durumu | Görüntüleme : 1262 | Yanıtlar : 1 | Dizin : Diğer

EMEKLİ ZAMLARINA NEDEN KARŞIYIM?

Türkiye’de 2 milyon ailenin enflasyon, maaş zammı diye bir derdi yoktur. Her aileye 5 kişi derseniz eder 10 Milyon kişi. Bunlar istediği her şeyi alabilirler: Milyon dolarlık yatlar, katlar, aile bireyi gençlere spor arabalar, kızlara pırlanta yüzükler, kolyeler… Yetişkin erkekleri özel uçakla Taivan’a piliç yemeye gider, kadınlar yatlarda happy birthday partyleri düzenler, tarihi saraylarda baby shower partyleri yaparlar.

İstanbul’da 700.000 lüks konut boş tutulur, pis fakirler kirletir diye kiraya da verilmez; depremzedelere bile verilmez. Bu ...
Read more : EMEKLİ ZAMLARINA NEDEN KARŞIYIM? | Görüntüleme : 253 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Genel - Güncel Konular

“ALLAH SONUMUZU HAYREYLEYVEESİN DEYYON GAARİ BE DAAYI…” Dr. Noyan UMRUK

“ALLAH SONUMUZU HAYREYLEYVEESİN DEYYON GAARİ BE DAAYI…”
Dr. Noyan UMRUK

Bizim Davazlıdan bir Pazar “mettubu” aldık yine, hem doğum günümü, 75’inci yaşıma Ege- Akdeniz'deki fırtınayla birlikte attığım ilk adımları “gutlaveyyo, hemi de bakçeğniz nelee nelee yazveemiş”… Ne dersiniz hep birlikte okuyalım mı?

“Daayı be hani hukuk dövleti olceğdik, sosyal dövlet oluveeceğdik ya, sekkiz yıl evvelisi olveedik ganun dövleti, o da bi gaç nümro böyyük gelvence bulveedik layıımızı, şincik oluveedik temamen ‘sene ne lan dövleti’…

Sete ...

HEY ‘ATATÜRKÇÜ’!

HEY ‘ATATÜRKÇÜ’!
Ey ‘Atatürkçü’, eğer okuma/yazman varsa şu satırları birlikte okuyalım:
“Ey Türk gençliği!
Birinci vazifen; Türk istiklalini, Türk cumhuriyetini, ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir.
Mevcudiyetinin ve istikbalinin yegâne temeli budur. Bu temel, senin en kıymetli hazinendir. İstikbalde dahi seni bu hazineden mahrum etmek isteyecek dâhilî ve haricî bedhahların olacaktır (1).
Bir gün, istiklal ve cumhuriyeti müdafaa mecburiyetine düşersen, vazifeye atılmak için içinde bulunacağın vaziyetin imkân ve şeraitini düşünmeyeceksin (2).
Bu imkân ve şerait, çok ...
Read more : HEY ‘ATATÜRKÇÜ’! | Görüntüleme : 248 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Tartışma ve Fikir Meydanı

Türkiye'yi terk ederek yurt dışına yerleşen tiyatrocu Erdem Baş. 2'nci el oto pazarında çektiği görüntüler olay oldu.

ABD'ye taşındıktan sonra oradaki yaşamını anlatan videolar yayınlayan oyuncu Erdem Baş, ikinci el oto pazarından,Türkiye'de 1,5 milyon TL'ye satılan lüks aracı 500 dolar peşinatlı taksitle aldığını söyledi.

Türkiye'yi terk ederek yurt dışına yerleşen isimlerin en ünlülerinden biri tiyatrocu Erdem Baş.

"Ayrılsak da Beraberiz", "Reyting Hamdi", "Çocuklar Duymasın" ve "Seksenler" dizileriyle tanınan Baş, yerleştiği ABD'den yaşamına ilişkin videolarla YouTube'dan paylaşımlarına devam ediyor.

ABD videolarına devam ediyor
Baş, satın aldığı lüks aracını tanıttığı videosundan sonra bu kez ...

"Dolar 10 lira olacak diyeni göz altına almışlardı da yargılama sürerken 15 lirayı geçmişti" Kraldan çok kralcı olmak

İstanbul Cumhuriyet Baş Savcılığı açıklaması.
“Son günlerde Fransa’da meydana gelen olaylar ile ilgili olarak benzer olayların ülkemizde yaşayan mülteciler açısından da olabileceği yönünde halkı kin ve düşmanlığa tahrik içeren, yanıltıcı, gerçek dışı ve yanlış algı oluşturarak kamu düzenini ve kamu barışını bozmaya yönelik provokatif ve manipülasyon içeren paylaşımlar yapan sosyal medya hesaplarının tespiti ile suç ve suç unsuru bulunan paylaşım yapan, açıklama ve yayın yapan şüpheliler hakkında re’sen soruşturma başlatılmış olup şüphelilerin tespiti için emniyete ...

SALLA, YOLLA!

SALLA, YOLLA!

Dünkü bayrama bu söz damga vurdu diyebilirim. Hoparlörden gelen sesler kulakları sağır etti:

“Salla, yolla!” “Bana mektup yolla!” "Salla salla, yolla!”

Bir ara, cırtlak bir kadın sesi yırttı ortalığı, Türkçenin kafasını gözünü yararak:

“Son üç gün!” dedi. “Yat’caz, kalk’caz… Yat’caz, kalk’caz. Oh, oynayın!”

Daha başkası bağırdı:

“Bana bak, şuna bak, buna bak!”

Bayramın sunucusu coştu, belki bilmeyen anlamayan vardır bu güzel bağırtıları, sızıldanmaları diye duyurmadan edemedi: “Müzik şahane!”

“Daha düştüm… Bir başıma… Özledin ...
Read more : SALLA, YOLLA! | Görüntüleme : 532 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Feza TİRYAKİ

AKP iktidarının politikaları zengini daha zengin fakiri daha fakir yaptı.

Milyoner sayısı 1 milyona dayanırken, bu kişilerin bankalardaki mevduattan aldığı pay dudak uçuklattı.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK) verileri, başkanlık sisteminin yol açtığı fakirden zengine sermaye transferini gözler önüne serdi.

Bankalarda “1 milyon liranın üzerinde” mevduatı olan “yurtiçi yerleşik mudi sayısı” (yerli milyonler sayısı) Temmuz 2018’de 149 bin kişi iken, Nisan 2023 itibarıyla 983 bine çıktı. Sene başında bu sayı 760 bindi. Yıl başından bu yana milyoner sayısı 223 bin kişi arttı.

PARA ONLARDA… ...

DEĞİŞİM AMA NE İLE ?

DEĞİŞİM AMA NE İLE ?
Bektaşiye niye namaz kılmıyorsun diye sorulduğunda – Ben Kur’an’ın emirlerine uyuyorum diye yanıtlıyor.
Nasıl olur denildiğinde ise, ilgili ayeti göstererek bakın, -namaz kılmayın diye yazıyor diyor.
Oysa ilgili yerde, - Abdestsiz namaz kılmayın deniyor, ama bektaşi ‘Abdestsiz’ sözcüğünü atlayarak sadece – Namaz kılmayın bölümünü gösteriyor.
Şimdilerde ‘montaj’, ‘kolaj’ vb tartışmaların revaçta olduğu kimi konulara girecek değilim.
Bektaşiyi izlemeyi sürdürelim diyorum.
Derken, bektaşiyi yola getirmek için bir cuma günü camiye götürerek ...
Read more : DEĞİŞİM AMA NE İLE ? | Görüntüleme : 236 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Tartışma ve Fikir Meydanı

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148826 ileti • Toplam 46387 başlık • Toplam 25117 üye

x