Zaman: Pzt Mar 30, 2026 9:07

News News of GuncelMeydan

Site map of GuncelMeydan » Dizin : GuncelMeydan

4 Arap ülkesi sığınmacıları göndermek için Suriye ile anlaştı. Ümmet edebiyatı yapanlara örnek olsun

Ürdün, Suudi Arabistan, Irak ve Mısır ülkelerinde bulunan Suriyelileri göndermek için Suriye ile mutabakata vardılar.

Suriyeli sığınmacıların varlığı Türkiye’nin yanı sıra çevre ülkelerde de en çok tartışılan konuların başında geliyor. Ülkelerini terk eden Suriyeliler, gittikleri ülke yönetimleri tarafından artık Suriye’ye geri gönderilmek isteniyor.

ÜRDÜN, SUUDİ ARABİSTAN, IRAK VE MISIR MUTABAKAT SAĞLADI
Bu kapsamda Ürdün, Suudi Arabistan, Irak, Mısır ve Suriye'deki Beşşar Esad rejimi dışişleri bakanları, Suriyeli mültecilerin ülkelerine güvenli şekilde dönmelerinin öncelikli mesele olduğu konusunda ...

MECZUP

MECZUP
Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz” tümcesindeki ‘meczup’ sözcüğünün aslında ‘mensup’ olduğu konusunda görüşler var.
Metin eski yazıyla yazılmış olabileceği için doğru da olabilir.
Ancak ister ‘meczup’ olsun isterse ‘mensup’ olsun, Türkiye Cumhuriyeti bugün hem meczup ve hem de mensuplar ülkesi olmuştur.
Öyle ki, salt sokaktaki adam ya da bir tarikat üyesi değil, doğrudan ‘Devlet’i ele geçirmiş yani sözcüğün tam anlamıyla ‘işgal’ etmiş olan tüm hükûmet üyeleri birer has ...
Read more : MECZUP | Görüntüleme : 220 | Yanıtlar : 1 | Dizin : Tartışma ve Fikir Meydanı

İsmailağa Cemaati’nin Kur’an kursunda 8 yaşındaki çocuğa cinsel istismar

İsmailağa Cemaati’ne bağlı İDDEF’in Kur’an kursunda 8 yaşında bir çocuğun cinsel istismara maruz kaldığı ortaya çıktı. Skandal olay, mağdur çocuğun televizyonda izlediği bir haber sonrası başına gelenleri annesine anlatmasıyla ortaya çıktı. Mahkeme, istismarcı hocaya 39 yıl hapis cezası verdi.
Resim
İsmailağa Cemaati’ne bağlı İnsana Değer Veren Dernekler Federasyonu’nun (İDDEF) Kur’an Kursu’nda eğitim gören 8 yaşındaki erkek bir öğrencinin nitelikli cinsel istismara uğradığı ortaya çıktı. Mahkeme, kurs hocasına 39 yıl hapis cezası verdi. Sanık ise, hakkındaki ...

Kılıçdaroğlu : 4-5 Yerden Aylık Alana Para Var Emekliye Par Yok

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu bu ülkede herkesin karnının doyacağının vurgulayarak, “Bize milliyetçilik dersi veriyorlar değil mi? Önce senin insanının karnı doyacak. Bu ülke insanının işi gücü ve aşı olacak” dedi.
Resim
Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaorğlu Bartın’da vatandaşlara seslendi Kılıçdaroğlu herkesin karnının doyacağının altını çizerek “Kul hakkı yemedim, kul hakkı yedirmeyeceğim” şeklinde konuştu.

Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından satır başları söyle:
2 yıldır bıkmadık mı? 22 yıldır bıktık vallahi değişime ihtiyacımız ...
Read more : Kılıçdaroğlu : 4-5 Yerden Aylık Alana Para Var Emekliye Par Yok | Görüntüleme : 216 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Genel - Güncel Konular

YENİ M-HA-PE

YENİ M-HA-PE
Alpaslan Türkeş’in MHP’sinden söz edecek değilim.
O artık tarihte yeralacağı yere doğru koşar adım gitmektedir.
Burada Yeni M-HA-PE’den sözedeceğim.
Bugün Türkiye’de iki ana KAMP ya da daha doğru bir deyimle iki ana PAKT olduğu artık ayen beyan ortaya çıkmış bulunmaktadır.
Biri, benim Halk İttifakı dediğim Millet İttifakı ya da PAKT’ı, diğeri ise Muharrem Hareket Paktı’nın kısaltılmışı olan M-HA-P ya da Muharrem Hüda Paktı’nın kısaltılmışı olan M-HA-P’dir.
Durum böyle iken, tanıdığım tanımadığım kimi sözde ...
Read more : YENİ M-HA-PE | Görüntüleme : 228 | Yanıtlar : 1 | Dizin : Tartışma ve Fikir Meydanı

ŞEFAAT ve İFŞAAT

ŞEFAAT ve İFŞAAT
Türkiye ‘Ey Amerika’, ‘Ey Avrupa’ gibi anlamsız haykırışlara alışıktır.
Oysa, Arapça kullanılan ülkelerde olsa bu tür haykırışlar ‘Ya Amerika’, ‘Ya Avrupa’ biçiminde olacaktı.
Yani ‘Ya Ali’, ‘Ya Ömer’ denirken, ‘Ey Ali’ veya ‘Ey Ömer’ denilmek istenmektedir.
Çok daha doğrusu ise ‘Ey’ değil ama ‘Hey’ biçiminde haykırmaktır.
‘Hey gidi koca dünya’ falan der gibi yani.
Kuşkusuz bu tür hitap edişlerde hem ‘aşağılıyacı’ ve hem de ‘yüceltici’ niyet sözkonusu olabilmektedir.
Yani ‘aşağılamak’ için de ...
Read more : ŞEFAAT ve İFŞAAT | Görüntüleme : 211 | Yanıtlar : 1 | Dizin : Tartışma ve Fikir Meydanı

EMEKTEN, EMEKÇİDEN YANA OLMAK İNSANİ BİR DURUŞTUR… Dr. Noyan UMRUK

EMEKTEN, EMEKÇİDEN YANA OLMAK İNSANİ BİR DURUŞTUR…
Dr. Noyan UMRUK

Amerikan proletaryasının 1886 yılında 8 saatlik iş günü ve insanca yaşam hedefli isyan ateşi sermayenin acımasız baskı ve zulmüyle karşılandı… Ancak daha iyi bir dünya ve insanca yaşam için ayağa kalkan emekçilerin sesi ve yankıları tüm dünyaya ve zamanlara, durgun suya atılan bir taş etkisi gibi dalga dalga yayıldı…Tüm emekçilerin bayramı ve dayanışma günü olarak evrenselleşti…

Ne var ki son yıllarda siyasal iktidarın kültürel birikimi, ...

2018 seçimlerinden önce “Verin bu kardeşinize yetkiyi...” denilerek vaat edilen hemen her şey kağıt üzerinde kaldı.

2018 seçimlerinden önce “Verin bu kardeşinize yetkiyi...” denilerek vaat edilen hemen her şey kağıt üzerinde kaldı. Hızlı karar alma imkanı sağlayarak bürokratik hantallığı ortadan kaldıracağı söylenen Başkanlık Sistemi beş yıl içinde ekonomiden adalete, eğitimden tarıma birçok alanda gerileme ve ağır tahribat getirdi.
Resim
Türkiye ekonomisi son 5 yıllık süreçte oldukça zorlu bir virajın içinden dönüyor. Isınan ekonomi karşısında ne alınan önlemler ne de hedefler tuttu. 24 Haziran seçimlerinde kur 4.74 liraydı. Bugün 20 liraları gördü. ...

Mart Ayında 1 Aylığına Gürcistana gittim Türkiye'nin ne denli batak olgunu Dışarı çıktığımda anladım >Burakın Doları Euroyu

Mart Ayında 1 Aylığına Gürcistana gittim Türkiye'nin ne denli batak olgunu Dıışarı çıktığımda anladım > 100 Gürcistan Larisi eşittir > 762 TL
Resim
Adamınların 75 TL'si Yani 75 Lari - Bizim Pula çevrilmiş TLmiz ile 562 TL yapmakta.
Düşünsene Bizim 75 TL'miz Gürcüde 562 Lari Yaptığını. Yada 100 TL'nin Avrupada 2 Bin 100 euro yaptığını. Bu ülkeyi idare edenler Utanmadan hala meydanlarda konuşuyorsa Bu Halkın ne denli OT olmasından kaynaklı.
Resim
Bizim 300 Birim ...

DEMOKRASİ ve EKMEK

DEMOKRASİ ve EKMEK
Kimi zaman çok aykırı sözleri bile, sözde ‘düşünce özgırlüğü’ bağlamında hoşgörmek gerektiği ileri sürülür.
Neyse ki, Uğur Mumcu’dan itibaren ‘bilgi olmadan düşünce olmaz’ görüşü kısmen de olsa kabul edilir oldu.
Ne var ki, bilgili ve hatta çok bilgi ve ‘görgü’lü kimi ‘baş danışman’ların bile zaman zaman ‘düşünce yoksunluğu’na düştüklerini görüyoruz.
Bunun nedenleri üzerine çok şey söylenebilir.
Örneğin ben, bunun ancak bir ‘ideolojik yanılsama’ sonucu olabileceğini düşünürüm.
‘Liberalizm’ ile ‘sosyalizm’in karmaşasından sözde bir ...
Read more : DEMOKRASİ ve EKMEK | Görüntüleme : 229 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Tartışma ve Fikir Meydanı

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148826 ileti • Toplam 46387 başlık • Toplam 25117 üye

x