Zaman: Prş Nis 02, 2026 22:04

News News of GuncelMeydan

Site map of GuncelMeydan » Dizin : GuncelMeydan

Elinde program kayıtları bulunanlar lütfen baksın

Merhaba arkadaşlar, özellikle Erol Şadi Erdinç'e büyük bir hayranlığım var. Sizlerden ricam "Tarihten Güncele Sol Bakış" veya başka programlardan Erol Şadi'nin katıldığı veya sunduğu program kayıtları elinde olan varsa bizlerle tekrar paylaşabilir mi? Bu kategori üzerindeki videoların hepsini izlemek isterdim fakat maalesef linklerin hepsi ölmüş. Bu kayıtları arşivleyen arkadaşlarımız, büyüklerimiz varsa lütfen benim gibi meraklı arkadaşlarla paylaşın. Şimdiden çok teşekkür ediyorum.
Read more : Elinde program kayıtları bulunanlar lütfen baksın | Görüntüleme : 13388 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Tarihten Güncele Sol Bakış

Firma indiriyor Türkiye bindiriyor. Olan yine vatandaşa oluyor

Gazprom’un fiyat indirimi yapmasına rağmen Türkiye’nin doğalgaza zam yaptığını belirten Gazete Duvar yazarı Mühdan Sağlam, "Rusya’nın en zor yıllarında neoliberalizmin karargahında hazırlanan reçetelerde “aman halk isyan eder” denerek gaz fiyatları kontrol altında tutulurken, Türkiye’de nasıl bir model uygulanmaktadır ki doğal gaz zammı yapılırken kimsenin eli titremiyor" diye sordu.
Resim
Gazete Duvar yazarı Mühdan Sağlam, "Gazprom fiyat indiriyor, Türkiye zam yapıyor" başlıklı, 10 Mart tarihli yazısında, zammın sebebinin bütçe açığını finanse etme çabası olduğunu belirtti.

"Türkiye ...
Read more : Firma indiriyor Türkiye bindiriyor. Olan yine vatandaşa oluyor | Görüntüleme : 2959 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Genel - Güncel Konular

Türk doçent tarih vererek uyardı. Vaka sayısı zirve yapacak ölü sayısı artacak

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Ümit Savaşçı, Türkiye'nin vaka artışlarında ve piklerde Avrupa'nın 2 ay gerisinden geldiğine dikkat çekti. Savaşçı, “Biz Nisan ayında 3'üncü pike ulaşmış olacağız. O zaman tabii ki ülkede çok ciddi kısıtlamalar ve ne yazık ki can kayıplarımız, hastaneye yatış oranlarımızda da ciddi artışlar olabilir. Açıkçası ülkemizde tam kapama olacağını düşünmüyorum.” dedi.
Resim

DHA’nın haberine göre, Doç. Dr. Ümit Savaşçı, korona ...

Öz kızından çocuğu olan babaya 22 yıl 6 ay hapis cezası

Aydın'ın Karpuzlu ilçesinde, evli olan öz kızı H.A.'ya (20) cinsel saldırıda bulunduğu ve kızının 2 yaşındaki çocuğunun babası olduğu DNA testiyle belirlenen Ercan K. (64), 'nitelikli cinsel istismar' suçundan yargılandığı davada 22 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.
Resim
Aydın Karpuzlu’nun kırsal Tekeler Mahallesi’nde çiftçilik ve besicilik yaparak geçimini sağlayan Ercan K.’nın 5 çocuğundan biri olan Ö.K. (17), geçen 3 Ağustos akşamı inekleri sağacağını söyleyerek evlerine 20 metre mesafedeki ahıra gitti, bir daha geri dönmedi. ...
Read more : Öz kızından çocuğu olan babaya 22 yıl 6 ay hapis cezası | Görüntüleme : 2905 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Genel - Güncel Konular

10 Yaşındaki Çocuğunu Boğarak Öldürdü: 'Oğlumun Büyüdükçe Günaha Girip Benim Gibi Olmasını İstemedim'

Konya’da, 10 yaşındaki oğlu Hüseyin Kılınçer'i elleriyle boğarak, öldüren İsmail Kılınçer'in emniyetteki ifadesi ortaya çıktı. Cinayeti 2 hafta önceden planladığını itiraf eden Kılınçer’in ''Ben çok günah işledim ve cehenneme gideceğim. Oğlum da büyüdükçe günaha girecekti. Ben onu günaha girmeden cennete gönderdim.” dediği öğrenildi.
Resim
DHA’da yer alan habere göre olay, dün saat 19.00 sıralarında Konya’nın Karatay ilçesinde meydana geldi. Apartman görevlisi olduğu öğrenilen İsmail Kılınçer, eşi Rabia Kılınçer’i pazara alışverişe gönderdikten sonra oğlu Hüseyin Kılınçer’i ...

Afyonkarahisar’da alacağını istedi 5 saat işkence gördü. Kafatası bile çatladı

Afyonkarahisar’da 16 yaşındaki Şükrü Can K. iddiaya göre yanında bir süre çalıştığı ayrıldığı A.A. ve A.S.'den 200 lira alacağını isteyince 5 saat boyunca dayak yedi. Şükrü Can K., A.A. ve A.S.’nin kendisini 200 lirayı vermek için dükkana çağırdığını, önce pazarda çalıştırdığını sonra da sabaha kadar dövdüklerini anlattı.
Resim
DHA’nın haberine göre, kentte bir balıkçının yanında çalıştıktan sonra ayrılarak başka bir işe başlayan Şükrü Can K., geçen pazar günü alacağı 200 liranın ödeneceği gerekçesiyle eski işvereni ...

Dünya Gazetesi yazarı açıkladı. Mart ayı dert ayı olacak. Bir dizi zam geliyor

Dünya Gazetesi yazarı Alaattin Aktaş, kısıtlamaların kaldırılmasıyla birlikte uzunca bir süre hiç gündeme bile getirilemeyen bir dizi zam uygulanacak derken “Bizi mart ayında görece yükü bir fiyat artışı bekliyor” dedi.
Resim

Dünya Gazetesi yazarı Alaattin Aktaş bugünkü köşesinde, "Enflasyonu tetikleyecek etkenler çoğalıyor" başlıklı dikkat çeken bir yazı kaleme aldı.

Aktaş, "Kısıtlamaların kaldırılmasıyla birlikte uzunca bir süre hiç gündeme bile getirilemeyen bir dizi zam uygulamaya konulacak. Kapalı olan bir işyeri, sıfır satışını zamlı yapacak değildi ya! ...

Doğu Türkistan’daki Soykırım kamplarının tanığı parlamentoda konuştu

Çin’in İşgalindeki Doğu Türkistan’daki Nazi Kampında öğretmen olarak çalışan ve tutuklulara yönelik işkence ve Soykırım cinayetlerinin tanığı ve mağduresi Kalbinur Sıddık, İşgalci Çin’in Doğu Türkistan’daki Çin tipi Nazi Kamplarına hapsettiği Müslüman Türklere yönelik insanlık dışı zulüm ve suçlarının Soykırım yasa tasarısı öncesi Kanada Parlamentosunda düzenlenen basın toplantısında çarpıcı açıklamalarda bulundu. 22 Şubat 2021’de sabah 09,30’da başlayan basın toplantısının oylanması öncesi yemin ederek ifade verdi. Çevrimdışı ve görüntülü olarak Kanada Parlamentosundaki basın toplantısını Milletvekilleri kalabalık bir ...

ŞAHSIM DEVLETİ (13)- Örgütlülük

ŞAHSIM DEVLETİ (13)- Örgütlülük
‘Liberalisme’ yanlılarının, ‘Devlet’ dahil, ‘örgütlülük’ karşıtı oldukları bilinir.
Öte yandan, sadece liberal değil ama hangi görüş sahibi olunursa olunsun, bir ‘örgütlülük’ vaveylası koparıldığı da bilinmektedir.
Kuşkusuz, sorun dönüp dolanıp nasıl bir ‘örgütlülük’ konusunda düğümlenmektedir.
İşte burada, yeniden XIXncu yüzyıl düşünürlerinden Pierre-Joseph Proudhon’un görüşlerine bakılabilir.
Proudhon denildiğinde ise, akla hemen ‘anarşi’ terimi gelecektir.
Her ne kadar Proudhon için, ‘toplumsal düzen’in, kendi deyimiyle criterium’u ‘bireysellik’ (individualité) ise de, bu bireysellik ‘liberalizm’in savunduğu ‘bireycilik’ ...
Read more : ŞAHSIM DEVLETİ (13)- Örgütlülük | Görüntüleme : 2421 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Tartışma ve Fikir Meydanı

Yaşasın Kadınlarımızın Özgürlük Mücadelesi! ALİ ERALP

“Yaşasın Kadınlarımızın Özgürlük Mücadelesi!”

AKP’nin iktidara gelmesiyle birlikte kadın ikinci sınıf vatandaş durumuna düşürüldü.

Kadınlara baskı, şiddet, cinsel taciz her geçen gün biraz daha artmakta, özgürlükleri her geçen gün biraz daha kısıtlanmaktadır.

Kadın emeği istismar edilmektedir.

Sendikalı kadınlar işten çıkarılmaktadır.

Taciz, tecavüz bir çığ gibi büyüyor…

Kadın cinayetleri her geçen yıl daha da çoğalıyor...

2002’de 66 olan kadın cinayetleri sayısı, AKP’nin iktidara gelmesinden sonra artarak, 2020’de 436’ya yükseldi.

Artış yüzde 400’leri, 500’leri buldu… ...
Read more : Yaşasın Kadınlarımızın Özgürlük Mücadelesi! ALİ ERALP | Görüntüleme : 5281 | Yanıtlar : 3 | Dizin : Ali ERALP

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148827 ileti • Toplam 46390 başlık • Toplam 25116 üye

x