Zaman: Prş May 28, 2026 7:04

News News of GuncelMeydan

Site map of GuncelMeydan » Dizin : GuncelMeydan

Genetiği Değiştirilmiş Ürünler Şimdi De Türkiyede

http://www.gdoyahayir.org/resim/Page-1_thumb.jpg
GDO Nedir?

Bir canlının gen* diziliminin değiştirilmesi ya da ona kendi doğasında bulunmayan bambaşka bir karakter kazandırılması yoluyla elde edilen canlı organizmalara "Genetiği Değiştirilmiş Organizmalar" veya kısaca GDO adı veriliyor.
Bir canlıdan diğerine gen aktarımı, bir çeşit kesme, yapıştırma ve çoğaltma işlemi olup, genetik mühendisler tarafından uygulanıyor. Aktarılacak gen önce bulunduğu canlının DNA’sından kesilerek çıkarılıyor. Sonra vektör adı verilen taşıyıcı virüs ile bu gen DNA molekülüne yapıştırılıyor.

Frankeştayn Gıda olarak da nitelenen GDO’lar bugün ...
Read more : Genetiği Değiştirilmiş Ürünler Şimdi De Türkiyede | Görüntüleme : 4223 | Yanıtlar : 1 | Dizin : Küresel Isınma / Ekoloji

Video Dosya Boyut optimize edilebilme olasıliği üzerine

Yüklediğiniz İki programınızı rapidshare den indirdim. Ve izledim. Bir tanesi 80 mb diğeri 150 mb olmak üzere toplam iki indirme idi.

Kalitelerinden çok memnun kaldım. Sizleri bu yaptığınız fedakarlıktan dolayı tebrik etmek istiyorum.

Diğer forum üyelerinin de görüşleri doğrultusunda aşağıdaki belirteceğim noktalar konusunda fikirlerinizi almak istiyorum.

Konuşma tartışma programlarında görüntü kalitesi bence ikinci tercih, en önemli öncelik bence ses yani konuşmaların içeriğidir.

Benim isteklerim ise yukarıdaki bağlamlar göz önüne alındığında sadece dosya boyutlarını daha da ...
Read more : Video Dosya Boyut optimize edilebilme olasıliği üzerine | Görüntüleme : 1190 | Yanıtlar : 2 | Dizin : Öneri, İstek ve Şikayetleriniz

Atatürk’ün Evrenselliği

Atatürk’ün Evrenselliği

Atatürk’ün aramızdan ayrılışının ’70. yıldönümündeyiz. Bu yıldönümleri Atatürkçüler için bir muhasebe günüdür. Ülkemizin en zor günlerinin yaşandığı, Atatürk’ün sorgulandığı bugün, Atatürk’ün evrenselliği üzerinde duracağız.

Son 220 yıllık insanlık tarihinde üç büyük devrim oldu. Birincisi 1789 Büyük Fransız İhtilali’dir. İkincisi 1917 Rus Devrimi’dir. Üçüncüsü, Ortadoğu ve tüm İslam dünyasında bir benzeri olmayan Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyettir. Daha geniş ve doğru deyimiyle Türk aydınlanma devrimidir.

Sözü edilen bu devrimler ve nedenleri üzerinde kitaplar yazıldı, daha ...
Read more : Atatürk’ün Evrenselliği | Görüntüleme : 1606 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Mustafa Kemâl ATATÜRK

Erdoğan Neden Ata Binmedi

Başbakan'ı ata bindirmek isteyen başkan fırçayı yedi

BAŞBAKAN ERZURUM'DA

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Erzurum'a geldi. Havaalanı'nda Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, Çevre ve Orman Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Vali Sami Bulut, Milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, daire müdürleri ve partililer tarafından karşılanan Erdoğan'ın konvoyuna yaklaşık 100 atlı ciritçi eşlik etti.

ERDOĞAN'A ERZURUM'DA ATLI KARŞILAMA

Sabah saat 11.00'den itibaren havaalanına akın eden partililer, rötarlı gelen Başbakan Erdoğan'ı sevgi gösterileri ve sloganlarla karşıladılar. ...
Read more : Erdoğan Neden Ata Binmedi | Görüntüleme : 751 | Yanıtlar : 2 | Dizin : Genel - Güncel Konular

Dengir Fırat’ın istifası: Kılıçdaroğlu mu, Kürt siyaseti mi?

Dengir Fırat’ın istifası: Kılıçdaroğlu mu, Kürt siyaseti mi?

Dün AK Parti’nin İstanbul’da Bağcılar ve Esenler ilçe kongreleri vardı. Kongrelere katılan bazı partililerle, Dengir Fırat’ın Genel Başkan Birinci Yardımcılığı ve yönetim kurullarından istifasının delegelerce nasıl algılandığını sordum.

Alacağım yanıt önemliydi. Çünkü bu iki ilçe, Kürt kökenli seçmenin yoğun olduğu bölgeler ve Fırat’ın istifası eğer DTP’lilerin öne sürdüğü gibi kendileriyle yemeğe Erdoğan’ın sahip çıkmamasıyla ve ‘inkâr politikalarıyla’ bağlantılı ise bu AK Parti tabanına da yansırdı. Bu ilçelerde ...
Read more : Dengir Fırat’ın istifası: Kılıçdaroğlu mu, Kürt siyaseti mi? | Görüntüleme : 718 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Ufuk Ötesi | Ergenekon Davası'nda son durum

Ulusal Kanal - Ufuk Ötesi

Mehmet Ali GÜLLER'in konuğu: Davanın İşçi Partisi'ne mensup sanıkların avukatlarından

Av. Mehmet CENGİZ

Ergenekon Davası'nda son durum

İzle

http://de.sevenload.com/pl/RRdbJAL/500x408/swf

Görüntü: XviD 29.00 fps
Süre: 50 dakika
Dosya Boyutu: 156 MB
Çözünürlük: 512x384

Resim

İndir
:arrow:

Ufuk Ötesi | Ergenekon Davası'nda son durum

Rar - Şifresi: guncelmeydan

Read more : Ufuk Ötesi | Ergenekon Davası'nda son durum | Görüntüleme : 1771 | Yanıtlar : 3 | Dizin : Ufuk Ötesi

İhtilal yapmak ya da tarihi değiştirmek!

İhtilal yapmak ya da tarihi değiştirmek!

Dünyanın nereye gittiğini ya da bir ülkenin güç dengeleri içerisinde nerede durduğunu anlamak istiyorsan gazetelerin manşetlerine bak! ABD’de yapılan seçimde demokratların adayı Barak Obama’nın seçimi kazanmasıyla birlikte gazetelerimizin manşetlerine bakalım: Amerikan ihtilali, tarih yazdı, Amerikan’ın Karaoğlan’ı, Amerikan rüyası, küresel ekonomiye Obama ayarı, tarih değişti, küresel umut, Amerika’da devrim oldu, krizden çıkış yolunda ilk adım, demokrasi güzel şey, Sam amcadan Tom amcaya, bu senin de zaferin, kölelikten başkanlığa, dünya için ...
Read more : İhtilal yapmak ya da tarihi değiştirmek! | Görüntüleme : 694 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Doğu Perinçek'le Çıkış Yolu - 1 Kasım 08 (Tekrar)

Ulusal Kanal - Doğu Perinçek'le Çıkış Yolu

Teoman ALİLİ'nin ve Rengin ARSLAN'ın sunduğu Çıkış Yolu'nda konuk:

İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu PERİNÇEK

(1 Eylül 2007 tarihli yayının tekrarıdır)

İzle

Görüntü: XviD 29.00 fps
Süre: 3 saat 31 dakika
Dosya Boyutu: 1,07 GB
Çözünürlük: 512x384

Resim

İndir
:arrow:

Doğu Perinçek'le Çıkış Yolu - 1 Kasım 08 (Tekrar) (Bölüm 1)

Doğu Perinçek'le Çıkış Yolu ...
Read more : Doğu Perinçek'le Çıkış Yolu - 1 Kasım 08 (Tekrar) | Görüntüleme : 1739 | Yanıtlar : 4 | Dizin : Doğu PERİNÇEK'le Çıkış Yolu

Stratejik Analiz 7 Kasım 08 / Prof. Dr. Ümit ÖZDAĞ

TUSAM Yönetim Kurulu Başkan Vekili - Ali KÜLEBİ soruyor, 21. Yüzyıl Türkiye Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Ümit ÖZDAĞ cevaplıyor.

>> İndir < ...
Read more : Stratejik Analiz 7 Kasım 08 / Prof. Dr. Ümit ÖZDAĞ | Görüntüleme : 1978 | Yanıtlar : 1 | Dizin : Çokluortam Paylaşımları | Strateji

Haber Maratonu 7 Kasım 08 / Dr. Nihat Ali ÖZCAN

Dinç TUNÇEL soruyor, Siyaset-Terör-Uzmanı Dr. Nihat Ali ÖZCAN yanıtlıyor.

Doğu'daki gerilim nasıl diner?
Türkiye'de merkezi yapı yıprandı mı?

İzle:

http://de.sevenload.com/pl/gLyUlYy/500x408/swf

>> İndir < ...
Read more : Haber Maratonu 7 Kasım 08 / Dr. Nihat Ali ÖZCAN | Görüntüleme : 902 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Türkiye ve Dünya Gündemi

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148888 ileti • Toplam 46438 başlık • Toplam 25115 üye

x