Zaman: Sal Nis 07, 2026 16:59

News News of GuncelMeydan

Site map of GuncelMeydan » Dizin : GuncelMeydan

SAKLA SAKLA!

SAKLA SAKLA!

Çok ilginç günlerdeyiz, dünya artık bizim bildiğimiz eski dünya değil.

Sağlıkla ilgili bildiklerimiz yalanmış. Paranın gücü, insanlığı, meslek yeminlerini yenermiş.

Dünyada, önce insan ve doğa değil; önce sağlık, insanca yaşam değil; önce şirket, önce para, önce birilerinin çıkarı geliyormuş.

Basın – yayın, ülkelerin, evrensel değerlerin değil, parayı verenin buyruğundaymış.

Eline cep telefonu geçiren filmci kesilir, insanların özeline hiç çekinilmeden atlanılırmış. Bu tiplerin pislikleri, insanlığa saldırıları engellenmez, cepten yapılan izinsiz çekimler ...
Read more : SAKLA SAKLA! | Görüntüleme : 2470 | Yanıtlar : 2 | Dizin : Feza TİRYAKİ

HASAN BASRİ AYDIN

HASAN BASRİ AYDIN
Malatya/Pötürge/ Bölükkaya köyünde 1932 yılında doğmuş.
Öğretmen olarak 1954 yılında Yeni köyü İlkokuluna (Musalar / Manisa) atanmış.
Öğretmenlik, çiftçilik, marangozluk yapmış.
Öğretmenliği süresince yirmi yedi defa sürülmüş, yedi defa cezaevine girmiş, bir kez de vatandaşlıktan çıkarılmış.
“Devletin manevî şahsiyetini tahkir ve tezyif ettiği” gerekçesiyle kırk ay hapis cezası istemiyle önce Sağmalcılar, ardından Şarköy Cezaevine konulmuş.
Köy öğretmenliğinden daha sonra ‘Edebiyat öğretmenliği’ne geçmiş.
İki kitap yazmış.
Bugün 88 yaşında ve Kovid 19 dahil ...
Read more : HASAN BASRİ AYDIN | Görüntüleme : 2351 | Yanıtlar : 1 | Dizin : Tartışma ve Fikir Meydanı

Kredi çeken çekeneydi şimdi ödeme zamanı… Garson hesabı getiriyor

rının sunduğu kredi paketlerinden nisan ayında yararlananlar için ödemesiz dönem bu ay bitiyor. Salgında ikinci dalga endişeleri giderek artarken, milyonlarca vatandaş kredi taksitlerini nasıl geri ödeyeceğini kara kara düşünüyor.
Resim
korona virüs salgını döneminde binlerce aile kredilere yönlendirildi. Bu dönemde zor durumda kalan vatandaşlar ve işletmeler, rekor düzeyde kredi miktarı kullandı.

İlk 6 ayı ödemesiz olan kredilerde geri ödeme zamanı gelirken, salgında vaka sayılarının tekrar tırmanışa geçmesi ve ekonominin henüz tam olarak toparlanamamış olması endişelere ...
Read more : Kredi çeken çekeneydi şimdi ödeme zamanı… Garson hesabı getiriyor | Görüntüleme : 2308 | Yanıtlar : 1 | Dizin : Genel - Güncel Konular

'Ben ihanet ediyorumdur' diyen Bakan / Barış TERKOĞLU

'Ben ihanet ediyorumdur' diyen Bakan

“Bir tek FETÖ’cüyü göreve getirmişsem, bir tek FETÖ’cü göreve geldiyse ve bu söylenmiyorsa bu, ülkemize ihanettir. Ben getirmişsem ben ihanet ediyorumdur.”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 18 Temmuz akşamı bağlandığı CNN Türk programında böyle bağırıyordu. Sitemi eski AKP’li vekil Mehmet Metiner’eydi. Zira Metiner, İçişleri Bakanlığı’nda kazanma mantığıyla FETÖ’cülerin göreve getirildiğini söylüyordu.

Hangisi haklı diye günlerce konuştuk. Aradan iki ay bile değil, bir buçuk ay geçti. 43 kaymakam ve vali yardımcısının açığa ...
Read more : 'Ben ihanet ediyorumdur' diyen Bakan / Barış TERKOĞLU | Görüntüleme : 2821 | Yanıtlar : 1 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Yaşıyor muyuz? ALİ ERALP

“Yaşıyor muyuz?”

1938 yılında Atatürk’ün ölümünden sonra ülkemizde çarklar geriye dönmeye başladı.

Ata’mızın saltanat, hilafet yanlısı olarak görüp, yönetimden uzaklaştırdığı kişilere sosyal barış adı altında yeniden görevler verdiler.

Onun yakın mücadele arkadaşlarını ise bulundukları makamlardan uzaklaştırıp, açığa aldılar.

Hele hele 1950 den sonra Mendereslerle, Bayarlarla iş iyice çığırından çıktı. Karşı devrim süreci başladı.

Tarikatlar, tekkeler, Kuran kursları yeniden, topraktan biter gibi çoğaldı.

Vatanın her köşesini tarikat ve cemaatler, şeyhler, Şıhlar bir çekirge sürüsü ...
Read more : Yaşıyor muyuz? ALİ ERALP | Görüntüleme : 2954 | Yanıtlar : 3 | Dizin : Ali ERALP

BİLİM ve BİLİMSELLİK (21)

BİLİM ve BİLİMSELLİK (21)
Devlet-Ulus-Vatan bileşkesi (superposition) öylesine üst/üste, öylesine kat/kat, öylesine düzey/düzey bir karmaşık bütün oluşturmaktadır ki, hangisinin hangisine önceliği hangisinin hangisine üstünlüğü ilk bakışta anlaşılamamaktadır.
Okuyucularım benim Birleşmiş Milletler yerine Birleşmiş Devletler demenin daha doğru olacağına ilişkin değinmelerimi anımsayabilirler.
Ve yine anımsanacaktır ki, böylesi bir çözümlemenin ancak sistem/strüktür/çelişki yaklaşımıyla mümkün olabileceğinden sözetmiştik.
Şöyle de söylenebilir; ‘Devlet’ bu bileşkenin sadece ve ancak ‘üstyapısı’nı oluşturabilir.
Ancak ulusu oluşturan bireylerin ‘Devlet’ denilen bu ‘politik yapı’yla olan ...
Read more : BİLİM ve BİLİMSELLİK (21) | Görüntüleme : 2680 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Tartışma ve Fikir Meydanı

Biz buna müstahakız! / Levent BULUT

Köylünün biri Hoca'ya tavşan getirir. Hoca, köylüyü elinden geldiği kadar yedirir, içirir. Bir hafta sonra aynı adam yine gelir. Hoca tanıyamaz.

- Geçen hafta size tavşan getiren köylüyüm, der.

Hoca yine güler yüz gösterip çorba çıkarır:

- Tavşan suyundan çorbaya buyurun! diye de ufak bir laf dokundurur.

Aradan birkaç gün geçer, üç köylü gelip hocaya misafir olmak isterler. Hoca:

- Siz kimlersiniz, diye sorar.

- Tavşan getiren köylünün komşusuyuz! derler.

Hoca, la havle çeke çeke ...
Read more : Biz buna müstahakız! / Levent BULUT | Görüntüleme : 1466 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Türkiye ve Tarikatlar - Yusufhan Güzelsoy

Türkiye Türklerinin Haçlı ve Moğol güçleriyle savaşırken en önemli dayanaklarından biri zamanın Ahi teşkilatlanmasıdır. Gerçekten de bu teşkilatlar Türklerin siyasi, askeri, ekonomik varlıklarını sürdürmeleri için önemli mücadele vermiş, istilalara karşı halkı örgütlemiştir. Yine o zamanın -tamamı olmasa da- dergahları birer sosyal yardımlaşma vakfı durumundaydı. Söz gelimi, bir dergahta mevcut olan 20 kilo buğdayın ihtiyaç kadarı alınır, kalanı Türkiye’nin diğer bölgelerinde ihtiyaç sahiplerine dağıtılırdı.

Türklerin din ve devlet işlerine bakışı tarihi yapıları gereği Araplardan, hatta Avrupalılardan ...
Read more : Türkiye ve Tarikatlar - Yusufhan Güzelsoy | Görüntüleme : 1798 | Yanıtlar : 1 | Dizin : Genel - Güncel Konular

BİLİM ve BİLİMSELLİK (20)

BİLİM ve BİLİMSELLİK (20)
Antikitede, yani Cite-Devlet döneminde, vatan ‘ataların toprağı’ olarak görülüyordu.
Zaten başka türlü ‘düşünülmesi’nin olanağı yoktu.
Varsa yoksa, Cite’nin yer aldığı ‘toprak’lar ve geri kalan topraklar da ‘barbar’ların yer aldığı coğrafya...
Orta-Çağ’a gelindiğinde ise Devlet’in yeraldığı topraklar ‘ülke’ (pays) adını alacak, Devlet’e de Ülkesel Devlet (Etat territorial) denilecektir.
‘Ülke’ o arada ataların yaşayageldiği ‘topraklar’ olarak kutsacak, günümüze kadar gelen ‘memleket’ olarak adlandırılacaktı.
Değil mi ki, bugün bile ilk tanıştığımız birine, ‘Memleketin neresi?’ ...
Read more : BİLİM ve BİLİMSELLİK (20) | Görüntüleme : 1640 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Tartışma ve Fikir Meydanı

Kemalist olmak kolay değil / Murat AĞIREL

Kemalist olmak kolay değil

Önceki yazılarımda Cumhuriyet'in kolonları olan devrimlere ve o devrimleri koruyanlara saldıran "Lağımcı Bölükleri"nden bahsetmiştim. Geçen gün TV programlarına göz atarken bu "Lağımcı Bölüklerinde" yer tutan bir "hanımefendinin" konuşmasına denk geldim.

Konuşmasında "Yeşil Kemalistler" dedi.

Altını doldurur diye bekledim, nafile.

Karşısındakiler ne demek istediğini sorar diye bekledim, nafile.

Sabah tekrar kanalları gezerken aynı kanalda bu sefer sabah programında yine aynı hanımefendi vardı.

Bu sefer de "Sol Kemalistler" dedi. Altını doldurur diye bekledim, ...
Read more : Kemalist olmak kolay değil / Murat AĞIREL | Görüntüleme : 3098 | Yanıtlar : 1 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148840 ileti • Toplam 46402 başlık • Toplam 25116 üye

x