Zaman: Çrş Nis 08, 2026 1:11

News News of GuncelMeydan

Site map of GuncelMeydan » Dizin : GuncelMeydan

Ali Erbaş'ın günahını mı aldık! / Barış TERKOĞLU

Ali Erbaş'ın günahını mı aldık!

“Allah mücahitlerimize zaferi bahşetti. Onlar da bana, halifelik vazifesini verdiler. Ancak ben sizden daha iyi ya da üstün değilim. Doğruyu yaptığımı görüyorsanız destekleyin. Yanlış yaptığımı görüyorsanız, uyarın ve beni düzeltin. Bana, ben Allah’a itaat ettiğim sürece itaat edin.”

Hilafet ilan eden IŞİD lideri Ebubekir el Bağdadi, kendisini destekleyen kalabalığa kılıç eşliğinde böyle sesleniyordu. Musul’da, tarihi El Nuri Camii’nin minberinde, 6 yıl önce, yine bir temmuz ayında, yüzü ilk kez açık ...
Read more : Ali Erbaş'ın günahını mı aldık! / Barış TERKOĞLU | Görüntüleme : 949 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

AYAK OYUNLARI VE TERTİPLERLE BU GÜNLERE GELDİK… ALİ ERALP

“AYAK OYUNLARI VE TERTİPLERLE BU GÜNLERE GELDİK…”

Toplantılarda, Cuma hutbelerinde, adı verilmeden Atatürk’e ve arkadaşlarına lanetler okunuyor…

Dünya çapında sevilen, sayılan, önder bilinen bir kurtuluş savaşı kahramanına cumhuriyet döneminde hiç bu kadar çok hakaret yapılmadı.

Atatürk ve arkadaşlarına verip, veriştiriyorlar şimdi… Karışan yok, görüşen yok…

Ağızlarına ve akıllarına geleni söylüyorlar.

Sanki “Ulusal Kurtuluş Savaşını” güç koşullar altında, binbir zorlukla yapıp, emperyalist saldırganların elinden ülkemizi kurtaran o değilmiş gibi…

Sanki Ayasofya’yı 1.nci Dünya savaşında ...
Read more : AYAK OYUNLARI VE TERTİPLERLE BU GÜNLERE GELDİK… ALİ ERALP | Görüntüleme : 932 | Yanıtlar : 4 | Dizin : Ali ERALP

LOZAN'A ve AYDINLIĞA SONSUZ YÜRÜYÜŞE MERHABAAA... Dr. Noyan UMRUK

LOZAN'A ve AYDINLIĞA SONSUZ YÜRÜYÜŞE MERHABAAA...
Dr. Noyan UMRUK

Bu gün 24 Temmuz... Türkiye Cumhuriyetinin tapusunun dünya âlemce Lozan'da tescilinin 97nci yılı...Nasıl mı oldu ? Bakın şu müthiş diyaloğa: Siz Yunanistan’ı yendiniz, İngiltere’yi değil! Bunu unutmayın!” dedi Lord Curzon, Lozan görüşmelerinde.

İsmet Paşa “Hayır” dedi. “Yalnız Yunan’ı yenmedik, güneyde müttefikiniz Fransızları yendik, onun silahlandırdığı Ermenileri yendik. Müttefikiniz İtalyanları Anadolu’dan uzaklaştırdık. Sizin silahlandırdığınız Doğu Ermenilerini ve Pontus çetelerini yendik. Sizin İstanbul yönetimi ile birlikte azdırdığınız isyancıları ...
Read more : LOZAN'A ve AYDINLIĞA SONSUZ YÜRÜYÜŞE MERHABAAA... Dr. Noyan UMRUK | Görüntüleme : 947 | Yanıtlar : 2 | Dizin : Genel - Güncel Konular

Türk İslamcılığının Talibanlaşması / Barış TERKOĞLU

Türk İslamcılığının Talibanlaşması

Ateşler içinde yanıyordu. Küçük çocuk olsa annesi soğuk suyun altına sokardı. O ise tersini yaptı. Başından ayakucuna örten kıyafetini giydi. Dünyayı kumaştan bir ızgaranın ardından gördüğü örtüyle yüzünü örttü. Doktora gitti. İyileşsin diye yazılan reçeteyi ise eşine verdi. Kocası “geçmiş olsun” demek yerine ona vurdu. Çünkü reçetenin üzerinde karısının adı yazıyordu. İnancına göre kadının yabancı bir erkeğe ismini söylemesi günahtı.

20. yüzyılda Doğu modernleşmesinin simgesi olan iki ülkeden bugün kadın çığlıkları yükseliyor. ...
Read more : Türk İslamcılığının Talibanlaşması / Barış TERKOĞLU | Görüntüleme : 1083 | Yanıtlar : 1 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Eski Today's Zaman Genel Yayın Yönetmeni Akarçeşme: Cemaat, Ergenekon ve Balyoz davalarında sahte deliller yerleştirmiş

Eski Today’s Zaman Genel Yayın Yönetmeni Sevgi Akarçeşme, FETÖ'nün "Ergenekon ve Balyoz davalarında sahte delil yerleştirdiğini öğrendiğini" söyledi.
Resim
"Beni rahatsız eden en önemli konu da bu Ergenekon ve Balyoz davaları sırasında bunlar psikolojik harp taktikleri diye düşündüğüm, bu sahte delilleri cemaat üretti söylemiydi" diyen Akarçeşme, Avrupa'nın bazı ülkelerinde yaşayan ve güvendiğini belirttiği kişilerden söz konusu iddiaların doğru olduğunu öğrendiğini ifade etti. Akarçeşme, "Doğrusu bunlar beni çok hayal kırıklığına uğrattı" dedi.

Akarçeşme, üniversite sorularının çalınması ...

Dünyayı Cennete Çevirmeye Ne Dersiniz?

İnsanları ayrıştırmak ötekileştirmek o kadar kolay ki! birleştirip kaynaştırmak zor bir iştir. Karşındakini bir kere kırdın incittin mi onun gönlünü almak çok meşakkat ister. Bende hayatımda ötekileştirmeye gittiğim oldu mu diye düşündüm. Bir iki örnekle yanlışımdan nasıl döndüğümü dile getirip konumuzun özüne geçeceğim.

Kendim bir Yörük çocuğu olduğum için İki bin yılından sonraki yıllarda Yörük faaliyetleri içinde bulunuyor etkinliklere katkı sağlıyordum. İki bin beş yılında gazeteciliğe başlayınca cebimden para harcayıp o şölen senin bu şenlik ...
Read more : Dünyayı Cennete Çevirmeye Ne Dersiniz? | Görüntüleme : 728 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Lafla peynir gemisi yürümez / Levent BULUT

Hatırlarsanız AKP'nin bir seçim sloganı vardı:
"Onlar konuşur AK Parti yapar."
O sloganlı afişlerde de;
"Çözüm süreci başladı, anaların gözyaşı dindi."
"Artık üniversite harcı ödemiyorum."
"Hava yolları halkın yolu oldu, artık uçakla seyahat ediyorum."
"OHAL kalktı, baskılar bitti. Köyümde özgürce yaşıyorum." gibi yaptıkları işleri anlatan sözler olurdu.
Favorim ise "Yerli uçağımız göklerde" afişleriydi. O dönem nasıl bir uçak yapıp uçurdularsa kayboldu! Bir türlü inemedi o uçak. Artık aya mı gitti, uzay boşluğunda mı yok ...
Read more : Lafla peynir gemisi yürümez / Levent BULUT | Görüntüleme : 649 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Ak Parti ilk başta kendine uygulasın / Levent BULUT

“Önce Yahudiler için geldiler, sesimi çıkarmadım. Çünkü ben Yahudi değildim. Sonra komünistler için geldiler.
Sesimi çıkarmadım.
Çünkü ben komünist değildim.
Sonra sendikacılar için geldiler
Sesimi çıkarmadım.
Çünkü ben sendikacı değildim.
Sonra benim için geldiler
Ve artık ses çıkaracak kimse kalmamıştı..."
Pastör Nie Moeller'in yazdığı bu sözler, Avukatlık Kanunu ve ardından yaşananlarla günümüz Türkiye'sine ne kadar da uyuyor değil mi?
Allah aşkına konuşan, bildiği doğruları savunan kaç kişi, kaç kurum veya STK kaldı?
Var olanların ise ...
Read more : Ak Parti ilk başta kendine uygulasın / Levent BULUT | Görüntüleme : 560 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Hadlerini bildirmek bir hayalden ibaret / Levent BULUT

Güçlü olmamız gereken bir coğrafyadayız. Zayıf bir ülkeysen, vatan topraklarında, milletin birliği ve beraberliğinde gözü olan güçler harekete geçerler. Bu güçler, FETÖ, PKK, YPG gibi kimi zaman maşa örgütleri kullanırken, kimi zaman da açıktan niyetlerini söyler ve gösterirler. Mesela Yunanistan Cumhurbaşkanı Katerina Sakelaropulu'nun Aydın ilimize bağlı Eşek Adası'nı ziyaret edip, "Adanın fahri vatandaşı olma onuruna eriştiğim için teşekkür ederim, bu ada Yunanistan'ın ayrılmaz parçasıdır, egemenlik haklarımızdan asla vazgeçmeyeceğiz, ulusal topraklarımızı vermeyeceğiz." demesi gibi.
Daha ...
Read more : Hadlerini bildirmek bir hayalden ibaret / Levent BULUT | Görüntüleme : 575 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Atatürk’ü Ve Cumhuriyeti Asla Yıkamayacaksınız… ALİ ERALP

“Atatürk’ü Ve Cumhuriyeti Asla Yıkamayacaksınız… ”

Feodal toplumdan kapitalist topluma geçiş, kapitalist toplumdan sosyalist topluma geçiş devrimle olur.

Yurdumuzda da hilâfet ve saltanat toplumundan cumhuriyet toplumuna geçiş devrimle gerçekleşmiştir.

1923 Devrimi, tarihimizin önemli bir dönüm noktası, bir kilometre taşıdır.

Ve Mustafa Kemal, sömürgeciliğe karşı kurtuluş savaşlarını yeryüzünde başlatan ilk komutandır.

Yakup Kadri Karaosmanoğlu,
10 Ekim 1962 günü, Robert Koleji Mühendislik Mektebi, Öğrenci Birliğinde şu konuşmayı yapmıştı:

“…Etrafı bir demir çemberle kuşatılmış viran ve ...
Read more : Atatürk’ü Ve Cumhuriyeti Asla Yıkamayacaksınız… ALİ ERALP | Görüntüleme : 1112 | Yanıtlar : 5 | Dizin : Ali ERALP

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148841 ileti • Toplam 46403 başlık • Toplam 25116 üye

x