Zaman: Pzr Haz 01, 2025 6:13

News News of GuncelMeydan

Site map of GuncelMeydan » Dizin : GuncelMeydan

Bir de bekçilik sorunu çıktı. Polis yetmedi, asker yetmedi. Sokakları koruma bahanesi ile bir silahlı güç daha oluşturuluyor.

B-EKÇİ SORUNU..

Bir de bekçilik sorunu çıktı. Polis yetmedi, asker yetmedi. Sokakları koruma bahanesi ile bir silahlı güç daha oluşturuluyor.
Ergenekon kumpaslarındaki polislerin tutumuna karşılık;
Açıkistihbarat sitesinde bir yazı yayınlandı. Fetö’nün ajan polislerini uyarıp şu mealde bir yorum yapılmıştı:
‘Gün gelir, sizleri de Zabıtalara-Bekçilere toplatırlar…’
O gün ironi yapılmış diye düşünmüştüm. Artık diyoruz ki; ‘gerçekleşmesi çok da uzak bir ihtimal değildir.’
Belki de o günlere doğru gidiyoruz.

AKP siyaseti, AKP il ve ilçe teşkilatlarında görev ...

Ülkemizin Bu Günlere Gelmesinde CHP’nin De Payı Vardır… / Ali ERALP

“Ülkemizin Bu Günlere Gelmesinde CHP’nin De Payı Vardır…“

Baştan söyleyeyim:

Benim CHP ile bir alıp veremediğim yok.

Benim CHP ile bir kavgam, bir mücadelem yok.

Benim CHP’den bir çıkarım, bir koltuk, makam beklentim de yok…

Türkiye’nin bugünkü koşullarında, tek kurtarıcının, tek büyük partinin CHP olduğuna inanıyorum. Onunla işbirliği ve güç birliği yapan İYİ parti ve benzeri partileri de destekliyorum…

Ama ulusal, vatansever çizgisine rağmen, zaman zaman, İYİ partinin de MHP’lileştiğine tanık oluyorum. Bu üzücü ...
Read more : Ülkemizin Bu Günlere Gelmesinde CHP’nin De Payı Vardır… / Ali ERALP | Görüntüleme : 863 | Yanıtlar : 1 | Dizin : Ali ERALP

Siyasi ayak... / Yavuz Selim DEMİRAĞ

Siyasi ayak...

Fikri ve siyasi alanda gelişimimde önemli katkıları olan değerli ağabeyim Vedat Çınaroğlu ile "FETÖ"nün siyasi ayağı" üzerine fikir uçuşmaları yaptık...

26. Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un "26 Haziran 2009'da askeri şahısların, askeri mahalde işlediği suçlar da dahil özel yetkili mahkemelerde yargılanmasının önünü açan yasa teklifi getiriliyor. Bunu kim hazırladı? Tamamen FETÖ ile ilgili, bu araştırılsın." Açıklamasından sonra "Siyasi ayak" tartışmaları şiddetlenerek yeni bir boyut kazandı. İyi de oldu; Türkiye'yi yayılmacılarla (emperyalistler) işbirliği yaparak akıl, ...
Read more : Siyasi ayak... / Yavuz Selim DEMİRAĞ | Görüntüleme : 1030 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Tarihimizin "yüzleşme"den muaf yılları / Selcan TAŞÇI HAMŞİOĞLU

Tarihimizin "yüzleşme"den muaf yılları

Kurdukları kumpasların ucu siyasi iktidara da dokunmaya başladıktan sonra "FETÖ"leştirilen yapıyla, hali hazırda "yönetim" katında oturanlar arasındaki ilişkiye, işbirliğine dair sadece "iddia" değil, o kadar çok "itiraf" da var ki; milim kıvırma payları kalmadı.

* * *

Olağan hukuk düzeni içinde bu işin içinden "sıyrılabilmelerine" olanak olmadığından önce "milat" diye bir eşik icat ettiler. "Milat"tan sonra bile içlerinde "sulh"a dönük adımlar atanlar olduğu ortaya çıkınca yeni formüllere yöneldiler. Şimdi moda, "uzlaşma"(ya ...
Read more : Tarihimizin "yüzleşme"den muaf yılları / Selcan TAŞÇI HAMŞİOĞLU | Görüntüleme : 943 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Altın fiyatları rekor kırdı, vatandaş kara kara düğün sezonunu düşünüyor

Altın fiyatları artmaya devam ediyor. Çeyrek altın fiyatı, bir yılda yüzde 38'lik artışla 362 TL seviyesinden 500 TL'nin üzerine çıktı. Bu artış, altın yatırımı olanları sevindirirken, düğünde yakınlarına takı takacak olanları düşündürüyor. Düğün yapacak olanlar da düğüne gidecek olanlar da dertli.

Altın fiyatlarının sürekli yükseldiğini ancak maaşlarda bir değişimin olmadığını söyleyen Eskişehirli esnaf Hüseyin Turna, “Altın fiyatları sürekli yukarı gidiyor. Aldığımız maaşlarla altın almak zorlaştı. Birikim yapmak zaten bitmişti. Allah düğün yapacakların yardımcısı olsun. Altın ...

‘Koronavirüs Türkiye’ye gelebilir - Haberdar olmamız 2 ayı bulur’

Halk Sağlığı Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Kaya Sami Nizamoğlu, koronavirüsün bulaşma hızının yüksek olduğuna dikkat çekerek Türkiye’ye gelebileceğini söyledi. Dr. Nizamoğlu, 'Geldikten sonra belli bir süre kendisini belli etmeyecektir, haberdar olmamız 2 ayı bulabilir' dedi.
Resim
İstinye Üniversitesi ‘Yeni Koronovirus Salgınlarına Genel Bakış’ başlıklı bir panel düzenledi. Panelde, koronavirüsün belirtileri, riskler, korunma yolları tartışıldı.

İstinye Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Nuriye Fışgın virüsün hızlı yayıldığına ve aşı geliştirmenin zaman alacağına vurgu yaparken, Halk ...

“YİYOSS, İÇİYOSS… EMME BİR TÜRLÜ DOYEMEYOSS GARİ”... Dr. Noyan UMRUK

“YİYOSS, İÇİYOSS… EMME BİR TÜRLÜ DOYEMEYOSS GARİ” :olmaz:

Dr. Noyan UMRUK

Hikâye yeni değil. Belki de biliyorsunuzdur; ama “Hafıza-i beşer nisyan ile maluldür” ya… Ben yine de ayrıntısı ile bir yineleyeyim dedim.
*
Efenim bir zamanlar New York’un “demokrat” bir valisi vardı.
Obama’nın has adamı, David Paterson...
*
Bu vali, beyzbol efsanesi Yankees’in taraftarı idi...
Beyefendinin en büyük zevki Yankees maçlarını, en kıyak koltuktan seyretmekti…
*
Gel ...

Bu ülke toprak ağalarının eline geçtiği 1950’den beri aynı zihniyetin elinde..

7 Ocak 1946 : Demokrat Parti; Celal Bayar, Adnan Menderes, Fuad Köprülü ve Refik Koraltan tarafından kuruldu. Kuruluş nedeni CHP'nin Toprak Reformu yasası ile köylülere devlet arazilerini dağıtmak istemesi ve toprak ağalarının, tarikatların ve sermayenin buna karşı çıkmasıdır. Kendileri de birer toprak ağası olan bu 4 kişi CHP'den ayrılarak Demokrat Parti'yi kurarlar.
Bizzat Menderes gibi toprak ağaları iktidarı ele almış Bugünde Aynı düzen. 600 Tane vekilin tamamı Hastane Postane sahibi Aşiret lideri.
Resim
Toprak reformu ...

EKONOMİNİN DİYALEKTİĞİ (II)

EKONOMİNİN DİYALEKTİĞİ (II)

Mantık ve Diyalektik Mantık

Herşeyin bir mantığı olduğu ve önemli olanın bu mantığı yakalamak olduğu söylenir.

Kuşkusuz o arada, ‘mantıksız’ bulunan şeyler bir kenara koyulur.

Ama ne zaman ki, ‘Diyalektik’ ya da ‘diyalektik mantık’tan sözedilecek olur, bu kez marksizmden başlayarak, komünizm ve ardından ‘Sovyetler Birliği’ne varan bir ‘mantıksızlık’la karşı karşıya kalınmaktadır.

Bunun ayırdında olunmayan bir ‘ideolojik saplantı’ olduğunu saptamamız gerekiyor.

Biz öncelikle mantıktaki ‘karşıtlık’ ve ‘çelişki’ üzerinde duracağız.

Çünkü Çelişkisizlik mantığı üzerine ...
Read more : EKONOMİNİN DİYALEKTİĞİ (II) | Görüntüleme : 529 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Tartışma ve Fikir Meydanı

İlber Ortaylı: Bugün için parlamenter sistem çok akıllıca görünüyor

Katıldığı programda eğitim ve siyaset konularına ilişkin açıklamalarda bulunan Prof. Dr. İlber Ortaylı, “Parlamenter demokrasi bugün için çok akıllıca görünüyor" ifadesini kullandı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’le birlikte İYİ Parti Genel Başkan Yardımcıları, Milletvekilleri, gazeteciler ve çok sayıda partilinin katıldığı söyleşinin sonunda Prof. Dr. İlber Ortaylı, konuklardan gelen soruları da cevaplandırdı.

İlber Ortaylı konuşmasında, 24 Anayasası’ndaki sistemin doğru olduğunu, yasama yürütme arasındaki dengenin fevkalade olduğunu, yargının üçüncü bir kuvvet olarak, iyi hukukçu olma şartıyla ...

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148644 ileti • Toplam 46034 başlık • Toplam 25006 üye

x