Zaman: Pzr Nis 12, 2026 12:57

News News of GuncelMeydan

Site map of GuncelMeydan » Dizin : GuncelMeydan

ABD'nin "Alan temizliği" / Zeynep GÜRCANLI

ABD'nin "Alan temizliği"

Dünya siyaseti COVID-19 pandemisi nedeniyle adeta donmuşken, Ortadoğu'da sular durulmuyor.

Irak, Yemen, Lübnan, İran, hatta Ürdün karışık. En büyük karışıklık da elbette Suriye'de.

Belli ki birileri, salgın sonrasına “alan temizliği” yapıyor.

Önce Filistin'den başlayalım;

ABD Başkanı Trump'ın damadının “yüzyılın planı” diye dünyaya yutturmaya çalıştığı, Filistin'in sadece Gazze'ye sıkıştırılması, Batı Şeria'nın ise İsrail tarafından ilhak edilmesi planı tıkır tıkır işliyor.

Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, hatta Mısır, “sessiz kalan dilsiz şeytandır” hadisindeki “şeytan” ...
Read more : ABD'nin "Alan temizliği" / Zeynep GÜRCANLI | Görüntüleme : 776 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

101 yıl önce atılan adım... / Aykut KÜÇÜKKAYA

101 yıl önce atılan adım...

Geçen yıl bugün Cumhuriyet’in koridorlarında tatlı bir telaş vardı... Emperyalist işgale karşı 1919’da kurtuluşa, bağımsızlığa atılan ilk adımın, en önemli adımın 100. yılı için 100 sayfa Cumhuriyet’i hazırlıyorduk...

Bir yıl önce bugün, yarını iple çekiyorduk... Evet... Bir şey yapacaktık!.. Hem okurumuzu, hem Türkiye’yi 100 yıl öncesine götürecek, Atatürk ve silah arkadaşlarının 1919’da yaktığı bağımsızlık ateşinin bu topraklarda hiç sönmeyeceğini gösterecektik... Şimdi koronalı günlerde yarını, 101. yıl gururunu yine aynı heyecanla ...
Read more : 101 yıl önce atılan adım... / Aykut KÜÇÜKKAYA | Görüntüleme : 634 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Cahillerin Tanrılaştırıldığı toplumlarda yaşamak... 2014

Antik çağda Heraklitos ile ortaya çıkan diyalektik düşünceye göre hiçbir şey olduğu gibi kalmaz, her şey sürekli değişir. Canlıların, çocukluktan ileri yaşlara kadar, hep kendisi olarak kaldığını düşünürüz ama yanılırız. Onlar hep aynı adla çağrılıyorsa da sürekli değişmektedirler, asla aynı kalmazlar. Etiyle, kemiğiyle, kanıyla bütün bedenler sürekli değişir; bir yandan yenilenirken öte yandan ölüme yaklaşır. Salt beden değil ruh da değişim yaşar. Buna bağlı olarak insanın yapısal özellikleri, huy, inanç ve arzular, hüzünler, endişeler asla ...
Read more : Cahillerin Tanrılaştırıldığı toplumlarda yaşamak... 2014 | Görüntüleme : 662 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Siz, Hiç, Faşist Bir İktidarın Başardığını Gördünüz Mü? ALİ ERALP

“Siz, Hiç, Faşist Bir İktidarın Başardığını Gördünüz Mü? “

Kimler geldi, kimler geçti dünyamızdan…

Nice liderler gördük. Nice devlet adamları gördük…

Hitlerler, Mussoliniler, İdi Aminler, Kenan Evrenler, Atatürkler, Leninler, Maolar, Castrolar, Guevaralar, Gandhiler…

Bazılarının adı tarih sayfalarına altın harflerle yazıldı. Bazıları lanetle anıldı…

Lanetle, nefretle anılanların insanla, insanlıkla, toplumla, doğayla hiç iyi ilişkileri olmadı.

Sevgi sözcüğünü yüreklerinden ve dillerinden çıkardılar.

Yok ettiler…

Durmadan öldürdüler. Kıyımlar, işkenceler yaptılar. Terör estirdiler. Korku saldılar. Toplumları korkutarak, ...
Read more : Siz, Hiç, Faşist Bir İktidarın Başardığını Gördünüz Mü? ALİ ERALP | Görüntüleme : 778 | Yanıtlar : 1 | Dizin : Ali ERALP

ISLANMIŞIN YAĞMURDAN KORKUSU OLMAZ

ISLANMIŞIN YAĞMURDAN KORKUSU OLMAZ

Korkutularak hizaya sokuluyor insanoğlu.

Korku bilmemekten ileri gelir. Bilmediğin bir hastalıktan, sana neler getireceğini bilmediğin gelecekten korkmak... Yalnızlıktan korkmak, çocuklarının yanlış yollara gideceğinden, kötü arkadaş edineceklerinden korkmak... Bir gürültü duyarsın evde. Gürültünün nereden geldiğini, nedenini bilmezsen korkarsın. Bir anda can derdine düşersin. Ya hırsız girdiyse eve, eli de bıçaklı? Oysa, açık unutulan cam kırılmıştır, rüzgar camı açmıştır, kedi vazoyu devirmiştir... Nedenini bulursan korkun anında geçer.

Eskiden görülmeyenden de korkulurdu. Cin ...
Read more : ISLANMIŞIN YAĞMURDAN KORKUSU OLMAZ | Görüntüleme : 1324 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Feza TİRYAKİ

HER YAŞTAN MİLYONLARCA GENÇ HER 19 MAYISTA ANDINI TAZELİYOR ATATÜRK'Ü İLE… Dr. Noyan UMRUK

HER YAŞTAN MİLYONLARCA GENÇ HER 19 MAYISTA ANDINI TAZELİYOR ATATÜRK'Ü İLE…

Dr. Noyan UMRUK

Dörtnala gelip Uzak Asya'dan Akdeniz'e bir kısrak başı gibi uzanan, üç yanı özene bezene denizlerle donanmış bu güzelim memleketin tarihini ve kaderini çizen büyük gelişmeler deniz’lerin dağ gibi dalgaları ile başlıyor.

Bandırma vapuru ile başlıyor destanımız…

Kurtuluş savaşının Gazi’nin ceviz kabuğu gibi bir vapurla Karadeniz’in amansız dalgalarının kucağında Samsun’a çıkışı ile başlaması ne yaman bir başlangıç, ne engin bir hayal gücüdür... ...

Darbe Masalı, Darbe Algısı… ALİ ERALP

“Darbe Masalı, Darbe Algısı…

Bir darbedir gidiyor…

Darbe yapacaklarmış ülkemizde…

Darbeyle yatıp, darbeyle kalkıyoruz…

Yirmi dört saat darbe konuşuyoruz…

Neymiş efendim? CHP darbe yapacakmış…

Darbe için hazırlanıyormuş.

Gören görmeyen de CHP Genel Başkanını ordu komutanı, Milli Savunma Bakanı sanır.

CHP’nin ne tüfeği, ne topu var…

Ne tankı, ne uçağı var.

Sadece belediyeleri var, belediye başkanları var, bir de onların hizmetinde çalışan zabıtalar var…

“Darbe düzenleyecekler” derken, sakın bu zabıtaları kastetmesinler!

Oysa bizim ...
Read more : Darbe Masalı, Darbe Algısı… ALİ ERALP | Görüntüleme : 917 | Yanıtlar : 3 | Dizin : Ali ERALP

Şehir hastanelerindeki sır rakamları açıklıyoruz... / Tuncay MOLLAVEİSOĞLU

Şehir hastanelerindeki sır rakamları açıklıyoruz...

TBMM’den saklanan, KİT Komisyonu ve hazineden gizlenen, bakanlıkların top gibi birbirlerine attıkları, Sayıştay denetiminden kaçırılan şehir hastanelerinin, sözleşmelerden kaynaklı mayıs ayı itibari ile ulaştıkları kira rakamlarını açıklıyoruz.

Şehir hastanelerinde milyarlık kira artışları...

*

Şehir hastaneleri:

Kim kazanıyor, kim kaybediyor?

Şehir hastanelerinin halka maliyeti şehir efsanesi haline gelmişti...

Cumhuriyet’te yer alan haber selimizle son iki yazıda bu maliyetleri gözler önüne serdik.

“Kral çıplak” dedik...

Konu ile ilgili hükümete, Sağlık Bakanlığı’na ve ...

Andına İnandım Beni Şaşırtan Kuyruk

Andına İnandım Beni Şaşırtan Kuyruk

Bir yalana iki türlü inanan olur:

Biri söyleyene güvendiği için inanır. İkincisi her söylenene inanır.

Seni korkutuyorlar, bu, test test dedikleri virüs var mı yok mu belirleyen şey büyük bir tuzak, aslı yok diye uyaran uyarana kaç aydır ama bir kez yalana kanan, inandığından geçmiyor.

“Tanzanya” haberini okuduğum da, ortalık hallaç pamuğu gibi atılacak, herkes kendini kandırandan hesap soracak sandım önce. Ne o, dal kıpırdamadı. Sonra uydurma haber, ...
Read more : Andına İnandım Beni Şaşırtan Kuyruk | Görüntüleme : 834 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Feza TİRYAKİ

Vergi ne için toplanır? / Levent BULUT

Koronavirüs vakası ülkemizde ilk görüldüğü tarihte herkes kendi maskesini alıyordu. Vaka sayısı yükseldikçe maske fiyatları da fahiş derece arttı ve bulunmaz oldu. Fiyat artışlarına karşı bir tedbir almayan hükümet, olayı sadece izlemekle yetindi. Bir müddet sonra ise Ticaret Bakanı ulaşılabilir noktalarda maskelerin satılacağını açıkladı. Toplumun her kesiminden "devlet bir maske de mi veremiyor" tepkisi gelince bu sefer maskelerin her eve ve herkese ücretsiz dağıtılacağını duyurdular...
Bu işi ise PTT'ye havale ettiler!
Akabinde şak, piyasada maske ...
Read more : Vergi ne için toplanır? / Levent BULUT | Görüntüleme : 578 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148850 ileti • Toplam 46410 başlık • Toplam 25116 üye

x