Zaman: Cmt May 23, 2026 22:36

News News of GuncelMeydan

Site map of GuncelMeydan » Dizin : GuncelMeydan

Konuşamadan okul yolu

Zorunlu eğitim yaşı 5'e düşüyor. Çocuklar konuşamadan eğitime başlayacak.
Milli Eğitim Bakanlığı, gelecek yıl 15 ilde başlatacağı pilot uygulama ile seçilen illerde eğitim yaşını 5’e çekecek ve okul öncesi eğitimi zorunlu kılacak. MEB, 2013 yılına kadar uygulamayı Türkiye çapına yayacak.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), gelecek yıl 15 ilde başlatacağı pilot uygulama ile seçilen illerde eğitim yaşını 5’e çekecek ve okul öncesi eğitimi zorunlu kılacak. MEB, 2013 yılına kadar uygulamayı Türkiye çapına yayacak.

MEB Okul Öncesi ...
Read more : Konuşamadan okul yolu | Görüntüleme : 1040 | Yanıtlar : 2 | Dizin : Eğitim

Gürkan Özpeker- Yaz beni

Read more : Gürkan Özpeker- Yaz beni | Görüntüleme : 1185 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Görümsetmeler

Banu Avar'la Sınırlar Arasında - Oslo: Barış Havarileri

Banu Avar'la Sınırlar Arasında-Oslo: Dünyada Barış Havarileri, TRT-INT, 27 Kasım 2006

http://rapidshare.com/files/79107119/S_ ... -11-27.avi

İzle:

Read more : Banu Avar'la Sınırlar Arasında - Oslo: Barış Havarileri | Görüntüleme : 4936 | Yanıtlar : 15 | Dizin : Banu AVAR'la Sınırlar Arasında

Banu Avar'la Sınırlar Arasında - Finlandiya

Finlandiya, 2006 Avrupa Birliği dönem başkanı … Finlandiya’da, 6 ayda bir değişen birlik başkanlarının hiç değişmeyen gündem maddesi ‘Kıbrıs’la işe başladı. Kıbrıs için bir Fin teklifi hazırladı.. Teklife göre Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti bazı topraklarını verecek bunun karşılığında sadece Kıbrıs Rum kesimine kayıtlı olan Türkler ticaret özgürlüğüne kavuşacaklardı. Finlandiya’nın dahiyane çözüm teklifi buydu…Türk tarafının bir kez daha yeni taleplerle karşı karşıya kalışının nedenleri “Sınırlar Arasında”da...
Helsinki zirvesinden bu yana Kıbrıs sorununun, insan haklarının, ifade özgürlüğünün ...
Read more : Banu Avar'la Sınırlar Arasında - Finlandiya | Görüntüleme : 2569 | Yanıtlar : 8 | Dizin : Banu AVAR'la Sınırlar Arasında

Yok artık!

Yok artık!

Geçenlerde dediler ki:

"Senin yetiştiğin Yeni Asır Gazetesi’nin logosundan Atatürk figürünü çıkarmışlar."

Açtım, baktım...

Kaderin cilvesi mi desem, ne desem, manşetindeki haberde şu başlık vardı:

"Yok artık!"

*

Hakikaten yoktu.

*

Hafta sonunda okuyorum, Yeni Asır’ın kardeşi Sabah’ı... AKP milletvekili Osman Yağmurdereli, röportaj vermiş, "Eşimin türbanlı olmasını tercih ederdim" diyor.

Eşi de diyor ki:

"Yok artık!"

*

Alışacağız artık bu "yok artık"lara.

*

"Bir bir biri birilerine...

Bakaaar bakar bakar dururum."

E üzüm ...
Read more : Yok artık! | Görüntüleme : 785 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Nurlu ufuklara...

Nurlu ufuklara...

ŞERİATÇILAR tarafından kafası kesilen Asteğmen Kubilay ve onunla birlikte öldürülen kır bekçileri Hasan ile Şevki’yi anma törenlerine, hâlâ cumhuriyet devrimlerine sahip çıkmak isteyenler katıldılar.

Ama medya bunu öyle çok da önemli görmedi. Zaten anma törenine katılım da geçen yıllara göre düşüktü.

Ne yapacaksınız?

Türkiye, Bülent Ersoy’un baldırının kesilip kesilmediğini konuşuyor. Kubilay’ın kafasının kesilmesinin bugünkü sonuçlarını değil.

*

Ayrıca Cumhurbaşkanı Gül de Kubilay’ın kafasını kesenleri "Akıl ve sağduyusunu yitirmiş, öfkesine yenik düşmüş insanlar" olarak ...
Read more : Nurlu ufuklara... | Görüntüleme : 830 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Katliam emniyete uzandı

Malatya'daki yayınevi cinayetiyle ilgili 4 polis hakkında soruşturma başlatıldı.

Malatya'da Zirve Yayınevinde biri Alman uyruklu 3 kişiyi öldürdükleri gerekçesiyle tutuklu bulunan zanlıların olaydan bir gün önce üzerlerinden ele geçirilen kuru sıkı tabancanın olay yerinde ele geçirildiği yönündeki iddialar üzerine soruşturma yürüten müfettişlerin raporu doğrultusunda, 1'i başkomiser olmak üzere 4 polis hakkında soruşturma başlatıldığı bildirildi.

Malatya Emniyet Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, olay yerinde bulunan bir kuru sıkı tabancanın olaydan bir gün önce ele geçirildiği ...
Read more : Katliam emniyete uzandı | Görüntüleme : 575 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Haberler

En borçlu kurum TMSF

Hazine'nin çeşitli kurumlardan alacağı para miktarı 105.5 milyar YTL’ye ulaştı.

Hazine’nin büyük bölümü bankacılık operasyonu kapsamında TMSF’ye yapılan ikrazlar; bir bölümü ise verilen garantiler kapsamında, belediyeler ve diğer kamu kuruluşlarının zamanında ödemediği için üstlenmek zorunda kaldığı dış kredilerinden kaynaklanan toplam alacak stoku Kasım sonunda 105.5 milyar YTL’ye ulaştı.

Hazine Müsteşarlığı’ndan yapılan açıklamaya göre Kasım sonunda 105 milyar 500.6 milyon YTL’ye ulaşan alacak stoku içinde 50 milyar 70.6 milyon YTL’lik bölümü vadesi geçmiş alacaklar oluşturuyor. ...
Read more : En borçlu kurum TMSF | Görüntüleme : 718 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Haberler

Unakıtan'ın 'örtülü kazancı'

Maliye Bakanı Unakıtan'ın oğlunun şirketi hakkında, soruşturma yapılması gerekiyor.

Şimdi biraz kafa yoralım; Devletin Liman ihalesini alan firmaya iş yapan ilgili ihaleyi yapan Bakanının oğlu için” ticaret yapmış”, bakan oğlu olması suç mu? gibi sanki kanunlarımızda bunu düzenleyen hiç bir suç unsuru yokmuş gibi yansıtılmaya çalışıldı.

Oysa gene bu ilgili Bakanın düzenleyip yasallaştırdığı yeni Kurumlar vergisi Kanununa göre Bakanın oğlu hakkında vergi incelemesi başlatılıp cezalandırılması gerekmektedir.

Aynı şekilde diğer Bakanların Başbakanların hatta Cumhurbaşkanının çocukları ...
Read more : Unakıtan'ın 'örtülü kazancı' | Görüntüleme : 646 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Haberler

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148881 ileti • Toplam 46434 başlık • Toplam 25115 üye

x