Zaman: Sal Eki 28, 2025 4:14

News News of GuncelMeydan

Site map of GuncelMeydan » Dizin : GuncelMeydan

Talabani'nin AKP memnuniyeti

Kürt lider Talabani: AKP'nin seçimlerde gösterdiği başarı Irak ve Kürdistan bölgesi için olumludur

Irak Cumurbaşkanı Celal Talabani, Bölgesel Kürt Yönetimi Lideri Mesut Barzani ile dün Selahaddin kentinde biraraya geldi. Toplantı sonrası basının karşısına geçen iki Kürt lider 22 Temmuz seçimlerinin de görüşmede gündeme geldiğini kaydetti. Talabani, AKP'nin zaferiyle sonuçlanan seçimlerin, Irak ve Kürdistan bölgesi üzerinde olumlu etkisi olduğunu söyledi.

Mesut Barzani ise, AKP'nin seçimlerde gösterdiği başarının Türkiye ile Kürdistan Bölgesi arasındaki yeni dostluk ilişkilerine ...
Read more : Talabani'nin AKP memnuniyeti | Görüntüleme : 536 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Haberler

“Ben ’PKK terör örgütüdür’ diyemem”

http://image.haber3.com/haber/71746.jpg

DTP'nin eski Genel Başkanı, yeni millketvekili Ahmet Türk'ten önemli sözler.

DTP'lilerin Parlamento'da temsil hakkına kavuşmasını çok önemsiyorum ve bu seçimle yakalanan diyalog fırsatının asla heba edilmemesi gerektiğine inanıyorum. Uzlaşı kültürünün oluşması kolay değildir, tarafların eski düşünme kalıplarını bırakıp birbirlerine empati yapması ve sorunların çözümü için ortak akıl alanı yaratması zaman alacaktır. Hassasiyet duvarlarının daha da yükselmemesi için sabır gerekir. Tavırlar ve sözler beklentilerimizi karşılamasa bile gemileri yakmak Türkiye'nin hayrına olmayacaktır. Kardeşiniz haylazlık ...
Read more : “Ben ’PKK terör örgütüdür’ diyemem” | Görüntüleme : 1125 | Yanıtlar : 4 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

"DTP'yi grupsuz bırakmam"

İstanbul Bağımsız Milletvekili Ufuk Uras DTP'ye grup kurma konusunda destek sözü verdi.

''DTP'nin grup kurması halinde, grupta yer alıp almayacağının'' sorulması üzerine İstanbul Bağımsız Milletvekili Uras, partiden, gruba katılma yönünde bir öneri olmadığını kaydederek, grup kurmada sorun yaşaması halinde, DTP'yi grupsuz bırakmayacağını bildirdi:

İstanbul Bağımsız Milletvekili Ufuk Uras, Cumhurbaşkanlığı seçiminin geçmişin rövanşı şeklinde algılanmamasını istedi, DTP'ye grup kurma konusunda destek sözü verdi. İstanbul Bağımsız Milletvekili Ufuk Uras, Türkiye'nin, demokratik, laik, sosyal hukuk devletine uygun ...
Read more : "DTP'yi grupsuz bırakmam" | Görüntüleme : 659 | Yanıtlar : 4 | Dizin : Haberler

elmalar armutlar(tuncay özkan)

ELMALAR, ARMUTLAR

Tuncay ÖZKAN yazı

Elmalarla, armutlar bir araya gelmiş, seçim üzerine felsefe yapıyorlar.
Bu seçim sonucunu Galatasaray Fenerbahçe karşılaşması gibi algılayanlara kafalarını gömdükleri kumdan çıkarmalarını tavsiye ederim. Ya da orada kalabilirler çünkü bir süre sonra onlara da ihtiyaç kalmayacak.
Bir de aymaz, doymaz, görmez, yazmazlar var. Onlar kazanana göre değişip duruyor tontoşlar.
Ülkenin aç ve satın alınan oyları ile, zengin ve satın alınan oyları; seçim ittifakı yaptılar. Sonuç 10 milyar dolarlık bir hortumla, iki ...
Read more : elmalar armutlar(tuncay özkan) | Görüntüleme : 1218 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

AKP’nin sandalye sayısı 1 arttı

AKP’nin sandalye sayısı 1 arttı

YSK, Hakkari’de bağımsız aday olan Sebahattin Suvağcı’nın gümrük kapılarındaki oyların eklenmesinden sonra değişen seçim sonucuna yaptığı itirazı reddetti. Böylece AKP'nin milletvekili sayısı 341’ye çıkarken, bağımsızların sayısı 26’ya düştü.

Hakkari'de gümrük kapılarındaki oyların illere yansıtılmasından önceki gayrı resmi sonuçlara göre AK Parti 1, bağımsızlar 2 milletvekili çıkarıyordu. Hakkari'de oyların 29 binini AK Parti alırken, DTP'li bağımsızlara 43 bin oy çıkmıştı. Bağımsız aday Suvağcı 14 bin 677 oy alarak, AK Parti adayı ...
Read more : AKP’nin sandalye sayısı 1 arttı | Görüntüleme : 891 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Genel - Güncel Konular

Talabani, seçimlerden memnun

Talabani, seçimlerden memnun

Irak Devlet Başkanı Celal Talabani, Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Lideri Mesut Barzani ile biraraya geldi. Talabani ve Barzani, 22 Temmuz seçimlerinin sonuçlarını olumlu olarak değerlendirdi.

Irak Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) ve Irak Kürdistan Demokratik Partisi (KDP) internet sitelerinde yer alan haberlere göre iki partinin liderleri Talabani ve Barzani Kuzey Irak'ta biraraya geldi. Toplantıda, Irak Bölgesel Kürt yönetiminin, Irak'a komşu ülkelerle ilişkilerin geliştirilmesi gerektiğine vurgu yapıldı. Toplantıda ayrıca, Kerkük'te yaklaşan referandum sürecinin hızlandırılması ...
Read more : Talabani, seçimlerden memnun | Görüntüleme : 711 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Genel - Güncel Konular

Tuncay:"Fener benim gibisini bulamaz"

"Fener benim gibisini bulamaz"

F.Bahçe’nin eski futbolcusu Tuncay’dan tartışma yaratacak sözler: "F.Bahçe’deki yerim dolmaz.. Fener’de beni ‘Sen burda işçisin’ diye azarlıyorlardı.. İngiltere’de ise resmen‘sir’ muamelesi görüyorum.. F.Bahçe’deki yerim dolmaz. Ben öyle bir F.Bahçeliyim.”

F.Bahçe’den Middlesbrough’ya transfer olan Tuncay Şanlı, ZAMAN Gazetesi’nden Vahap Söztutan’a verdiği röportajda çarpıcı açıklamalarda bulundu. Transferinden Aziz Yıldırım’ın ‘işçi’ sözüne dek bir çok konuya değinen Şanlı’nın olay yaratacak sözleri şöyle:

GARY ‘EN FLAŞ TRANSFERİM SENSİN’ DEYİNCE YÜREKLENDİM
“İngiltere’de bana karşı yoğun ilgi ...
Read more : Tuncay:"Fener benim gibisini bulamaz" | Görüntüleme : 1324 | Yanıtlar : 5 | Dizin : Futbol

Ergün Poyraz hastaneye kaldırıldı

Gözaltına alınan "Musa'nın Çocukları"nın yazarı Terörle Mücadele Şubesi'nde rahatsızlandı

Ümraniye'de ele geçirilen patlayıcılara ilişkin soruşturma kapsamında, Ankara'da düzenlenen operasyonda gözaltına alınarak, İstanbul'a getirilen Yazar Ergün Poyruz, göğüs ağrısı şikayetiyle hastaneye kaldırıldı.

İstanbul'a getirilen ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünde gözaltında bulunan Poyraz, dün gece başlayan ve bugün şiddetlenen göğüs ağrısı nedeniyle Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü.

Hastane yetkilileri, halen acil serviste müşahede altında tutulan Ergün Poyraz'ın sağlık durumunun iyi olduğunu, EKG'sinin çekildiğini ve gerekli ...
Read more : Ergün Poyraz hastaneye kaldırıldı | Görüntüleme : 733 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Haberler

İsrailli Ortadoğu uzmanının öngörüsü

'AKP'yle 20 yıl daha mümkün'

İsrailli Ortadoğu uzmanı, Profesör Barry Rubin, AKP'nin 22 Temmuz'da elde ettiği seçim zaferinin Türkiye'nin dünyadaki konumlanışına etkisini Milliyet'e değerlendirdi. Rubin, AKP'nin sabırlı olup büyük bir hata yapmaması ve ülkeyi siyasi değil sosyal yoldan dönüştürmeyi seçmesi halinde çok uzun süre iktidarda kalabileceğini söyledi

Profesör Barry Rubin'in Milliyet'in sorularına verdiği cevaplar şöyle: n Amerikan ve İngiliz basınının Türkiye'deki temsilcilerinin geçtikleri seçim haberlerinde kentli orta sınıfın laiklikle ilgili kaygılarını genelde bir küçümseme ...
Read more : İsrailli Ortadoğu uzmanının öngörüsü | Görüntüleme : 1074 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Haberler

'Kurtlar Vadisi'nden 'Sniper' geline teklif

Kurtlar Vadisi'nin yapımcıları, Letonya ordusunda 'sniper' olarak görev yaparken evlenip Trabzon'a yerleşen Carine'ya rol teklif etti

Letonya ordusunda sniper (keskin nişancı) olarak görev yaparken evlenerek Trabzon'a yerleşen Zaiga Elizabete Carina'ya "Kurtlar Vadisi" dizisinin yapımcı firması Pana Film'den teklif geldi. Trabzon Belediyesi'nde çalışan Hasan Yılmaz ile iki hafta önce Trabzon'da evlenen Zaiga'nın kısa süre öncesine kadar keskin nişancı olduğunun ortaya çıkması üzerine Pana Film yöneticileri rol teklifinde bulundu. Yılmaz teklifi doğrularken, "Dizi çekimleri için Trabzon'da ...
Read more : 'Kurtlar Vadisi'nden 'Sniper' geline teklif | Görüntüleme : 800 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Haberler

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 149149 ileti • Toplam 46423 başlık • Toplam 25118 üye

x