Zaman: Pzt Tem 07, 2025 6:50

News News of GuncelMeydan

Site map of GuncelMeydan » Dizin : GuncelMeydan

Ene ene, ente ente -- ben benim, sen sensin

Cenâb-ı Hak nefse demiş ki: Ben neyim, sen nesin?

Nefis demiş: Ben benim, Sen sensin.

Azap vermiş, Cehenneme atmış, yine sormuş.

Yine demiş: Ene ene, ente ente. (Ben benim, sen sensin.)

Hangi nevî azâbı vermiş, enâniyetten vazgeçmemiş.

Sonra açlıkla azap vermiş. Yani aç bırakmış.

Yine sormuş: Men ene? Ve mâ ente?

Nefis demiş: Ente Rabbiye r-Rahîm, ve ene abdüke l-âciz. Yani, Sen benim Rabb-i Rahîmimsin.
Ben senin âciz ...
Read more : Ene ene, ente ente -- ben benim, sen sensin | Görüntüleme : 7359 | Yanıtlar : 2 | Dizin : Dinimiz İslam

Tefsir Meal ... (sigara)

Esselamu aleykum Kardeslerim..
Son okudugum bir kitabda(Islamda aile egitimi) Sigara bahsinde ,örnek
olarak bazi ayeti kerimeler belirtilmis,bunlari sizinle paylasmak istedim.

Allahu teala c.c. buyuruyorki:

1.) " Temizi murdara degistirmeyin" Nisa suresi 2.ayet

2.) " O Ümmi Peygamberki,onlara iyiligi emreder,onlari
kötülükten men eder, IYI VE TEMIZ OLAN YARARLI SEYLERI
onlara helal kilar,KÖTÜ ve MURDAR olan seyleri onlara
haram kilar" A´raf suresi 157.ayet

3.) "Deki: Murdarin coklugu senin hosuna gidip hayretine mucip
olsa bile murdar ile temiz ...
Read more : Tefsir Meal ... (sigara) | Görüntüleme : 817 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Dinimiz İslam

Cennet Kadınları !

Hureym oğlu Amir,oğlu Said!den(R.A)

“Rasulüllah (SallALLAHu Aleyhi ve Sellem)’den işittim:

“Eğer cennet hanımlarından birisi dünyaya şeref verip görünürse, bütün yeryüzünü misk kokusuyla doldurup güneş ve ayın berraklığını ve ışığını körletip gidecektir”
“kadınların dördü Cennet’e dördü de Cehennem’dedir."

Cennette olanlar namuslu efendisine itaatkar, çocuk doğuran sabretmesini bilen, aza kanaat eden kocasına karşı utangaç kocasının bulunmadığı sırada mal ve namusunu koruyan ve kocasının karşısında diline sahip olan kadındır.

Ayrıca kocası ölüp geride yetim kalan çocuklarının başlarında bulunup ...
Read more : Cennet Kadınları ! | Görüntüleme : 925 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Dinimiz İslam

Bugün Kurtuluş'ta; Bira, Türban ve Kadın...

Şimdi nereden başlayacağımı bilmiyorum ama şöyle bir dalalım konuya... Bugün, dersten sonra arkadaşlarla halı saha maçına gittik Kurtuluş'a... Herneyse maç bitti, soluklanmak için de içecek birşeyler alıp, Kurtuluş Parkı'nda oturduk, dinleniyoruz. Ben baya bi dinlenmeye çalışıyorum, 1 saatlik uyku, arkasından derse girme olayı, arkasından 1 saatlik maç, iflahın kesilmesi durumu mevcut bende... Sohbet ediyoruz 14 kişi... Birden gözüm başka bir masaya kaydı ama nasıl bir kaymadır ben de anlamadım... Sonuca geleyim; sonuç alttaki resim...

Yer ...
Read more : Bugün Kurtuluş'ta; Bira, Türban ve Kadın... | Görüntüleme : 2225 | Yanıtlar : 21 | Dizin : Güncel Meydan Çöp Tenekesi

Müstakbel cumhurumuz; Abdullah Cumhur Gül vs. C.Powell

Tarih: 24 Mayıs 2003
Yer: Dışişleri Bakanlığı Balgat-Ankara

Tayyip Erdoğan´ın Çankaya adayı Abdullah Gül, Vatan Gazetesi´nden Sedat Sertoğlu´na röportaj veriyor.

Abdullah Gül, bir ay önce ABD Dışişleri Bakanı Colin Powell´la yaptığı görüşmeyi Sertoğlu´na anlatıyor: "Ben bu gezileri yapmadan önce, şimdi senin oturduğun koltukta (tam burada Gül, "Eliyle koltuğa vuruyor") ABD Dışişleri Bakanı Powell oturuyordu. Onunla 2 sayfalık 9 maddelik bir plan üzerinde anlaştık. Ama ben her yaptığımı kalkıp açıklayamam ki. Powell Suriye´ye giderken de ...
Read more : Müstakbel cumhurumuz; Abdullah Cumhur Gül vs. C.Powell | Görüntüleme : 2966 | Yanıtlar : 7 | Dizin : Devlet ve Siyaset

Tayyip Erdoğan : "Osmanlı'nın Eyaletler Sistemi Kurulab

Geçen hafta "Ulusal Devletimizi Parçalama Projesi" başlığı altında Kenan Evren, Turgut Özal ve Abdullah Öcalan'ın "federatif devlet yapısı" tartışmalarındaki görüş ve tutumlarını incelemiştik.

Belli başlı Siyasal İslamcı'ların görüşleri de farklı değildir. Birkaç örnek vermek gerekir ise:

Cemalettin Kaplan

"Atatürk laikliğinden doğan bölünmez, tekçi Türkiye'ye karşıyız. Bunun yerine Anadolu Federe İslam Devleti'ni kurduk"

diyerek halifeliğini açıklamıştır.

"AYRI BİR DEVLET KURMA KUDRETİ VARSA, KURAR"

Refah Partisi İstanbul İl Başkanı iken Recep Tayyip Erdoğan'a bu konuda sorulan sorulara ...
Read more : Tayyip Erdoğan : "Osmanlı'nın Eyaletler Sistemi Kurulab | Görüntüleme : 1021 | Yanıtlar : 3 | Dizin : Genel - Güncel Konular

mersinli vatandaş baykala dava açtı

Avcı savcılığa verdiği dilekçesinde, Deniz Baykal’ın halkın birlik beraberlik ve bütünlüğünü bozduğunu belirterek, şu ifadeleri kullandı: "Kardeşi kardeşe kışkırtmak, ulusun milli duygularını kullanıp sahte yürüyüşlerle cumhuriyeti sabote etmek, tahrik ve kin tohumları salmak, halkı kutuplara ayırmak, laik anti laik çatışması başlatmak, meyve veren ağaçları taşlarken, halkın kafasını kana bulamak, ülkenin ve ulusun menfaatlerini düşünmeden bireysel hırs ve ihtirasları, kinleri, egoları için ülke geleceğini ve 70 milyon insanın geleceğini riske sokmak, cumhuriyeti parti malzemesi haline getirmek, ...
Read more : mersinli vatandaş baykala dava açtı | Görüntüleme : 978 | Yanıtlar : 13 | Dizin : Genel - Güncel Konular

Saylan Türk Müziğine de karşı

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Başkanı Türkan Saylan, "namaz yerine bale" fetvasına bir yenisini daha ekledi: "Türk sanat müziği yerine Batı müziği dinlenmeli..." Saylan'ın "ruhsuz" çağdaşlığına, Türk sanat musikisinin "ince ruhu" tehlike arz ediyor olsa gerek...

Saylan, "Türk sanat müziği yerine, çok sesli müzik getirmek çok önemli. Bizim müziğimiz tek sesli. Batı müziğinin özelliği çok sesli olmasıdır. Batı müziğinde orkestrasyon vardır, farklı şeyleri söylemek uzlaşmadır, demokrasidir. Batı müziği dinleyen, demokrasi anlayışına sahip olur." dedi.

İstanbul ...
Read more : Saylan Türk Müziğine de karşı | Görüntüleme : 1132 | Yanıtlar : 14 | Dizin : Genel - Güncel Konular

Çifte Kıskaç

Çifte Kıskaç

Amerikanın beş köşeli geometrik şekille aynı ismi
taşıyan Pentagon binasının yeryüzünün metrelerce
altında bulunan B bölümünde mesai saati sonrası
olmasına rağmen büyük bir hareketlilik yaşanmaktaydı.
Çok büyük bir alana yayılmış Pentagon binasının
nükleer başlık bile isabet etse fazla etkilenmeyecek
şekilde tasarlanmış B bölümünün kuzey duvarını
kaplayan ve içinde yüzen Japon balıklarının verdiği
görüntüyle dışarıdan gerçek bir akvaryum zannedilen
devasa televizyon ekranının hemen dibindeki odadan
heyecanlı sesler gelmektedir. Çelik kapısında
“Political Psyops Department” yazan ...
Read more : Çifte Kıskaç | Görüntüleme : 1098 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Devlet ve Siyaset

Akreplerin düellosu.

Türkiye’de yaşanan dışarıdan güdümlü zorla dönüştürme
sürecinin esas şifreleri dünyada yaşanan asimetrik
savaşla yakından ilgilidir. Asimetrik savaş perde
arkası operasyonlarla yürütülen, ancak sonuçlarının
gözle görülebildiği ve düzenli ordular yerine özel
teknolojilerin, istihbarat birimlerinin ve naylon
terör örgütlerinin kullanıldığı bir mücadeledir.
Dünyada bugün başta Amerika ve Rusya tarafından sahip
olunan manyetik enerji silahları sayesinde düşmanınıza
dışarıdan fark edilmeyecek şekilde her türlü zararı
verebilmeniz mümkündür. 1963 senesinde Amerikan USS
Thresher denizaltısının Rusların gönderdiği manyetik
dalgalarla batırılmasıyla ...
Read more : Akreplerin düellosu. | Görüntüleme : 1002 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Devlet ve Siyaset

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148749 ileti • Toplam 46121 başlık • Toplam 25016 üye

x