Zaman: Çrş Eki 22, 2025 18:49

News News of GuncelMeydan

Site map of GuncelMeydan » Dizin : GuncelMeydan

Tarih ve Gaflet

Yıl 1998 GenelKurmay Başkanı Doğan Güreş Adana İncirlik Üssünden Kalkan A.B.D Helikopterlerinin pkkya Yardım Malzemesi Aktardağını Tespit Ettik Dedi.Dönemin Bazı Satılmış Siyaset ve Basın Grubu Bu Geniş Yankılı Haberi Örtbas Edip Çok Küçük Köşelerde Sundu.Sonra 74 Kişilik pkklı grup ırak sınırında kıstırılmıştı ve olay sınırda olduğu için dönemin başbakanından çatışma için izin istendi.Başbakan kesinlikle olmaz karşı ülke bahene edip savaş ilan eder sonra biz dünyaya bunu anlatamayız demişti.o zaman göz göre göre müdahale edilmedi ve ...
Read more : Tarih ve Gaflet | Görüntüleme : 814 | Yanıtlar : 3 | Dizin : Genel - Güncel Konular

...:::Yıllar Sonra Öğrendim Ki:::...

Ogrendim ki…
Kimseyi sizi sevmeye zorlayamazsiniz.
Kendinizi sevilecek insan yapabilirsiniz,
Gerisini karsi tarafa birakirsiniz. Ogrendim ki…
Guveni gelistirmek yillar aliyor,
Yikmak bir dakika.

Ogrendim ki…
Hayatinda nelere sahip oldugun degil
Kiminle oldugun onemli.

Ogrendim ki…
Sevimlilik yaparak 15 dakika kazanmak mumkun
Ama sonrasi icin bir seyler bilmek gerek.

Ogrendim ki…
Kendini en iyilerle kiyaslamak degil
Kendi en iyinle kiyaslamak sonuc getirir.

Ogrendim ki…
Insanlarin basina ne geldigi degil
O durumda ne yaptiklari onemli.

Ogrendim ...
Read more : ...:::Yıllar Sonra Öğrendim Ki:::... | Görüntüleme : 1264 | Yanıtlar : 2 | Dizin : Güncel Meydan Çöp Tenekesi

O Şimdi Şehit

''Vefat
Ey Türk Gençliği
....Bütün Bu Ahval ve Şeriatten Daha Elim ve Daha Vasim Olmak Üzere Memleketin Dahilinde İktidara Sahip Olanlar,Gaflet,Delalet ve Hatta Kıyamet İçinde Bulunabilirler.Hatta Bu İktidar Sahipleri Şahsi Menfaatlerini Müstevlilerin Siyasi Emelleri İle Terhit Edebilirler.İşte Bu Ahval ve Şeriat İçinde Dahi Birinci Vazifen;
Türkiye Cumhuriyetini Muhafaza ve Müdafa Etmektir...
K.ATATÜRK

P.Üsteğmen Erdal Kurtoğlu Birinci Vazifesi Uğruna Şehit Oldu.O da Bu Cumhuriyetin Sadece Kendisi Değil Tüm Türk Gençliğine İnanıyordu.Başımız Sağolsun...

Arkadaşları ...
Read more : O Şimdi Şehit | Görüntüleme : 1562 | Yanıtlar : 4 | Dizin : Genel - Güncel Konular

Sony, Media Center PC'yi Yuvarladı

Resim

Sony, Media Center PC'yi Yuvarladı

Microsoft'un XP Media Center Edition işletim sisteminin yapamadığını Vista gerçekleştireceğe benziyor.

Türkiye'de de Media Center işletim sisteminden ücretsiz geçiş olanakları ile sunulan Vista, HD görüntü çağının evlerinin salonuna PC'yi eğlence merkezi ile birleştirerek taşıyacak.

Donanım üreticilerinin yeni donanım satın almaya zorlayan yeni işletim sistemi için cesur ürünlerini kasalarından çıkardığını görüyoruz. Sony'nin dairesel ve beyaz renkte olması ile geleneksel PC'lerden ayrılan yeni modeli Vaio VGX-TP1, bu yöneliminin en çarpıcı örneklerinden ...
Read more : Sony, Media Center PC'yi Yuvarladı | Görüntüleme : 1420 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Bilim ve Teknoloji

HP, Dayanıklı Baskı Sistemi İle Tabelacı Oldu

Resim

HP, Dayanıklı Baskı Sistemi İle Tabelacı Oldu

HP, dış mekanlarda kullanılabilecek uygun maliyetli baskı seçenekleri sunan yeni yazıcı serisinin ilk sevkıyatını yaptığını duyurdu. HP Designjet 8000s, küçük tabelalardan dış mekanlara asılan büyük kampanya brandalarına kadar farklı boyutlarda dayanıklı baskı yapabiliyor. HP Designjet 8000s ile basılan malzemeler, renk kalitesi ve hava koşullarına dayanıklılığı ile dikkat çekiyor. HP Designjet 8000s, kullanımı kolay, çok marifetli bir yazıcı olup, dış mekan tabela sektörüne adım atmak isteyen tabelacılar ve ...
Read more : HP, Dayanıklı Baskı Sistemi İle Tabelacı Oldu | Görüntüleme : 1324 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Bilim ve Teknoloji

Sony'den Fare Ve Telefon Birarada

Resim

Sony'den Fare Ve Telefon Birarada

Sony VN-CX1, optik fare ve internet telefonu özelliklerini birarada sunuyor. İstiridye tasarıma sahip ürün kapağı açıldığında internet telefonu oluyor. Kapağı kapatıldığında ise kaydırma tekerleği olan 2 tuşlu optik fare olarak karşımıza çıkıyor.

800 dpi optik sensörü ile en küçük hareketleri dahi algılayan Sony VN-CX1'in 110 cm uzunluğunda USB kablosu bulunuyor.

45.5x89.2x23.9 (mm) boyutlarında ve 67 gram ağırlığında olan Sony VN-CX1 'in, gümüş, kırmızı, yeşil, siyah ve mavi renk seçenekleri ...
Read more : Sony'den Fare Ve Telefon Birarada | Görüntüleme : 1251 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Bilim ve Teknoloji

Microsoft'a 1.5 Milyar Dolar MP3 Sıkıştırması

Resim

Microsoft'a 1.5 Milyar Dolar MP3 Sıkıştırması

ABD'deki San Diego Federal Mahkemesi, Alcatel-Lucent ile Microsoft arasındaki MP3 ses formatının Windows'da kullanılmasını konu alan davada Microsoft aleyhine 1.5 milyar dolar tazminat ödeme kararı verdi.

Mahkemenin aldığı tazminat miktarı kararı, Mayıs 2003'ten itibaren satılan tüm PC'lerden kaynaklanan zarar göz önünde bulundurularak belirlendi. Microsoft aleyhine alınan kararın etkilerinin büyük olacağı ve MP3 ses formatını kullanan diğer şirketlerde endişeye sebep olduğu belirtiliyor. MP3 ses formatı teknolojisi Microsoft dışında Apple, ...
Read more : Microsoft'a 1.5 Milyar Dolar MP3 Sıkıştırması | Görüntüleme : 1181 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Bilim ve Teknoloji

ADSL'de "Hızlı" Olan Kazanacak

Resim

ADSL'de "Hızlı" Olan Kazanacak

İnternet kullanımını yaygınlaştırarak bilgi toplumunun temellerini atmayı hedefleyen internet servis sağlayıcısı TTNet, internet bağlantısını toplumun tüm kesimlerine yaymak için sürdürdüğü avantajlı kampanyalara bir yenisini daha ekliyor: 31 Mart 2007 tarihine kadar ADSL abonesi olmak isteyen kullanıcılar, 24 ay abonelik sözleşmesi imzaladıkları takdirde hem 59 YTL değerindeki ilk bağlantı ücretini ödemiyor, hem de aboneliklerinin ilk iki ayında interneti ücretsiz olarak kullanıyor.

Bütün tarife paketleri kampanya dahilinde olup, kampanyadan faydalanmak isteyen kullanıcılar ...
Read more : ADSL'de "Hızlı" Olan Kazanacak | Görüntüleme : 1276 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Bilim ve Teknoloji

Milli Birlik

Milli Birlik

Milletimizin gelişebilmesi, kalkınabilmesi için her şeyden evvel milli benliğine, milli varlığına dönmesi lazımdır. Bir milletin yükselmesi, milli değer­ler meydana getirmesiyle, milli değerlere kıymet ver­mesiyle mümkün olur. Milletler milli ahlak sahibi olursa, tarihine, dinine, imanına, törelerine sahip olursa gücünü kuvvetini muhafaza edebilir, gelişip yükselebilir. Kendi benliğinden uzaklaşan, benliğini hor gören, kendi kendini beğenmeyen, başka millet­leri kendinden üstün zanneden, başkalarını kopya eden ve bunu bir marifet, gibi kabul eden bir millet kökünden kopan bir ...
Read more : Milli Birlik | Görüntüleme : 1246 | Yanıtlar : 1 | Dizin : Devlet ve Siyaset

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 149134 ileti • Toplam 46410 başlık • Toplam 25112 üye

x