Zaman: Sal Nis 21, 2026 1:33

News News of GuncelMeydan

Site map of GuncelMeydan » Dizin : GuncelMeydan

AKP ve Onun Genel Başkanı Bundan Sonra Zor Seçilir… / Ali ERALP

“AKP Ve Onun Genel Başkanı Bundan Sonra Zor Seçilir… “

AKP ve MHP belediye seçimlerinde büyük bir yenilgi aldı. Dünyaları tersine döndü.

AKP ve MHP şaşkın. Yöneticiler şaşkın…

AKP ve MHP perişan, çaresiz. Ne yapacaklarını bilemiyorlar. Çünkü Türkiye’nin, güzel vatanımızın altını üstüne getirdiler.

Onu borç batağına soktular.

Ne tarım bıraktılar, ne sanayi…

İşsizlik had safhada. Toplumu diplomalı işsizler sardı.

Gençlerimiz perişan.

Yaşlılarımız perişan.

Kadınlarımız perişan.

Tümü de çaresiz ve umutsuz. Yüzde 20’lere varan işsizlik. ...
Read more : AKP ve Onun Genel Başkanı Bundan Sonra Zor Seçilir… / Ali ERALP | Görüntüleme : 1138 | Yanıtlar : 2 | Dizin : Ali ERALP

Abdülhamit siyasetinin ilk kurbanı: KIBRIS / Sinan MEYDAN

Abdülhamit siyasetinin ilk kurbanı: KIBRIS

1 Temmuz 1878'de devletler hukukunda görülmemiş garip bir antlaşmayla Kıbrıs İngiltere'ye “emaneten” terk edildi. İngiltere, Kıbrıs'a karşılık her yıl Osmanlı'ya 22 bin 936 kese altın ödeyecekti

Doğu Akdeniz kaynıyor. Kıbrıs açıklarında doğal gaz arama kavgası büyüyor. Bugün uluslararası petrol şirketlerinin üşüştüğü Kıbrıs, bir zamanlar tamamen bizimdi.

Kıbrıs, bundan tam 141 yıl önce, 1 Temmuz 1878'de, II. Abdülhamit tarafından savaşsız İngiltere'ye bırakıldı.

Şöyle ki!

1877-78 OSMANLI RUS SAVAŞI (93 HARBİ)

Rusya, ...
Read more : Abdülhamit siyasetinin ilk kurbanı: KIBRIS / Sinan MEYDAN | Görüntüleme : 1814 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Sinan MEYDAN

Kötünün İyisi mi,

Seçimler bitti. Hemen ardından Babacan ile Davutoğlu ve bunların grupları harekete geçti.
Çünkü Ak parti seçimde İstanbul’a 180 bin taşıma insan getirtmesine karşın büyük fark yiyerek yenildi. Bu yenilgi de pusuda bekleyenler için bir işaret oldu.
Yaralı aslana dönen partiden ne kopartılırsa kâr mantığı ile tüm muhalifler harekete geçti.

Ancak sorgulanması gereken, Muhaliflerin Erdoğan’ın ve partisinin bu ağır yenilgisini bugüne kadar neden bekledikleri.
Neden daha önceden bir ses çıkartamadıkları muhalefet edemedikleri.
Davutoğlu seçimle başbakan olmasına ...
Read more : Kötünün İyisi mi, | Görüntüleme : 781 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Sizin Makaleleriniz

Osaka'da CEO'lar mutabakatı / Mehmet Ali GÜLLER

Osaka'da CEO'lar mutabakatı

Japonya’nın Osaka kentindeki G20 Zirvesi sırasında Erdoğan ile Trump’ın bir araya gelecek olması, haftalardır merakla bekleniyordu. Zira Türkiye S-400 alma kararlılığını ilan ediyor, ABD de S-400’den vazgeçmediği taktirde Türkiye’ye yaptırım uygulayacağını ve F-35 programından çıkaracağını söylüyordu.

Gazeteler Erdoğan-Trump görüşmesini “yaptırım yok”, hatta “ABD geri adım attı” şeklinde verdi. Peki, öyle mi?

Trump’ın yaptırım kaldırma yetkisi yok

Kuşkusuz Erdoğan’ın “Trump bugün yaptığı açıklamada yaptırım konusuna açıklık getirdi. Böyle bir şeyin olmayacağını kendisinden dinlemiş ...
Read more : Osaka'da CEO'lar mutabakatı / Mehmet Ali GÜLLER | Görüntüleme : 1019 | Yanıtlar : 1 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Türk-Amerikan ilişkilerinin fotoğrafıdır! / Arslan BULUT

Türk-Amerikan ilişkilerinin fotoğrafıdır!

Osaka'daki G-20 zirvesinden yansıyan fotoğraflar ve görüntüler sosyal medyanın gündem maddelerinden biri oldu. Türk-Amerikan heyetleri Trump ve Erdoğan başkanlığında görüşmeye başlarken çekilen fotoğraf ve görüntüleri kastediyorum. Türk heyetinde Dışişleri Bakanı, Milli Savunma Bakanı ve MİT Başkanı da bulunuyordu. Karşı tarafta da Amerikalılar... Hepsinin elinde birer kalem ve not defteri var. Bizimkilerin eli boş... Bu durum çok eleştirildi ama görüntüyü tekrar izlemek mümkün olduğu için not almanın pek bir önemi olmayabilir!

Trump söze ...
Read more : Türk-Amerikan ilişkilerinin fotoğrafıdır! / Arslan BULUT | Görüntüleme : 1365 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Arslan BULUT

THY yönetiminin yeni ücretleri / Çiğdem TOKER

THY yönetiminin yeni ücretleri

Türk Hava Yolları (THY) genel kurulu geçen cuma toplandı.

Gündemde 2018'de seçilmiş iki ismin onaya sunulacağını ve yönetim kuruluna ödenecek yeni ücretler olduğunu duyurmuştuk. Önce ücretin niteliğine ilişkin bir değerlendirmeyi paylaşalım.

Yöneticilere bir yılda toplam 19.6 milyon TL ödendiğini duyuran THY'nin 2018 yılı Faaliyet Raporu'na göre huzur hakkı olmadığını yazmıştım.

Fakat bir okurumdan uyarı/bilgi mesajı geldi. THY'de başmüfettişken verimsizlik gerekçesiyle işten uzaklaştırılan, açtığı davayı kazanan ve 28 Haziran'daki genel kurula hissedar ...
Read more : THY yönetiminin yeni ücretleri / Çiğdem TOKER | Görüntüleme : 1224 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

ASKERE MEKTUP

ASKERE MEKTUP
Bu mektup, niye Irak’ta, Katar’da, Libya’da Somali’de, Sudan’da, Suriye’de, olduğunu bilmeyen ‘asker’e değil elbette.
Onu oraya gönderen ‘komutan’a.
Bu ‘komutan’ların en akıllıları dahil olmak üzere, hemen hemen tümü, ‘asker siyasete karışmaz’ diye düşünmektedir.
Ama ‘siyasetin emirlerini yerine getirirler’.
Bir iş yapacaklarsa, mutlaka ‘siyasi irade’ yani ‘otorite’nin ‘emir ve direktifleri’ni yerine getirmek için yapmış olacaklardır.
Aksi halde ne olurmuş: ‘askerî vesayet’.
Ve bu ülke ne çekmişse ‘askerî vesayet’ yüzünden çekmişmiş.
Yüzyıllık Cumhuriyet tarihinin son ...
Read more : ASKERE MEKTUP | Görüntüleme : 715 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Tartışma ve Fikir Meydanı

SİYASAL PARTİ ve HAREKET

SİYASAL PARTİ ve HAREKET
Bir ara, Türkiye’de Atatürkçü Düşünce Dernekleri temelinde bir ‘hareket’ ve giderek, becerilebilirse, bir ‘politik parti’ kurulmasını önermiştim.
Ve bunun varolan ‘siyasal parti’lerden ayrı bir özellik taşıması gerektiğini söylemiştim.
Dikkat edilirse, ‘siyaset’ ile ‘politika’ arasına bir ayırım koyuyorum.
‘Demôs-Kratos’ başlıklı yazıda, demiştim ki, “‘siyaset’, en geniş anlamıyla yönetim mekanizması, karar merkezleri ve seçimler gibi toplumsal bütün (tout social) düzeyinde tasarlanıp biçimlenenlerdir.
‘Politika’ ise, toplumun ‘örgütsel yapılanma ilkeleri’nin de (principes organisationels) dahil olduğu ...
Read more : SİYASAL PARTİ ve HAREKET | Görüntüleme : 690 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Tartışma ve Fikir Meydanı

AKP, Hatalarından Ders Çıkarmamış Görünüyor… / Ali ERALP

“AKP, Hatalarından Ders Çıkarmamış Görünüyor… “

Yaşam bir uygulamadır. Bir deneyimdir.

İnsanlar iyi şeyler de kötü şeyler de yapabilirler.

Kendilerine zarar verdikleri gibi başkalarına da zarar verebilirler.

Önemli olan insanın yararlı, yararsız tüm deneyimlerinden, uygulamalarından dersler çıkarıp, aynı hatalara bir kez daha düşmeden, sağlıklı bir şekilde yaşantısına devam etmesidir.

Bireyler, toplumun kurallarına uymak, uygarlaşmasına katkılar sağlamak zorundadırlar.

Yoksa ne toplum, ne kendileri ilerleyebilir.

İnsanlar, geçmişte yaşadıkları yararlı, yararsız deneyimlerden dersler çıkarmayıp hatalar yapmaya ...
Read more : AKP, Hatalarından Ders Çıkarmamış Görünüyor… / Ali ERALP | Görüntüleme : 1247 | Yanıtlar : 2 | Dizin : Ali ERALP

TÜRKEN VAKFI / Murat AĞIREL

TÜRKEN VAKFI

Bu köşeden birçok vakfı, bu vakıflara bizim paralarımız ile tanınan imtiyazları, hoyratça kullandırılan kaynakları yazdım.

Bugün sizlere daha önce ABC gazetesinden Yılmaz Polat'ın gündeme getirdiği ve ABD medyasına da yansıyan TÜRKEN Vakfı'ndan bahsedeceğim.

Vakıf, ABD Gelir iradesinin (IRS) resmi kayıtlarına göre, vergiden muaf eğitim kuruluşu (501 (C) statüsünde 4 West 43rd Street Suite 316 New York, NY adresinde) 2014 yılında kuruldu. ABD'de dernek ve vakıf statüsünde kurulan vergiden muaf statülü kuruluşlar yabancı ülkelerden ...
Read more : TÜRKEN VAKFI / Murat AĞIREL | Görüntüleme : 1254 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148864 ileti • Toplam 46422 başlık • Toplam 25116 üye

x