Türk-Amerikan ilişkilerinin fotoğrafıdır! / Arslan BULUT

Türk-Amerikan ilişkilerinin fotoğrafıdır! / Arslan BULUT

İletigönderen Oğuz Kağan » Pzt Tem 01, 2019 12:40

Türk-Amerikan ilişkilerinin fotoğrafıdır!

Osaka'daki G-20 zirvesinden yansıyan fotoğraflar ve görüntüler sosyal medyanın gündem maddelerinden biri oldu. Türk-Amerikan heyetleri Trump ve Erdoğan başkanlığında görüşmeye başlarken çekilen fotoğraf ve görüntüleri kastediyorum. Türk heyetinde Dışişleri Bakanı, Milli Savunma Bakanı ve MİT Başkanı da bulunuyordu. Karşı tarafta da Amerikalılar... Hepsinin elinde birer kalem ve not defteri var. Bizimkilerin eli boş... Bu durum çok eleştirildi ama görüntüyü tekrar izlemek mümkün olduğu için not almanın pek bir önemi olmayabilir!

Trump söze "Görüşmemizi anlamlı buluyorum" diye başladı ve Türk heyetini kendi ekibine ve çekim yapan gazetecilere göstererek "Bakın, şu insanlara bakın. Onlarla anlaşmak çok kolay... Hiçbir Hollywood setinde bu kadar güzel insanı bir arada bulamazsınız" dedi.

Bu söz, yandaş medyada "övgü" olarak kaydedildi ama sosyal medyadaki yorumlar hiç de öyle değil! Ne yazılıp çizildiğini burada nakletmem doğru olmaz ama herkesin aklına, Amerikan senaryolarının nasıl yazıldığı ve nasıl dünya sahnesine konulduğuna dair tarihi olaylar geldi…

Trump, ABD'nin yeni senaryosunda da Türkiye'yi yöneten kadronun önemli roller üstleneceğini bildiği için, "övgü"sünde samimi olabilir. Zira aklına geleni söylüyor!

* * *

Zaten Trump basın toplantısında S400 konusu sorulunca Türkiye'nin ilginç bir vaka ve Tayyip Erdoğan'ın çetin biri olduğunu, öte yandan Erdoğan ile iyi geçindiğini söyledi. Trump, Türkiye'nin eski ABD Başkanı Barack Obama'nın başkanlığı döneminde defalarca talep etmesine rağmen patriot satışına onay verilmediğini vurguladı ve "Ona (Erdoğan'a) adil davranılmadığını düşünüyorum." dedi.

Kısacası, Trump "Yani bu karmaşık bir anlaşma. Üzerinde çalışıyoruz. Ne yapabileceğimize bakacağız." dedi.

F-35'ler konusundaki tartışmayı da hatırlatan Trump, "Dürüst olmak gerekirse bu aslında gerçekten Erdoğan'ın hatası değil. Siz şimdi 'Donald Trump Türkiye'yi seviyor.' diye flaş haber yapacaksınız. Diyeceksiniz ki 'Donald Trump, Türkiye'nin yanında.' Hayır. Ben ülkemizi seviyorum." diye konuştu.

* * *

Kısacası Trump, ABD'nin çıkarları öyle gerektirdiği için Türkiye'yi yönetenleri hoş tutmaya çalıştı. Yoksa Suriye'nin kuzeyinde PKK devleti kurmaya çalışırken ve Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de doğalgaz ve petrol aramasına karşı çıkan da ABD'dir.

FETÖ üzerinden operasyon yaptırıp Türk Silâhlı Kuvvetleri'nin komutasını üstlenecek subayları tasfiye ettiren de ABD idi. FETÖ darbesinde de ABD'nin rolü var ama zannettiğimiz gibi değil. ABD'nin uzun zamandır elde etmek istediği sonuç, Türkiye'nin tek adam tarafından yönetilmesi idi ve zayıf FETÖ darbesi bu işleve sahipti!

* * *

Zira CIA'nın Türkiye işlerinden sorumlu yetkililerinden Paul Henze 2006 yılında Beyaz Saray'a gönderdiği raporda "Türkiye'nin bu şekliyle, Amerikan politikalarının yanında olacağından emin olamayız. Ülkeyi kuranlar denetim mekanizmasını çok sıkı tutmuşlar. Hükümeti ikna ettiğimizde, meclis; meclisi ikna ettiğimizde, ordu; orduyu ikna ettiğimizde yargı karşımıza geçebiliyor. Eğer Amerika'nın çıkarı Türkiye'de bir federal devlet kurulması ise mutlaka ve öncelikle yargı, ordu, meclis ve hükümeti tek elde toplayan başkanlık sistemine geçilmelidir. Bir kişiyi ikna etmek birbirini denetleyen yapıyı ikna etmekten çok daha kolay olacaktır. Eğer o bir kişi Amerikan çıkarlarına yardım etmek konusunda tereddüt ederse, bir kişi üzerine kurulmuş yapıyı yıkmak Amerika için sorun olmaz." demişti.

Resim

Trump'ın Türkiye'yi yöneten kadroyu övmesinin altında yatan zihniyet budur. Bunu da Erdoğan'ın elini iki avucunun içine alarak göstermeye çalışmıştır.

Bu fotoğraf, Türk-Amerikan ilişkilerinin fotoğrafıdır!

Arslan BULUT, 1 Temmuz 2019
arslanbulut@yenicaggazetesi.com.tr
Namık KEMAL:
"Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini,
Yok mudur kurtaracak bahtı kara maderini?"


Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK:
"Vatanın bağrına düşman dayasın hançerini,
Bulunur kurtaracak bahtı kara maderini."



http://www.guncelmeydan.com/pano/tayyip-erdogan-a-gonderilen-cfr-muhtirasi-kuresel-ihale-t18169.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/abd-disisleri-abdullah-gul-u-biz-yetistirdik-t23656.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/dun-malta-surgunleri-vahdettin-bugun-ergenekon-tayyip-t18151.html

KAÇAMAYACAKSINIZ!
Kullanıcı küçük betizi
Oğuz Kağan
Genel Yetkili
Genel Yetkili
 
İletiler: 12355
Kayıt: Sal Oca 27, 2009 23:04
Konum: Ya İstiklâl, Ya Ölüm!

Şu dizine dön: Arslan BULUT

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x