Zaman: Cmt Nis 25, 2026 17:46

News News of GuncelMeydan

Site map of GuncelMeydan » Dizin : GuncelMeydan

Türkiye Nereye Gidiyor? / Türker ERTÜRK

Türkiye Nereye Gidiyor?

Bugün dünya; 11 Eylül 2001 saldırısının hemen ardından bir ay bile geçmeden Afganistan’a yapılan müdahale ve 2003’de ABD’nin Irak’ı işgali ile başlatılan III. Dünya Savaşı’nın içindedir. Bu savaş, her geçen gün küresel anlamda daha da yaygınlaşmaktadır.

Halen içinde bulunduğumuz III. Dünya Savaşı’nı, tarihte yaşanan 17 milyon insanın yaşamını kaybettiği I. Dünya Savaşı (1914-1918) ve 65 milyon insanın yaşamını kaybettiği II. Dünya Savaşı (1939-1945) ile karıştırmamak lazım. Eğer geçmişte yaşanan kalıplar içinde bir ...
Read more : Türkiye Nereye Gidiyor? / Türker ERTÜRK | Görüntüleme : 1219 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

HAYIR’LISI OLSUN !

HAYIR’LISI OLSUN !
Uzun süredir yazmak istemiyordum, ama yine de birşeyler karalamak durumundayım.
Şu ünlü ‘15 Temmuz’dan başlanabilir.
Önce bir ‘Fetö heyyülası’ yaratıldı.
Ve bu heyyülanın en somut hali Türkiye’de ‘Başkan’ olarak seçildi.
Bir ‘Anayasa’ değişikliği için sözde ‘haloylaması’.
Ardından bir sözde ‘seçim’le, ‘Başkanlık’ gözünden vurulmuş turna gibi av çantasına atılmış oldu.
Şimdi Dr Recep ‘Devlet Başkanı’ konumundadır.
Ancak ortada bir ‘Devlet’ bulunmamakta.
Bu ‘seçim’in seçim olmadığını dünya alem biliyordu.
Yine de bir ‘tarihi fırsat’ ...
Read more : HAYIR’LISI OLSUN ! | Görüntüleme : 839 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Tartışma ve Fikir Meydanı

Kendinizi kandırmayın! / Levent BULUT

"Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi"nde daha önce 21 olan bakanlık sayısı, bazı bakanlıkların birleştirilmesiyle 16'ya düşerken, Başbakanlığa bağlı kurumlar Cumhurbaşkanlığına bağlandı. Bununla birlikte birçok kurumun görev ve yetkileri tekrar belirlenirken, yeni kurumları oluşturmak için de düzenlemeler yapılıyor. Bunlardan biri de yerel bir kredi derecelendirme kuruluşunun oluşumuna imkân sağlayan düzenleme.
Yani son yıllarda AKP iktidarında sık sık duyduğumuz "kendi kredi derecelendirme kuruluşumuzu açarız" söylemi bu düzenlemeyle gerçek olacak...
Önce şu konuya bir açıklık getirelim: Kredi derecelendirmesi; bir ...
Read more : Kendinizi kandırmayın! / Levent BULUT | Görüntüleme : 805 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Türkiye’yi Gelecekte Neler Bekliyor? / Ali ERALP

Türkiye’yi Gelecekte Neler Bekliyor?

Artık televizyona bakmıyorum...

Hele hele haberlere hiç bakmıyorum.

Daha şimdiden “Tek tip elbise” gibi, “Tek tip haber” yerleşti tüm televizyonlara.

Tek ses, tek nefes…

Gerçi eskiden de öyleydi ama Atatürkçü, demokrat gibi görünen üç beş TV de şimdi iktidarın düdüğünü çalmaya başladı. İktidarın sesi oldu.

Çünkü korku dağları bekliyor…

Sultanlık dönemine yeniden girdi ülkemiz…

Tek adam, tek iktidar dönemi bu. Meclis, yargı, milletvekilleri hepsi göstermelik. Onlar devletin maaşlı memurları gibi ...
Read more : Türkiye’yi Gelecekte Neler Bekliyor? / Ali ERALP | Görüntüleme : 1303 | Yanıtlar : 1 | Dizin : Ali ERALP

ARTIK ZAMAN, OLAY BAZINDA SOMUT MUHALEFET ZAMANI…Dr. Noyan UMRUK

ARTIK ZAMAN, OLAY BAZINDA SOMUT MUHALEFET ZAMANI…Dr. Noyan UMRUK

https://www.facebook.com/689147981/vide ... =689147981

Eline bir not mu sıkıştırıvermişlerdi birilerinin çok bilmiş danışmanları, yoksa birden halecana kapılıp doğaçlama mı yapılmıştı…Bilinmez.. .

“…Neyi Ördünüz? Ördüğünüz bir şey yok… Hepsini biz yaptık…”

Sözü Gazi'ye bırakalım…

“Bak şimdi otur beni iyi dinle ‘cucuk’(Gazi’nin telaffuzu). Senin “neyi ördünüz” dediğin Cumhuriyetin ilk 15 yılının, ulusal kalkınma’nın altın çağı olduğunu sana hiç söylemediler mi ? Üstelik, biz, ...
Read more : ARTIK ZAMAN, OLAY BAZINDA SOMUT MUHALEFET ZAMANI…Dr. Noyan UMRUK | Görüntüleme : 1237 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Genel - Güncel Konular

Kurbağaların suyu ısınıyor / Selcan TAŞÇI HAMŞİOĞLU

Kurbağaların suyu ısınıyor

Ömer Diken denilince, benim aklıma ilk olarak "millî orduya kumpas" geliyor; eksik söyledim, "FETÖ'nün millî orduya kumpası"... Türk Silahlı Kuvvetleri'nin içinin, "FETÖ'cü darbeciler"ce doldurulmak üzere boşaltılması; akla hayale sığmayan dev bir tasfiye operasyonun kalem kırıcısı geliyor.

Ömer Diken adı, bende, ömürlerinin büyük bölümünü terörle mücadeleyle geçirmiş ve terörle müzakereye kurban edilmiş 365 "Türk subayı"nın, hukuku giyotinleştirerek infazlarını yapan celladı çağrışımı yapıyor.

Ömer Diken denince;

Oturduğu o yüksek kürsüden, karşısındakileri adeta birer "böcek" ...
Read more : Kurbağaların suyu ısınıyor / Selcan TAŞÇI HAMŞİOĞLU | Görüntüleme : 1231 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Bakan, Milli Eğitim'i değiştirecekmiş! / Işık KANSU

Bakan, Milli Eğitim'i değiştirecekmiş!

Saray kabinesinin yeni Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’u olumlayan, eğitimi değiştireceğini ileri sürenler oldu.

Selçuk’u yakından tanıyanlarla görüştük. İşte birkaç not:

- Piyasacıdır. Piyasa istemlerine dönük bir eğitim sistemini savunur.
- Maya okullarının sahibi ve kurucusudur.
- AKP’nin ilk iktidar yıllarında Talim Terbiye Kurulu’na getirilmişti.
- Talim Terbiye’nin başına getirildiğinde SPAN Amerikan Eğitim Danışmanlık şirketiyle birlikte çalışıyordu.
- Muhafazakâr değildir, ancak değişik düşünceleri vardır. Bir kalıba koyamazsınız.
- Gazi Üniversitesi’nden yetişmiş, ...
Read more : Bakan, Milli Eğitim'i değiştirecekmiş! / Işık KANSU | Görüntüleme : 1249 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Avrupa'dan vize konusunda yeni dayatma: Kıbrıs / Armağan KULOĞLU

Avrupa'dan vize konusunda yeni dayatma: Kıbrıs

Avrupa Parlamentosu (AP) aldığı kararlarla "de fakto" olarak, vizesiz seyahatler için Türkiye'ye GKRY'yi "Kıbrıs Cumhuriyeti" olarak tanıma şartını getirmiştir. Ayrıca AB de, Schengen ülkelerine seyahatlerde yeşil ve gri pasaportlar için, vize uygulaması gibi, ön izin almayı mecbur kılmıştır.

Bu uygulamaların, Türkiye'yi Kıbrıs konusunda sıkıştırmayı ve mevcut pasaportlarla belli haklara sahip kişileri de, Avrupa seyahatlerinde angaryalarla zora sokmayı amaçladığı düşünülmektedir.

Amaç Türklerin Avrupa'da serbest dolaşmasını önlemek

Üyelik için Türkiye'yi yıllardır ...
Read more : Avrupa'dan vize konusunda yeni dayatma: Kıbrıs / Armağan KULOĞLU | Görüntüleme : 854 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Genelkurmay'ın MSB’ye Bağlanmasını Kim İstedi?.. / Müyesser YILDIZ

Genelkurmay'ın MSB’ye Bağlanmasını Kim İstedi?..

Yemin töreninin ardından Azerbaycan ve KKTC'ye giden Erdoğan, dönüş yolunda gazetecilerin yeni sistem ve atanan bakanlarla ilgili sorularını cevapladı.

Sorulardan biri şuydu:

“Hulusi Akar’ın bakanlığında ne etkili oldu? Genelkurmay Başkanının yetkilerinde bir değişiklik olacak mı?”

Erdoğan, şöyle karşılık verdi:

“2014 yılı sonunda AB müktesebatına göre, Genelkurmay Başkanlığı’nı Milli Savunma Bakanlığı’na bağlama süreci ve gerekliliği vardı. O günden bugüne biz, AB müktesebatında bir şeylere, tatsızlığa fırsat vermeyelim diye bu işi pek ...

O zaman sonuçsuz kalan 3 mektup... / Ahmet TAKAN

O zaman sonuçsuz kalan 3 mektup...

Eski İçişleri Bakanı Sadettin Tantan, dün SÖZCÜ'ye verdiği demeçte, döneminde Adnan Hoca'ya yapılan ve yarım kalan operasyonu anlatırken bomba şeyler söyledi;

"Onları içeri aldığımda o dönem parlamentoda siyasi partilerin özellikle Fazilet Partisi vekillerinden bazısı 'bunlar iyi çocuklar, bunları bırak' diye üzerime çöktü. Siyaseten baskı yaptılar."

Yıllarca, siyasi kulislerin ve Meclis koridorlarının tozunu yutan bir gazeteci olarak Adnan Hoca örgütüne başlatılan operasyonu duyar duymaz kendi kendime sormuştum, "Acaba bu operasyonun ...
Read more : O zaman sonuçsuz kalan 3 mektup... / Ahmet TAKAN | Görüntüleme : 1394 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148866 ileti • Toplam 46423 başlık • Toplam 25115 üye

x