Zaman: Sal Nis 28, 2026 8:03

News News of GuncelMeydan

Site map of GuncelMeydan » Dizin : GuncelMeydan

HAŞLANMA!

HAŞLANMA!

Bugünün onca haberi içinde bu habere kafamı taktım:

“Üzerine çaydanlık devrilen on aylık bebek ağır yaralandı.” Başka bir deyişle; "... bebek kaynar suyla haşlandı.”

Yanmak, haşlanmak, yaralanmak... Üçü de ayrı kavramlar.

Haşlanmak, üstüne kaynar suyun, kaynar sıvının dökülmesi. Yaralanmak, deyince ilk akla gelen, bedende dış etkiyle bir yara, kesik açılması, yara oluşması. Yanmak da, ısı etkisiyle bedende yara oluşması demek.

Burada bebeğin üstüne kaynar su dökülüyor çaydanlıktan, bebek haşlanıyor.

Ana babaların en korkulu ...
Read more : HAŞLANMA! | Görüntüleme : 1285 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Feza TİRYAKİ

BEN DE GÖRDÜM!

BEN DE GÖRDÜM!

Bir sahil köyündeyim. Yaşıyorsak, tüm yaşanılan acılara karşın; zaman durmuyor, akıp gidiyor...

Güneşli, sıcacık bir Akdeniz öğlesi. Sıcaklık yirmi beşin üstünde. Yaz sürüyor. Komşular, budadıkları zeytinin, daracık yürüme yoluna düşen, kocaman, capcanlı dallarındaki zeytinleri topluyorlar. Zeytinlerin bir kısmı yeşil, dal uçlarındakiler parmak gibi, morarmışlar.

Zeytinleri dallarından sıyırıp kovalara toplarken, bir mesaj geliyor, hanımlardan birinin akıllı telefonuna:

“Bir mülteci (sığınmacı) gemisi yakalanmış, sahile çekiliyor, görmek isteyen gelsin!”

Hanımlar birbirine sesleniyor, eşlerine haber veren, ...
Read more : BEN DE GÖRDÜM! | Görüntüleme : 1085 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Feza TİRYAKİ

Başbakan Yıldırım'ın 'gizemli' ABD ziyareti / Yılmaz POLAT

Başbakan Yıldırım'ın 'gizemli' ABD ziyareti

Başbakan Binali Yıldırım'ın 'gizemli' ziyareti 7 Kasım'da başlıyor.

Ziyareti 'gizemli ' yapan, esrarengiz yönlerinin fazla olmasından kaynaklanıyor.

Yıllardır Washington'da gazetecilik yapıyorum ilk kez bir Türk Devlet ve Hükümet Başkanı'nın birçok soru işaretleriyle dolu ziyaretine şahit oluyorum.

-Bugüne kadar ne AKP Hükümeti'nden ne de ABD Yönetimi'nden yapılmış resmi bir açıklama yok.

-Ortada resmi bir proğram yok.

-Heyette hangi Bakanlar var? Hala belli değil.

-Kim kimi davet etti? Bilinmiyor.

-Başbakan kendini mi ...
Read more : Başbakan Yıldırım'ın 'gizemli' ABD ziyareti / Yılmaz POLAT | Görüntüleme : 1464 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Yılmaz POLAT

Çalıştıracak köle bulamıyoruz! / Murat MURATOĞLU

Çalıştıracak köle bulamıyoruz!

Ülkede işsizlik coşup gitmişken Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı, bırakın üretimde çalıştıracak ara elemanı, vasıfsız işçi dahi bulamadıklarını söylüyor.

İlginç bir söylem değil mi? Başbakan Binali Yıldırım ve Ekonomi Bakanı'nın da olduğu bir toplantıda şirin görünmek için böyle konuşmaların yapılması hiç de ilginç değil! Aksini söylese başkanlık koltuğunu görebilir mi?

* * *

Bir yandan ihracat rekor kıracak, diğer yandan “ekonomi çok iyi” deyip destek atacak, iş maaşa gelince paraya kıyamayacak! Yok öyle… ...
Read more : Çalıştıracak köle bulamıyoruz! / Murat MURATOĞLU | Görüntüleme : 971 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

İSKİ'den milyarlık ihale / Çiğdem TOKER

İSKİ'den milyarlık ihale

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) bağlı kuruluşu İSKİ’nin, “davet” yöntemli büyükçe bir ihale yapacağını, geçen pazar bu köşede duyurduk.

Kâğıthane-Bahçelievler arasındaki içme suyu tüneli projesi, bundan iki buçuk yıl önce hazırlanmış ancak ihale edilmemişti.

Biliyorsunuz bir ihale, Kamu İhale Kanunu’ndaki pazarlık yöntemiyle yaptırıldığında kamu kaynakları ve bütçe açısından suiistimale açık bir ortam doğuyor.

Bu tip ihalelere kimlerin çağrılacağı, çağrılan firmaların listesi, verilen teklifler açık ve saydam biçimde kamuoyuyla paylaşılmıyor.

Rekabet sağlanmayan bu büyük ...
Read more : İSKİ'den milyarlık ihale / Çiğdem TOKER | Görüntüleme : 966 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Yandaşa ANA ve ATA kıyağı / Saygı ÖZTÜRK

Yandaşa ANA ve ATA kıyağı

Artık lüks otomobiller, kiralanan uçaklar yetmiyor. Bakanlarımızı uçak merakı sardı. Bakanlar Türk Hava Yolları, Anadolu Jet uçaklarında görünmez oldu. Cumhurbaşkanlığı koordinesinde olan uçağı kullanıyorlar. Bazen, bakanlara uçak verilmiyor. Onlar da uçak kiralatıyor. Peki kimlere, bakanlıklarıyla ilgili özel firmalara. Bu durumun giderek yaygınlaştığı, bakanlara uçak kiralayan şirketlerin de rakiplerine göre bakanlık nezdinde daha hatırlı oldukları biliniyor.

Güneydoğu'da bir ilden diğerine gidebilmek için bakanların karayolunu kullandığı görülmemiştir. Can güvenliği nedeniyle havayolu tercih ...
Read more : Yandaşa ANA ve ATA kıyağı / Saygı ÖZTÜRK | Görüntüleme : 930 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Çalıştıracak işçi bulamıyorlarmış! / Muharrem BAYRAKTAR

Çalıştıracak işçi bulamıyorlarmış!

Yazının başlığı çok komik ama Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi aynen böyle buyurdu: “Sanayide çalıştıracak vasıfsız işçi bile bulamıyoruz. Son bir ayda ihracatçı sayısı iki bin kişi daha arttı. Türkiye’de 67 bin kişi ihracat yapıyor. Bırakın ara elemanı vasıfsız işçi bile bulup çalıştıramıyoruz.”

Tabloya bakın: Her taraf ihracatçı kaynıyor! Fabrikalar cayır cayır çalışıyor! Çalıştıracak işçi bile bulamıyorlar!

E o zaman habire tırmanan işsizlik rakamlarını neye bağlayacaksınız?

Eğer çalıştıracak işçi bulamıyorsanız ...
Read more : Çalıştıracak işçi bulamıyorlarmış! / Muharrem BAYRAKTAR | Görüntüleme : 928 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Diktatörlük, CHP ve Türklerin tapusu! / Arslan BULUT

Diktatörlük, CHP ve Türklerin tapusu!

Siyasi polemiklerin çoğunu ciddiye almam, fakat bazı polemikler vardır ki ana meselenin açığa çıkmasıdır.

Ana mesele nedir?

Türkiye, sistem değişikliği adı altında, rejim değişikliğine doğru adım adım sürüklenmektedir. Rejimin değiştirilebilmesi, 2019'da veya daha erken yapılması plânlanan Cumhurbaşkanlığı seçimlerine bağlıdır. Bu itibarla, iktidar partisi liderinin mutlaka bu barajı aşması gerekmektedir!

* * *

Evet kimse "cumhuriyet" adının değiştirilmesini düşünmeyebilir! ABD de bir cumhuriyettir ama federal sistemle yönetilmektedir.

Türkiye'de bütün iktidarlara ABD ...
Read more : Diktatörlük, CHP ve Türklerin tapusu! / Arslan BULUT | Görüntüleme : 1436 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Arslan BULUT

Yunanistan, Türk topraklarında millî bayram kutlamalarına da başladı!. / Ahmet TAKAN

Yunanistan, Türk topraklarında millî bayram kutlamalarına da başladı!.

Ege'de 18 Türk adasını ve 1 kayalığını işgal ettiler. Kimseden ses seda çıkmayınca, askeri üslerini kurdular, gerçek mermilerle askeri tatbikatlar düzenlediler. Toplarının hedefini İzmir'e, Muğla'ya, Aydın'a çevirip fotoğraflarla tüm dünyaya ilan ettiler. Kiliselerini, okullarını inşa ettiler.. İstanbul'dan Patrik efendi papazlarını atadı. Bizdeki Savunma Bakanı "benim görev ve faaliyet sahamda değil" deyip kenara çeklince badem bıyıklı Dışişleri Bakanlığı'nın yeni versiyon monşerlerinden de -yalandan da olsa- tepki görmeyince küstah ...

Türkiye'nin savunması nereden başlar / Barış DOSTER

Türkiye'nin savunması nereden başlar

Kuzey Irak Kürt Bölgesel Yönetimi lideri Barzani’nin siyasi hayatı bitti. Referandum sonuçlarını dondurdu. Başkanlık ve meclis seçimlerini erteledi. Tekrar aday olmayacağını açıkladı. Yetkilerini hükümete, meclise ve adalet konseyine devretti. Görev süresini uzatmadı. Habur sınır kapısının karşısındaki İbrahim Halil sınır kapısını Bağdat hükümetine devretti. Barzani açısından sonuç hüsran: Şöyle ki; 1) Güzel deyimimizle, Dimyat’a pirince giderken evdeki bulgurdan oldu. 2) Peşmergenin savaş kabiliyetinin olmadığı görüldü. 3) Emperyalist güçler, en azından şimdilik Barzani’nin ...
Read more : Türkiye'nin savunması nereden başlar / Barış DOSTER | Görüntüleme : 851 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148866 ileti • Toplam 46423 başlık • Toplam 25115 üye

x