Zaman: Sal Nis 28, 2026 13:54

News News of GuncelMeydan

Site map of GuncelMeydan » Dizin : GuncelMeydan

ABD'NİN "İSTİKRAR" KAVRAMI VE IRAK'IN KUZEYİ / Mithat AKAR

Irak'ın Kuzeyindeki Mevcut Durum ve ABD'nin "İstikrar" Kavramı

Irak ordusu ve Haşdi Şabi, 15 Ekim'i 16 Ekim'e bağlayan gece, Barzani'ye bağlı, K1 adı verilen sözde askeri üssü' ve petrol kuyularını Peşmerge'den almak için harekete geçti. Irak Savaş Haberleşme Dairesi Başkanlığı Ortak Bilgi Komutanlığı, saat 11.00 sularında yaptığı açıklamada Kerkük’te Peşmergenin bazı yerlerde geri çekilmeye başladığını açıkladı. Hemen ardından ABD Savunma Bakanlığı devreye girdi.
Pentagon Orta Doğu masası sözcüsü Binbaşı Adrian Rankine Galloway, "Hangi taraf olursa ...
Read more : ABD'NİN "İSTİKRAR" KAVRAMI VE IRAK'IN KUZEYİ / Mithat AKAR | Görüntüleme : 858 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gençlik Diyor ki

ABD siyaseti tam bir fiyasko / Levent BULUT

AMERİKA Birleşik Devletleri ile vize restleşmesi bakalım ne zamana kadar sürecek... Bu gerginlik daha yaygın hale gelebilir, başka alanları da olumsuz etkileyebilir. Böyle bir gelişmeden dileriz Birleşik Devletler'deki Türk popülasyonu zarar görmez...
Vize gerginliğinin temel nedeni, Büyükelçi John Bass'ın tutumu değil; konsolosluk çalışanı bir Türk'ün fetöcü olup korunduğu iddiası da yasaklama için yeterli neden sayılmaz. Asıl neden, para, evet para...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya ve İran ile ticaretin dolar yerine milli paralarla yapılması yönündeki önerisinin kabul ...
Read more : ABD siyaseti tam bir fiyasko / Levent BULUT | Görüntüleme : 714 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

YERİN KULAĞI MI VAR ?

YERİN KULAĞI MI VAR ?
Tam iki gün önce idi.
Bir arkadaş sohbetinde, Ecevit’in ABD Başkanı karşısındaki duruşunu örnek vermiştim.
Biri alçakgönüllü ama kendinden emin.
Diğeri n’oldum delisi olmuş bir ‘kovboy’.
Tam iki gün önce bu anımı anlatarak, Dr Recep’in davranışlarının ‘sahte kovboy’ları anımsattığını söylemiştim.
Şimdi televizyonda, o fotoğrafın Türkiye’nin ‘gündemi’ne getirildiğini duydum.
Yerin kulağı var sanki.
Yoksa, Devlet Bahçeli’nin cumhurbaşkanı beni de mi dinletiyor, henüz çözemedim.
‘Dostum Trump’ deyip, karşılıklı ayak ayak üstüne atmak ...
Read more : YERİN KULAĞI MI VAR ? | Görüntüleme : 1136 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Tartışma ve Fikir Meydanı

Kısa ABD-Türkiye ilişkileri tarihi / Işık KANSU

Kısa ABD-Türkiye ilişkileri tarihi

Truman doktrininden bu yana ABD’nin, Türkiye’deki siyaseti doğrudan belirlediğini biliyoruz. Adım adım gidelim:

- Türkiye’yi NATO’ya sokan, ABD’ye göbekten bağlayan ikili anlaşmaların imzacısı Adnan Menderes’in iktidara taşınması.

- 27 Mayıs’ın ertesinde, Türkiye’nin, adı, temsilciliğini yaptığı Amerikan şirketi ile anılan Morrison Süleyman’a teslimi.

- Süleyman Demirel’in, İskenderun Demir Çelik, Seydişehir Alüminyum, Bandırma Sülfürik Asit, Artvin Yonga tesisleri ve Aliağa Rafinerisi’nin yapımı için Ruslardan yardım alması üzerine; 27 Mayıs Anayasası’nın özgürlük ortamından hoşlanmadığını ...
Read more : Kısa ABD-Türkiye ilişkileri tarihi / Işık KANSU | Görüntüleme : 1045 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Kraliçe I. Elizabeth ve Osmanlı İmparatorluğu'nda İngiliz Sanayi Casusları / Cengiz ÖZAKINCI

Kraliçe I. Elizabeth ve Osmanlı İmparatorluğu'nda İngiliz Sanayi CasuslarıResim

New York Times gazetesi 17 Eylül 2016 günlü sayısında Jerry Brotton'un "İngiltere'nin Unutulan Müslüman Tarihi" başlıklı yazısını yayınladı. Brotton, Kraliçe I.Elizabeth döneminde (1558-1603) Protestan İngiltere'nin, Katolik İspanya'ya karşı, Sultan III. Murat'la (Müslüman Osmanlı İmparatorluğu'yla) ittifak kurduğunu anlatıyor; bu konuyu ayrıntılarıyla işleyen kitabının pek yakında satışa sunulacağını duyuruyordu.

Brotton'un sözünü ettiği kitap, Ekim 2016'da "Sultan ve Kraliçe: Elizabeth ve İslam'ın Anlatılmamış Öyküsü" adıyla yayımlandı.

ResimNational Geographic dergisinin ...

İmamlara "günah çıkarma yetkisi" de verin bari! / Arslan BULUT

İmamlara "günah çıkarma yetkisi" de verin bari!

Tayyip Erdoğan, artık "partili cumhurbaşkanı" değil, sadece "partili" olarak konuşuyor ve Ecevit üzerinden tartışma başlatmak gibi Çanakkale Belediye Başkanı'nı hedef tahtasına oturtmak gibi yollara başvuruyor.

Bu siyasi tavırlar ve bu üslup, mevcut Anayasa'ya göre hâlâ "tarafsız" olması gereken cumhurbaşkanı tutumu olamaz.

* * *

AKP, oyları düşmeye başladığında hep başörtüsüne sarılır bir siyasi istismar konusu bulurdu. Sonra bunu imam-hatip tartışmalarıyla devam ettirdiler.

Son olarak müftülere resmi nikâh kıyma ...
Read more : İmamlara "günah çıkarma yetkisi" de verin bari! / Arslan BULUT | Görüntüleme : 1527 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Arslan BULUT

Türk olmak, Türk kazanmak Türkleştirmek ve Atatürk... / Cazim GÜRBÜZ

Türk olmak, Türk kazanmak Türkleştirmek ve Atatürk...

Atatürk, Osmanlı'nın bıraktığı "anasır" ve "ümmet" tutarsızlığından bir "millet" yaratmak zorundaydı. "Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran Türkiye halkına Türk Milleti denir" dedi, yani, "Çoğunluğun adı, adımız olacaktı", mayamız Türklük olacaktı. Bu mayayı oluşturacak iki kurum kurdu Atatürk, bunlar Türk Tarih Kurumu ve Türk Dil Kurumlarıydı. Yani "çoğunluğun dili dilimiz, çoğunluğun (asli unsurun) tarihi de tarihimiz" olacaktı.

Atatürk nüfus bakımından da genç Türkiye Cumhuriyeti'nin Türkleştirilmesine önem vermiştir. Balkanlardan göç ve Yunanistan'la ...

Bunları Düzeltmek İmkânsız / Rifat SERDAROĞLU

Bunları Düzeltmek İmkânsız

İnanın AKP’li yöneticileri düzeltmekten ben bıktım, onlar yamuk yapmaktan bıkmadılar! Gün geçmiyor ki bir tanesi pot kırıp, çam devirmesin!

Sıra son Başbakan Binali’de idi. Valilere dedi ki;
“Mevzuatla uygulama arasında sıkışıp kalmayın. Memleketin milletin işini yaparken “Usul Hatası” yapmaktan korkmayın. “Şekil şartlarına” asla takılmayın. Hata yapın ama hainlik yapmayın…”

Gerçek demokrasilerde bunları söyleyen bir Başbakanı bir dakika yerinde tutmazlar. Ya azlederler ya da sağlık raporu ile indirirler!

Nedenini anlatalım;
Başbakan’ın, Valilere “Takılmayın” ...
Read more : Bunları Düzeltmek İmkânsız / Rifat SERDAROĞLU | Görüntüleme : 856 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

İktidarın Anlayamadığı Nedir? / Türker ERTÜRK

İktidarın Anlayamadığı Nedir?

İktidar şöyle düşünüyor; “Mademki ABD Suriye ve Irak coğrafyasında IŞİD’le mücadele etmek istiyor, niçin benimle iş birliği yapmıyor, beraberce askeri operasyona ışık yakmıyor ve PKK’nın uzantısı olan PYD ve Kürtler ile iş tutmaya ve onlara silah yardımı yapmaya devam ediyor?”

Ne yazık ki; bu düşünce problemi anlamamış olmanın, sağlıklı bir zihin faaliyeti içinde olamamanın ve büyük resmi hala göremiyor olmanın bir ifadesi. Evet, Türkiye’nin de dahil olduğu bölgenin yeniden dizayn edilmesi ve ...
Read more : İktidarın Anlayamadığı Nedir? / Türker ERTÜRK | Görüntüleme : 886 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Kabile devleti olmak ya da olmamak / Muharrem BAYRAKTAR

Kabile devleti olmak ya da olmamak

Amerika’nın vize yasağı sonrasında kabile devleti olmadığımızı ispatlamaya çalışan gayretlerimiz oluyor.

Bu bağlamda ilk olarak Cumhurbaşkanı korumalarının kullandığı Sigsauer marka Amerikan yapımı silahların artık kullanılmayacağı, bundan sonra yerli yapım Yavuz 16 denilen yerli silahların kullanılacağı açıklandı.

Böylesine zayıf bir kararın Washington’dan yansıması ancak bir “tebessüm” olabilir.

Zira zaten Amerikan Dışişleri Bakanlığı geçtiğimiz ay (tam da Erdoğan’ın uçağı Amerika’ya inmek üzere iken) Cumhurbaşkanı korumaları için talep edilen 1.2 milyon dolarlık ...
Read more : Kabile devleti olmak ya da olmamak / Muharrem BAYRAKTAR | Görüntüleme : 862 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148866 ileti • Toplam 46423 başlık • Toplam 25115 üye

x