Zaman: Sal Nis 28, 2026 23:16

News News of GuncelMeydan

Site map of GuncelMeydan » Dizin : GuncelMeydan

CUMHURBAŞKANI VE GENELKURMAY ABD'DEYKEN / Mithat AKAR

CUMHURBAŞKANI VE GENELKURMAY ABD'DEYKEN...

Cumhurbaşkanı, ABD Başkanı ile görüşürken,aynı gün içerisinde ABD, bölücü terör örgütünün Suriye uzantısı PYD/YPG'ye 200 tır dolusu silah ve zırhlı araç sevkiyatı ile destek vermeye devam ediyor.
Resim

Haziran ayı başından bu yana ABD tarafından gönderildiği ve içlerinde bazı silahlar ile askeri araç gereçlerin de bulunduğu toplam 1621 tır, PKK/PYD’ye silah ve mühimmat sevkiyatı gerçekleştirdi.

ABD'nin bölücü terör örgütüne yönelik sağladığı biilinen kimi silahlar ile askeri tesiatlar şunlar:

- MRAP model ...
Read more : CUMHURBAŞKANI VE GENELKURMAY ABD'DEYKEN / Mithat AKAR | Görüntüleme : 823 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gençlik Diyor ki

ABD’nin Suriye’deki Başarısı Barzani Referandumuna Bağlı / Tevfik BİR

ABD’nin Suriye’deki Başarısı Barzani Referandumuna Bağlı

25 Eylül Kuzey Irak referandumunu, Barzani ve PKK etkisiyle yada baskısıyla bölgede yaşayan Iraklılar mı istiyor?

Önümüzdeki aylarda Türkiye’nin Suriye’de Apocu terör örgütü PKK/PYD/YPG ve IŞİD’e karşı girişeceği yeni operasyonlardan ve Rusya-Türkiye-İran-Suriye ilişkisinden ve örtülü ittifakından rahatsız olan ve Suriye’de terör örgütü PKK’nın devletleşmesindeki en büyük engelin Türkiye olduğunu bilen Küresel emperyalist Batı (Avrupa ve ABD), Türkiye’yi durdurmanın stratejisini yüz yıl öncesinden, tarihten örnek alarak oluşturdu.

Suriye sınırına her ...
Read more : ABD’nin Suriye’deki Başarısı Barzani Referandumuna Bağlı / Tevfik BİR | Görüntüleme : 1021 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Tevfik BİR

Tevrat'taki İsrail ve referandum! / Arslan BULUT

Tevrat'taki İsrail ve referandum!

ABD Başkanı iken Clinton, "ABD gündemindeki öncelikli ilk 10 konunun merkezinde Türkiye bulunuyor" demişti.

Aradan geçen yıllar içinde görüldü ki CIA'nın organize ettiği IŞİD projesiyle asıl müdahale edilmek istenen ülke, Suriye üzerinden Türkiye idi. Türkiye geç de olsa uyandı ama büyük bedeller ödedi.

Bugün Irak ve Suriye'nin kuzeyinde, ABD, İngiltere ve İsrail'in söylemiyle "Orta İsrail" kurulmak isteniyor! Bu durumda "Kuzey İsrail" neresi oluyor? Türkiye'nin Güneydoğusu değil mi?

Dolayısıyla ABD, Irak'ı işgal ...
Read more : Tevrat'taki İsrail ve referandum! / Arslan BULUT | Görüntüleme : 1355 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Arslan BULUT

Yalandan Yaygara! / Türker ERTÜRK

Yalandan Yaygara!

Irak Kürdistan Bölge Yönetimi tarafından “Kürdistan bölgesinin bağımsız bir devlet olmasını ister misiniz?” sorusunun yöneltileceği referandum, 25 Eylül’de yapılacak. Referandumda yüksek oranda “Evet” çıkması neredeyse kesin gibi.

Referandumda sonucun “Evet” çıkması ertesi gün “Bağımsız Kürdistan”ın ilan edileceği anlamına gelmemekle birlikte, nihai sonuç bağımsızlık olacaktır. Referandumla birlikte, bölgenin 100 yıllık statükosunun değişmesine yol açacak hukuki başlangıç yapılmış olacaktır.

KİMİN ÇIKARINA?

“Bağımsız Kürdistan” için referandumun alt yapısı 1991’de, ABD’nin Irak’a müdahalesi ile başlatılmış, Saddam’ın düşürülebilme ...
Read more : Yalandan Yaygara! / Türker ERTÜRK | Görüntüleme : 1251 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Kürdistan referandumunun mali sponsoru: AKP / Mehmet Ali GÜLLER

Kürdistan referandumunun mali sponsoru: AKP

Önemli bir gelişme olmazsa, Barzani 25 Eylül’de bağımsızlık referandumunu yapacak gibi görünüyor. Ancak her şey olabilir. Zira ABD-İngiltere’nin devreye girmesi sonrasında Bağdat ile Erbil arasında bir kapı açılmış ve o kapıda Irak Petrol Bakanı üzerinden hâlâ pazarlıklar yapılmaktadır.

Peki referandum konusunda AKP hükümeti “tam olarak” ne düşünüyor? Yanıtı referandumdan üç gün önce(!) yapılacak MGK toplantısı sonrasında öğrenebileceğiz!

Oysa ciddi bir devlet, tavır ilanını son üç güne bırakmaz ve referandum sonrasında ...
Read more : Kürdistan referandumunun mali sponsoru: AKP / Mehmet Ali GÜLLER | Görüntüleme : 863 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

"Barzani'nin ortakları" mı bağlıyor elinizi-kolunuzu? / Selcan TAŞÇI HAMŞİOĞLU

"Barzani'nin ortakları" mı bağlıyor elinizi-kolunuzu?

Barzani'nin, Irak'ın kuzeyinde yapmayı planladığı referandumdan çıkan sonucu tanımayacaklarını ilan ettiğinde eleştirmiştim CHP Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz'ı.

Tanınması gerektiğini düşündüğüm için değil tabii!

Referandum yapıldıktan ve Barzani istediği sonucu çıkardıktan sonra Türkiye'nin Ana Muhalefet Partisi'nin bu sonucu tanımamasının hiçbir somut etkisi, yaptırımı olmayacaktı. Beklentim, CHP'nin, Türkiye'deki iktidar üzerinde, referandumu yaptırtmamaya dönük kamuoyu baskısı oluşturmasıydı. Yılmaz, hem önceki gün yaptığı basın toplantısında, hem de dün sosyal medya hesabından paylaştıklarıyla tam da ...

ABD'li senatörün o sözünden sonra TSK'nın başına "Balyoz" indi / Mustafa ÖNSEL

ABD'li senatörün o sözünden sonra TSK'nın başına "Balyoz" indi

“Çok çetin Bir Yola Girdiniz General…”

Başlıktaki sözü bir ABD’li senatör söylüyordu 2007 yılında. Orgeneral Ergin Saygun’a, görüşme yapmak için gittiği ABD’deki bir toplantı sırasında söylenen sözlerdi bunlar. Peki, neden söylenmişti ve ne denilmek istenmişti bu sözlerle? Sonra ne olmuştu?

Anlatalım…

Malum, son bir yılda ABD-PKK/PYD ilişkileri “Bizim kara gücümüz” çizgisine geldi, yani “yasak aşk” alenileşti.

Geçmişte yaşanan “yasak aşk” bugün mutlu bir izdivaca dönüşmüş görünüyor. ...

ABD'nin AKP'ye verdiği görev! / Batuhan ÇOLAK

ABD'nin AKP'ye verdiği görev!

Beyaz Saray ile AKP arasındaki ilişkiler oldukça sıcak günlerden geçiyor.

Zafer Çağlayan'a çıkarılan tutuklama kararı ve Cumhurbaşkanlığı korumalarıyla ilgili soruşturmadan dolayı özellikle yandaş medyada ciddi bir tedirginlik oluştu.

Geçen hafta içerisinde AKP'den gelen açıklamalar, süreci daha da belirsiz hale getiriyor gibi gözüktü.

Bozdağ açıkça "ABD yargısı eliyle Türkiye'de darbe girişimi yapılmak isteniyor" ifadelerini kullanmıştı. Bu sözler Zarrab soruşturmasının daha da büyüyüp iktidarın önemli isimlerini kapsayabileceğinin bir göstergesiydi.

AKP açısından son derece ...
Read more : ABD'nin AKP'ye verdiği görev! / Batuhan ÇOLAK | Görüntüleme : 1225 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Çiftçimizin çilesi / Agah Oktay GÜNER

Çiftçimizin çilesi

Türkiye'nin siyasi hayatında en sabırlı, en çilekeş kesim tarım kesimi ve köylülerdir. Tamamen yanlış ekonomi politikası ve özellikle tarım hayatımızı bombardıman eden uygulamalarla üreticiler şu anda yürümektedir. CHP'nin öncülüğünde yapılan bu yürüyüşün temellerinde AKP iktidarının fevkalade hatalı politikaları bulunmaktadır. Geçmiş hükümetler döneminde FİSKOBİRLİK'in Ticaret Bakanlığı eliyle yönlendirilmesi, ihracatın düzenlenmesi yıllarında fındık üreticisi mutluydu, emeğinin karşılığını büyük ölçüde alıyordu. O güzel yıllarda birlikler sadece fiyat düzenlemesi yapmıyor üreticinin tüccara kul olmasını, teslim olmasını da ...
Read more : Çiftçimizin çilesi / Agah Oktay GÜNER | Görüntüleme : 672 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

AMAN NE SEVGİLİ!

AMAN NE SEVGİLİ!

Yaz başında, gazetenin birinde magazin ekinde gördüm İnci Aral’ın ünlü bölücünün yaşamını anlatan bir roman yazdığını, “Sevgili”nin yakında çıkacağını.

Gazetedeki söyleşiyi kaç kez evirip çevirip okudum, sonra söyleşinin üstünde düşündüm.

Romanı ilk duyduğumda, bunun, bir döneme ışık tutan, bölücülerin nasıl desteklendiğini, onların dış güçlerce nasıl parlatıldığını, ünlendiğini anlatan, bir yergi romanı sandım.

Başka türlüsü olamaz dedim. Bu derece sevilen, kitapları çok okunan, roman kahramanlarını, ruh tahlilleriyle sanki yaşatan, anlatımı akıcı, kitaplarında anlaşılır, ...
Read more : AMAN NE SEVGİLİ! | Görüntüleme : 1312 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Feza TİRYAKİ

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148866 ileti • Toplam 46423 başlık • Toplam 25115 üye

x