Zaman: Çrş Ağu 06, 2025 5:49

News News of GuncelMeydan

Site map of GuncelMeydan » Dizin : GuncelMeydan

Havadis 14 Kasım 2016

Read more : Havadis 14 Kasım 2016 | Görüntüleme : 809 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Türkiye ve Dünya Gündemi

MANIFEST DESTINY

MANIFEST DESTINY
Dersimiz Amerika ve konumuz ‘Başkanlık’ olduğu üzere, ABD’deki gelişmeleri gereği gibi anlamaya çalışacağız.
Donald Trump’ın seçilmesiyle başlayan Demokrat/Cumhuriyetçi ayırımı ve ABD’de ‘Kim başkan olursa olsun pek az şeyin değişeceği kanısı’nı tartışmaya devam edeceğiz.
O nedenle İngilizcemizi de biraz ilerletmemiz gerekiyor.
Ben de başlığı ‘ingilizce’ koyuyorum.
Fransızca yazsam ‘Destinée manifeste’ ya da ‘Destin manifeste’ olacak ama, yine de anlaşılmayacak.
Türkçesi ‘Belli Yazgı’.
Hani biz doğulu toplumların ‘Kara Yazgı’sına karşılık Amerikalı’larınki ‘ak’!
Resmi de aşağıdaki ...
Read more : MANIFEST DESTINY | Görüntüleme : 961 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Habip Hamza ERDEM

Birinci Görev Okulu İçin Notlar: "Kendini Çoban, Milleti Sürü" Olarak Gören Zihniyet Atatürkçü... / Prof. Dr. Cihan DURA

Birinci Görev Okulu İçin Notlar: "Kendini Çoban, Milleti Sürü" Olarak Gören Zihniyet Atatürkçü Düşüncenin Hangi Kanıtlarıyla Değerlendirilmelidir?

MİLLÎ EGEMENLİĞİN “TANIMI VE NİTELİKLERİ” YÖNELTİSİNDEN:

Saltanatı kaldıran 1 Kasım 1922 kararı; yüzyıllardan beri cehalet ve sapkınlığın koruyucusu, talihsizlik ve uğursuzluğun babası bulunan ve ulusumuz için, iç ve daimi bir düşman olan bireysel saltanata ve onun temsil ettiği uğursuz bir idare şekline yöneltilmiş kutsal bir silahtır.

*

Kuvvetin kaynağı ve sahibi tektir, millettir. Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. “Kayıtsız ...

Cumhuriyet Operasyonu ya da Sevr'e 3.5 Kala!.. / Müyesser YILDIZ

Cumhuriyet Operasyonu ya da Sevr'e 3.5 Kala!..

Kendimi bildim bileli Cumhuriyet okuyordum. Taa ki, tanınmış, bir vakitler baştacı yapılmış “liberal” isimler değil, daha ilk ismin oraya adımını attığı gün zor da olsa gazeteyle vedalaştım.

Ama bu tepkim, hele de o suçlamaları gördükten sonra Cumhuriyet Gazetesi'ne yapılan operasyon, tutuklamalar karşısında sessiz kalmamı gerektirmiyor. Çünkü Cumhuriyet operasyonu salt bir gazeteye yapılan operasyon değildir, geleceğimize dair epey “subliminal” mesajlar içermektedir.

İktidar sözcüleri, operasyona ilkin “Vakıf seçimlerindeki usulsüzlüğü” gerekçe ...
Read more : Cumhuriyet Operasyonu ya da Sevr'e 3.5 Kala!.. / Müyesser YILDIZ | Görüntüleme : 1446 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

PARTİLERLE MİLLİ MÜCADELE VERİLİR Mİ? / MİTHAT AKAR

"Önce Partim" Diyenler Karşılarında "Önce Vatan" Diyenleri Bulacak

Resim

Partiler merkezinde Milli Kurtuluş Savaşı yürütmeyi düşünen mantık, ya Türk Kurtuluş Savaşı'nın doğasını anlamamış bir hayalperest ya da kendi mevcut durumunun, konumunun sarsılmasından korkan düşünce yoksunu bir "sistem" adamıdır.

Partiler Batıya bağımlı toplumsal sistemin üniteleridir. Tabandan gelen ve "sistem" e dönük öfkeyi, tepkiyi, tavrı yine "sistem" içerisinde yutma görevi üstlenen "kara delik" vazifesini, partiler üstlenir.

Partiler, "yukarıdan" belirlenen programları ( ki genelde bu siyasi programlar, Batılı ...
Read more : PARTİLERLE MİLLİ MÜCADELE VERİLİR Mİ? / MİTHAT AKAR | Görüntüleme : 2454 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gençlik Diyor ki

ÇOBAN DEDİĞİN… Dr.Noyan UMRUK

ÇOBANLIK FELSEFESİNİ ANLAMAK… ÇOBAN DEDİĞİN… Dr.Noyan UMRUK

Çoban dediğin sürüsünün sağlıklı ve verimli olmasına özen gösterecek…
Çoban dediğin sürüsünü güzel, kokulu otlarla besleyecek…
Çoban dediğin sürüsüne dağlardan şırıl şırıl inen serin, taze, temiz sular içirecek…
Çoban dediğin sürüsünü karda, kışta, kıyamette ağılına sokup, yemlemesini bilecek…
Çoban dediğin kavalının güzel nağmeleriyle ile sürüsünü sakinleştirecek...
Ve de çoban dediğin sürüsünü ayırım yapmaksızın sevecek, onların gözünü çöpten esirgeyecek…

Bir de kendilerinin müthiş bir çoban olduklarını iddia edenlere bakalım ...
Read more : ÇOBAN DEDİĞİN… Dr.Noyan UMRUK | Görüntüleme : 2252 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Dr. Noyan UMRUK

AKM’nin “şu özelliği” var / Selcan TAŞÇI

AKM’nin “şu özelliği” var

Resim
Soru şu:

“Atatürk Kültür Merkezi... Ne özelliği var o binanın?”

* * *

Cevap veriyorum.

Şu özelliği var o binanın:

Her şeyden önce döneminin en “çılgın proje”lerinden biri. Hizmete girdiğinde “dünyanın dördüncü büyük sanat merkezi”.

Bugün çok daha büyüğünü inşa edebilirsiniz belki; çok daha işlevselini, daha estetiğini, daha modern, donanımlı, “akıllı”sını... Ama “yerini” alamaz hiçbiri; AKM’nin “ligi” farklı... Sırf “forması daha güzel” diye, yerine koyduğunuz, Barbican Centre’larla, Palacio de Bellas Artes’larla ...
Read more : AKM’nin “şu özelliği” var / Selcan TAŞÇI | Görüntüleme : 1148 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Tarih-i Taberi’den güneş, domuz, kedi, sıçan safsataları... / Cazim GÜRBÜZ

Tarih-i Taberi’den güneş, domuz, kedi, sıçan safsataları...

Tarih-i Taberi 4 ciltlik bir İslam ve Peygamberler Tarihi’dir, önemli başucu kaynaklarından sayılır. Ebû Cafer Muhammed bin Cerir’üt Taberi tarafından yazılmıştır. Önemli ve doğru bilgiler de bulunmakla birlikte, özellikle 1. Cildi akıl ve bilim dışı safsatalarla doludur. Yakın zamana kadar vaizler camilerde aşağıya yazacağım bu safsatalardan örnekleri cemaate anlatılardı.

Sözü uzatmayalım, hemen geçelim alıntılara önce güneşin nasıl doğup battığına nasıl tutulduğuna bakalım:

“Güneş her gün taşıtı üstünde bir ...

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148869 ileti • Toplam 46209 başlık • Toplam 25033 üye

x