Zaman: Prş Ağu 07, 2025 19:32

News News of GuncelMeydan

Site map of GuncelMeydan » Dizin : GuncelMeydan

Tuzsuz Deli Bekir raconu ile iç/dış politika / Ahmet TAKAN

Tuzsuz Deli Bekir raconu ile iç/dış politika

R. Erdoğan, esip gürlerken, tüm dünyaya en üst perdeden meydan okurken Dışişleri Bakanı mangalda kül bırakır mı?..

Irak Başbakanı Haydar el İbadi'nin "Türkiye ile savaşırız" sözlerine Mevlüt Çavuşoğlu'nun verdiği yanıta bakın (!);

"Sen madem bu kadar güçlüsün niye PKK yıllardır senin topraklarını işgal ediyor? Bir terör örgütüne karşı mücadele edemiyorsun, zayıfsın. Ondan sonra da kabadayılık yapmaya kalkıyorsun, retorik içerisine giriyorsun."

Şaka gibi!..

Birbirlerine ironi yapıyorlar herhalde!.. Retorik içine ...
Read more : Tuzsuz Deli Bekir raconu ile iç/dış politika / Ahmet TAKAN | Görüntüleme : 2616 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Bilirkişilikten nasıl zengin olunur? / Arslan BULUT

Bilirkişilikten nasıl zengin olunur?

Bilirkişilik Kanun Tasarısı üzerinde konuşan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Bilirkişilikle ilgili dosyaların, müthiş bir tekel oluşturduğunu görüyoruz. Bazı ellerde toplanıyor, ondan sonra bilirkişilik üzerinden servetler de ediniliyor. Çok da kokular geliyor bu alandan. Bu kokuları ortadan kaldıracak mekanizmalara da bizim ihtiyacımız var. Şimdi, benim elimde 2015 yılında en fazla bilirkişilik dosyası kendilerine havale edilen 20 bilirkişinin ismi var. Bir kişiye 3 bin 797 dosya gönderilmiş bir yılda. Tatil yapmasa, uyumasa, her ...
Read more : Bilirkişilikten nasıl zengin olunur? / Arslan BULUT | Görüntüleme : 1631 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Arslan BULUT

VIA Campesina Avrupa Kongresi Gıda Egemenliği / Tayfun ÖZKAYA

VIA Campesina Avrupa Kongresi Gıda Egemenliği

Agroekolojik köylü tarımı doğrultusunda tarım yapan köylülerin örgütü olan Via Campesina’nın (İspanyolca “çiftçi yolu” demek) Gıda Egemenliği İçin 2. Nyeleni Avrupa Forumu 26-30 Ekim 2016 tarihleri arasında Romanya’nın Cluj-Napoca kentinde yapıldı.

Via Campesina’ya Türkiye’den üye olan ÇiftçiSen Romanya’ya gidişi organize etti. Grubumuz 26 kişi idi. Otobüsle gittik. Ben de bu kongreye araştırmacı kategorisinden katıldım. Delegeler dışında gözlemci olarak da her ülkeden katılım oldu.

Via Campesina önümüzdeki yıllar için gıda ...
Read more : VIA Campesina Avrupa Kongresi Gıda Egemenliği / Tayfun ÖZKAYA | Görüntüleme : 969 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Olay ve Fikirlerin Atatürkçe Yorumu Nasıl Yapılır? / Prof. Dr. Cihan DURA

Olay ve Fikirlerin Atatürkçe Yorumu Nasıl Yapılır?

Bu yazıda olay veya fikirlerin Atatürkçe yorumunda kullandığım yöntemi açıklıyorum.

Yöntemim şöyledir: Önce bir örnek olay seçip özetliyor, sonra ilgili “referans” küme’sini bulup sunuyorum. Ardından iki yoldan birini takip ediyorum:

-Sorular soruyor, “düşünme kapıları” açıyor, ipuçları veriyorum.

-Olay veya referanstan hareketle “fikir özleri” buluyor, bunların ışığında kısa bir yorum yapıyorum veya yorumu okura bırakıyorum.

OLAY

Önce olayı öğrenelim:

Eski CIA Ajanı Philip Agee’nin   İtirafları

“… Liberal demokrasi ...
Read more : Olay ve Fikirlerin Atatürkçe Yorumu Nasıl Yapılır? / Prof. Dr. Cihan DURA | Görüntüleme : 1207 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Cihan DURA

BAŞKANLIK YA DA SEZARİZM

BAŞKANLIK YA DA SEZARİZM
Jules César (M.Ö. 100-44)’ın Sezarlığını bilmeyen yoktur.
‘Astığı astık kestiği kestik’ bir Roma İmparatoru’dur.
Ancak ‘Sezarizm’ daha çok III. Napolyon (1852-1870) için kullanılır.
Bir ‘Darbe’yle iktidarı ele geçirip Fransa’ya II. İmpararorluk dönemini yaşatan Louis Napoléon için.
Günümüzde ise Nocolas Sarkozy’i tanımlamak için kullanılmadı değil.
Ya da ‘astığı astık kestiği kestik’ izlenimi veren bütün Devlet ‘Başkan’ları için kullanılmaktadır diyelim.
Louis Napolyon’un onsekiz yıllık ‘iktidar’ ya da ‘İmparatorluk’ döneminden sonra Paris Komünü olmuştur ...
Read more : BAŞKANLIK YA DA SEZARİZM | Görüntüleme : 1225 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Habip Hamza ERDEM

Truva Atı Bahçeli / Zahide UÇAR

Truva Atı Bahçeli

Bahçeli’nin tutumuna hala şaşıranlara çok şaşırıyorum. Nedenlerine gelince;

Kendisini “Arka Bahçeli” olarak tanımladığım bu şahsın karnesine bir bakalım:

1. Cumhurbaşkanı seçiminde Erdoğan Gül’ü aday yapmayacak, o günün koşullarında daha kabul edilebilir bir aday gösterecekti. Bahçeli sahneye çıktı. Erdoğan’ı Gül’ü aday yapmaya mecbur bıraktı. Partilileri de; “-Gül seçilirse, Erdoğan-Gül çatışması çıkar. Parti bölünür. O nedenle Gül’ün adaylığını destekliyoruz” diye kandırdı.

2. F-CİA kumpaslarını meşrulaştırarak, Ergenekon-Balyoz- Casusluk ve türevi kumpasları;

“Yargıya saygılıyız” korosuna katılarak ...
Read more : Truva Atı Bahçeli / Zahide UÇAR | Görüntüleme : 4974 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Zahide UÇAR

Cumhuriyet... / Yavuz Selim DEMİRAĞ

Cumhuriyet...

Resim
Balı tutan parmağını yalarmış. Dün Sözcü’de adı gibi Yılmaz dost “Cumhuriyet” başlıklı yazısında hislerine tercüman olmuş. Özdil o yazıyı kaleme aldığında Futbol Federasyonu, Ümraniyespor-Adana Demirspor maçında, Adanalı taraftarların İzmir Marşı’ndaki “Yaşa Mustafa Kemal Paşa, çok yaşa” mısralarını seslendirdiği için “çirkin ve kötü tezahürat” iddiası ile disiplin kuruluna sevk edildiğini bilse daha neler eklerdi neler. Söz konusu Cumhuriyet değerleri olunca “Adam” gibi yazan ve “Adam”larla beraber “Kadın”ları yazan Yılmaz’ın mutlaka Futbol Federasyonu ve Başkanı ile ...
Read more : Cumhuriyet... / Yavuz Selim DEMİRAĞ | Görüntüleme : 1294 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Başkanlıktan zaman kalırsa kampüsleri de konuşalım! / Batuhan ÇOLAK

Başkanlıktan zaman kalırsa kampüsleri de konuşalım!

Resim
Türkiye’de, yıllardır çözüme ulaşmayan, sürekli büyüyen sorunların başında terör geliyor. Teröre bakış açısındaki farklılıklar, mücadelede noksanlıklar çıkmasına neden oluyor. Bu eksiklik ve hatalardan dolayı terör örgütleri, rahat bir şekilde; teşkilatlanma, propaganda yapma, eleman temini, siyasallaşma, kamuya sızma, ekonomik döngüyü sağlama, lojistik gibi süreçleri sorunsuz atlatıyor.

Hükümetlerin, hatta bakanların değişiminde terörle mücadele stratejisi baştan sona değişiyor. Siyah ile beyaz kadar birbirinden farklı olan bu yöntem değişiklikleri, Türkiye’ye çok büyük zarar ...

Başkanlık sistemi Türkiye’nin insülini mi? / Adnan İSLAMOĞULLARI

Başkanlık sistemi Türkiye’nin insülini mi?

Resim
Başbakan Binali Yıldırım, Kılıçdaroğlu’nun başkanlık ve bölünme tehlikesi endişelerine cevap verirken sanıyorum sürç-i lisan eti ve “Asıl başkanlığa geçilmezse Türkiye bölünür” deyiverdi...

Yürütmenin başı, yani hükümetin Başbakanı, yani parlamenter sistemin Başbakanı için ancak düşünmeden kurulabilecek bir cümle bu, önünü ardını düşünseydi kurmazdı böyle bir cümleyi...

Başkanlığa geçilmezse Türkiye bölünür...

Yani mevcut sistemde Türkiye bölünür...

Yani Binali Yıldırım’ın Başbakan olduğu Türkiye bölünür...

Yani AKP hükümeti bölünmenin önüne geçemez eğer başkanlık sistemine ...
Read more : Başkanlık sistemi Türkiye’nin insülini mi? / Adnan İSLAMOĞULLARI | Görüntüleme : 1285 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Erdoğan’ın mezun olduğu Osmanlı okulu! / Arslan BULUT

Erdoğan’ın mezun olduğu Osmanlı okulu!

Resim
Aşağıdaki sözlerin kime ait olduğunu tahmin etmenizi istiyorum:

“Biz bir hak fikrin, idealin, bir insan olmanın şuurunun idrakindeki insanlarız ve bizim için kavmiyet asla ve kat’a ön planda değildir, mühim değildir. Elbette ki hepimizin ailesi var ve soyu sopu var ama kuluz ve mü’min, mü’minin kardeşidir. Ve biz Osmanlı şuuruna sahip olmakla, düştüğümüz yerden kalkacağız, bugün tabii hudutlarımızda değiliz, daha ötelere gideceğiz.”

Bu sözler 15 Aralık 1992 tarihinde Ankara’da yapılan ...
Read more : Erdoğan’ın mezun olduğu Osmanlı okulu! / Arslan BULUT | Görüntüleme : 1649 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Arslan BULUT

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148880 ileti • Toplam 46218 başlık • Toplam 25038 üye

x