Zaman: Pzr May 03, 2026 15:10

News News of GuncelMeydan

Site map of GuncelMeydan » Dizin : GuncelMeydan

Ne Yapmalı 2 Eylül 2016

Read more : Ne Yapmalı 2 Eylül 2016 | Görüntüleme : 892 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Türkiye ve Dünya Gündemi

Nasıl Yani 4 Eylül 2016

Read more : Nasıl Yani 4 Eylül 2016 | Görüntüleme : 847 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Türkiye ve Dünya Gündemi

İster Kapatır, İster El Koyar / Rifat SERDAROĞLU

İster Kapatır, İster El Koyar

Günlerdir “Sözcü Gazetesinin” kapatılacağı korkusu üzerine haberler okuyoruz. Bir yıl içinde 39’uncu defa zorunlu tatile çıkarılan Sözcü yazarları bile “Sözcü Susarsa, Türkiye Susar” diye adlandırılan kampanya ile köşe yazıları yazdılar.

Kimse eveleyip-gevelemesin! Erdoğan, isterse Sözcü Gazetesini kapatır, isterse el koyar, isterse Bademin birini Sözcü’ye kayyum atar, isterse batırır! Kimsenin de gıkı çıkmaz. “Sözcü Susarsa, Türkiye Susar”mış! Bak sen! Zaten Türkiye 15 senedir ne yapıyor? Türkiye 15 yıldır susmuyor mu?

-İhracatının ...
Read more : İster Kapatır, İster El Koyar / Rifat SERDAROĞLU | Görüntüleme : 3017 | Yanıtlar : 1 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

FETÖ'yü CHP'ye yükleme çabaları / Yılmaz POLAT

FETÖ'yü CHP'ye yükleme çabaları

AKP'de bugünlerde, eski ortağı 'Fethullah Gülen Örgütü'nden yoğun biçimde sıyırma gayreti var.

Yıllarca iç içe yaşayan AKP'li siyasetçilerin ilişkileri görmezden gelinip 'Fetö Örgütü'nün ana damarlarından biri CHP imiş gibi konuşmalar yapılıyor.

CHP'li bazı siyasetçilerin cemaat kurumlarının toplantılarına katıldığı sır değil.

Çeşitli vesilelerle Washington'u ziyaret eden bazı CHP'li milletvekilleri Fethullah'ın onursal başkanı olduğu 'Rumi Forum' ve 'Turkic American Alliance (TAA)' gibi kurumları ziyaret ettiler.

2013 yılında Fethullahçı olarak bilinene TUSKON'un davetlisi olarak ...
Read more : FETÖ'yü CHP'ye yükleme çabaları / Yılmaz POLAT | Görüntüleme : 2088 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Yılmaz POLAT

Milletin tepesindeki 'suskunluk' sarmalı / İsrafil K.KUMBASAR

Milletin tepesindeki 'suskunluk' sarmalı

Küresel örümcek, ağlarını örmeye devam ediyor.

İnsanlığı, 'insanlığından' uzaklaştırmak amacıyla kurgulanan 'sanal' sistem, adeta bir 'matriks' gibi her gün biraz daha etrafımızı kuşatıyor.

'Kimliğimizden', 'inançlarımızdan', 'değerlerimizden' uzaklaşarak, yalnızca 'yiyip içen', 'eğlenen', 'gazete okuyan', 'televizyon seyreden', tuvalete giden' ama asla 'düşünmeyen', güncel ihtiyaçları dışında asla 'tepki' vermeyen birer 'tüketim' organizmalarına dönüşüyoruz.

Araştırmayan, sorgulamayan, 'kavalcıların peşinde' meçhul bir geleceğe doğru sürüklenen fareler haline geliyoruz.

Hayatta en zevk aldığımız şey 'uyumak'.

Tam 'uyanacak' gibi ...
Read more : Milletin tepesindeki 'suskunluk' sarmalı / İsrafil K.KUMBASAR | Görüntüleme : 1583 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

FETÖ virüsü nereden yayıldı? / Arslan BULUT

FETÖ virüsü nereden yayıldı?

İzmir'de Cumhuriyet savcısı Zafer Duru'nun hazırladığı "FETÖ'ye finansal destek"le ilgili iddianamede, Türk Silahlı Kuvvetleri içinde, örgütün general kadrosunda 150, subay kadrosunda 10 bin, astsubay kadrosunda 12 bin üyesi bulunduğu belirtildi.

İddianamede Gülen'in, 1998'de Vatikan'da görüştüğü Papa 2. Jean Paul tarafından "gizli kardinal" olarak atandığına da yer verildi.

* * *

Diğer taraftan, eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, Hürriyet'te yayınlanan habere göre "Askeri lise, harp okulu, sınıf okulu, kurmay olursa akademi, 10 ...
Read more : FETÖ virüsü nereden yayıldı? / Arslan BULUT | Görüntüleme : 2913 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Arslan BULUT

ATATÜRK'ÜN MİLLİ DIŞ POLİTİKASI VE GÜNÜMÜZDEKİ DİPLOMASİ ALGISI / MİTHAT AKAR

24 Haziran 2016 tarihinde yazmış olduğum "1950'den Bu Yana TSK -ABD, Türkiye - NATO Savaşı " başlıklı makalemin bir bölümünden aktardığım yazıyı, G-20 Zirvesi ile gündeme gelen, Dış Politika ve Diplomasi konularından dolayı yayınlıyorum.

Atatür'ün Milli Dış Politikası

Resim

Defalarca yazdım, ama yine belirteyim. NATO’ya dahil olan ülkelerden, Almanya hariç, hemen hepsi Sevr’in altına imza atan ülkeler. Sevr’e imza at(a)mayan Almanya ise son olarak Sözde Ermeni Soykırımını onayladı.
Ve üstelik, “müttefikimiz” ABD hala Lozan’ı tanımayan ...

KILIÇ VE KALKAN

KILIÇ VE KALKAN
Suriye’nin kuzeyine yönelik askerî harekât yine bir dizi tartışmayı beraberinde getirdi.
Hem de, ya yanında veya karşısında olup olmamak gibi iki uç nokta var.
Gurvitch niye Toplumsal Bilimler Üst Araştırmalar Okulu’nun kapısına “bu kapıdan diyalektik bilmeyen giremez” diye yazdırmış?
Eğer, ‘diyalektik’ bilinmiyorsa ‘derin düşünme’ yapılamaz da ondan..
Oysa ‘derin incelemeler’ şöyle dursun, Henri Lefebvre’in ‘Günlük Yaşamın Eleştirisi’nde dediği gibi, ‘günlük yaşam’ın kendisi ‘diyalektik’ olmadan anlaşılamaz.
‘Eleştiri’ de denilebilir.
Eşelemek, neden, niçin ve ...
Read more : KILIÇ VE KALKAN | Görüntüleme : 1154 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Habip Hamza ERDEM

NASIL EĞİTİM? NASIL ÖĞRETİM?

Eğitim ve öğretim dediğimiz zaman o kadar kutsal bir şeyden bahsetmiş oluyoruz ki! Anlatmakla bitmez. Bu konuda sevgili peygamberimiz Hz Muhammet’in ve sevgili önderimiz Mustafa Kemalin değerli sözlerini hepimiz bilmekteyiz.

Öğrenmenin yaşı yoktur kelimesi aslında bize her ne yaşta olursanız olun bir okulda okuyabilirsiniz olmanın üstünde bir kelimedir. İnsan isterse yaşa önem vermeden bir okul okuyabilir. Öğrenmek sadece okulda yapılan bir eylem değildir. Olmamalıdır. Ülkemizde kitap okuma oranının az olduğunu hepimiz iyi biliyoruz. Kitap okumanın ...
Read more : NASIL EĞİTİM? NASIL ÖĞRETİM? | Görüntüleme : 1053 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Sizin Makaleleriniz

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148867 ileti • Toplam 46424 başlık • Toplam 25115 üye

x