Zaman: Sal May 05, 2026 10:01

News News of GuncelMeydan

Site map of GuncelMeydan » Dizin : GuncelMeydan

(iddia): “APO 1 yıl önce serbest kalıp Yunanistan’a mı gitti?”

-

Yazı foto http://www.turkishnews.com/content/wp-c ... 774022.png

Eshabil Üstündağ
adanams@gmail.com

16.8.2016 03:04

Konu: Şu, Sosyal Medyada çalkalanan iddia.
Altta haber lingi ve paint fotosu vardır.
(Bazı yerlerini bantladım).

haber fot. http://www.turkishnews.com/content/wp-c ... /1111a.png

./.. http://www.turkishnews.com/content/2016 ... -mi-gitti/

-
Read more : (iddia): “APO 1 yıl önce serbest kalıp Yunanistan’a mı gitti?” | Görüntüleme : 1061 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Genel - Güncel Konular

Tüm Bildiklerinizi Unutun Tarih Yanılıyor

"Erich Von Dänıken'in Fikirlerinin Efsanevi Bir Çekiciliği Var."
-James A. Herrick, Christianity Today-

Resim

Kitapları çoksatanlar listesinden eksik olmayan yazar Erich von Däniken, çağdaşlarının gözden kaçırdığı gerçekleri ortaya çıkarma yeteneğini bir kez daha gözler önüne seriyor. Von Däniken görünüşte birbiriyle ilişkisi olmayan yüzlerce antik metni dikkatle inceledikten sonra, insanlık tarihinin hiç de dünya dinlerinin iddia ettiği gibi olmadığını duyurmaya hazır. Üstelik elinde kanıtlar var!

Von Däniken, Tarih Yanılıyor'da, keşfinden bu yana şifresinin çözülmesi yönündeki bütün ...
Read more : Tüm Bildiklerinizi Unutun Tarih Yanılıyor | Görüntüleme : 1700 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Kitap Tanıtımları

Tarihin Derinlerinde Dev Türk’ün İzini Sürdü! / Hulki CEVİZOĞLU

TARİHİN DERİNLERİNDE DEV TÜRK’ÜN İZİNİ SÜRDÜ!

Bundan tam 14 yıl önce 6 Temmuz 2002’de Ceviz Kabuğu programındaki konuğum ezber bozan açıklamalarıyla Türk tarihine meraklı milyonlarca izleyiciyi ekranlara kilitlemişti. Akşam saatlerinde başlayan ve tutulduğumuz soru yağmuru ile sabaha karşı noktalayabildiğimiz programın konuğu tarihin derinliklerinde Türk’ün izini süren Kazım Mirşan’dı. Program boyunca Türk tarihine, aslında dünya tarihine önemli bir belge olacak, ışık tutacak bulguları Kazım Mirşan’la ele aldık. Gerçekten yazıyı Sümerli’ler değil Türkler mi buldu, ya da ...
Read more : Tarihin Derinlerinde Dev Türk’ün İzini Sürdü! / Hulki CEVİZOĞLU | Görüntüleme : 6997 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Türk Tarihi

Hesaplaşmanın başlama vuruşu! / Arslan BULUT

Hesaplaşmanın başlama vuruşu!

Resim
12 Ağustos günü akşama doğru... AKP Genel Sekreteri ve Gaziantep Milletvekili Abdülhamit Gül, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan ve MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak, “mini anayasa değişikliği paketi” çalışmaları kapsamında, 15 Temmuz FETÖ’nün darbe girişiminde bombalanan TBMM’nin şeref holünde basın açıklaması yaptı...

Abdülhamit Gül, “Gazi Meclis’in Mustafa Kemal’in, Mehmet Akif Ersoy’un, Diyap Ağa’nın, Ali Şükrü Bey’in ve Hüseyin Avni Ulaş’ın açtığı yol”dan bahsetti!

CHP’li Tezcan ve MHP’li Parsak, ...
Read more : Hesaplaşmanın başlama vuruşu! / Arslan BULUT | Görüntüleme : 1814 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Arslan BULUT

Olayların Atatürkçe Yorumu: Dil Ayrılığı / Prof. Dr. Cihan DURA

Olayların Atatürkçe Yorumu: Dil Ayrılığı

Önce bir örnek olay seçip özetliyor, sonra ilgili “referans”ı sunuyorum. Ardından sorular soruyor, “düşünme kapıları” açıyor, ipuçları veriyorum. Olay, referans ve sorulardan hareketle kısa bir yorum yapıyorum.

OLAY

Tarih 1 Ocak 2009… TRT, bir kanalında Kürtçe yayın başlatıyor.

TRT bu girişimiyle Türk Milleti’nin kalbine ve zihnine zehirli bir ok saplamış, devletin üniter yapısını tehdit altına almış oluyor. Çünkü bir milletin üniter niteliğindeki çözülme, dil birliğinin bozulmasıyla başlar.

Türkiye’de elbette farklı ...
Read more : Olayların Atatürkçe Yorumu: Dil Ayrılığı / Prof. Dr. Cihan DURA | Görüntüleme : 1634 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Cihan DURA

M.K.Atatürk: Ruslarla İşbirliği Dış Politikamızın Temelidir / Prof. Dr. Cihan DURA

M.K.Atatürk: Ruslarla İşbirliği Dış Politikamızın Temelidir

1- Türkiye Cumhuriyeti’nin dış politikada özenle güttüğü amaç, uluslararası barışı korumak ve güven içinde yaşamak olmuştur. Başta SSCB (Rusya) olmak üzere komşularımızla, diğer doğu ülkeleri ile dostluk ve iyi geçinme yolunda ilişkiler kurduk, antlaşmalar yaptık. Emperyalist ülkelerle ittifak yapmaktan uzak durduk.

2- SSCB ile işbirliğini Türk dış politikasının temeli yaptım. Her ne pahasına olursa olsun, Türkiye’nin bu işbirliğinden hiçbir şekilde vazgeçmemesini istedim. Fransa, İngiltere ile olan sürtüşmesinde Türkiye’yi bozuk ...

DARBECİ KEMALİST (Bir Pazar Yazısı)

DARBECİ KEMALİST
(Bir Pazar Yazısı)
Belki hiç görmedim.
Gördüysem de doya doya bakmadım.
Henüz orta okuldaydım.
Okulu bitirince ‘Kuleli Askeri Lisesi’ne gidecektim.
Sonra Harbiye.
O günlerde bugünkü gibi GPS, EARTH falan yoktu.
Nereden bulmuştum anımsamıyorum, İstanbul’un planı vardı elimde.
Kuleli, Harbiye belli idi.
Değil mi ki, daha ilkokulda komşumuz Fatma Abla beni hep ‘Paşa’ diye çağırırdı.
Ben paşa olmaya o zaman karar vermiş olmalıyım.
Orta okul sıralarında en dik oturan ve yapılan esprilere ancak gülümsemeyle ...
Read more : DARBECİ KEMALİST (Bir Pazar Yazısı) | Görüntüleme : 835 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Habip Hamza ERDEM

2003’de RAND’ın Türkiye Senaryosu

Türkiye, “Barzani Devleti(!)” ile yakın ilişkilerini daha da ilerletirken ABD’nin 2003’de yazdığı senaryoda kendisine verilen rolü eksiksiz oynuyor.

Dünyanın üçüncü büyük askeri strateji “Düşünce Kuruluşu”, Pentagon ve CIA için çalışan RAND Corporation 2003’de, “Devlet İnşa Etmede Amerika’nın Rolü: Almanya’dan Irak’a” başlıklı raporda açıklıyor bunları.

“ABD göz yumduğu, ses çıkarmadığı için, Barzani ve Talabani güçleri Irak ordusunun silah depolarını yağmalayarak, en son model ve en yeni Amerikan ağır silahlarına el koydular.

Barzani ve Talabani, bu edindikleri ...
Read more : 2003’de RAND’ın Türkiye Senaryosu | Görüntüleme : 49094 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Erkan GÜÇİZ

“Casusluk faaliyeti” de “çok iyi gizlenmiş” miydi? / Selcan TAŞÇI

“Casusluk faaliyeti” de “çok iyi gizlenmiş” miydi?

Resim
Hani demiş ya Necdet Özel;

“Yüreğim yanıyor. Ben bundan sonra böyle bir yürekle yaşayacağım.”

Nasıl bir yürekmiş o, onu sorgulayacaktım aslında...

Murat Özenalp’in çocukları Batu ve Duru’nunki gibi yanabilir mi?

Ali Tatar’ın evladı Gökçen’inki kadar kavrulmuş olabilir mi?

Samiye annenin yüreği gibi olabilir mi? Ya Satı anneninki; hâlâ ‘Ali’m gelir mi’ diye gözü kapıda, pencerede olan o çilekeş kadınınkinin yanından geçebilir mi?

* * *

Resim“Hukuku izledik” demiş ...

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148871 ileti • Toplam 46427 başlık • Toplam 25115 üye

x