Zaman: Sal May 05, 2026 11:49

News News of GuncelMeydan

Site map of GuncelMeydan » Dizin : GuncelMeydan

Emanet bombalarla IŞİD’le savaşıyoruz...

ABD Hava Kuvvetleri Dergisi Mart 2016 sayısından.

ABD Hava Kuvvetleri, IŞİD’e karşı savaşta koalisyon ortakları ile yalnız istihbarat, üsler ve stratejik planları değil, bombaları da paylaşıyor.

Koalisyon, Avustralya, Belçika, Kanada, Danimarka, Fransa, Ürdün, Hollanda, İngiltere, Bahreyn, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Türkiye’den oluşuyor.

Mart 2016’ya kadar 4748 bomba ve 28675 füze kullanılmış. ABD Savunma Bakanı 2017 bütçesine, 45 bin yeni “akıllı bomba” alımları için 1,7 milyar dolar ek konulmasını istiyor.

Bombardıman harekâtının büyük bir ...
Read more : Emanet bombalarla IŞİD’le savaşıyoruz... | Görüntüleme : 3113 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Erkan GÜÇİZ

Ulusal Özel 6 Ağustos 2016

Read more : Ulusal Özel 6 Ağustos 2016 | Görüntüleme : 784 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Türkiye ve Dünya Gündemi

Elimde Değil, İçime Sinmiyor Tantanalı Festivaliniz / Fatma Sibel YÜKSEK (GÜRCİHAN)

Elimde Değil, İçime Sinmiyor Tantanalı Festivaliniz

Umurumda değil sizin mangal sefanız da, iki buçuk milyon pet şişe suyunuz da, kebabınız da, zerde pilavınız da...

Böyle Devlet sponsorluğunda sivil tepki mi olur...

Ben masum şehitlerime yanıyorum, günahsız Mehmetçiklerime yanıyorum, daha suçlu olup olmadığı bile anlaşılmadan cenazesi çöpe atılmak istenen kimsesiz vatandaşıma yanıyorum..

Sakin bir Temmuz akşamı aniden başımıza çöken felaketin sonuçlarını kimse zaferiymiş gibi göstermeye kalkışmasın. "Tankın üstüne şöyle çıktım" diyenler, "Ben yazmıştım" diyenler, "Allah'ın bir ...

Atatürk Anlatıyor: Türkiye Emperyalizme Karşı Bir Settir / Prof. Dr. Cihan DURA

Atatürk Anlatıyor: Türkiye Emperyalizme Karşı Bir Settir

1- Batılı emperyalistler kendilerini Doğu dünyasının sahibi sayıyor; bizi bir sürü, ülkemizi açık arazi olarak görüyorlardı. Saldırılarında onlara bir set olduğumuz için, bütün nefretlerini bize yöneltmişlerdi. Mazlum milletlere örnek oluruz diye, bağımsızlığımıza şiddetle karşıydılar. Sonunda Türkiye’yi parçalama kararlarını uygulamaya koydular. Biz de varlığımızı ve bağımsızlığımızı korumaya kararlıydık. Bu görüşlerimi 1920-1922 yıllarında yaptığım kimi konuşmalarda, görüşme ve haberleşmelerimde dile getirdim. Şunları söyledim:

2- Emperyalistler gururlu kafalarında, Doğu dünyasının kayıtsız ...
Read more : Atatürk Anlatıyor: Türkiye Emperyalizme Karşı Bir Settir / Prof. Dr. Cihan DURA | Görüntüleme : 23158 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Cihan DURA

Ulusal Özel 5 Ağustos 2016

Read more : Ulusal Özel 5 Ağustos 2016 | Görüntüleme : 884 | Yanıtlar : 1 | Dizin : Türkiye ve Dünya Gündemi

Türk Tahvilleri "Çürük Tahvil" seviyesine düşebilir

Yatırımcı Danışmanlığı şirketi Bloomberg’in internet sayfasından Constantine Courcoulas imzalı 5 Ağustos 2016 tarihli yazının ana hatları

-o-o-

Uluslararası kredi değerlendirme kuruluşu Moody’s 18 Temmuz’dan beri Türkiye’nin kredi kıstasını aşağı çekmeyi inceliyordu.

Aşağı doğru bir değerlendirme yerleşik düzenden ayrılma ve panik satışa yol açabilir.

Türk tahvillerine yatırılmış milyarca doların geleceği Moody’s Investors Service’in ülkenin tahvillerini Çürük Tahvil seviyesine indirmesine bağlı.

Başarısız darbe ardından Moody’s, Türkiye’yi yatırımcı için en alt basamak olan Baa3’e indirdi. Bugün yeniden gözden ...
Read more : Türk Tahvilleri "Çürük Tahvil" seviyesine düşebilir | Görüntüleme : 27367 | Yanıtlar : 1 | Dizin : Erkan GÜÇİZ

İçimizdeki “misyoneler”diler… / Selcan TAŞÇI

İçimizdeki “misyoneler”diler…

Resim
Yüksek Din Şurası’nın sonuç bildirgesini dinlerken geçti gözümün önünden;

Dün o şuraya katılan “bir kısım alimler”, şimdi bir terör örgütü olduğu iddiasıyla sanık sandalyesine oturtulan Gülen Cemaati’yle birlikte Dinlerarası Diyalog oluşturmaya çalışırken biz bu gazetede “Kur’an İncilleştirilecek, camiler kiliseleştirilecek, Başörtüsü rahibe örtüsüne dönüştürülecek” yazıyorduk.

İçine düşülen bataklığın, dün Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın vurgu yaptığı gibi “şirk” olduğunu adlı adınca kaç yazarımız, kaç kere yazdı/yazdık sayısını unuttum. Merhum Yaşar Nuri Öztürk’ün bu istikametteki çığlıklarını duyurmak ...
Read more : İçimizdeki “misyoneler”diler… / Selcan TAŞÇI | Görüntüleme : 16455 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148871 ileti • Toplam 46427 başlık • Toplam 25115 üye

x