Zaman: Sal May 05, 2026 12:41

News News of GuncelMeydan

Site map of GuncelMeydan » Dizin : GuncelMeydan

Türkiye'yi sonbaharda ekonomik darbe mi bekliyor?

İsviçre’nin en büyük bankası ve finans hizmetleri şirketi olan UBS’in kıdemli danışmanlarından George Magnus imzalı, 18 Temmuz 2016’da “Prospect” dergisinde çıkan yazıdan kısa bir kesit.
Özel kredilerin, aniden Gayri Safi Milli Hasıla’nın (GYMH) yüzde 80’ine yükselmesi Türkiye ekonomisi için iyi bir durum değil.

Türk bankalarının ana sermayeleri yeterli olsa da kredilerin mevduata oranındaki süre gelen artış ve dış kaynaklara yükümlülükleri yüzünden finansal kırılganlıkları gittikçe artmakta.

En çok kaygı uyandıran, GYMH’nın yüzde 4,5’inden aşağı alınamayan, ...
Read more : Türkiye'yi sonbaharda ekonomik darbe mi bekliyor? | Görüntüleme : 35394 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Erkan GÜÇİZ

Kumpas mağdurluğundan “kumpasçı”larla ihraca… / Selcan TAŞÇI

Kumpas mağdurluğundan “kumpasçı”larla ihraca…

Resim
Doçent Tabip Yarbay Ahmet Turan Ilıca…

2008’de GATA Radyoloji AD`ye yardımcı doçentlik başvurusu yapınca “GATA imamı” olduğu iddia edilen Doçent Yarbay Fatih Örs tarafından aranmış:

- Bu sınava girersen sonuçlarına katlanırsın!

Dinlememiş.

Sınava girmiş. Kazanmış. Ancak Etik Kurul’a gelen “isimsiz ihbar” sonucu ataması 3 ay geciktirilmiş.

Dediğine göre göreve başladıktan sonra da sistematik biçimde mobbinge maruz kalmış.

2011’de bir yıllık eğitim için ABD’ye gitmiş.

Yine dediğine göre; Silivri sürecindeki mağduriyetleri görüp, ...
Read more : Kumpas mağdurluğundan “kumpasçı”larla ihraca… / Selcan TAŞÇI | Görüntüleme : 786 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Akademik ordu ile savaş kazanılır mı? / Tuncay MOLLAVEİSOĞLU

Akademik ordu ile savaş kazanılır mı?

Resim
Endişe ediyoruz…

İlk günden bu yana söylüyoruz. TSK’nın ana hedefte olduğu bir darbeyi şehitler vererek atlattık. Ancak yaşanan gelişmeler bölgenin en güçlü ordusu Türk Silahlı Kuvvetleri üzerindeki oyunların devam ettiğini gösteriyor.

Uzatmadan, karmaşaya boğmadan, net ifade etmek istiyorum:

AKP iktidarının yaptığı bu düzenlemeler TSK’nın muharebe gücüne büyük darbe vuracaktır! Hiçbir siyasi iktidar bunu bilerek yapacak aymazlıkta olamaz.

Saray’ın TSK’yı dizayn etmesinin gerekçesine değinmeden önce bir tespite yer verelim:

TSK’ya ...
Read more : Akademik ordu ile savaş kazanılır mı? / Tuncay MOLLAVEİSOĞLU | Görüntüleme : 797 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

ABD’li generalin gülen fotoğrafları... / Ahmet TAKAN

ABD’li generalin gülen fotoğrafları...

Resim
Bu zilletten nasıl ve ne zaman kurtulacağız?!.. Türkiye’ye, Türk milletine karşı, 15 Temmuz’dan sonra da küstahça hakaret eden ABD’li subaylara en yüksek perdeden güya tepki veriyoruz. Daha olayın sıcaklığı geçmeden Ankara’ya İncirlik üzerinden gelen ABD Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford’u en üst düzeyde ağırlıyoruz. Adam, önce Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ile görüşüyor ardından da Başbakan Binali Yıldırım ile... Hain darbe girişiminde genel koordinatör olduğu bal gibi ortada olan ABD’nin Genelkurmay Başkanı en ...
Read more : ABD’li generalin gülen fotoğrafları... / Ahmet TAKAN | Görüntüleme : 830 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Subayları kim aşağılar? / Arslan BULUT

Subayları kim aşağılar?

Resim
Bir televizyon kanalında rastladım. Ordu ilimizdeki bir meydanda sahne kurulmuş, AKP’nin şehirdeki önde gelen isimlerinden biri konuşuyor; 15 Temmuz gecesi, Tayyip Erdoğan’ın halkı meydanlara davet etmesini ve cesaretini överken “Bizim Cumhurbaşkanımız kendisinden önce gelen 11 Cumhurbaşkanı’na benzemez” diyor..

Yani ömürleri cephelerde geçmiş, savaş kahramanı olarak Türkiye Cumhuriyeti’ni kurmuş Atatürk’e benzemez, İsmet İnönü’ye benzemez..

Burada, mevcut Cumhurbaşkanını överken, cumhuriyeti kuranları aşağılama var!

* * *

Türkiye genelinde aşağılamanın asıl hedefi ise darbe girişimini ...
Read more : Subayları kim aşağılar? / Arslan BULUT | Görüntüleme : 2712 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Arslan BULUT

ARKADAŞIM NAZIM EKREN

ARKADAŞIM NAZIM EKREN
Profesör Dr Nazım Ekren.
AKP Kurucularından.
22 ve 23ncü dönem İstanbul Milletvekili.
29 Ağustos 2007- 1 Mayıs 2009 Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı.
Şu anda İstanbul Ticaret Üniversitesi Rektörü.
**
Birkaç gün önce ‘Püskürtülen Darbe’ girişiminin ardından, televizyonda ‘Nazım Ekren’in de ‘tutuklandığı’ ve tutuklamaya gidenlerle koruma polisinin ‘çatıştığı’ haberini duydum
Kuşkusuz ‘şoke’ oldum.
Türkiye’deki herkes gibi, ben de kendi tanıdıklarımdan kuşku duymaya başladım.
Çünkü bu ‘Fetö’cüler öyle hep namazında niyazındaki insanlardan olmayabiliyordı.
Her ...
Read more : ARKADAŞIM NAZIM EKREN | Görüntüleme : 987 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Habip Hamza ERDEM

Başkent Kulisi 2 Ağustos 2016

Read more : Başkent Kulisi 2 Ağustos 2016 | Görüntüleme : 852 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Türkiye ve Dünya Gündemi

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148871 ileti • Toplam 46427 başlık • Toplam 25115 üye

x