Zaman: Sal May 05, 2026 20:04

News News of GuncelMeydan

Site map of GuncelMeydan » Dizin : GuncelMeydan

Türkiye’nin genetiğiyle oynuyorlar! / Batuhan ÇOLAK

Türkiye’nin genetiğiyle oynuyorlar!

Resim
İktidarın potansiyel oy olarak gördüğü Suriyelilerin vatandaşlığa alım çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Kamuoyunun tepkisini ölçmek için sürekli olarak vatandaşlık konusunu gündeme getiren AKP sözcüleri; siyasi partilerden, STK’lardan ciddi bir tepki almadıkları için, işi her geçen gün bir ileri boyuta taşıyorlar.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş dün yaptığı açıklamada “Bu çalışmayı İçişleri Bakanlığı yürütüyor. Bu sadece devletin değil milletin de başarısıdır. 3 milyon insanın bir ülkede mülteci olarak kabul edilmesi milletimizin misafirperverliğinin yeni ...
Read more : Türkiye’nin genetiğiyle oynuyorlar! / Batuhan ÇOLAK | Görüntüleme : 1297 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Eylül sürecinin işaretleri!.. / Ahmet TAKAN

Eylül sürecinin işaretleri!..

Resim
Konunun önemine binaen tekrar ediyoruz; Türkiye’nin içinde bulunduğu durum hiç de iç açıcı değil. İçeride ve dışarıda tam bir keşmekeş yaşanıyor. Çok ciddi savruluyoruz. Nereye savrulsak o taraftan ağır tokatlar yiyoruz. Son günlerde olup bitenlerin ışığında ülke gündemi ile ilgili yeni bilgiler vermeden önce içeride ve dışarıda yaşanılan önemli kırılmaları tekrar tekrar hatırlamakta fayda var...

İçeride;

1- Oslo ve çözüm/çözülme süreci: Bölünme sürecinin içine girildi.

2- Gezi olayları: Ülke kutuplaştırıldı. İç barışın ...
Read more : Eylül sürecinin işaretleri!.. / Ahmet TAKAN | Görüntüleme : 1378 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

ABD’nin IŞİD’e verdiği görev! / Arslan BULUT

ABD’nin IŞİD’e verdiği görev!

Resim
Türkiye’nin çevresinde başlayan ve üç milyon Suriyeli sığınmacının Türk vatandaşı yapılmak istenmesi sonucunu getiren olaylar ne anlama geliyor. ABD, Afganistan, Irak ve Libya’dan sonra Suriye’de ne yapmaya çalışıyor. Türkiye’nin bu projeye ortak olması, ABD’ye hizmet olmuyor mu?

Bu konuları çok inceledim. Bu yazıda, CIA’nın yan kuruluşu olarak bilinen Stratfor’un kurucusu George Friedman’ın 2009 yılında yayınlanan “Gelecek 100 Yıl- 21. Yüzyıl için Öngörüler” kitabından alıntılar yaparak, her ayrıntının önceden nasıl öngörüldüğünü görelim. ...
Read more : ABD’nin IŞİD’e verdiği görev! / Arslan BULUT | Görüntüleme : 768 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Arslan BULUT

Eğitim Sisteminde 4 yıllık Anaokulu var / Mahiye MORGÜL

YENİ EĞİTİM SİSTEMİNDE 4 YILLIK ANAOKULU VAR

Resim
Bu sene 5 ve 6 yaşında çocuğu olan aileler bir hal edip çocuklarını 1.sınıfa yazdırsın. Aksi halde 2017-2018 ders yılında 1.sınıfa başlayan çocuklar 4 yıllık anaokulu okuyacak!

Baştan özet vereyim:

2017-2018 ders yılında ilkokul yerine daha az bilgiyle 4 yıllık anaokulu geliyor!

Yeni eğitim sistemi Çocuk Koruma Kanununa aykırıdır.

Kitaplardaki aklı darmadağın eden sessiz mayınlar daha da artacak.

Ders kitaplarında milli ve manevi değerler aşağılanırken beyinlere daha fazla ...
Read more : Eğitim Sisteminde 4 yıllık Anaokulu var / Mahiye MORGÜL | Görüntüleme : 1218 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Mahiye MORGÜL

Milli Eğitimde “Yeni Sistem” Ne Getirecek? / Mahiye MORGÜL

Milli Eğitimde “Yeni Sistem” Ne Getirecek?

Resim
Haberin başlığı; “Öğrenciler sevinecek! Ders saatleri azalıyor.”

Siz bunun ne demek olduğunu bir de velilere sorun.

Eski bakanlardan Hüseyin Çelik 16.11.2005’de ekranlarda “Desantralizasyona geçiyoruz” demişti. Yani “Merkezi dağıtmaya geçiyoruz” demişti. Ben de 2006’da Otopsi yayınlarında basılan “Milli Eğitimde Emperyalist Kuşatma” kitabımda o konuşmayı aynen yazdım. (Arama motoruna yazarsanız karşınıza gelir.)

Milli Eğitimi dağıtma işi demek ki bitmemiş. Ders konuları azaltılmıştı, daha da azalacak, bir de öğrencinin okulda kalacağı ...
Read more : Milli Eğitimde “Yeni Sistem” Ne Getirecek? / Mahiye MORGÜL | Görüntüleme : 1718 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Mahiye MORGÜL

N’OLACAK ŞU ‘AVRUPA’NIN HALİ ?

N’OLACAK ŞU ‘AVRUPA’NIN HALİ ?
Wolfgang Streeck, Köln Üniversitesi’nde bir ‘ekonomi sosyoloğu’.
Avrupa Birliği değil ama doğrudan « Avrupa’nın kurtulması için, diyor, uluslar üzerindeki tabunun kalkması gerekir » (*).
Yazara göre, 1990’larda, Jacques Delors’un bayraktarlığını yaptığı ‘Sosyal Avrupa Birliği’ projesi tıkanmıştır. Yani Avrupa çapında ‘sosyal devlet’ (Etat-providence) kurmak başarısızlığa uğramıştır. Ancak ‘ulusal’ boyutta ‘sosyal devlet’ hâlâ Avrupa ülkeleri için geçerliliğini korumaktadır.
Wolfgang Streeck’in bu saptamaları yaptığı zaman, ‘Yunanistan krizi’ yaşanmış ama henüz ‘İngiltere krizi’ olmamıştı. ...
Read more : N’OLACAK ŞU ‘AVRUPA’NIN HALİ ? | Görüntüleme : 948 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Habip Hamza ERDEM

Ulusal Özel 2 Temmuz 2016

Read more : Ulusal Özel 2 Temmuz 2016 | Görüntüleme : 820 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Türkiye ve Dünya Gündemi

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148871 ileti • Toplam 46427 başlık • Toplam 25115 üye

x