Zaman: Çrş Eki 22, 2025 19:22

News News of Sizin Makaleleriniz

Site map of Sizin Makaleleriniz » Dizin : Sizin Makaleleriniz

Cumhuriyeti ve 19 Mayısı daha kime emanet edebilirdi ki ?

Bugün 18 Mayıs 2011, bundan tam 92 yıl önce ki bugüne dair yaşananları , Silivri zindanlarında yatan Sn. Soner Yalçın bakın nasıl yazıyor 2007 Tarihli makalesinde.

“TARİH 18 Mayıs 1919. Saat 11.15. Mekteb-i Tıbbiye-i Şahane (Haydarpaşa Tıbbiyesi) amfisini dolduranlar, heyecanlarını dizginleyemiyor. Kalabalık salona sığamamıştı; üniversitenin bahçesinde de binlerce öğrenci vardı. Salonun ön sırasında oturan, çeşitli okullardan temsilci öğretim üyeleri, öğrencileri sakin olmaya çağırdı. Ama kimse sakinleşecek gibi gözükmüyordu.

İzmir’in Yunanlılar tarafından işgalini öğrenen öğrenciler, zaten ...
Read more : Cumhuriyeti ve 19 Mayısı daha kime emanet edebilirdi ki ? | Görüntüleme : 938 | Yanıtlar : 0

Ben de Redediyorum !!!

Sn. Okurlar,

Sn. Yağcıoğlunun makalesine ve Ahmak sözüne yanıt hakkımı kullanabilmek için yazabileceğim yeri site içinde bütün debelenmeme rağmen bulamadım. Ya teknik olarak mümkün değil, ya yanıt yazılması istenmediği için kapatılmış, ya da harbiden ben çok ahmağım bulamadım.

Konuya gelecek olursak;

Bu sitenin ana sayfasında değerli yazarlarımızın makalelerini bildiren yerin hemen altında bir anket var , her halde görülmüştür ve oy kullanılmış durumdadır çoğumuz tarafından.

Ne soruyor anket, ?

II. Ulusal Savaşım İçin Yurt Genelinde ...
Read more : Ben de Redediyorum !!! | Görüntüleme : 892 | Yanıtlar : 0

Bin Ladin ve Yeni proje

Biz gerçekten bir kukla sahnesindeyiz:
Kuklacı Felek usta, kuklalar da biz.
Oyuna çıkıyoruz birer ikişer;
Bitti mi oyun, sandıktayız hepimiz.
ÖMER HAYYAM

Ömer Hayyam bu dörtlüğü bugün yazsa idi, eminim Felek sözcüğü yerine ABD sözcüğünü kullanırdı?

Sovyetleri yeşil kuşak projesi ile çevrelemek için radikal islami grupları yaratan kim ? ABD, CİA eliyle.
Onlara gerilla ve terörizm eğitimi veren kim ? ABD, CİA eliyle.
Afganistandan Sovyetleri kovduran kim ? ABD , CİA eliyle

Radikal İslamist gruplara ...
Read more : Bin Ladin ve Yeni proje | Görüntüleme : 973 | Yanıtlar : 2

Bir 1 Mayıs Kutlaması’nın BDP Taksim Mitingi’ne Dönüşmesinin Ardından

Her şey güzel başlamıştı. Babamla birlikte Bakırköy’den ADD’nin otobüsüyle Dolmabahçe’ye gittik.Orada babamla ayrıldık.Ben Cumhuriyet Güçbirliği Adayları’nı destekleyen Cumhuriyet Güçbirliği Platformu,TGB,İP,Cumhuriyetçi Kadınlar Derneği,Ulusal Sanatçılar Derneği ve diğer ulusal ve milli dernek ve sendikalar ile birlikte yürümek üzere onların arasındaki yerimi aldım. Babam da ADD bayrak ve pankartları ile yürümek üzere ADD grubunun içinde yer aldı. İnönü Stadı’nın yanında çok eğlenceli başladı yürüyüşümüz. TGBli gençler yaratıcılıklarını yarattıkları marşlarla herkese bir kez daha gösterdiler. Bu marşların sözlerini bilmeyenler ...

CİGP'nin muhteşem İzmir çıkartmasına gittim, gördüm, döndüm

CİGP(Cumhuriyet İçin Güçbirliği Platformu)'nun İzmir'de dün gerçekleştirdiği yürüyüşe ve daha sonra aday tanıtımı törenine(törenin ardından da enfes MOĞOLLAR konseri)katıldım. Bornova alt geçidi-çevre yolu bağlantısından başlayan yürüyüşe halkın ilgisi son derece umut vericiydi. Yaklaşık 5 km'lik yürüyüş boyunca camlarda, balkonlarda el sallayan, bayrak asan veya sallayan, yanımızdan arabalarıyla geçerken klaksonlarıyla bizim sloganlarımıza eşlik eden binlerce vatandaşımız başta en önden yürüyen CİGP adayları olmak üzere, orada bulunan tüm CİGP gönüllülerine çok büyük moral verdi. İzmir'den hem 1. ...
Read more : CİGP'nin muhteşem İzmir çıkartmasına gittim, gördüm, döndüm | Görüntüleme : 783 | Yanıtlar : 0

Çetin Doğan mı, Sezgin Tanrıkulu mu?

Seçimlere artık sayılı günler kaldı. Parti başkanlarının belirlediği milletvekili adayları, halkın karşısına çıkıp oy istemeye başladı.

Ama bazı adaylar var ki…

Milletin vekili olmak istiyorlar, ama millet ile kucaklaşamıyorlar. 4 duvar arasında, 12 Haziran gününü, milletin onlara sahip çıkmasını bekliyorlar.

Bu isimlerden birisi Çetin Doğan…

Çetin Doğan, Akp’nin balyoz tertibindeki en önemli isim. Kendisine yöneltilen suçlamaları birer birer çürütmüş olmasına rağmen tutukluluğu devam ediyor. Ne Silivri zindanları ne de Akp’nin balyoz darbeleri Çetin Doğan’ı yıldırmadı, ...
Read more : Çetin Doğan mı, Sezgin Tanrıkulu mu? | Görüntüleme : 1771 | Yanıtlar : 10

Liberal Halk Partisi- CHP

CHP son günlerde bir hayli değişti. Deniz Baykal ve Önder Sav kadrosunun tasfiyesi ile ulusalcı kimliğinden eser kalmadı. Deniz Baykal döneminde milliyetçilik ile suçlanan CHP, aslında gitgide doğru yolda yürüdüğünün farkında değildi.

Gelelim şimdiki yeni partiye. Bilindiği üzere CHP’nin milliyetçilik suçlamaları ile karşı karşıya kaldığı en yoğun dönemde kaset skandalı patladı. Parti içinde genel başkanlıkta gözü olanlar sevinçten ne yapacaklarını bilemediler. Herkes Deniz Baykalın tekrar koltuğu geri döneceğini düşünürek, televizyonlar önünde sahte göz yaşı döktü. ...
Read more : Liberal Halk Partisi- CHP | Görüntüleme : 889 | Yanıtlar : 1

Neden Birleşemiyoruz? Sun TZU : SAVAŞ SANATI KİTABINDA DER Kİ ...

Ülkücü bir sitede solcu olarak gördüğü medyaya döktüren/giydiren yazara yapılmış yorumumdur.
Daha sonra o sitede makale olarak da yayınlanmıştır. / Kuvvai Milliyeci Torunu

......................................................................

Milattan önce 200 yıllarında yazılmış, sayısız dile çevrilmiş, Harb okullarında ders kitabı olarak okutulan Sun Tzu adlı filozofun yazdığı SAVAŞ SANATI adlı kitapta der ki:

1) Kendini tanıyan ama düşmanını tanımayan, yenilmeye mahkumdur.
2) Düşmanını tanıyan, ama kendini tanımayan, yenilmeye mahkumdur.
3) Ne kendini , ne de düşmanını tanımayan ise hezimete ...
Read more : Neden Birleşemiyoruz? Sun TZU : SAVAŞ SANATI KİTABINDA DER Kİ ... | Görüntüleme : 2610 | Yanıtlar : 5

Neden Birleşemiyoruz ? Gerçek Kemalistlerin merkezde olduğu bir GÜÇBİRLİĞİ kurtaracak

Ülkemizin içinde bulunduğu durum açıktır. Bugün yıllar öncesinden öngörülmüş gençliğe hitabedeki olaylar bir bir yaşanmaktadır.

Ülkemiz emperyalist dış güçlerin ve onların yerli işbirlikçilerinin saldırısı ve hatta işgali altındadır.

Ekonomik, siyasi, askeri ve kültürel anlamda ülkemiz bağımlı hale gelmiştir.
Ülkenin bağımsızlığını ve bekaasını tehlike altında gören bir çok aydınımız; ulusalcı güçlerin birleşmesi gerektiği ve güçlü bir mücadele verilmesi yönünde görüşbirliğindedir.

Bir önceki seçimde, rahmetli İlhan Selçuk ve Sayın Emin Çölaşanın seçim öncesindeki köşelerinde” solcu iseniz, CHP ...

30 yılda geldik bugüne...

Bugünkü Türkiyenin nüfusu 72 Milyon. Nüfus dağılımına bakacak olursak 0-30 yaş grubunda bulunan nüfus , toplam Nüfusun % 55 ini oluşturuyor. Peki bu % 55, yani yarıdan fazla olan 0-30 yaş grubunun önemi sizce nereden kaynaklanmaktadır ? En yaşlısının, 1980 yılında doğmuş olması olabilir mi acaba?

Peki bu ne anlama gelir ? Ülke nüfusunun büyük çoğunluğunun, ülkenin aydınlık ve bilinçli kadrolarının üzerinden silindir gibi geçen, Atlantik ötesindekilerin “Our boys have done it” diyerek karşıladığı 12 ...
Read more : 30 yılda geldik bugüne... | Görüntüleme : 828 | Yanıtlar : 0

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 149134 ileti • Toplam 46410 başlık • Toplam 25112 üye

x