Zaman: Sal Haz 17, 2025 9:01

News News of Tartışma

Site map of Tartışma » Dizin : Tartışma

Yüce Türk Milleti

Türkiye cumhuriyetinin kuruluşu bir devrimdir. Atatürk'ün veciz sözünde Türkiye halkı ifadesi sınırları çizilen bir coğrafyada yaşayan halkı işaret ediyor. Türkiye yerine Türk ifadesini koyun etnik tanım olur.

Burada Türk sıfat değil değişik unsurlara verilen ortak bir isimdir. Peki ulus devlet hangi temele dayanacak? Vatandaşlık esesına dayanan milliyetçilik anlayışına dayanmalıdır.
orgeneral ilker başbuğ

şimdi anlaşılıyor obama türkiye ye gelince askerlerin tıpış tıpış meclise koşmaları.tek devlet tek millet tek bayrak anlayışında ,ülkemizin temeli olan tsk tayyip erdoğan ...
Read more : Yüce Türk Milleti | Görüntüleme : 932 | Yanıtlar : 2 | Dizin : Tartışma ve Fikir Meydanı

Chavez, Atatürk ve Neo-Kemalizm

Chavez, Atatürk ve Neo-Kemalizm

Sol yolunu buluyor

Venezüella Devriminin lideri Chavez 20.yüzyıl’ın sonunda dünyada solun içine girdiği krizden bir çıkışı müjdeliyor.

Liberalizm Sovyetlerin yıkılmasından sonra yaklaşık bir on yıl boyunca rakipsiz bir ideoloji olarak ilan edildi. Ancak sol ideoloji geçici bir aradan sonra geri döndü. Liberalizmin tıkandığı nokta ulus devletlerin tasfiyesi noktasıydı. Komünist rejimler başta Sovyetler Birliği olmak üzere tek kurşun atmadan mevzilerini emperyalizme teslim etmişti; ancak Üçüncü Dünya’daki ulus devletlerin direneceği ortaya çıktı. Sovyet-ABD ...
Read more : Chavez, Atatürk ve Neo-Kemalizm | Görüntüleme : 1674 | Yanıtlar : 3 | Dizin : Tartışma ve Fikir Meydanı

Ülkem adına çok üzülüyorum

Kendimi çok yalnız hissediyorum. Çok mu safım hatta çok mu gerçeklerden uzağım!

İnsanlar, çevrem çok mu akıllı! Ülkemi yönetenler çok mu zeki! Köşe yazarlarının büyük bir bölümü “birer” Einstein mı!

Böyle olsa gerek! Ben algılayamıyorum! Bu kadar güzelliği bir türlü göremiyorum!

Rasmussen “özür dileyecekmiş”! Türkiye “istediğini” almış! Türkiye, 1915’te yaptıklarını kabul etmeliymiş! Kürtlere “özerklik” verilebilirmiş! Ermenilere sınırlarımızı açmalıymışız! Roj TV kapatılacakmış! Ruhban okulu da “mutlaka” bir an önce hayata geçmeliymiş! Kazanan hep Türkiye oluyormuş! Avrupa ...
Read more : Ülkem adına çok üzülüyorum | Görüntüleme : 783 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Tartışma ve Fikir Meydanı

Re: Mustafa Kemal ve Kemalizm Tabu Mu?

anti-militarist yazdı:Kurucu/kurtarıcı/yoktan varedici,yüceltilip kutsandı...tabulaştı...
Örnek mi? Atatürk’ün Kehanetleri adlı kitabın yazarı Ali Bertan’ın, "gerek Atatürk, gerekse tarih boyunca geleceği önceden görme yeteneğine sahip olan liderler, peygamberler ve bu yeteneğe sahip olan diğer kişiler bir çok felaketi çok önceden haber vermişler ve neler yapılması gerektiğini anlatmışlardır" paragrafı...Bu putlaştırma, tabulaştırma politikası kanaatimce planlı, programlı uzun bir sürecin ürünüdür, Milli eğitimde bu işin içindedir, çeşitli sivil toplum örgütleri de, siyasi partiler de, netice itibariyle el biriliği ile Mustafa Kemal ...
Read more : Re: Mustafa Kemal ve Kemalizm Tabu Mu? | Görüntüleme : 1025 | Yanıtlar : 3 | Dizin : Tartışma ve Fikir Meydanı

Numan Kurtulmuş AKP'den teklif almış

Kaynak: http://www.internethaber.com/news_detai ... 727&page=2´

AKPARTİ KURTULMUŞ'A TEKLİF GÖTÜRDÜ MÜ?

Ben Numan beye partimizi kurarken teklif yaptım. Kabul etmedi, daha sonraki dönemde ortak arkadaşlarımız kanalı ile bizim partimize katılması yönünde teklifler geldi kendisi ile görüştük, kendisi ile de mutabık kaldık bana biraz müsade verin dedi; ancak daha sonra dönüş olmadı ben de olayı unuttum.

Seçim sonrasında hükümette revizyon olacağı iddialarına ilişkin ise eğer gerek olursa kabinede değişiklik olabilir. Bu konuda ...
Read more : Numan Kurtulmuş AKP'den teklif almış | Görüntüleme : 738 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Tartışma ve Fikir Meydanı

Çanakkale Zaferi Ve Gerçekler

Çanakkale Zaferi Ve Gerçekler

Çanakkale Savaşı’nı aslında “Kalpaklı Atatürk”ün değil, “Beyaz Sarıklı ve Sakallı Ruhlar”ın kazandığı iddiası, Kur’an’a ve Tarih’e göre “yalan”dır!

Yerel Seçim dolayısıyla, layıkılyla kutlanamadı bu yıl Çanakkale Zaferimiz…

Fakat ben bu konu üzerinde durmayacağım. “Çanakkale Zaferi”nin her yıldönümünde, Halk arasında dolaşan bir “efsane”yi ele almak istiyorum. O da “Çanakkale Savaşı’nı Sarıklıllar’ın / Ruhlar’ın kazandığı” efsanesi…

Adına ister “efsane” deyin, ister “söylenti” deyin, olayın özeti şu:

Çanakkale Savaşı’nda, Düşman Orduları’nı Atatürk ve Mehmetcik ...
Read more : Çanakkale Zaferi Ve Gerçekler | Görüntüleme : 1535 | Yanıtlar : 1 | Dizin : Tartışma ve Fikir Meydanı

Cumhuriyet'den Bugüne Milliyetçilik

Cumhuriyet tarihiyle başlayacağım yani Ziya Gökalp vs. katmadan.
Milliyetçiliğin temellerini atan kişi cumhuriyette bildiğiniz üzere Mustafa Kemal idir. Onun milliyetçilik anlayışı ırk ve etnik köken ayrımı yapmadan tüm misak-ı milli sınırları içindeki halkı kültür ve tarih birliği ile Türk olarak tanımlayarak kültür milliyetçiliği idi ve en uygun tarz Cumhuriyet için bu idi.Ancak bundan sonra Hüseyin Nihal Atsız'ın başlattığı ırkçılık hareketleriyle milliyetçilik etnik köken ve ırka dayandırılmaya başlandı burda amaç H.Nihal Atsız'ın vatan severliği veya Türklük'e ...
Read more : Cumhuriyet'den Bugüne Milliyetçilik | Görüntüleme : 906 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Tartışma ve Fikir Meydanı

Bir yaşanmışlık

Bir yaşanmışlık

Bugün Bakırköy yönüne gittim. Gidişte bir de baktım ki sahil yolu safi AKP afişleriyle dolu! Yolda çok dikkatli bakma fırsatım olmadı, ancak dönüşte tek tek baktım, sonuç şu:

Bakırköy'ün çıkışından Beşiktaş'ın girişine (Dolmabahçe yoluna) kadar bir tane başka parti flaması veya afişi yok!!
Varsa yoksa AKP, Tayyip, Topbaş ve diğer ilçe adaylarının afişleri ve AKP flama-bayrakları. Başlarında da çok sık arayla zabıta, polis ve trafik polisi arabaları vardı. Gidişte bir iki tane Topbaş ...
Read more : Bir yaşanmışlık | Görüntüleme : 759 | Yanıtlar : 2 | Dizin : Tartışma ve Fikir Meydanı

Birleşik Devletler'in Kısa Tarihi

Amerika Birleşik Devletleri'nin Kısa Tarihi
Read more : Birleşik Devletler'in Kısa Tarihi | Görüntüleme : 974 | Yanıtlar : 3 | Dizin : Tartışma ve Fikir Meydanı

Yaklaşan Yerel seçimler ve muhtemel yakın gelecek Erken seçi

Arkadaşlar,

Malumunuz önümüzde seçimler var. Size göre hangi partiler çıkışta ve kime vereceksiniz oyunuzu?
Haziran'ı geçtikten sonra da ülkenin malum durumu bizi bir erken seçime götürebilir, yeni birleşmeler de olabilir.
Bu yüzden aşağıda saydığım, tahminime göre yakın dönemde etkili olabilecek partiler hakkında tek tek fikir belirtmenizi rica ediyorum.

CHP - Cumhuriyet Halk Partisi
MHP - Milliyetçi Hareket Partisi
DSP - Demokratik Sol Parti
SP - Saadet Partisi
Hak ve Eşitlik Partisi
İP - İşçi Partisi ...
Read more : Yaklaşan Yerel seçimler ve muhtemel yakın gelecek Erken seçi | Görüntüleme : 825 | Yanıtlar : 2 | Dizin : Tartışma ve Fikir Meydanı

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148683 ileti • Toplam 46064 başlık • Toplam 25009 üye

x