Neyi Kutlayacağız! Denizlerimiz de Limanlarımız da Bizim Değil Artık! / Banu AVAR

Banu AVAR haftalık yazıları ile yaşanan gelişmelere, gündeme ışık tutuyor.

Neyi Kutlayacağız! Denizlerimiz de Limanlarımız da Bizim Değil Artık! / Banu AVAR

İletigönderen Güncel Meydan » Pzr Tem 01, 2012 22:21

Neyi Kutlayacağız! Denizlerimiz de Limanlarımız da Bizim Değil Artık!

Osmanlı döneminde denizlerimizde şehir hatları vapurlarından tutun da tüm yük ve yolcu taşıma hakları yabancılara aitti…

Osmanlı devleti, yabancı devletlere KAPİTÜLASYON hakkı vererek tüm taşıma haklarını yabancı bandıralı gemilere devretmişti..

Türklere deniz ticareti de, yolcu taşımacılığı da, kendi karasularını kullanmak da yasaktı!

Cumhuriyetin ilk yıllarında ardarda gelen isyanlar, ayaklanmalar iç ve dış hainlerin türlü saldırılarıyla boğuştu yeni Cumhuriyet..

20 Nisan 1926’da Lozan Anlaşması çerçevesinde denizlerimizde işletme hakkı Türk milletine kazandırıldı. 1 Temmuz'da bu hak kanunlaştı.

Bu hak ile tüm denizlerimizde, limanlarımızda tüm deniz araçları ve bunların işletme hakları Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının oldu ve Türkiye’nin denizleri Türklerin kullanımına açıldı.

BUGÜN MÜ?

Denizlerde Osmanlı Kapitülasyon şartlarına geri dönülmüştür!

Yük ve yolcu taşıması yabancı bandıralı gemilerle yapılmaktadır.. Yabancı bayraklı gemilerle taşımacılık özendirilmiş, Türk bayrağıyla işletmecilik zulüm haline getirilmiştir..

Şehir hatları işletmesi satılmak üzeredir…

Hemen hemen tüm limanlarımız yabancıların eline geçmiştir.

Amatör denizcilerin teknelerinin arkasında sadece Amerikan bayrağı sallanır hale gelmiştir..

Güney sahillerinde İngiliz, Alman, Fransız şirketlerinin hükmü sürmektedir..

1 Temmuz! 86 yıl sonra deniz işletmeciliğimiz yine Batının elinde! Kabotaj bayramınız kutlu olsun!

Banu AVAR, 1 Temmuz 2012
banuavar@superonline.com
Kullanıcı küçük betizi
Güncel Meydan
Üye
Üye
 
İletiler: 584
Kayıt: Pzr Eki 12, 2008 23:12

Re: Neyi Kutlayacağız! Denizlerimiz de Limanlarımız da Bizim Değil Artık! / Banu AVAR

İletigönderen Erkan Güçiz » Pzt Tem 02, 2012 7:15

İNGİLİZ BAYRAKLI RAHMİ KOÇ (21-12-2005 tarihli Vakit Gazetesinden)

İngiliz bayraklı yerli!

Yıllardır Türkiye Cumhuriyeti`nin vatandaşı`nın parasıyla, imkanıyla vatandaşdan KDV. vs vergileri alarak devlete iade edilmesi gereken vergileri gider, inşaat göstererek tüyü bitmemiş yetimin hakkını gasp eden, TÜRK YERLİSİ - YABANCI UYRUKLU Rahmi KOÇ`un İngiliz bayraklı dünya turu..!...?...!

Rahmi Koç devlete 33 bin YTL vergi vermemek için `Nazenin IV` isimli yatında İngiliz bayrağı dalgalandırıyor. 15 milyon dolar vererek aldığı yatıyla Koç şimdi dünya turu yapıyor.

...

Türk sahillerindeki Türk teknelerin yüzde 90`nından fazlası yabancı ülke bayrağı taşıyor. Bunların başında ise dünyanın en zengin 100 adamı listesine giren Koç Holding`in patronu Rahmi Koç geliyor. Nazenin IV isimli yatıyla dünya turuna çıkan Rahmi Koç, vergi vermemek için yatında İngiliz bayrağını dalgalandırmayı tercih ediyor. Koç`un yatı, daha önceleri Maysylph ve Northern Star adlarıyla denizlere yelken açıyordu.

...

Bilgin ve Uzanlar da yabancı bayrak asmıştı

Türkiye`de milyon dolarları kazandıkları halde vergi vermemek için yabancı bayrak asanların başında batık banka patronları yer almışlardı. Etibank`ın içini boşaltmaktan dolayı yargılanıp ceza alan Dinç Bilgin 10 milyon dolar değerindeki New Century isimli yatının direklerinde İngiliz bayrağını dalgalandırmıştı. Olay tartışma konusu olunca da yapılan hareketin laikliğin savunulması amacıyla gerçekleştirildiğini ileri sürmüştü. İmar ve Adabank`ı hortumlamakla suçlanan Uzan kardeşler de yatlarına Türk bayrağı asmamışlardı. Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan`Freguency` isimli yatına ve dolandırcılıktan dolayı `kırmızı bültenle` aranan kardeşi Hakan Uzan da `Airwaves` adlı lüks yatına İngiliz bayrağı asmışlardı.


Evet, "bu hak ile tüm denizlerimizde, limanlarımızda tüm deniz araçları ve bunların işletme hakları Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının oldu ve Türkiye’nin denizleri Türklerin kullanımına açıldı" fakat bu haklar TÜRK VATANDAŞI - YABANCI UYRUKLULAR tarafından gasp edildi ve iktidarlar tarafından yabancılara satıldı.
Uluslar, egemenliklerini geçici bile olsa, bırakacağı meclislere dahi gereğinden fazla inanmamalı ve güvenmemelidir. Çünkü meclisler bile despotluk yapabilir ve bu despotluk bireysel despotluktan daha tehlikeli olabilir. Meclislerin öyle kararları olabilir ki, bu kararlar ulusun yaşamına giderilmesi olanaklı olmayan zararlar verebilir.
Gazi Mustafa Kemâl Atatürk

Erkan Güçiz

Facebook - TC ERKAN GÜÇİZ
Kullanıcı küçük betizi
Erkan Güçiz
Genel Yetkili
Genel Yetkili
 
İletiler: 421
Kayıt: Çrş Eyl 29, 2010 5:18

Re: Neyi Kutlayacağız! Denizlerimiz de Limanlarımız da Bizim Değil Artık! / Banu AVAR

İletigönderen okatur » Pzr Tem 01, 2018 22:52

İşte bu hükümete vergi vermezler ama gaspa dolandırıcılığa sıra gelincede ellerine kimse su dökemez hem vergi kaçıracaksın hem garip gurebanın zar zor biriktirip geleceği için yatırdığı bankaları boşaltacaksın birde ben insanım diyeceksin, inanınki kan beynime sıçrıyor, bir patlama olacak ama zamanı belli değil....
Kullanıcı küçük betizi
okatur
Üye
Üye
 
İletiler: 6
Kayıt: Sal Tem 15, 2008 21:40


Şu dizine dön: Banu AVAR

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x