Nihat GENÇ ile Veryansın - 13.06.2009

Türkiye'nin vicdanı, halkın sesi Nihat GENÇ, ülkemizin kanayan yaralarını bir bir masaya yatırıyor.

İletigönderen MansurSah » Pzr Haz 21, 2009 16:05

maydonos yazdı:bende hasta oldum. ilk yarim saatinde yine az kalsin aglayacakti. birde rte den iyilik ve hayir beklemiyor mu? bu azrailden ikinci bir can istemek gibi be adam halen anlamamis. yalvariyor. ben sahsen begenmedim. ben eski keskin konusmalarini bekliyorum.
birde Baykal'i vatan hani gibi gostermeye calisip, imam hatipliler ve rte bunu yapamaz sanki, kutsallarmis ve kutsallastirmaya ve kutsamaya calisti. hic begenmedim, hic yakismadi. imam hatiplinin ne ozelligi var bize anlat bakalim bir program yap su imam hatiplilerle devlete yaptiklari ve misyoonlari hakkinda da ogrenelim. mucizelerini .. ayrica aglama moduna tam girdiki bereket kontrollu davrandi.neden kuruldu amaci ne idi bu okullarin.?anlat bir program yap...
Fitnosa militan yetistirn kurumlari bana ovme yada populer kalabilmek ugruna bunu yapma hic degilse.

ne ise elestirmesem olmaz daha cok genc soyadi gibi. hepinize kolay gelsin.

Ben tam tersi bir izlenim aldım. Öncelikle İmam Hatipliler'in bazılarının (oransal olarak belki yüz binde bir) sonradan devşirilmiş hallerinden birşey bekliyor olduğunu değil, tam tersi, imam hatiplilerin neden-nasıl devşirilip, böylece canavar hale getirildiğinden bahsediyor.

İmam Hatiplileri, zinhar savunmuyorum; onların yanlış ve kötü amaçlı olarak özellikle öyle bir eğitimden geçirilerek, potansiyel cumhuriyet düşmanı olarak yetiştirildiğinin aşikar olduğunu düşünüyorum. Ancak özellikle orta kısımda, hepsi, Mehmet Akif şiirleri, vatan sevgisi vs. ile yetiştirilmekte. Altı boştur eyvallah, Çanakkale zaferini de zaten sarıklı şehit ruhlarının kazandığını falan zannediyorlar genelde, eyvallah.. Ama ne kadar yüzeysel yada altı boş da olsa, netice itibariyle, "vatan" deyince gözleri dolacak şekilde yetişen gençlerden bazıları, gün gelip de işte böyle satıcı olabiliyor.

Nihada'nın, bu aşikar gerçeklerden bihaber olduğunu hiç sanmıyorum; söylemek istediği de bence hiç bu değil. Lakin O, karşı tarafı, sanki hem onların silahıyla hem de en derin, en içli bir yerden vurmakta: "Vatan Sevgisi" ve şimdi vatanın bir bölümünü İsrail'e vermek.

Düşmanı vurmanın, en iyi yolu mudur bilemem ama, en keyifli yolu, onu kendi silahıyla, kendi söylemleriyle ve kendi hissiyatıyla vurmaktır.

Tayyip'ten falan da bir hayır beklediğini hiç düşünmüyorum; özellikle Dağlıca Baskını ardından yaptığı açıklamalardan itibaren, Davos çıkışın hariç (ki onu da o an ve sonrasında birçok açıdan çok kötü eleştirdi), çizgisini hiç değiştirmeden, sert eleştirilerine devam ediyor da, bunu bazen bağırıp çağırarak, bazen de en kibar bir dille laf sokarak yapmakta. Tabii, anlayabilmek lazım.

Nihat'ın burda söylediği, kabaca, "ulan 7 yıldır iktidardasınız, ne yaptınız ha? Ne yaptınız da saygı bekliyorsunuz? En ufak bir gelişme yapsanız da, ben bile (!) sizi kutlasam, AK Parti desem"

Ayıca, bu gündelik siyasi gelişmeler bir kenara, esas: Şimdiye dek Marksist iktisadi-siyasi çözümlemesinin eksiklikliğine işaret edip onu geliştiren en büyük düşünceyi, Mir Seyit Sultan Galiyev olarak görürdüm; artık ikinci en büyük eleştiri ve geliştiriyi, Nihat Genç'in "geçim ekonomisi" yorumu olarak görüyorum.

Bu o kadar büyük ki, bir ülkeden, bir bölgeden çok daha üst, soyut seviyede. Tamam biz topraklarımızı, vatanımızın kanla alınmış ve savunulmuş bir kısmını, belki düşmana (dahili bedbahtlar tarafından) peşkeş çekilmesini seyredebiliriz yada bunu engelleyebiliriz, ama Nihat Genç'in dile getirdiği Geçim Ekonomisi ve Klasik Marksizm eleştirisi, biraz daha kuramsal ve evrensel kalmakta.

Nihat Genç'in burada altı üstü 15-20 dakikada sözlü olarak dile getirdiği, yöresel ve küresel iktisat açısından devrimsel nitelikte gelişmelerdir. Kendisini yürekten kutluyorum.

Not: Ağabeyim Murat, bir keresinde, Erkan Oğur'la aynı devirde yaşıyor olmamızdan dolayı bizim çok şanslı bir nesil olduğumuzu söylemişti. Ben şimdi benzer bir hisse, Nihat Genç için kapılıyorum.
Fatih "Mansur Şah" Özaydın

Hem Cemaat hem Cumhuriyet olunmaz,
Ters mıknatıslanma yapar!!!
Kullanıcı küçük betizi
MansurSah
Bilim Adamı
Bilim Adamı

İletiler: 611

İletigönderen maydonos » Pzr Haz 21, 2009 16:55

Mansursah Arkadas,

Uzgunum. Belki biraz sivriyim biraz ama bu gri renk bizi bu hale getirdi. Ortalama konusmanin pek anlami kalmamis gozukuyor. Artik bana gore herkes safhini almali. Genc almis, ama kirmak istemedigi bir potansiyeli de var. Bunu da biliyorum.Bu arada kendine ozgu bir yolda izliyor olabilir, ama bu da benim elestiri hakkimi elimden alamaz..

Her fikir ve soylemini kabul etmek zorunlulugum yok. Sonucta sende boyle dusunen bir insansin. Bunu yazdigin mesajdan anladim.

Sikayda acayip methiyeler de diziyordu rte ye. Anlatmak istedigim bazen kantarin topuzunu kaciriyor. Bu arada son donemde yasan bunca ahlaksizlik bu denli tepki vermeme neden oldu sanirim.

Ayrica Ataturk konusunda suphelerim var.. Bu programda yine soyle icten bir soylem duymuyorum.. Adini soylerken bir urkeklik hissediyorum..

Sen de iyi takip ediyorsun. Senin yazidigin tum mesajlari okuyorum ve mantikli buluyorum.

Saygilar..
Resim

Ne MuTLu TüRkÜm DiYeNe
Kullanıcı küçük betizi
maydonos
Üye
Üye

İletiler: 1651

İletigönderen Bağımsız » Pzr Haz 21, 2009 18:49

@maydonos

Nihat Genci eleştiriyorsan onun ilk önce doğrularını takdir et sonra eleştriye gel.

Nihat Abi gibi bir kişi daha göstersene bana şu yandaşlara boğulmuş medya içerisinde?

Abimiz onca şey anlatıyor hepsini es geçiyorsunuz satır aralarından ne çıkarıyorsunuz.

İmam Hatip meselesinde ben diyorumki Nihat Genç bizim bilmediğimizi bilir.
Resim
Kullanıcı küçük betizi
Bağımsız
Üye
Üye

İletiler: 33

İletigönderen cigdem3 » Pzr Haz 21, 2009 20:58

Maydonos'a katiliyorum.
Sanki vatan sevmek imamhatiplilere has bir ozellik, Istiklal Marsi okurken sadece onlar duygulanirmis gibi konusmasi, hic hos degil. Nihat Genc'in konusmalarinda bir suredir urkeklik var. Bir cumlesinde elestirirken, hemen ardindan onore eden cumle kuruyor.
Kullanıcı küçük betizi
cigdem3
Üye
Üye

İletiler: 24

sözde kalkinma hamlesi

İletigönderen alamancı » Pzr Haz 21, 2009 21:03

diline beynine saglik Nihat Genç. yine çok önemli noktalara parmak basmis. mesela kalkinacagim derken iyicene geçim derdine ve sefalete düsen sömürgelesen ülkelerin durumu... beyaz adam kalkinma sudur uygarlik budur sende söyle yasamalisin birak esegi sen de arabaya bin diye bizim gibi gariban toplumlari kandirip eskisinden de beter durumlara düsürebiliyor. topraklari yabancilari peskes meselesine gelince... evet ben de buna karsiyim ama bizim millet kadar da kendi topragini ormanini denizini kirleten yokeden katleden baska bir millet varmi? güzelim bursayi ovasini neye çevirdiler ya istanbul? her yerde bir çirkinlik bir betonluk hakim. gidim güzellik birakmamak pahasina her yeri küçük hesaplarla talan eder ortaya çikan çirkinlikten de hiç rahatsiz olmazlar. doga bizden intikamini issizlik susuzluk açlik salgin hastalik ve çirkinlige bogulmak olarak fena halde alacak. çünkü bunu hak ediyoruz
Kullanıcı küçük betizi
alamancı
Üye
Üye

İletiler: 241

tsduf

İletigönderen tsduf » Pzt Haz 22, 2009 1:02

Agzina saglik Nihat Abi bir sonraki programi iple cekiyoruz. Paylasim icin tesekkurler,devamini bekliyoruz.
Kullanıcı küçük betizi
tsduf
Üye
Üye

İletiler: 58

İletigönderen karadenizli » Çrş Haz 24, 2009 5:19

lale sivgin nihat genci acamiyor.nihat genc gibi birini acmak icin ya susacaksin yada guzel sorular soracaksin.varsa yoksa ikide bir ergenekona getiriyor lafi.tamam oda onemli ama birakda biraz bi salinsin adam diger konulara dogru da.
Kullanıcı küçük betizi
karadenizli
Üye
Üye

İletiler: 2

İletigönderen SilentAbyss » Prş Haz 25, 2009 12:32

Eline koluna sağlık.
Resim

"Hey TÜRK Gençliği Muhtaç Olduğun Kudret, Damarlarındaki Asil Kanda Mevcuttur!"
Kullanıcı küçük betizi
SilentAbyss
Üye
Üye

İletiler: 2

İletigönderen Bağımsız » Prş Haz 25, 2009 20:46

karadenizli yazdı:lale sivgin nihat genci acamiyor.nihat genc gibi birini acmak icin ya susacaksin yada guzel sorular soracaksin.varsa yoksa ikide bir ergenekona getiriyor lafi.tamam oda onemli ama birakda biraz bi salinsin adam diger konulara dogru da.

Katılıyorum artı Nihat Abiyi kız bozar yani anlatabiliyormuyum gazını alır demek istediğim o parlamalarıyla ünlü bağırış çağırıişarıyla ünlü Abimiz edebiyat dersinde gibi çok sakin anlatıyor oysaki Sky da böylemiydi.
Resim
Kullanıcı küçük betizi
Bağımsız
Üye
Üye

İletigönderen maydonos » Prş Haz 25, 2009 21:14

Elestirmek insanlari gelistirir. Dalkavuk olamam dogru ne ise onu soylerim. Her sozune evet demek bana yakismaz bilimsel dusunmekte fayda var. Insanlari ilahlastirmanin anlami yok, ben dinlerim tabi katildigim sozleri evet kabul ederim katilmadigimida yazarim. O zaman herkes bir agizdan ohhh ne guzel konusmus agzina saglik derse bu formun ne anlami kalir?
Resim

Ne MuTLu TüRkÜm DiYeNe
Kullanıcı küçük betizi
maydonos
Üye
Üye

İletiler: 1651

İletigönderen Bağımsız » Prş Haz 25, 2009 21:31

Nihat Abimiz bambaşka bi insan o ayrı ayrı olmak zorunda.Bunca yaptıkları hala aslanlar gibi dimdik ayakta mualif olacağım diye değil felsefi doğrularıyla mualif olan biri.

Geçenlerde de one minute hakkındaki konuşmalarından sonra yok şöyleşmiş böyleymiş atıp tuttunuz sanki bekliyolar Nihat Genç yanlış bişey desede eleştrsek...

Birde 'anlaat bakalım,yap program,ağlama moduna girdi' gibi sözlerin varki tam Melih Gökçek tarzı.Nihat abimin ağlamasını anlıyamadıysan sen bence hiç izleme programı.
Resim
Kullanıcı küçük betizi
Bağımsız
Üye
Üye

genc

İletigönderen gokturkmka » Prş Tem 02, 2009 15:23

merhaba arkadaşlar...
ben belki sizlerden çok sonra tanıdım ve sevdim Nihat Genc i.
ben yüzeysel olarak sizlere birşeyler söylemek istiyorum.
nihat gencin kendi sözüdür; biz kimsenin adamı değiliz! olamayız... doğal olarak ne kadar çok sevsekde biz ona kayıtsız şartsız bağlı insanlar değiliz. elbette itiraz edeceğiz bazı sözlerine; tartışacağız. ama bu adam deli :) ne zaman kime ne söyleyeceği belli değil. bugün över yarın söver. ben tüm veryansınları dinledim ve dinliyorum. one minute olayında da tüm program boyunca tavra sempatisini gösterdi, adama değil! (yukarıdaki deli kelimesi hakaret manasında değildir, mecazi anlamdadır.)
ben kendimi bilmeden evvel sağ tarafta at binen bir insandım. bu taraftaki insanların manevi duyguları daha yoğun olur. ben şimdi anarşist oldum :) ama iyi tanırım sağ denilen tarafı. sizin gibi, imam hatiplilerin genelinden bahsetmiyor bence genc. onun bahsettiği tarzda insanları sol denilen taraftaki insanlarımız fazla anlayamazlar. sebebleri çoktur. örneğin çağrı filmini seyreden bu tarz insanlar ağlarlar bazı sahnelerde... bizde ağladık. artık ağlamıyoruz o başka :) neyse verdiği örnek cuk oturmuştur. örneklerinin bu kadar üzerinde durulmamalı. elbette bu kadar çok konuşan bir adam bazı örnekleri tepki alacak... normaldir.
bu adamı sağcı solcu olarak düşünmemek lazım gelir. zaten adam kendini milli görüş cü olarak tanımlıyor. ama banane kardeşim adam sağcıymış solcuymuş. sağ ne sol ne? kim biliyor bunu? biz anadoluyuz... kıstas bu! anadoluyum diyen herkes birdir. bu adam siyasetin üstünde.
velhasılı... 27.06.09 yayınını seyredemedim, sayfaya yüklemeyecekmisiniz? sabırsızlıkla bekliyorum... yeni yayın oldu diye biliyorum ama belkide yanlış biliyorumdur.
Anadoluca kalın...
SAYGILARIMLA...
Kullanıcı küçük betizi
gokturkmka
Üye
Üye

İletiler: 10

Önceki

Şu dizine dön: Nihat GENÇ ile Veryansın

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 1 konuk

x