Ntv Tarık Akan'ı sansürledi...

Genel & Güncel Konular

Ntv Tarık Akan'ı sansürledi...

İletigönderen eros714 » Pzt Nis 13, 2009 9:15

NTV TARIK AKAN'I SANSÜRLEDİ

Doğuş Grubu kararı mı yoksa işgüzar bir proğram müdürünün marifeti mi?
Hürriyet Gazetesi yazarı Tufanç Türenç'in gözlerden kaçan önemli bir ayrıntıyı yazdı.

İşte Türenç'in makalesi..

"Perşembe akşamı "Haydi Gel Bizimle Ol" programının bir konuğu da Tarık Akan’dı.
Ben o programı izleyemedim.
Cumartesi günkü Milliyet’te bu programla ilgili bir haber okudum.
Haberde, 12 Eylül 1980 askeri darbesinde gözaltına alınan, işkence gören ve yargılanan ünlü aktör Tarık Akan, Çiğdem Anad, Müjde Ar, Pınar Kür ve Aysun Kayacı’yla yaptığı söyleşide bir programda gençlerin ordu aleyhine konuştuğuna tanık olduğunu, buna çok üzüldüğünü söylüyor ve şöyle konuşuyor:

"Türkiye Cumhuriyeti ordusu, bugün Türkiye’nin temellerini oluşturan, her şeye hákim olan, sahip çıkan bir kurumdur. En önemli gücümüzdür. Bunun aleyhine bir laf edemezsiniz. Ben ki, 80 döneminde 12 Eylül’de bilmem ne olmuş olmasına rağmen...Şimdi o, bir kurumun içersinde o döneme ait olan bir yanlışlıktır. Ama bu ordunun tamamına hálá bugün 2009 yılında konuşuyorsanız, yanlıştır. O zaman bir yerlere hizmet ediyorsunuz demektir. Yapmayın bunu... Ordumuza en köküne kadar sahip çıkmak zorundayız. Çünkü bugün Atatürk’ün atmış olduğu temellere sahip çıkacak tek kurumdur. Emperyalizm onu parçalayamadığı için ayaktayız hálá. Bunu açık ve net olarak söylüyorum."

Tarık Akan’ın çizgisini kırmayan, ilkelerinden ödün vermeyen, ülkesini, toplumunu seven, laik demokratik cumhuriyetten yana, Atatürk ilke ve devrimlerine yürekten bağlı bir sanatçı olduğunu bilirim. Ama 12 Eylül’de bu kadar sıkıntı çekmiş olmasına rağmen söylediği bu sözler beni çok etkiledi.Bu programın tamamını dinlemek istedim.Onun için pazar günü programın tekrarını izlemek amacıyla öğle saatlerinden NTV’nin karşısına oturdum. Ama konuşmanın akışından anladığıma göre sıra tam o sözlere geldiği zaman birden program sonlandırıldı.

Tarık Akan’ın o sözleri de sansürlenmiş oldu.

Neden?

Hep yazıyorum. AKP Türkiye’yi bir korku toplumu haline getirdi.

Bu sözlerin hükümeti rahatsız edeceğinden çekinen yöneticiler canlı yayında engel olamadıkları konuşmanın bu bölümünü tekrarda makasladılar.

İnanıyorum ki, bunun yapılacağını bilseydi Tarık Akan’ın kafasını kesseniz o programa katılmazdı.

Topluma salınan korkuyla hızla AKP’nin istediği Türkiye’ye doğru yol alıyoruz.

Ama ne yaparlarsa yapsınlar, yürekli insanlar doğru bildiklerini söylemekten, yazmaktan, çizmekten çekinmeyecekler."

Bilindiği gibi NTV proğramları artık liberallerin rahatlıklı sözcülüğünü yapması, Chavez'i yerden yere vuran belgeseleri yayınlamasıyla odatv.com'da haber olmuştu.

Merak edilen bunun Doğuş Grubu'nun bir kararı mı yoksa program müdürünün kendi kişisel siyasi görüşleri sonucu mu olduğudur...

Kaynak
Kullanıcı küçük betizi
eros714
Uzaklaştırıldı

İletiler: 121

İletigönderen lozan 2005 » Pzt Nis 13, 2009 10:39

Tarik Akani konusduracak Kanal degildir ntv,
Yikilsin Agalik
Yasasin Cumhuriyet
Kullanıcı küçük betizi
lozan 2005
Üye
Üye

İletiler: 716

İletigönderen Parola Vatan » Pzt Nis 13, 2009 10:58

İŞTE O SÖZLER;
Kullanıcı küçük betizi
Parola Vatan
Üye
Üye

İletiler: 157

İletigönderen eros714 » Pzt Nis 13, 2009 12:35

Ntv'den Tufan Türenç ve Hürriyet’e yanıt:

"İSTANBUL - Sayın Tufan Türenç;

Hürriyet gazetesinde ön sayfadan duyurularak yayınlanan “Ordu övgüsü makaslandı” yazınızı şaşkınlıkla okuduk. Yaşadığımız şu günlerde şüpheci yaklaşımların artmasını, canımız sıkılarak da olsa doğal karşılıyoruz. Ama Türkiye’nin en güvenilir kanalı NTV’yi sansürcü olarak nitelendirmenizi doğal karşılayamayız. Hele ki “ordumuza sahip çıkmak” konusundaki bir görüşün NTV tarafından sansürlenmesi, sadece yayıncılık anlayışımızla değil, memleket sevgimizle bağdaşmaz.

Bu kadar ağır bir suçlama yapmadan önce keşke bize bir telefon açıp, ne olduğu öğrenme zahmetine girseydiniz... Hürriyet’in Yazı İşleri Müdürü sıfatına yakışmayan bu yazıya imza atmamış olurdunuz.

Sansürlediğimizi iddia ettiğiniz “Haydi Gel Bizimle Ol” programı Perşembe akşamı 20:00’de 73 dakika; tamamının tekrarı Cumartesi gecesi 00:10’da; özet tekrarı ise Pazar sabahı 10:00’da 55 dakika olarak yayınlanmıştır (Pazar günleri özet yayınlamamızın nedeni saat başı haber bültenleridir).

Tarık Akan’ın bahse konu sözlerine, programın sonuna denk geldiğinden olsa gerek, programın prodüktörü kendi takdiri ile özet yayında yer vermemiştir (Aslında sizin gibi köşe yazarlarının arttığını düşünerek prodüktörleri uyarmamız gerekiyor). Bu arada ntvmsnbc sitesine girseydiniz yine programın tamamını izleyebilirdiniz. Daha da enteresan olan, yazı işleri müdürlüğü yaptığınız gazeteyi çıkmadan okusaydınız Tarık Akan’ın bugün saat 23:00’de, NTV’de, Okan Bayülgen’in Sade Vatandaş programına katılacağını da görecektiniz.

İddia ettiğiniz gibi bu konuda NTV’nin bir sansür operasyonu olsaydı herhalde Cumartesi gecesi tamamını vermez, internette yayınlamaz ve Tarık Akan’ı bir daha yayına çağırmazdık.

Bugüne kadar NTV ile ilgili benzer suçlamaları ciddiye almadık ama sizi ve Hürriyet Gazetesi’ni ciddiye alıyoruz. Siyasi görüşünüz bizi ilgilendirmiyor ama yazılarınızı özellikle bu dönem daha dikkatle kaleme almanızı, tarafsız ve güvenilir yayın çizgisiyle 13 yılını doldurmuş NTV’ye yönelik suçlamaları araştırarak gündeme getirmenizi bekliyoruz.

Saygılarımla;

Cem Aydın"
Kullanıcı küçük betizi
eros714
Uzaklaştırıldı

İletigönderen eros714 » Pzt Nis 13, 2009 12:46

"... tarafsız ve güvenilir yayın çizgisiyle 13 yılını doldurmuş NTV’ye ..."

Tarafsız ve güvenilirmiş ntv herhalde bu yüzden ekranına sadece liboşları çıkarıyor.

Bu arada geçenlerde odatv.com sitesinde Bedri Baykam'ın Cem Aydın'a yolladığı mektup yayınlanmıştı; işte o haber:

"Ressam Bedri Baykam, NTV Genel Müdürü Cem Aydın’a bir mektup yazdı. Baykam yazdığı mektup için “bir ulusal yazarı bulup, bu sorumsuz cümleleri dengeleyecek söylemi cesaretle yayınlamasını bekliyorum…” dedi.

Bedri Baykam mektubunda medyanın taraflı olmasından şikayet ediyor, medyanın objektifliğinin olması gerektiğini anlatıyor.

Diyor ki: “Medyanın objektifliği, oportünizmi ve oto sansürü, işte bu liberal beyin tutsaklıklarına paralel at koşturan, malum çıkar ilişkileri etrafındaki mayınlı bölgelerde yürüyüşe çıkmıştır… Bu gerekçelerin merceği altında, programa kimlerin çağırılacağı, kimlere sütun verilip verilmeyeceği şekillenir.

Zat-ı muhteremin adı, Tanıl Bora. Ciddi gazetelerde kendisine saha açılıyor. Ülkemizin saygın kanallarından NTV’de geçen hafta bir sabah vakti, Ruşen Çakır ve Mirgün Cabas kendisini çağırmışlar, beyefendinin Ergenekon gündemi etrafında filizlenen fikirleriyle halkımızı besliyorlar. Tanıl Bey münasip bir ortam bulmuş, coştukça coşuyor: Duyduğumuz geleneksel gizli anti-Kemalist/ liberal bilgiç sataşmalar içinde bir cümle, sigortamı tam attırdı:

Eskiden milliyetçilerle ulusalcılar arasında ayrımlar varmış da, artık o farklar da yok olmuş, ulusalcılar artık ırkçılık ve Türkçü aşırı milliyetçilikle, kin ortamı yaratmaktan çekinmiyorlarmış…

İnsan bu kadar desteksiz atarken biraz utanır. Kim ırkçılıkla kavga ortamı yaratmış? Vural Savaş mı? Necla Arat mı? Yekta Güngör Özden mi? Ümit Zileli mi? Ben mi? Kim? Ya da ulusalcı oyları toplayan ana partilerden hangisi bu gericiliklere tenezzül etmiş?

Ergenekon davası çerçevesinde yandaş medyada kullanılan sahtekarca taktiklerin en önemlisi bu. Onlar “gizli antlaşmaları” gereği her köşe başını tutmuşlar, her TV’de karşınıza çıkıyorlar: Taraf yazarı bir bahtsız, Kanal D’de çıkıp İlhan Selçuk hakkında utanmadan ileri-geri konuşabiliyor!
Medyamızın objektifliği, oportünizmi ve oto sansürü, işte bu liberal beyin tutsaklıklarına paralel at koşturan, malum çıkar ilişkileri etrafındaki mayınlı bölgelerde yürüyüşe çıkmıştır…"

İşte Bedri Baykam’ın Cem Aydın’a yazdığı mektup:

"Sevgili Cem Aydın,
Sizinle yaptığımız telefon konuşmasında, gündeminize getirdiğim konu hakkında size, görüşlerine siyasi gündem hakkında başvurabileceğiniz 25 kadar Ulusalcı-Atatürkçü saygın isim öneriyorum.

· Vural Savaş,
· Yekta Güngör Özden,
· Necla Arat,
· Erol Manisalı,
· Ümit Zileli,
· Cengiz Özakıncı,
· Bedri Baykam,
· Alev Coşkun,
· Turhan Feyizoğlu,
· Aysel Ekşi,
· Deniz Som,
· Yalçın Bayer,
· Ruhat Mengi,
· İlker Mengi,
· Melih Aşık,
· İlhan Selçuk,
· Oktay Akbal,
· Hikmet Bila,
· Ali Sirmen,
· Hikmet Çetinkaya,
· Orhan Bursalı,
· Cüneyt Akçayürek,
· Orhan Birgit,
· Perihan Ergun
· Mustafa Balbay.

Sn. Aydın, inanın NTV dengeli olarak 2. Cumhuriyetçi-İslamcı grup dışında, bu isimlerle de diyalog ve yorumlarını pekiştirirse, demokrasimize, tartışma ortamımızın zenginliğine büyük katkı sağlar, hem de NTV’nin yanlış değerlendirilmesini engeller.
Zaten demokrasi, bu zengin tartışma platformları değil midir?
Sevgi ve Saygılarla;
Bedri BAYKAM”
Kullanıcı küçük betizi
eros714
Uzaklaştırıldı

İletigönderen bozkurtlar diyari » Pzt Nis 13, 2009 12:50

Tarik AKAN'i takdirle izledigim bir sanatci.
Gercek bir aydin gercek bir vatan sever.
Tarik AKAN'in kör tirnagini akp'nin hepsine
degismem.
Konusma zamani susarsak konusacak yarin vatan
bulamiyabiliriz.
TÜRK GENÇLİĞİNİN ANDI !!!

EY TÜRK'ÜN BÜYÜK ATASI GAZI MUSTAFA KEMAL ATATÜRK !!!

Her zaman, her yerde ve her durumda Atatürk ilkelerinden ayrılmayacağımıza, çağdaş uygarlığa geçmek için bütün zorlukları yeneceğimize namus ve şeref sözü verip, kendimizi büyük Türk Milletine adarız.
Kullanıcı küçük betizi
bozkurtlar diyari
Üye
Üye

İletiler: 570

İletigönderen bezgin » Pzt Nis 13, 2009 16:24

Bu süslü kokonalarin programinda dahi gercegi savunan, hatta dogru bildiklerini savunan Sayin Tarik Akan'a saygilar.
İşgâlciler ölmeli! :turkiye:

"Bir ülkenin nüfusunun yarıya yakın bölümünün bir bölgede, dörtte birinin bir şehirde yaşaması, başlı başına tezgahtır."
Kullanıcı küçük betizi
bezgin
Genel Yetkili
Genel Yetkili

İletiler: 1394

İletigönderen yigitler » Pzt Nis 13, 2009 19:06

Tarik Akan, gercek bir sanatcidir. NTV'ye gelince, o kanal ne idi, ne oldu. iki uc yil once tarafsiz ve durust bir kanaldi, ama simdi libos kanali oldu. Niye Tarik Akan'i sansurluyorsuniz? Gidin Ahmet/Mehmet Altan'i, Mehmet Barlas'i, Cengiz Candar'i ve oteki liboslari veya asiri dinci yobazlari sanusrleyin! Lanet olsun boyle kanala!
Kullanıcı küçük betizi
yigitler
Üye
Üye

İletiler: 600

İletigönderen orhunefe » Pzt Nis 13, 2009 19:59

Tarık Akan'ı ve filmlerini severdim, şimdi gözümde daha da büyüdü.

Neteve'yi ise biliyoruz, bize maval okumasınlar.
Kullanıcı küçük betizi
orhunefe
Üye
Üye

İletiler: 452

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 4 konuk

x