Nuriye Atabey ART’den ayrılmış
Avrasya Televizyonu(ART)’nda haftada bir yayınlanan “Gündeme Dair” ve her gün yayınlanan “Medya ve Strateji” programlarının bir haftadır açıklama yapılmamaksızın kanalda yayınlanmaması izleyicilerin merak ve tepkilerine neden oldu.
Bilindiği gibi okuyucuların yoğun ilgi gösterdiği bu programlardan “Gündeme Dair” her hafta haberiniz.com’da da tekraren yayınlanıyordu. Bu konu hakkında bilgi sahibi olarak okuyucularımızı aydınlatmak istediğimiz için ART’yi aradık. Telefona cevap veren yetkililer program yapımcısı Nuriye Atabey’in ART’den ayrıldığı için programların verilemediğini belirttiler.
Araştırmacı ve gerçeklerin takipçisi gazeteciliğin bir gereği olarak en kısa zamanda sevilen ve aranılan program yapıcısı Nuriye Atabey ile de irtibata geçerek, olayın gerçek yüzünü okuyucularımıza aktaracağız.
haberiniz.com
Nuriye Atabey Beklenen açıklamasını yaptı
ART’ de her sabah yayınlanan “Strateji ve Medya”, Çarşamba günleri yayınlanan “Gündeme Dair” programlarından tanıdığımız; sevilen gazeteci, program yapımcısı, sunucu, Yeniçağ Gazetesi ve gazetemiz yazarı Nuriye Atabey, ART’ den ilişiğinin kesilmesi nedeniyle ayrıldığını bildirdi.
Bir başka TV kanalının kendisini “konuk gazeteci” sıfatıyla çağırdığını ART yöneticilerine haber verdikten sonra, kendisine aniden ilişiğinin kesildiğine dair tebligat yapıldığını söyleyen Nuriye Atabey, “ART’ de beş yıl program yaptım. Bu süre zarfında yayın kuralları çerçevesinde düşüncelerimden hiç taviz vermedim. ART yöneticilerinin tavrına şaşırdım ve üzüldüm. Etik olmayan bir davranış sergilediler” dedi.
Programa çıkmadığı süre zarfında dinleyicilerinden çok sayıda mesaj aldığını ifade eden Atabey, “Beni arayan ve mesaj gönderen dinleyicilerime haberiniz.com aracılığı ile teşekkür ediyorum” dedi.
Atabey, SES TV’de konuk gazeteci olarak programlara katılacağını, ilk programın 24 Mayıs Pazartesi gecesi saat 22.00’ de olduğunu belirtti.
haberiniz.com