İNTERAKTİF "NUTUK"
Kültür ve Turizm Bakanlığı, Atanın ölümsüz Nutukunu Kurtuluş Savaşına ilişkin bilgilerle birlikte özel bir interaktif CDde topladı.
Sinema ve Telif Hakları Genel Müdürlüğünce hazırlanan ve tam metnin özel bir seslendirmeyle CD ortamına aktarıldığı çalışmada, Kurtuluş Savaşının ayrıntılı kronolojisi, kurtuluş mücadelesindeki önemli isimler ve kilometre taşları, haritalar ve biyografiler bulunuyor.
Nutuk CDsinin tanıtımı ve 45 bin adetinin okullara dağıtılmak üzere Milli Eğitim Bakanlığına teslimi, Bakanlığın Yunus Emre Salonunda düzenlenen törenle gerçekleştirildi.
Törene, Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Mustafa İsen, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Necat Birinci, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema ve Telif Hakları Genel Müdürü Abdurrahman Çelik ve öteki yetkililer katıldı.
Sinema ve Telif Hakları Genel Müdürlüğünce hazırlanan ve tam metnin özel bir seslendirmeyle CD ortamına aktarıldığı çalışmada, Kurtuluş Savaşının ayrıntılı kronolojisi, kurtuluş mücadelesindeki önemli isimler ve kilometre taşları, haritalar ve biyografiler bulunuyor.
CDnin müzikler kısmında ise Atanın sevdiği 28 şarkının yanı sıra, 16 marş yer alıyor.
EN ZENGİN KOLEKSİYON
Toplantıda konuşan Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı İsen, gelecek nesillere önemli bir belge iletmek için bu çalışmayı başlattıklarını kaydetti.
CDnin bir sponsor aracılığıyla hazırlandığını ve bakanlığın maddi katkısının bulunmadığını ifade eden Müsteşar İsen, Kurtuluş Savaşına ilişkin en zengin fotoğraf koleksiyonu da bu CDde yer alıyor dedi.
ÜCRETSİZ DOWNLOAD MÜMKÜN OLACAK
CDnin Türkiyenin en ücra köşesindeki okullara dahi iletileceğini dile getiren İsen, Nutuk CDsinin bakanlığın www.kultur.gov.tr adresindeki sitesinde önümüzdeki günlerde yayınlanacağını ve isteyenlerin buradan ücretsiz olarak indirerek bu değerli çalışmaya sahip olabileceklerini kaydetti.
Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Birinci de, Nutuk CDsinin her okula birer adet gönderileceğini, ileride ihtiyaç bulunduğunda da çoğaltılacağını söyledi.
Birinci, Nutuk, bir ideolojinin eseri değil, hadiselerin anlatımının birinci ağızdan verildiği değerli bir eserdir diye konuştu.
Daha sonra, İsen ve Birinci arasında CDlerin Milli Eğitim Bakanlığına teslimine ilişkin protokol imzalandı ve Nutuk CDleri Birinciye iletildi.

MUHTEŞEM ESERİ İNDİRMEK İÇİN AŞAĞIDAKİ LİNKLERE TIKLAYIN
Yabanci site reklami icerdigi icin silinmistir.