Nutuk İnteraktif CD (Muhteşem Bir Eser)

Forumda gereksiz, yanlışlıkla açılmış veya kilitlenmiş başlıklar buraya taşınır.

İletigönderen warlord » Sal Nis 07, 2009 21:16

İNTERAKTİF "NUTUK"

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Ata’nın ölümsüz ‘Nutuk’unu Kurtuluş Savaşı’na ilişkin bilgilerle birlikte özel bir interaktif CD’de topladı.

Sinema ve Telif Hakları Genel Müdürlüğü’nce hazırlanan ve tam metnin özel bir seslendirmeyle CD ortamına aktarıldığı çalışmada, Kurtuluş Savaşı’nın ayrıntılı kronolojisi, kurtuluş mücadelesindeki önemli isimler ve kilometre taşları, haritalar ve biyografiler bulunuyor.

‘Nutuk’ CD’sinin tanıtımı ve 45 bin adetinin okullara dağıtılmak üzere Milli Eğitim Bakanlığı’na teslimi, Bakanlığın Yunus Emre Salonu’nda düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

Törene, Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Mustafa İsen, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Necat Birinci, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema ve Telif Hakları Genel Müdürü Abdurrahman Çelik ve öteki yetkililer katıldı.

Sinema ve Telif Hakları Genel Müdürlüğü’nce hazırlanan ve tam metnin özel bir seslendirmeyle CD ortamına aktarıldığı çalışmada, Kurtuluş Savaşı’nın ayrıntılı kronolojisi, kurtuluş mücadelesindeki önemli isimler ve kilometre taşları, haritalar ve biyografiler bulunuyor.

CD’nin ‘müzikler’ kısmında ise Ata’nın sevdiği 28 şarkının yanı sıra, 16 marş yer alıyor.

EN ZENGİN KOLEKSİYON

Toplantıda konuşan Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı İsen, gelecek nesillere önemli bir belge iletmek için bu çalışmayı başlattıklarını kaydetti.

CD’nin bir sponsor aracılığıyla hazırlandığını ve bakanlığın maddi katkısının bulunmadığını ifade eden Müsteşar İsen, “Kurtuluş Savaşı’na ilişkin en zengin fotoğraf koleksiyonu da bu CD’de yer alıyor” dedi.

ÜCRETSİZ ‘DOWNLOAD’ MÜMKÜN OLACAK

CD’nin Türkiye’nin en ücra köşesindeki okullara dahi iletileceğini dile getiren İsen, Nutuk CD’sinin bakanlığın ‘www.kultur.gov.tr’ adresindeki sitesinde önümüzdeki günlerde yayınlanacağını ve isteyenlerin buradan ücretsiz olarak indirerek bu değerli çalışmaya sahip olabileceklerini kaydetti.

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Birinci de, Nutuk CD’sinin her okula birer adet gönderileceğini, ileride ihtiyaç bulunduğunda da çoğaltılacağını söyledi.

Birinci, “Nutuk, bir ideolojinin eseri değil, hadiselerin anlatımının birinci ağızdan verildiği değerli bir eserdir” diye konuştu.

Daha sonra, İsen ve Birinci arasında CD’lerin Milli Eğitim Bakanlığı’na teslimine ilişkin protokol imzalandı ve ‘Nutuk’ CD’leri Birinci’ye iletildi.

Resim

Resim

Resim

MUHTEŞEM ESERİ İNDİRMEK İÇİN AŞAĞIDAKİ LİNKLERE TIKLAYIN

Yabanci site reklami icerdigi icin silinmistir.
[img]http://www.yarindansonra.net/Download/atam_izindeyiz.gif[/img]
Kullanıcı küçük betizi
warlord
Üye
Üye

İletiler: 6

Şu dizine dön: Güncel Meydan Çöp Tenekesi

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 1 konuk

x